9 ayEvlilik, bir zorunluluk değil, bir tercih meselesidir. Kimse seni evlenmeye zorlayamaz ve kimse senin özel hayatını, cinsel yaşamını ya da enerjini nasıl harcayacağını sorgulayamaz. Sen kendini tanıyorsun ve neyi istemediğini biliyorsun sürekli performans göstermek, başkalarının enerji sömürüsüne maruz kalmak veya istemediğin bir ritme uymak… Bunlar çok geçerli sebepler. Evlenmemek, bağımsız kalmak, kendi sınırlarını korumak ve hayatını kendi kurallarınla yaşamak tamamen normaldir. Evliler bile çoğu zaman senin dediğin gibi mutsuz ve yorgun olabilirler; çocuk ve aile baskısı, kendi hayatlarını ikinci plana atmak zorunda kalmalarına neden oluyor. Evlenmek zorunda değilsin. Senin hayatın, senin kuralların. Kimse seni anlamıyorsa, sorun onların kafasında, senin değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sakin ol kardeşim. Evlenmek zorunda değilsin ama o sulu şey sende de var her ne kadar şekli değişik olsa da var. O yüzden travman falan varsa bile bir kenara atma. Bşr yerde o da ihtiyaç sonuçta. Hem sadece onun için evlenilmez.
02 Yorumla
Soran9 ayDertleşmek sarılmak için sksmeye gerekmı var kardeşim bir erkekle bir kadın dostca arkadasca da gorusebılır ılle kalkıcakmı ulan ne biçim dunya
- 9 ay
Hayır onun yeri ayrı. Yemek, içmek gibi bir ihtiyaç o sonuçta. Lakin mutlu evliliklerin en büyük sebebi de o. Lakin seni anlıyorum. Senin bunlardan başka ihtiyaçların da var. Sen sevilmek ve ilgi görmek istiyorsun daha çok aynı zamanda nedenini bilmesem de cinsellikten soğumana sebep olacak şeyler olmuş. Olabilir ama kendine yüklenme bu yüzden. Sen özgür bir bireysin ve istersen evlenir istersen de evlenmezsin. Evleneceksen ama bu travmanı aşman gerekiyor. Sevdiğin adamın sulu şeyini de kabul etmen gerek. Çünkü o sulu şey erkekler için çok çok önemli bir şey
- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 ayKimse seni buna zorlayamaz ki. Gerekli cevabı verirsen susarlar zaten. İsterlerse saygısızlık olarak görsünler ama onların sana evliliği (sen istemediğini belirttiği halde) dikte etmesi de saygısızlık zaten. İstemediğini söylediğin halde susmuyorlarsa, gerektiğinde daha katı konuşman ve ciddi durman gerekir.
03 Yorumla- 9 ay
Ayrıca evliliği mutsuz geçen kişiler genellikle bunu kabul etmek istemiyorlar ve başka insanlara da evlen deyip onların da başlarının yanmasını istiyorlar. Çünkü bazıları çok kıskanç.
Soran9 ayYaaa sorma sorma aynen öyle çok iyi dedin o kadar kıskançlar ki istemediğimi çime sinmeyen beğenmediğim biriyle evlenmemi onu tanımamı istiyorlar ama özellikle annem bana karşı çok baskıcı kendim istemediğimi biliyor buna rağmen sırf karşı tarafı kırmadan nazikçe reddettim ama halen daha hemen kestirip atma diyor değerlendir diyor çık gez gör tanı sevgilin kocan o olsun diyor yaşı da çok büyük hani annemin benle ne zoru var sanki bu hayatta hep eziyet çekmemi istiyor gibi ben neden önümde daha başka fırsatlar daha uygun erkekler bulabilecekken neden onunla nişanlanıp ona bağlı kalayım kimselerle görüşcmeyeyim bu neyin kafası ki istemediğim beğenmediğim halde suratına bile bakmak istemiyorum nefret ettiğim bir insanın aynu yüz ifadesini andırıyor zaten
- 9 ay
Maalesef bazı ebeveynler çocuklarına büyüdüklerinde bir yükmüş gibi muamele yapıyorlar. Sürü psikolojisi gibi bir şey de olabilir. Ama toplumsal normlara ya da geleneklere uymuyorsun diye anormal veya sorunlu bir insan olmuyorsun. Pek çok insan bunu gerçekten algılayamıyor maalesef.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Gizli Üye(36-45)9 ayEvlilik o iş için yapılmaz tabiki evlilikte cinsellik olmadan olmaz ama. Çok yanlış bir düşünce tarzındasın. Bazen eşimle konuşup derleştiğimiz oluyor. Hiç bir zaman pişman değilim. Ve oda öyle heleki anlaşa bildiğin bir insan olupta el ele verdinmi tatından yenmez
12 Yorumla
Soran9 ayEl ele vermek için konuşup dertleşmek için evlenilmez dost arkadas da edinebilirsin ille * gerekmez slvkdkvldlvkxlv
Cevap sahibi9 ayEvlilik hakkında diyorum kardeşim dertleştiğimiz şey. İyiki evlenmişiz die
- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
9 ayMesele evlenmek değil ki! Mesele aşk.. Aşk var ise herşeyi olsun, evliliği de yuvası da, çocuklarıda, her anıda bir olsun istiyor insan zaten.
00 Yorumla
9 aySen sevişmekten korkuyorsun baby vajinusmus yaşarsın
02 Yorumla
Soran9 ayHayır bak sinirlerim bozuluyo cidden evlenmicem henüz diye insanları geçiştirdiğimde bu sefer bana kötü gözle bakıyorlar anladın demek istediğimi dimi sanki hergün biriyle olcam atıyorum öyle olsa bile onlara ne herkesin kendi hayatı kendi s*ki pu**ysi yani birde şaka bi yana biriyle bile olmadım ama ilgim bile yok hani asıl istediğim sevmek ve sevilmek cnsellk sıfır olsun hatta belkı oyle evlenırım belkı
- 9 ay
Ama cinselliğe karşı bir ön yargın var
9 ayCinsiyet deyiştir ozaman
ya da evlenme kimseyle zorunda deyilsin ya😂00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayAy bence çok iyi.. jdjdk istekli kızlar için cennet
02 Yorumla
Soran9 ayİstekli kızlar için cennet olan ne evlilik mi?
Cevap sahibi9 ayEvettt
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
9 ayEvlenmek zorunda değilsin tabii ki...
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 409 cevap paylaştı.
9 ayAseksüellik var sende
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Penis fobisi mi bu reis ne yaşıyorsun sen
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 aySnsnsj ne kadar da mantıklı
00 Yorumla
9 ayKarar senin saygı duyulmalı
00 Yorumla
9 ayEvlenme kız aferin sana
00 YorumlaAnne öyle mi sence
00 Yorumlaevlenme o zaman
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem