- Cinsel Yaşam konusunda 882 cevap paylaştı.
7 ayve aslında hem psikolojik hem de toplumsal dinamikleri içinde barındırıyor. Kadınların sekste (ya da flörtte) ilk adımı atmama eğilimi genellikle “isteksizlik” değil, öğretilmiş bir temkinlilik halidir.
1. Toplumsal beklentiler:Toplum uzun yıllar boyunca “kadın bekler, erkek ister” kalıbını pekiştirdi. Kadın, arzularını açıkça belli ettiğinde “hafif”, “rahat” veya “saygısız” etiketleriyle yargılanma korkusu yaşar. Bu yüzden birçok kadın, duygusal ya da cinsel ilgisini açıkça belli etmekten kaçınır.
2. Güven ve duygusal bağ arayışı:Kadınlar genellikle cinsel ilişkiyi, duygusal bağla daha çok ilişkilendirir. İlk adımı atmak, karşı tarafın niyetinden emin olmadan duygusal bir risk almak anlamına gelir. Oysa birçok kadın, önce duygusal güven hissetmek ister “beni gerçekten istiyor mu, yoksa sadece arzu mu ediyor?” sorusu kafalarını kurcalar.
3. Red edilme korkusu:Toplum erkeklerin reddedilmesini daha doğal görür (“erkek dener, bazen olmaz”), ama kadın reddedildiğinde bu durum hem özgüven hem de sosyal açıdan daha fazla yara bırakabilir. Bu da “ya karşılık alamazsam” korkusuyla geri adım atmalarına neden olur.
.4 Gizem ve çekicilik stratejisi:Bazı kadınlar bilinçli olarak ilk adımı atmaz, çünkü “erkeğin isteğini diri tutmak” ya da “kendisini kolay ulaşılır göstermemek” gibi stratejiler kullanır. Bu da kültürel olarak öğrenilmiş bir “oyun” haline gelmiştir.
5. Kadınlar de facto ilk adımı zaten atıyor olabilir:İlginçtir ama birçok kadın “ilk adımı atmıyorum” dese bile, aslında bakışlarıyla, beden diliyle, küçük imalarla o adımı zaten atar. Yani doğrudan sözle değil, dolaylı biçimde başlatır. Erkeklerin çoğu ise bu sinyalleri fark etmeyebilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı. Birçok kadın sekste ilk adımı atmaktan kaçınır çünkü bu durumun kökeninde hem toplumsal kalıplar hem de duygusal faktörler vardır toplum uzun yıllar boyunca kadınlara utangaç olmayı ağırbaşlı davranmayı ve arzularını belli etmemeyi öğretmiştir bu yüzden bazı kadınlar ilk adımı atarsa yanlış anlaşılmaktan ya da hafif görülmekten korkar ayrıca bazıları için cinsellik sadece fiziksel bir paylaşım değil duygusal bir bağın parçasıdır bu nedenle önce güven hissetmek ve karşı tarafın ilgisini net bir şekilde görmek isterler çünkü güven duygusu kadınlar için cinsel rahatlığın temelidir bazı kadınlar da duygusal olarak reddedilme korkusu taşır ilk adımı atıp olumsuz bir tepki almak kendilerini değersiz hissettirebilir o yüzden beklemeyi tercih ederler aslında birçok kadın içinde istek duyar ama bunu ifade etme şekli daha dolaylı ve duygusal olur örneğin bakışlarıyla ya da küçük temaslarla ilgi gösterir açıkça “ilk adımı” atmaktan ziyade karşı tarafın adım atmasına alan bırakır yani bu durum istek eksikliğinden değil çoğu zaman duygusal hassasiyet ve sosyal kalıplardan kaynaklanır güven ve anlayış oluştuğunda kadınlar da çok daha rahat bir şekilde isteğini ve yakınlık arzusunu gösterebilir.
11 Yorumla- 7 ay
❤️
Alakası yok %70 ilk ben adım atarım
31 Yorumla- 7 ay
Ya sen başkasın zaten seni biliyoruz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)7 ayGenellememeli, her kadın öyle değildir , oyunu ilk başlatan olmayı, olmadık yerde delirtmeyi çok severim
03 Yorumla- 7 ay
Delirtmekten zevk alıyorsunuz dimi :)
Cevap sahibi7 ayTabi
- 7 ay
:)
beni bu kadar kolay yola getiremezsin, ben güçlü bir kadınım izlenimini vermek için
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 482 cevap paylaştı. Atanlar da var. Bi sevgilim vardı offf
10 Yorumla
7 aybasit görünme korkusu
10 Yorumla
7 ayBen ilk adım atan taraf hiç olmasın olmam
11 Yorumla- 7 ay
Sebep
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım