Gizli Üye(18-24)6 ayBenim inanmama nedenim bilime göre evren 13 milyar yıl dünya 4 milyar yıldır var dünyadan pek çok canlı türü geldi geçti insansa sadece 3 milyon yıldır var ve dinler insan var olmadan önce dinin d si bile dünyada yoktu dinler dünyanın yaşından çok sonra ortaya çıkmış insana bağımlılar insan olmazsa dinin adı bile yok buda dinlerin sadece 3 milyon yıllık bi hayvan türüne bağımlı olduğu anlamına gelir önce neredeydi yani sonra dinler insanın tarihi hakkında pek çok yalan bilgi söyler örnek ilk insanlar Afrika'da ortaya çıktı avcı toplayıcıydı mağarada yaşıyodu 20 bin yıllık ve daha öncesine dair insan resimleri var hayvan derilerinden giysi üretti tarım hayvancılıksa sadece 12 bin yıldır falan var dine göreyse ilk insan adem cennetten kovulunca mezepotamyada dünyaya geldi ve oğulları tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar deriden giysi yapmak yok direk giysili geliyolar insanlık tarihinde ise ilk insanlar avcı toplayıcıydı ateş 1 milyon yıl önce bulundu tarım ve hayvancılıksa 12 bin yıl önce ama dinlere göre ilk insanlar tarımıda biliyor ateş tarımdan daha önce bulunduğuna göre mantıken ateşide biliyor pamuk üretimi derilerden giysi üretmekte yok direk kıyafet giyiyorlar bilime ve tarihe göreyse ilk insanlar avcı toplayıcıydı ve taş devri diye bi dönemden geçtiler ama dine göre ne taş devri ne avcılık toplayıcılık hiçbişey yok hatta ademden kıyamete kadar 7000 yıl olduğunu söylüyor din oysa 12 bin yıllık göbeklitepe var ve tarım 12 bin yıl önce bulundu 100 bin yıllık insan fosilleri var ve 30 bin yıllık 20 bin yıllık mağara resimleri var bide din daha sadece 3 milyon yıldır var olan daha çok yeni olan insan türünü doğanın kralı lideri olarak görüyor insandan önce birsürü hayvan canlı dinazorlar yaşadı insansa sadece 3 milyon yıldır var olan bi hayvan türü o kadar sadece evrimsel süreçte zekası gelişti o kadar dünyada iki adet canlı türü vardır yüzü olan hareket eden korkan tuvalet ihtiyacı olan canlılara hayvan hareket etmeyen yüzü olmayan tuvalet ihtiyacı olmayan ot tarzı canlılara bitki denir insanda hareket eden tuvalet ihtiyacı olan canlılara girer ve hayvandır ama din sadece 3 milyon yıldır var olan bi hayvan türüne bağımlıdır çünkü insan var olmadan önce dinin d si yoktu ve 3 milyon yıldır var olan insan evrimsel süreçte akla sahip oldu diye kendini doğanın hakimi görmüş doğanın içine etmiştir dinde insanın bu egosuna hizmet eder oysa insan sadece 3 milyon yıldır var olan bi hayvandır o kadar ayrıca dinlerin saçma ibadetleri ve mitolojik kökenleri vardır örnek Habil ile Kabil hikayesi dumuzi ile enkimdu hikayesinden gelmiştir cehennem eskiden kudüste var olan gehinnom vadisinden esinlenmiştir gehinnom Vadisi insanların idam edilenleri bebekleri yaktığı kurban ettiği çöpleri yaktığı vahşi bi yerdir molek diyede gehinnomun bekçisi put vardır cehennem bekçisi malikte ondan esinlenmiştir bundan binlerce yıl önce Fırat ve diclede bi sel taşkını mı ne olmuştur Nuh tufanı burdan gelmektedir ve birçok eski mitolojidede tufan hikayesi vardır sünnet cinselliği azaltamak amacıyla Mısır'da ortaya çıkan bi kültürdür sonra kurban insanların geçmişte doğa olaylarından korkup tanrı sinirlendi olarak yorumlayıp elindeki herşeyi tanrıya kurban etmeştir bebek insan hayvan mal her şey sonra semavi dinlerle bu hayvan kurbanına çevrilmiştir saçma ibadetlerde oruç mesela eğer orucun amacı açıları anlamaksa o halde kolsuzlarıda anlamak için kolumuzu mu keselim bu mantıkla hem onlar hep aç 1 aylık sabahtan akşama kadar açlıkla hallerinden anlayamazsın zaten baş örtüsüde saçma başörtüsü güya erkeklerin tacizinden korunmak için var iyide bunun suçlusu kadınlar mı oh valla erkekler yapsın kadınlar baş örtüsü takarak ödesin suç ve cezayla önüne geçmek yerine başörtüsü takmanın mantığı ne ayrıca diyelim ki cezayla tacizin önüne geçtik o zaman hala başörtüsü takmanın ne anlamı kalacak eğer bu sadece ibadetse neden erkeklerde takmıyor ayrıca Allah zulmü ibadet olarak mı görüyor şahsen ben gözüme gözlük kafama şapka taksam 5 dakika öyle duramıyorum yani rahatsız ediyo ayrıca dinler ilk insanların çok uzun boylu apartman kadar olduğunu söylüyor bu çok uçuk olduğu gibi hiçbi insan fosilide yok
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Gizli Üye(18-24)6 aykarşındakı kızında ilkse bence sorun olmaz cok dert etme bunu zaten alıstıkca sure uzuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayGeciktirici kullanabilirsin
01 Yorumla
Soran6 ayOnu düşündüm biraz da araştırdım. Buna alışırsan hep kullanmak zorunda kalırsın yazıyordu
6 ayUzatmaya çalışma kendini kasma
03 Yorumla
Soran6 ayPartnerimin hayal kırıklığına uğramasından korkuyorum
- 6 ay
Kanka ben de öyle düşünüyordum ama şu an altımda titriyor jsjsjs gerek yok sakin ol
Soran6 ayEyvallah sağolasın
Gizli Üye(25-29)6 ayilkini ilk gibi yaşa
20 Yorumla
6 ayneneni düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayKac dk da geliyorsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası