Bana kalırsa toplum öğretisinin oluşturduğu süper ego'dan kaynaklıdır.

Bekaret konusuna takilmadiginiz gun cok genis olmussusujuzdur hele su kalbin temiz olsun namus bacak arasinda degildir diyen cagdas ileri goruslu arkadaslara hayranim mezheplerine.. evet namus bir avuc kan degildirin asil manasi zarini koru naparsan yap degildir ters ikiskiler oynasmalar falan.. yani zarini koru derken iffetini koru susunu ort helal iliskiye gir burdaki derin mana sudur bakiremi dehilmi degildir dul kadinla evlenmek caizdir evlenmemis kadinda bakirelige bakilmasinin sebebi zinaya bulasmismi zine etmismi dir. Cunku ayette zina eden kadini zina eden erkekle veya tam tersini evlendirin der. Hic bir erkek nikahsiz evli olmadan biriyle birlikte olmus kadini istemez cunku bunun hikmetini bilmeyen cahiller islam ve gericilikle suclarlar ee onlarin mezhebi genis benden onceki hayatindan bana derler oda onlarin secimi. Alan razi veren razi bakirelik ve zina neden onemli? Ankatadasiniz yasiniz 18 biriyle birlikte oldunuz kadin hamile kaldi haberiniz olmadi geldiniz istanbula bir yil sonra biriyle daha birlikye oldunuz oda hamile kaldi ve kiz erkek cocuklariniz oldu bunlar izmirde bir okul kazandi tesadufen tanisip evlendiler iki kardes evlendi ne alaka yok ihtimali bilmem kac olan birsey diyeceksiniz birseyin ornegi cogaldikca yayginlastikca ihtimali de artar islam bunun yolunu kople kesmek ahlaki yizlasmayi onlemek icin ve kadini korumak icin haram kilmistir kadini kole gordugu icin degil. Kainatin olusunu 10 uzeri 25 sifir ihtimali olsa dahi tesadufe baglayan ileri goruslu uobaz olmayan sayin arkadaslar is zinadaki tehkikenin ihtimalini sacma bulurlar...
Din adina kafasina gore hukum verip alan razi veren razi neden gunah oluyor diyenlerde var alan ya da verenlerden biri razi olmayinca zina degil tecavuz ya da istismar oluyor zaten. Ha islsma yobaz diyenler kadini kole gormediklerini soyleyenler asil kole goren onlar. Kadinin gekecegine bakmadan yuvasini dusunmeden anlik zevkle haraket edip seks sembolu gibi gorup herseyi uap sonra sıkıldim deyip birak bakire kiz istiyorsan adam olacaksin kimseyi kandirip kanina girmeyeceksin onun namusunu kiz katdeisninki gibi koruyup kollayacaksin islami da kendine alet edip sirf nikahla kurtukurum diye gizli nikah kiyip allahi kandirmayacaksin. isin sonucu ben sahsen allah haram kildigi icin ahlakima uymadigi icin kimseninde kanina girmedigim icin herkesin namusunu kutsal gordugum icin bekarete onem veriyorum.
Ekşi'de yazmıştım aynı başlık dejavu oldum.
Ataerkil toplumun süper egosu.
Sorunu cahil erkeklerin bekarete takılma sebepleri nelerdir olarak değiştirmek istiyorum sekerim.
Yalnızca sosyokültürel elemelerini biz kadınları yormamak için kendi kendilerini bizim adımıza ayıklamak isticek kadar centilmen erkekler bekarete takılıyorlar aslında.
Yani basitce ifade etmek gerekirse; diyor ki adam, ben zaten primitifim, sen hiç benimle vakit kaybetme vaktine değmiyorum✋🏻
Mıhmıtcınotuzbeşcim, sana literal üslup dersi vericek değilim, önce aynaya bak, sonra tarzına bak, sonra yukarıdaki paragraftan (dikkat edersen anlayabildiğin demiyorum, eminim sayıca daha azdır uğraştırmayalım seni daha fazla, bu görünen potansiyelinle boşluk dahil 10 tuşa basabilmen bile mucizevi) anlayamadığın kelimelerin altını çiz sor öyle bir platforma oturtalım dialoğumuzu. Hadi canım ikile.
