(Kızlık zarı, doğanın kadın soyunu korumak için aldığı bir önlemdir. Kız çocukları doğduğu zaman, vajinanın uzunluğu 1 buçuk 2 santimi geçmez. İçeride rahim de 1 santim kadardır. Döllenme boruları ise 2-3 santimdir. Yani dış dünyanın mikroplarının karın içindeki steril dokulara ulaşması için en fazla 5-6 santimlik bir mesafe vardır. Eğer kızlık zarı olmasaydı, çişini kakasını altına yapan ya da farkında olmadan parmağını vajinasına sokan bir çocuğun vajinasından giren mikroplar karın zarına kolayca ulaşır ve peritonitten bütün kız çocukları daha ergenlik çağına bile gelmeden, çocuk yaşta ölürlerdi. Kızlık zarı kadınları koruyan mekanik bir engeldir. Ancak birçok toplumda, geçmişten bu yana ataerkil düzenin erkek egemenliğinin bir sonucu olarak, kadınların namusunu simgeleyen bir işaret gibi kabul edilmiştir.) Peki siz hala namusu bir zardan ibaret kılanlardanmısınız?
evet namus bir zardan ibaret değil ama 20-30 erkekle yatıp girmediği pozisyon katılmadığı seks partisi kalmamış olan dişiler bunu söyleyince insanın siniri tepesine çıkıyor.
Benim kastım o değil ben demiyorum ki sevissinler istedikleri gibi ama namusu bir zara bağlanmasına karşıyım kızlık zari durup herhangi yiyip eşine bakire giden kız namuslu mu oluyor hayır
Doğrusu bu değil mi yaşim 30 ne namuslu namussuzlar gördüm o iğrenç yorum yapanlar anca kendilerini kandırıyorlar evli olupda çatır çatır sevişenler onlar nolacak onları nasıl anlayacaksın
Yaşım 18 ama bir cok seyi anlayabiliyorum yasitlarimi da görüyorum her halti yiyorlar sonra bakire diye namuslu lyum diye geziyor bunu yapiyorsam bile evlenecegin adama acik açık söylemek dsha namuslu olan değil mi
Her paylasimda su pismanligi yasiyosun ya kimse etik olani savunmuyor arkadan verenler namuslu bir kere bir kisiyle yapanlar kasar oluyor bunun zihniyette bittigini anlamayacak kadar bagnaz bu insanlar
Kımse namusu zara kana baglamıyor orda o zar olmasaydıda 3-5 erkekle yatan kadını ıstemeyebılırdı erkekler cunku degısık erkekler ısteyen kadın sonrda sadık olmaz namus karaktere burdan baglanır bacak arasına zaten zardan degıl karakterden sızde bunu anlayın
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu kadar klişe bir yorumu eig secmek zaten dar goruslulugu net acıklıyor zaten herkesın sayısız kısıye yattıgı bır ortamda cok yonlenderıcı olmus , ayrıca bende takılmam bekarete yukarda yazdım ama anlamam cok zor suzgec dar..
@sedadegileda cinsel iliskinin her türlüsü nu kastediyorum. ben ön den arkadan agizdan veya oksamak faln filan diye ayirt etmiyorum bir erkekle kız in bütün cinsi münasebeti namussuzluktur o kadar
Buna odaklı bir toplumda yaşıyoruz, ve senin keyfi görüşüne karşılık bu toplumun gerçekleri ve kırmızı çizgileri var. Babana annene anlatsana bunu bize niye anlatıyorsun? Rahatına bak kızım derlerse hayat senin vücut senin dilediğini yap...
Sadece bu sacmaliklara destek verenleri kınıyorum yani hoş bulmuyorum annem babam yaşını başını almış insanlar onlara anlatamam ama yeni nesil de hala aynı kafada gidiyorsa ne diyimki
İnançlı bir ülke, inançlı bir toplum ve buna bağlantılı olarak bir yetiştirme tarzı var. Dini vecibeler konusunda inançlı olduğu söylenemez de, namus ahlak kavramının sürekli vurgulandığı kırmızı çizgi haline gelmiş bir şey bu. Bu algıyı kırmanız değiştirmeniz imkansız, çünkü bunu tartışma konusu yaptığınız anda bile etiketiniz hazır bir çok kadın tarafından bile...
Kadının kadını etkilediği bir toplumda haklısın bu algiyi aşılamak zor bu gonderiyi paylastim diye bile bir çok damga yedim ama önemi yok dusuncemin arkasındayım
Evet haklısın namus değil, ama en önemli unsuru sayılıyor çok abartılacak bir durum değil. Bir kişi yalan söylediğinde bile ona namussuz diyebilirsin deniliyor da. Yani sadece o zarla alakalı bir şey değil namus bir bütündür o bütünün en önemli parçası kızlık zarıdır keşke erkeklere de benzer birşey verilseydi eşitlik açısından ama Dinin, Kitabın, Peygamberin, toplumun, ailen, arkadaşların sürekli bunu kırmızı çizgi değişmez, değiştirilmez değiştirilmesi dahi teklif edilemez bir Anayasa gözüyle bakıyorsa çabaların stresten sinirden başka birşey kazandırmaz sana...
Birincisi on yargılı bir insan olduğun için okuzsun zaten ikincisi bu fikirde kim olursa olsun okuzdur benim için zaten ön yargılarını bir kenara bırakıp yorum yapıvaksan yap yoksa defol
Kufur içerikli şeyleri site otomatik olarak kaldirdigi için ama ille yemek istyosan duzgun yazarim ağzını topla p*ç kurusu işine gelmedi hemen hakaret et adam gibi yorum yapmiycaksan s*ktir git şuradan benim de ağzımı bozdurma
Kızların huyunu bildiği için mi bu kadar sacma bir yorum olamaz erkekler kızlardan daha çok şeytana uymaya hazır ama pardon ya siz ustediginizi yapabilirsiniz sizde namus yok çünkü
Özel bir konu dedigin şey herkesin ağzında olan bisey bir kızın bir kızı yargıladığı bir ülke de insanları bilinclendirmeye çalışmak çok sacma sende haklısın
En İyi Cevaplar