Herkese Merhaba,
Erkek ile kadın cinsel olarak eşitmidir sizce? Neden bu konuda eşit olmadığı düşünülüyor anlamıyorum. Sonuçta evlenmeden yapılan cinsellik kadın içinde erkek içinde zina değilmidir? Neden erkek yapar ama kız yapamaz diyorlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkese Merhaba,
Erkek ile kadın cinsel olarak eşitmidir sizce? Neden bu konuda eşit olmadığı düşünülüyor anlamıyorum. Sonuçta evlenmeden yapılan cinsellik kadın içinde erkek içinde zina değilmidir? Neden erkek yapar ama kız yapamaz diyorlar?
Tabii ki eşittir Çünkü toplumun koyduğu kalıplardan bağımsız olarak kadının da iradesi vardır erkeğin de Kadında da nefis vardır erkekte de Cinsellik her iki taraf için de bir ihtiyaçtır Üstelik cinsellik yalnızca birleşmeden ibaret değildir çok daha geniş bir anlam taşır Ne yazık ki toplumumuzda bazı kadınlar kendi arzularını ve duygularını bastırmak zorunda kalıyor utanıyor veya nasıl yaşayacağını bilmiyor Bazıları ise baskılar yüzünden gizli saklı şekilde yaşıyor Öpüşüyor dokunuyor farklı şeyler deneyimliyor ama evlendiğinde eşine Ben bakireyim diyebiliyor Oysa bakirelik elde değmemişliği saflığı ve masumiyeti temsil eder Eğer bir kişi önüne gelenle bu tür şeyleri yaşıyorsa, bunun kadın ya da erkek farkı yoktur. Burada mesele gerçekten sevdiğin ve istediğin biriyle yaşamak olmalıdır
Dinin boyutuna gelecek olursak Kur’an-ı Kerim’de ayetinde iffetimizi korumamız gerektiği namusunu kurumasını Yani kişinin kendini koruması gözünü haramdan sakınması emredilmiştir. Ancak toplumda bu anlayış çoğu zaman tek taraflı uygulanıyor. Erkekler dini kendi lehlerine yorumlayarak istek ve arzularını ön plana çıkarıyor. Kadınlara ise sürekli baskı yapılıyor onların duyguları ve ihtiyaçları geri plana atılıyor.
eski çağlarda, etkili doğum kontrol yöntemleri bilinmezken, erkeğin cinsel maceraları yanına kar kalırken kadınlar daima hamile kalma riski altındaydı. kürtaj çok yüksek ölüm riski taşıyan bir tedbirdi. ayrıca dini kurumlar kürtajı yasaklıyordu. babası belli olmayan çocukların bakımını kimse üstlenmek istemiyordu. kadınların gayrımeşru bebeklerini katletmeleri korkunç derecede yaygındı. böylelikle bu durumu gizleyerek meşru bir evlilik yapabilmeyi umuyorlardı.
dolayısıyla kadın ve erkeğin cinsel olarak eşit olmadığı anlayışı bu koşullarda iyice yerleşti. zira erkek için basit bir eğlence kadın için korkunç bir trajediye dönüşebiliyordu. gerçekten de ortada bir eşitsizlik vardı.
ilerleyen yüzyıllarda gelişen teknoloji ve tıp hamilelik riskini etkin şekilde azaltan yöntemler buldu. kürtaj ölümcül bir prosedür olmaktan çıktı. bu durumda gelişmiş toplumlar köhnemiş fikirleri terk ettiler ve yeni koşullara uyum sağladılar. ne var ki bizimki gibi teknolojik ve fikri yönden geriye doğru ilerleyen toplumlarda, geçmiş çağların ölmüş ve kokuşmuş fikirleri hala zombiler gibi dolanıp beyinlerinizi yemeye devam ediyor.
Bu bahsettiğin olay bence bakış açım benim şu oluyor ben 2 tip diye ayırarak yoluma devam ediyorum bu konuda şimdi bir insan boşanıcam veya ayrılıcam diye yola çıkmaz aklı başında bir insansa karşıdakine tamamen güvenmeyip onu tam anlamıyla anlamadan yola çıkarsa burada hata yapmış olur ha aksine gerçekten mükemmel bir ilişki yaşıyordur bir anlık nefis yenilgisi olabilir insanız Hata yapılabilir ama 2. tip insana gelirsek ki piyasada çok var lisede başlıyor bu tipler sırf belli olmasın diye ters ilişki yaşayıp o erkekten o erkeğe sırf keyfi zevk almak için 5 senede 10 erkekle 15 erkekle birşeyler yaşayıp paylaşıp bakireyim diye ortalıkta dolanan tipler de var bunun hem kadın versiyonu hem erkek versiyonu var ilişkiye girmek sadece bedenlerin teması değildir ruhunda temasıdır biz hayvan değiliz bir anlamı olmalı bir değeri olmalı karşıdaki insana hem ruhundan veriyorsun hem de bedeninden veriyorsun eşitlik konusuna gelirsek bu konuda tamamen eşitiz 2 tarafın da aynı düşüncede gitmesi lazım
Merhaba! Kessinlikle çok güzel bir konuta değindin bu konu gerçekten ahlaksız insanlar tarafından söylenen bir şey erkek yapar normal derler kadına namussuz derler afedersiniz ama erkek ne ise kadında aynısıdır toplumda her türlü suçu kadına yüklemek daha kolay geliyor ama yok öyle bir dünya erkek adam namusuna sahip çıkar ypk kadın ilişki yaşadı namussuz ama erkeğin elinin kiri diyenler o zaman bizde diyelim ki sizin anneniz ve bacınız kimin elinin kiri o zaman gerçek yüzleri ortaya çıkar.
yorumun için teşekkürler :) çok güzel yazmışsın :)
Rica ederim
Teşekkürler
Ne demek önemli değil :)
Cevap
26Cevap
Bu bizim toplumla alakalı. Sonuçta erkekte bunu bi kadınla yapıyor ama nedense kadın yapınca o oluyor erkek yapınca erkek yapar 😂 tamamen toplumsal değerlerle alakalı bir olay. İki damla kanda namus aramak kız herşeyi yapmış etmiş bakire ama ooooo namuslu tarzında yorumlar. Bana göre ikisi de aynı fark etmiyor. Erkekte yapınca kadında yapınca aynı. Kadın yapınca belli oluyor ya ondan o damgayı yiyor. Saçmalık yani bakirelik aramak sen istediğini yap erkek olarak e kadın yapamaz öyle bi dünya da yaşamıyoruz
valla tebrik ediyorum bu düşünceni senin :) güzel düşünüyorsunuz :)
O kısmı benim kafam almıyor ya. Erkek yapınca ooooo erkek oldu bilmem ne kadına direk damga vurmak. Yani erkek bunu başka bi cinsle yapmiyor ya kadınla yapıyor sonucta erkeğin duyguları libidosu falan filani varsa kadının da var
kadının yok sanıyorlar libidosu :) cahiller işte
Ya duygusu var bir defa nasıl erkek begeniyorsa kadında beğeniyor işte. Bunu anlatmak bi 50 senemizi daha alır
Erkekte yapamaz kızda erkeğin yükü daha ağır aslında hiç bir engel yok yapmaması için fakat bakmayacak gözüne perde inecek sevdiği helali olunca ona saklayacak ama bunu düşünen kim
Onla bunla yatıp kalkıp sonra bakire helal kız bekliyorlar. Aklı başka yerde çalışan odunlar böyleleri
bravo valla, umudum artıyor sen gibilerini görünce
Valla ben hala kendimi saklıyorum ha şu ana kadar gerek maddiyat gerek utangaçlık gerek ailevi şeyler felan filan ile kimse hayatımızda olmadı
Elbette bu yaşta böyle kalmakta kolay olmuyor ama beklemeye devam çıkarsa onun olurum çıkmazsa yapacak bir şey yok herkes ilişki yaşayacak diye bir şey yok bakir olup ölen bir sürü insan var.
