Sürekli burun, kulak ve göz çevresini dürtme/kaşıma isteği
38 derecenin üzerine çıkmayan ateş
İshal
Can acısına bağlı huzursuzluk
Damaklarda beyazlaşma/çökme/kanlanma
Durumları yaşanabilir.
Bazı bebeklerde çok uzun süre önceden bu belirtilir başlarken bazısında bir bakıyorsun diş çoktan çıkmış oluyor. Benim oğlumun diş problemleri 3. ayından sonra başlamıştı, uyku sorunu ve huysuzluk durumlarını çok yaşadık damakları çökmüştü ve beyazlaşmıştı. Tam 5 ay 11 günlükken alttan iki tane minik diş gördük. 🤍
Yiaaa allah bagislasin oncelikle🙏🏼 Surekli eline aldigi seyleri dis etine suruyorsa cunku kasinir. Atesleniyorsa, huysuzluk yapiyorsa, salyasi akmaya basladiysa dis cikariyor demektir. Ateslenmeye dikkat etmek gerekiyor bazen tehlikeli olabiliyor. Bide dis eti icin oyuncaklar var onlari vermende fayda var hem bebegin dis eti kasinmasina faydasi var hemde bebek onunla disine masaj yaptikca stressi azaliyor.
Huysuzluk Uyku problemleri İştahsızlık Kabızlık veya ishal Tükürük akıntısında artış Kulaklarda ağrı veya kaşıntı Ağız etrafında döküntüler Kilo alımının yavaşlaması veya kilo kaybı
Bunlar bebeklerde diş çıkarma belirtileridir ama bazı bebeklerde hepsi görülmez, bunlardan biri veya birkaçının bir arada olması bebeklerde diş çıkarma dönemlerinde olduğunun göstergesidir.
Ağzı sulucuklari çok akar elelrini ağzına götürür ısırmaya kasimaya calsir. İshal olur vede ateşi çıkar bütün huysuzlugunuzerinde olur zor bir süreçtir. 11 aylık sipam var alktan iki diş geldi diğerlerinde bekliyoruz huysuzlukta tavan yaptı en son arabada direksiyonu ısırmaya kalktı
Sürekli elini ağzına götürür. Ağzından salya akar ve durduk yere huzursuzlanır. Karbonatla elinizi iyice temizleyip parmağınızla damarlarını hafifçe kontrol edebilirsiniz. Minik diş avına çıkmak için. Güle güle büyütün. 🙆
Ben de tam dişlerin oluşumlarını ezberlemeye çalışıyordum. İlk diş 6-8 ay arası çıkıyormuş öndeki kesici dişler bunlar. Sonra yanlarında 8-12 ay arası çıkıyor
Dişler çıkmaya yakın diş etlerinde beyazlık keşfedersin ve bebişin çok hızursuzlaşır. Bazen diş çıkarırken ateşlenmede olabiliyor🙂 daha fazla belirti aklımda yok😅