hastalığı olan var mı ya da bilen cinsel yolla bulaşan bir hastalık.
Geçebilen bir hastalıkmıdır risklimidir?
Geçebilen bir hastalıkmıdır risklimidir?
Ben de var genital herpes. Dudağında çıkan uçuğun aynısı korkma ölümcül bişey değil. Ama eğer cinsel bölgende uçuk çıkarıyosan diğer testleri de yaptır hiv hepatit frengi falan bunlar tehlikeli biliyosun. Doktora git kardeşim dermatolog-cildiye sana valtrex tablet ya da acyclovir yazar bunları çıktığında sabah akşam 5 gün alıyosun. Eğer çok sık çıkıyorsa uçuk hergün 1 tane alırsın. L-lysine diye takviye edici gıda var solgar ın eczanelerde bulabilirsin 1000 mg olandan günde bir tane içersen oda uçuk çıkmasını azaltıyo ben kullandım ama 500 lük olandan almıştım pek bir faydasını göremedim. Genital herpes yüzünden mimlenmezsin ülkemizde çok fazla kişi bilmediği için maalesef. Ben bilsem korunmasız cinsel ilişkiye girmezdim oral bile yaptırmazdım dudaktaki uçuktan bile geçebiliyor genital bölgeye. Bundan sonraki ilişkilerinde dikkatli olursun hergün valtrex alırsan korunmalı ilişkiyle kimseye bulaştırmazsın. Aşı çalışmalarıda yapılıyor hatta bitane aşı gen 3 amerikada son faz kısmında olacak. yüzde 70 e kadar etkili aşı. Ama her yıl yaptırman gerekecek. Çıkarsa piyasaya ben şahsen yaptırırım hergün ilaç almaktansa. Onun harici rusya da bir aşısı var vitaherpavac adı. Buda bir kere vurul sonra kurtul aşı değil. Her yıl yaptırman gerekiyo 1 yıl koruyor ve atak geçirmiyosun. 5 doz yapılıyor getirtebiliyosan getirt rusyadan. 120 dolar civarı fiyatı
viral bir hastalık dermatologlar asiklovir veriyor tedavisi mümkün...
ilaç falannmı veriyor nasıl oluyor
doktora gitmeden bir çözümü bulunurmu peki illa doktoramı gitmemiz lazım
Bulaşıcıdır
evet onu farkettim zaten nasıl geçer onu biliyomusun
Cevap
1Cevap
Evet bulaşıcıdır. Ve kondom ile seks yapsan bile seni korumaz. Bir ömür de iyileşmez, vücut direnci her düştüğünde genital bölgede kendini yeniler durur.
hadi ya ilaç tedavisi falan yok mu geçmezmi öyle hocam
başka bir hastalığa neden olurmu peki böyle sürekli devam ediyosa
O türden ciddi hastalıklara sebebiyet verdiğine dair rivayetler var ama kesinlik kazanmadı bildiğim kadarıyla. Neticede herpes virüsü sinir uçlarına yerleşiyor. Ve kimi zaman ürtiker vs problemlere de neden olduğu oluyor. Ama bu tabi her hasta için olacak diye bir şey değil .
doktora yine gidip baktırmakta fayda var o zaman
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
En İyi Cevaplar