Offf 😏 tipik eğitimli ve bilimsel dille kaşarlıgi meşru gösterme çabaları. Senin gibiler bizim unide çok var 😂
Kızım hangi okulda okursaniz okuyun, kaşar oluşunuzu değiştirmiyor. Motor zihniyetidir bu. Ciddiye alınmazsin hiçbir şekilde. Boşuna entel dantel cümlelerle süsleme yapma yani 😄
bekaret dedigin nedir ki gulum sadece delik onune gelene vermissin zevke gelmişsin cok dogal sey bunlar namus 2 bacak arasi degildir o erkekler sapik kizligi almak oeaya sokup takmal derdindeler size ne lan yobazlar isyet onden veririz istet arkadan bekaret keneti mi takacaz gericiler
Bunu herkese empoze edebilsen keşke
Sen bu yolda devam etme :)
Cevap
65Cevap
Yaz yaz bitmez toplumsal etkenler
Bekaret takıntım yok.
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde cinsellik; kadın-erkek cinselliği olarak ayrılmadığı gibi, insanın en temel ihtiyaçlarından biri.
https://i.hizliresim.com/NZDv7a.png
Yetişkin ve bekar bir kadın, yetişkin ve bekar bir erkek gibi, cinselliğini istediği zaman, istediği gibi yaşayabilmeli.
Yetişkin ve bekar kadınlar "namus" ve "bekaret" adı altında, cinselliklerini tabulaştırdıkları için, toplum olarak, Maslow'un piramidinin cinsellik basamağından ileri gidemiyoruz.
1.65 hobbit boyunuzla en az 1.80 erkek , cahil ve kültürsüz halinizle entelektüel ve zeki erkek, fakir halinizle zengin erkek, bakımsız vücudunu ve makyajlı çirkin suratınızlı yakışıklı ve kaslı erkek , egoist ve narsist tavırlarınızla hoşgörüşü ve anlayışlı erkek istiyorsunuz ve buna saygı göstermemizi bekliyorsunuz ama bizim tek bir isteğimiz size batıyor öyle mi? Saygı duymayı öğreneceksiniz köylüler :) Hiç bir erkek başka erkeklerin altında zevk çığlıkları atmış bir kadınla evlenmek istemez bunuda aklınızdan çıkarmayın. Yapmasaydınız. kimse kafanıza silah dayayarak bozmadı sizi
Helal dayı yardır :D :D
kesinlikle katılmıyorum sana göre her erkek bir kızlar beraber olmuş olgusu varsa bu ilk önce kendi tabularını yık hiç kızla olmamış kendini eşine saklayan erkekler de var bilhassa sen erkek olsan sevdiğin kızı başkası ilk önce alttan geçirmiş o zevki ilk ona vermiş olsa bu sana sorun olmaz mıydı ha olmazdı dersen oda senin nasıl bir baba anneye sahip oldugunu gösterir bu sözlerini annen baban görse senden utanırlar hatta anenene bir sor bakalım gerçek babam kim de belki bu sözlerin genetiktir ne de olsa
Bekaret yanlış öğretildi o yüzden
Sadece kadında zar parçası dediler namuslu irada aradılar
Edep haya huşu göz dil akıl beden olarak erkekte de var diyemediler
Erkeğe kız elinin körü erkek adamsin yap dediler ama kadında en ufak yanlışa namusuz dediler
Erkeğe istediği gibi izin verdiler ama kadında zarı sorup namusuna yorum yaptılar
Önüne gelenle yatıp sonrada kadını zar ile namusuz ettiler ya da zarı yeri olana da gizli orspu dediler
Zar çok önemli ama düşünce ile başlayıp göz dil beden olarak bulunması gereken namusu et parçası diye anlatınca kadın her türlü namusuz oldu erkeğinde elinin kiri
Kızlık zarı namustur ama o namusa sahip çıkmak adamlık işi toplum baskısı değil olması gereken gerçek bir sahiplenmedir
Neden kendi hemcinsini görmezden geliyorsun?
