Tabii psikanalizin ünlü ismi Freud demiş bunu 😄 uçmak rüya tabirlerinde “başarı” olsa da Freud bunu cinsel isteğini tatmin edemeyen gençler olduğunu söylemiş. Uçmak bu istek, sonrasında yere düşmek ise tatmin hissi yaratıyormuş :)
Rüyada “uçmak” cinsel istek belirtisi! Rüyaların psikolojik anlamlarına inanır mısınız?
Hayatımda Freud kadar safsata bir adam daha görmedim bir şeyler ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdi ve abartılabilirdi. Herkesin az çok bildiği tahmin edebileceği şeyler 1 Aklında kalanları, bilinçaltını, kişisel duygu ve düşüncelerini gördüğün rüyalar 2 Sembolik spiritüel rüyalar mesaj gibi rüyalar 3 Astral seyahate çıktığın etrafta dolanıp uçtuğun rüyalar var işte
Bundan ziyade, genellikle gerçek dünyanın baskısından kaçışı ve özgürlüğü ifade ettiği yaygın olarak kabul edilir. Tamam bir teori ama, bilgi olarak sunmaya gerek yok yani...
“Freud böyle diyor” diyorum. Siz de “genellikle kaçış olduğu kabul edilir” diyorsunuz. Aynı şey, birebir kelimelerle aynı olmasa da. Başlığı da olabilir diye atarsam bir anlamı kalmaz eğer başlıktan bahsediyorsanız.
Uçkuru kalkan bişeyler sallıyor kafadan. Yok şu belirtisi yok bu belirtisi. Banada karabasan uçuyor rüyamda hep tövbe estağfurullah uykusuz bırakçaklar insanı sndjkdkkf
freudyen bakış açısı bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası bir çok konuda. çünkü o bakış açısına göre bardağa bile bakıp çok fall*k bir bardak bu diyebilirsin yani :D e uçtuğumu da görmedim düzenli cinsel hayatım var orası ayrı tabi
Rüyalar durumu muz ve kişiliğimiz hakkında bir çok konuda ip uçları verir ise de görünen şeylerin kişiden kişiye farklılıklar göstereceği bir gerçektir...
En İyi Cevaplar