Sabah sabah şuraya cahilleri toplama , ataerkil bir toplumda zamanında kız çocuklarını gömen bir toplumda sence bunları nasıl aşabilsinler , kadın erkek eşit değil adalet vardır ama seks konusunda isteyen istediğini yapar bizim aptl erkek topluluğu ben istediğimle yatıp kalkayım ama evleneceğim kadın bakire olsun diyor öyle bi dava yok aq
helal olsun ya alkış valla. senin gibiler çoğalsın valla. hepsi aynı düşünüyor tiksiniyorum valla onlardan
Benim gibilerin çoğalması için önce şu an ki ve gelecek nesli iyi eğitimle yetiştirmek gerekiyor , bir dönemi ya da düşünceyi değiştirmek için temelden başlamak lazım ki bunun temeli eğitim, şu an derslerde ilk okula 15 temmuzu milli bayram olarak okutuyorlar resmen yeni nesil taraflı şekilde eğitiliyor sistem çok basit
okullarda cinsellik eğitiminin verilmesi gerekiyor küçüklükten beri. Ailelerde eğitim vermeyince böyle oluyor
evet gördüm onu. 15 temmuzu okutuyorlarmış
Okullarda cinsellik eğitimi verilse bizim aptl millet ayağa kalkar devlet millete zinayı öğretiyor diye , yav ben karısının regl olduğunu bilmeyen onu geçtim reglin ne olduğunu bilmeyen erkek gördüm , regl kanına pis kan diyen mi dersin , hastalık diyen mi dersin. Sabah sabah gerildim alskjdlşakd
hahahhaha pis kan
Cinsellikte kadın ile erkek doğuştan eşittir. 🤍
İkisi de haz alabilir, arzu duyabilir, istekli olabilir.
Ama toplumda farklı algılar var
• Erkeğe özgürlük tanınırken,
• Kadına kısıtlamalar ve yargılar yükleniyor.
Bu yüzden “eşit değilmiş” gibi düşünülüyor.
Aslında sorun biyolojide değil, bakış açısında. ✨
Gerçek eşitlik, kadın ve erkeğin aynı özgürlük ve saygıyı görmesinde. 🌸
Eşittir sadece toplumsal olarak aldıkları roller farklıdır...
Dini yönden herkes eşittir. Tanrıda çifte standart olmaz herkes aynı olmak zorundadır..
kadın her zaman işine geldiği gibi üstunlugunu kullanır er ya da geç ya da evlenmez hiç olmaz
Erkekte yapamaz kızda yapamaz zina bakımından herkes eşit.
bazı canım erkek yapar o , kız yapamaz diyorlar deliriyorum
Yapsa bile onada zina kimse zina degil diyemez
Kadınlar sadece işine geldiği konularda eşit olduğunu düşünüyor
Zina zinadır. Kadına da erkeğe de zinanın cezası aynı. Ayrım yapılmıyor yani.
anneler oluşturur toplumu o ahlaksızsa toplumda ahlak çöker
Dediğin konuda evet eşittir kadına o... deniyorsa bu erkek içinde geçerli
Erkek de yapamax kizda yapamax erkek yapiyorsa kızda yapar
Hayır erkek üstündür ve kadına iyi davranmalıdır ya da ise o üstünlüğün bir anlamı yoktur
Eşit değil ayrıca erkek yapar kadın yapamaz zihniyetine de karşıyım kimse yapamaz
Kadında erkekte aldatır sonuçta erkek erkekle eşini aldatmıyor bu nedenle eşit bence kadın gizliyor
Eşit değildir ama dediğimde eşittir. Nasıl bir kız evlenmeden zina edemez ise erkek içşnde aynısı geçerlidir
Toplumun daha doğrusu toplumdaki kendini erkek zan edenlerin saçma sapan düşündüğü yanlış algısıdir
Göreceli adalet en iyisi
Kızda bakirelik var evlenınce sıkkıntı
anlamadım?
zaten hastahaneye götürrmeye çalışırsa ben ayrılırım o erkekten. öyle bir erkek benim sevgilim olamaz
tehsirli derken
ben onsan kurtulurum asıl, o cahilden ben kurtulurum
bakire olduğum zaman bakirle falan olmak istemiyordum. Benim için erkeğin geçmişi önemli değildi. Ama cahillik bu ne yapayım?
Hukuken eşit, fiziken değil.
fiziken de eşit. kadında cinsellik yaşar evlenmeden kimsede cinsellik yaşadı diye yargılayamaz
İkisine de günah inançlıysa.
Nerenin hukukuna göre kadınla erkek eşit , kamboçya mı? Türkiye hukukunda kadının ifadesi esas sayılır , yani hukukta kadın erkek eşit değildir.
Sen yapmamakta değil yapmakta eşitlik arıyorsun sanki:)
@Paresetamol Olması gereken, kabulümüze göre anlamında.
sen yap canım vajinanı tutan mı var?
Esitir
Eşit tabi
Sen ne düşünüyorsun
Erkekler kudurmuş
:D
Kız gelsene bana az dedikodu yapalım. Senin profil gizli
takip ediyim tamam zhgfxh
Eşittir
Evet eşittir
Eşitlik en büyük adaletsizliktir
Erkek köle olmalı :)