İkimiz de biliyoruz ki kızlar bekarete erkeklerden çok çok daha takıntılı
Ama sorumuz bu değil demi?
Gelmişken onu da cevaplayayım
Cehaletten
Oldu mu?
Tamam şimdi kızlara geri dönelim
Neden kızlar bu değersiz et parçasına daha takıntılı?
Eğitimsizlik?
Aile baskısı?
Din?
Hayır bunların hiçbiri değil
Öyle gözükse de emin ol hiçbiri değil
Bunun ana sebebi özgüvensizliktir
Evde kalma korkusu
İkinci el kadın muamelesi görme
Toplum tarafından dışlanma
Bunların hepsinin arkasında yatan şey özgüvensizliktir
Şimdi sen buraya gelip soruyorsun
Örköklörön bökörötö tökmö söböplörö nölördör?
Sorunun buysa cevabını yanlış soruları sorarak arıyorsun freud'çum
Kızların bekarete takma sebepleri nelerdir?
Asıl sorulacak soru bu olmalı
Henüz kendi bedenini sahiplenemeyen özgüvensiz korkak kızlardan bahsediyoruz burada
İşte o bahsettiklerimiz kendilerine çeki düzen verse bu soruyu sormana gerek kalmayacak
Saygılar
kendisi temiz olan bir erkek kendisi gibi birini ister yoksa evlilikte sıkıntı çıkar kız başlar beni doyuramıyon bilmem ne, şahsen daha önce birlikteliği olmuş kadınlarla ilgili düşününce midem bulanıyor başkasının öptüğü yeri öpmek vs. sanki o erkeklede birlikte oluyormuşum gibi geliyor
zar olayına takmak ayrıdır diğer yaptıgına takmak ayrıdır.
zar takıntım yok benim. ama geçmişindek beraber oldugu erkekleri unutamayan kızlara nasıl güvenip sevgili yapayım? benim geçmişimde bişey yok olsaydı ses cıkarmazdım. cogu erkek önüne gelenle yatar ama bakire ister kendi gibi şerefsizlerin eline değmesin diye. ve kızlar erkekte tipe bakıyosa bizimde bekarete bakmamız noırmal
Bizim gibi ülkelerde toplumlar: namuslu olmak ile namussuzluğu birbirine karıştırdığı için bu tip düşünceler oluşuyor. Halbu ki namuslu olmanın ne din ile nede bakirelikle ilgisi yok. İnsan olmaktır önce namuslu olmak. Gerisi tamamen psikolojik saçma sapan takıntılardan ibaret.
Kim ister kendisine ait olmasını istediği birinin başkaları tarafından da dokunulmuş olmasını? Neden bu kadar karşısınız bakire istememize? Bu tamamen 18 yaşında bekâretini kaybeden kızların bunun üzerine baskı yapıp bu yaptıklarını savunma mekanizması gibi bir durum, kaybetmesinler kardeşim daha 18 yaşında bu ne acele :(
ilginç tesbitlerim vardır benim ben özellikle hemcinlerimin özgüven sorunu olduğunu size kesinlikle söylerim bunu itiraf edemeyen bireyler ahlakın bacak arası olduğunu düşünürler aldatmacadır kızlık zarı biolojik ve kadın organını korumak gibi bir işleve sahiptir başka hiç bir önemi yoktur örnek bazı zarlar çok esnektir ve yırtılmaz ama ülkemde facialara yol açar ya da kadınlar teknolojik ilerleme ile kızlık zarı diktire bilir ahlakimidir? uzun konu bekaret, ahlak beyindedir..
Bir kıza bakire misin dediğinde bile onlarca yalan söylüyor " küçükken kalem girdi vs " oysa gerçekte önüne gelenle yatmış birisi bile olsa bir kişiyle yaptım pişmanım vs derler. Ve gelip bekaret bacak arasında değil diyenler için diyorum bacak arası Kirli olanlar bakire olanlara attığınız iftiraları yapmıyorlar mı? Bir kız kendini 25 yıl boyunca saklamışsa emin ol evlilik için Uygun birisidir
Ben de takıntılıyım, bakir olmayan erkeği kullanılmış gibi görüyorum elimden bişey gelmiyor. Ben bilerek isteyerek birşeyler yaşamadıysam o da yaşamayacak.
Kendim gibi bakir erkeklere de bakire bayanlara da sonsuz saygı duyuyorum...
şimdi biz senle evliyiz sokakta yürüyoruz sende 10 kişiye vermişsin diyalog şu " bu kızı biz ziktik adam evlendi * k malı " hahahaha anladın mı bundan dolayı işte sebeplerden biri..
Davul patlamamış ama tokmagın değmediği yer kalmamıs.. Bakire olup ne haltlar yiyenler var. Ayrıca sadece seks olaun diye yatmışsa biriyle tamam anlarım erkeği. Ama gerçekten birini sevdi ve yanıldıysa kızın suçu yok bence
Takarsa taksinlar bende onları toka diye takarım ;)
Bekaret tek kadında olmaz tek fark onlarda kan yok..
Kendilerinede bakacaklar
şahsen ben tiksinirim bakire olmayan kızdan. düşünsene o deliğe başkası siikini sokmuş.. aynı deliğe ben şeyimi sokamam tiksinirim
Ego değil bence. Erkekler düz mantık düşünüyor. Yani ben her şeyi yaparım ama kadın yapamaz, çünkü kadın namustur. Zihniyet bu yönde. Tamamen yanlış diyemeyiz ama kadının bir cinsel obje olarak görülmesi ve bakireliğin sadece bedenen olabileceği gibi düşünceler nedeni ile böyle bir kanı var.
bekareti bozan kim erkekler sonrada bakire isterler önce kendine sahip ol sonra bakire iste
Hiç alakası yok söylediğinin. Erkeklerin bekarete takmasının en önemli nedeni sadece kendinden önceki erkeğin daha büyül bir penise sahip olduğu düşüncesi. Yani kadının erkeğini kıyaslayabileceği başka bir erkekle birlikte olmuş olma düşüncesi. Anlayabileceğini pek sanmam ama inşallah bu cevap yeter
Ego mu? Soruyorum size birden fazla kişinin giydiği elbiseyi siz giyer misiniz?
Burda konu kadını elbiseye benzetme malzemesi olarak görülmesin tamamen anlayabileceğiniz şekilde örnek verdim.
Sen bırak onu bunu içinde insan sevgisi saygısı yok. Sen bana neyden bahsediyorsun. Gelmişsin kıyafetle kadını bir tutuyosun. Birde haddini bil diyosun. Sen insanlara saygı gösteriyor musun ki saygı bekliyosun küçük beyinli. Erkekler her bku yer sıkıntı olmaz kadına gelince problem. Senin gibileri Allah ıslah etsin.
Çok açıkça yazıcam..
Bir defa ilişkiye girmiş bir kadınla birlikte olur aşık olursa, evlenene kadar ve evlendiğinde ondna başkası olup olmadığını hiç bir zaman anlayamayacak, onun için.
Kısaca, aldatılma korkusu... 😏🙄😏
Oysa bekaretle sadakatin hiçbir ilgisi olmadığı halde...
Sadakat bağlılık meselesidir, sadakat sabır meselesidir.
Sadakatsiz insan cinsel bir mazisi ister olsun ister olmasın, kafasına koyduğunu yapacaktır.
@iştekuzukuzugeldim size tamamen katılıyorum ve bunun takipçis olup herşeyi buna bağlayanlara ben de şiddetle karşıyım.
Sevgi, temiz, masum ve kaplten gelen bir duygudur. Arkasından gelen sadakat de. Ama bunların önğne herşeyden önce gelen set gibi tek bir şeyi koyunca, ne birbirine karşı duyulan duygular ne saygı nede sadakat kalıyor geriye..:// hepsi anlamını yitiriyor.
Toplum baskısı direk cahıllık adam oyle gormus yetıstırılmıs yıllarca bır de kara cahılse zar parcası pesınde namus da namus dıye dıye gezer hatta yetmez kızlarla bırlıkte olur ama evlenıcegı kadının onun dılınde bakıre olmasını ister.
