Her ne kadar bir anne iç güdüsü kadar koruyucu olmasam da bende bir bebeğe iyi bakabileceğimden eminim. İlk yeğenim doğduğunda ben refakatçı kalmıştım ve doğar doğmaz ilk ben kucağıma almıştım. O kadar hafifti ki korktum bir yerine zarar verecem incitecem diye ama çokta güzel kucağıma aldım, üstünü giydirdim, altını değiştirdim. Hatta hastaneden çıkarken de benim kucağımdaydı :) teyze anne yarısıdır derler bilmem ama o bebek kokusu bence cennetin bir kokusudur. Teyze ve hala olduğum için o kadar mutluyum ki tarifi yok bu duygunun. İlk teyze ve hala olduğumda heyecanlıydım çok araştırma yaptım. Bebekler ne yer, ne ile oynar, 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeğe ne yemek verilir, nasıl uyutulur, nasıl giydirmeliyim, altını değiştirirken nelere dikkat etmeliyim, banyoya yaptırırken mesela bilmiyordum bebeklerin kafasından aşağı su dökülmemesi gerektiğini onu öğrendim. Aslında bir bebek bakımı hakkında çok şey öğrendiğimi farkettim. Bak bu son zamanlarda bebekler için hangi saf/organik yağları kullanmalıyım onu öğrendim. Papatya ve lavanta yağı sakinleştirici özelliğe sahiptir. Susam yağında omega vitaminleri varmış, bir bebeğin rahat uyuması için güneşten D vitamini alması gerekirmiş. Bunların hepsini araştırdım.
En İyi Cevaplar