1,5 yaşında kızım var artık emzirmeyi kesmek istiyorum erken mi sizce? Nasıl bıraktıracağımı da hiç bilmiyorum çünkü gece de emmek için uyanıyor. Ne önerirsiniz?
Merhaba. ☺️ Emzirmeyi 1,5 ay önce bıraktırdım ve bu konuda yaşadığım zorlukların üstesinden nasıl geldiğim konusunda sana yardımcı olmak isterim. Uzmanlar genelde bebeklerin 2 yaşına kadar emzirilmesi taraftarı ama bu herkeste pekte mümkün olmuyor.
Bebeğini emzirmeyi bırakacağın zaman bebeğini gözlemlemelisin,
Aç olduğu için değil keyif için emiyorsa bırakabilirsin.
Emzik/oyuncak gibi görüp emiyorsa bırakabilirsin.
Emmeyi istemiyor ve reddediyorsa bırakabilirsin.
Emme süreleri 1-2 dakika gibi sürelere düşüp azaldıysa bırakabilirsin.
Şimdi gelelim bunu nasıl yaptığıma, benim oğlum artık beni emzik gibi kullanmaya başlamıştı ve oyun oynadığı çok belliydi ve 15. ayında yavaş yavaş azaltarak bu sürece başladım. Emzirmeyi bıraktırmak hemen olmuyor bu süreci yaklaşık 15 güne yayarak çözdüm.
Gün içerisinde sık sık emmek için geliyordu ve her gün 2-3 isteğini reddedip aklını başka yöne çektim.
Emmek istediği zaman eline bir meyve verdim veya onunla bir oyun kurdum.
Ona emmeyi hatırlatacak her şeyden onu biraz uzak tuttum.
Size önerim ilk önce gece emmesini bıraktırın, 12. aydan sonra bebekler gece beslenmesini bırakabilir. Gece emmek için kalktığında su içirin ve sallayarak uyutuyorsanız sallayıp tekrar uyutun. Emzirme işini bir seferde kesmeyin ki bebeğiniz psikolojik olarak etkilenmesin ve sizde sağlık sorunları yaşamayın. 💙