Sen her kızla her haltı yemiş 15495. El erkekle çıkarmısın? Onlarda o yüzdsn çıkmak istemezler.
15495. elde çok fazla ya
Hahah beğenmeyen o üç kız 15495. El erkekle çıkıyor :D
2. el falan neyse kandırılmış dersinde 15495. eller bence başka sektörlere yönelmeli :D
Bence sakso çekmiş bir kızı istememek bakir her erkeğin hakkıdır. Bakir olmayıp bakire isteyenin annesi kşar zaten.
kızlar daha takık. sürekli dillerinde. bekaretini kaybetmiş olanlar aman ne var kaybetmemiş olanlar diğerlerini öldürecek seviyed edüşman. :D
eger ki erkek hakikatten bakirse ve ben ilk deneyimimi esime sakliyorum derse o zaman bekarete takmasina saygi duyarim ancak kendisi kari kiz pesinde dolanipta evlenecegim kisi bakire olsun diyorsa o zaman onun cahil oldugunun göstergesidir.
Hayat sizin arkadaşlar.. günah sa günah ı size. sevapsa size olacaktır. alim insanlar uyarır sadece. bende herşey zamanında güzel diyorum... kimse kimseden üstün değil ve kimse kimse yi yargılayamaz. çünkü yaradan değiliz.
Herkes bekaretını evlenmeyecegı adama versın degısık zevkler alsın sonra evlensın rahatlasın bunu soran kızlarda, bekaretı erkekler onemsıyorsa eger bu bekaretı alanda onlar boyle bır sorun yokkı nıye bırakıyolar bunları o zaman, adam evlılık yapacak ıstedıgı gıbı ıster neyın empozesı bu onemsemeyende var gıdın onlarla evlenın o zaman, bakalım sıze sadık kalacaklarmı..
Egolarından haha pekı senın aılenın kadınlarıda bekaretını evlenmedıgı erkeklere verıp sonramı evlenmiş
ben şahsen o konuya takılmıyorum ya herşey kafada bitiyor ben o kişiyle anlaşabiliyorsam ben o kişiyi her haliyle kabul ederim yani ister fahişe olsun isterse para karşılıgı yatan birisi olsun ben o kişiyle anlaştıgım sürece bekareti önemsemem.
Bence kadının kendisine ait olmasını istediklerinden kaynaklanıyor
Cinsel birliktelik yaşan erkeğin bekarete takılmaya hakkı yok, ama kendini rşine saklayan adamın doğal hakkıdır
Şimdi düşün sevgilini veya eşini yanına aldın yolda el ele yuruyosunuz yandan birkac erkek geçiyor ve senin yanında ki kadına bakıyorlar habire sen ve aralarinda su sohbet geciyo ben bu kizi gibmistim şimdi birini daha bulmuş
Kendisi daha önce başkasiyla yatmış olmasına rağmen bakire kız isteyen erkek kansizdir
Herkes sevdiğiyle yaşasın bekareti umursamam kafanın temiz olması lazım yoksa evlenincede devam eder
Tamamen ego meselesi ilk olcam diyorlar kendileri sanki kendilerinin ilkiymiş gibi saçma yani
erkek yapar ihtiyac derler kadin yapar namus derler erkeginde namusu kirpikleri arasindadir halbuki velakin gelde oyle cahillere anlat cahiller işte...
İlki ben olayım, daha önce kimse dokunmamış olsun.
''İlk ben bozacağım!'' zihniyeti.
Ne bu bozuyorsun? Terbiyesizliğe bak.
Akıllarında sevgi hiç yok.
İşi gücü o bedeniyle.
Böyle bir durumu talep etme hakkı sadece bakir bir erkeğe aittir.
Namusun iki bacak arasında olmadığını anlayamayacak kadar kapasitesizler çünkü. Bedenleri değil yürekleri sevdiğimiz an her şey çok güzel olacak.
kendi bekaretlerine de takılsalar bu kadar keşke...
ben kendi açımdan söyleyeyim geçmişim temiz olduğundan patlak olanı almak istemem başkasının kullanıp attığını neden alayım? kime verdiyse onunla evlensin
Katılıyorum kardeşim
Vermek aşağılık değil mi başkası zevkine baksın gitsin gideyim onunla evleneyim peh aşağılık olan bunu yapanlar
Senin düşünce yapın or**puluk senden bir bk olmaz
Durma ona buna ver 😜 hadi
By by
@Serif329, hiç sevdiği ve karşısındaki erkeğe inandığı için birlikte olduğu ya da ona evleneceğini söyleyip di döktüğü aklınıza gelmiyor mu?
"kime verdiyse"?
Bende buna karşılık size "kim o bekareti, masumiyeti aldıysa" ve o kızla evlenmeyip ortada bıraktıysa, 25 yıl hapis cezası gelsin *diyorum..
Madem herkes, her istediğini söylüyor.!
Gelsin o ceza keşke öyle birşeyde çıksa ama allah akıl vermiş zeka vermiş düşünsün yapmasın oda
Kullanıp atmayı kötülemişsin ama artık herkes bunu yapmıyor mu benim söylediğim tamamen doğru gerçek bu @mmssgreyy
Namus bacak arasında aranmaz bence insanın yüreği güzelse her şeyi yaşamış olması negatif bir durum olmamalı
Erkekler en az hafta da bir iki karı kıza gidiyorlar 😉
Seksi birlikte öğrenmek istiyordum ama bekarete önem verenin sayısı gitgide düştüğü için ben de önemsememeye başladım.
Namus meselesi herkes anlamaz;)
Ağır oldu ☺️☺️
@satiriasis__ olabilir
en basit örnek ben erkeğim, sen kadınsın kafasında çoğu.
şu dinden olmayan biri olarak söylüyorum. Namus kavramindan da bahsetmiyorum.
BEN SADECE EVLENECEĞİM KADININ BİR ERKEĞİN ALTINDA ZEVK ÇIĞLIĞI ATMIŞ BİR KADIN OLMASINI İSTEMİYORUM. Nokta!
sen atmiyormusun
@Papatyasaclibloger hayir atmiyorum. siz ateistleri her halti yiyen ahlaksiz insanlar olarak biliyosunuz ama oyle degil iste. bakirim. ve bakire bir es istemek en dogal hakkim
ben ateist olduğun için öyle dememistim hayatında gorebilecegin en modern düşünceli insanlardan biriyim merak etme.
@Papatyasaclibloger nikah dişi evliliği meşru görmek bir moderne yakismiyor ama
Özel ve ilk olma kizlik zarın ı boşa koymamışlar oraya
Bekaret olmazsa olmaz elin piçine verecek ben mi alicam o.. puyu
bekaret sadece kizlik zari degildir kendini evlilige kadar her turlu korumaktir yani erkeklerde boyle ben mesela kizlarla iliskiye girmeyip erkeklerle iliskiye girdigimde bile bekaretim bozuluyor yani
kaşarlık alametlerinden biridir. evlenmeden önce kaç kişiyle olduğunun garantisi olmaz bakire olmayan biri. garantisiz mal gibi yani:)
ekşi sözlükten kopyalayıp geliyorsunuz soruları biraz özgün olun lütfen
Şimdi aldığın bir eşyayı ilk sen kullanmak istersin dimi (eşya sadece örnek icindi) bekaret ve bakirlikte öyle bir şey ilk olmak arzusu
Ben bakir değilim ve bakire kız aramıyorum
Bana kalirsada kızlarda bekarete onem vermeyerek bu bahaneyle her erkeğe vermek istiyor buna ne diyorsun
Aslında biz sokuyoruz bekaret ucuna takılıyor yani olay bizle alakalı değil
Bekaret kutsaldir ve oyle kalmalidir.
Sanki erkekler iyi bokmu.. ekreğin canısı daha tehlikeliiiiii
Dokunulsun nolacakki? Gerçekten zaman kaybı ve geri eğitimsiz ülkelerde görülen bir şeydir bekaret.
En İyi Cevaplar