bunu başrmak okadar kolay bir şey değil ama, bu anlattığın sorunu binlerce çift yaşıyor, okadar cok etken varki altında, hangi birini sayalım, ama ben şuna kesinlikle inanıyorum, gerçekden kafanın uyduğu biriyle evlenirsen bunu aşmak çocuk oyuncağı. ama evlendiğin insanla çoğu zaman kafanın uymadığı okadar şey varki gerçekden yatağa kadar gelebiliyor. ama kısmet , cinsellikde cok iyi anlaştığın biri oluyor ama başka şartlar uyuşmuyor, o oluyor diğeri olmuyor denk gelmesi şans. ama herşeye rağmen eşin kafa dengi olursa sıkıntı yok. yeterki herşeyi özgürce konuşacak kadar kafa dengin olsun.
aynen, avrupa ülkelerinde bu konuları aşan okadar cok çift varki, ama bizim değer yargılarımızla onlarınki arasında dağlar var. türkiye ve benzeri müslüman ülkelerde yatakdaki kurallar bile belirlenmişdir. dolayısıyla bu işleri senin istediğin düzeye taşımak kolay değil. oyüzden dedim kafa dengi olması çok önemli diye.
@g-u-v-e-n çok doğru. insan eşi ile hem sevgili hem de çok samimi sırdaş olmalı, evliliğe de heyecan katmalı tabuları yıkarak. Böyle olunca cinsellik de hep doruk noktalarda kalır.
İnsan eşini hem sevgili, hem de sırdaş olarak görmeli. İsteklerini, arzularını saklamamalı, acaba bunu söylersem benden soğur mu diye kaygı yaşamamalı. Arada sürprizli oyunlar, samimi sohbet, heyecan katacak değişiklikler yapılırsa cinsellik her zaman zirvede olur. Evli biri olarak tavsiyemdir.
benimde anlamadığım bu , isteklerini arzularını saklayarak evlilik yapıyoruz, ve cinselliği göreve dönüştürüyoruz, halbuki gereksiz şeylere harcadığımız zaman yerine en azından haftada 1 2 3 saatimizi ayırsak, sohbet ederek ve uzun uzun sevilerek bence daha tutkulu bir evlilik olur..
hem sohbet hemde arzular istekler, yapmasanda en azından bilirsin, yani birçok çift hala monoton arzuları başka yaptıkları başka, bir sohbet edebilseler aslında
Keşfedilecek bir şey kalmaması ya da ulaşılır hale gelmesiyle arz & talep meselesinde heyecan eksikliğine dönüşmesi olabilir. Renklendirme stratejisi önemli. Bunu başaramayan çiftler monoton halde bu eylemi tutkudan çok rahatlayıp geçme durumuna sokabilirler
Cinselliği evlilikle birlikte derinleştirmek elbette kolay değil, ama imkansız da değil diye düşünüyorum ben fakat rutinleşme çoğu çiftte olabiliyor çünkü hayatın temposu, stres ve alışkanlıklar bunu getiriyor.
Çünkü kadınların çoğu elde ettiği erkek için uğraşıyı bırakıyor, her şeyi rutine bağlamayı çok seviyorlar. Fantezi istemeyen, erkeğine ayda bir yaklaşan bir kadın oluyorlar.
Nereye baksam insanlar mutsuz , suratlar beş karış kafalar önde kafası rahat olmayan bir insan genel anlamda karşısındakine sevgisini gösteremez cinsellikte bunlardan biri
Bazı faktörlerden dolayı; çocuk, ekonomik şartlar, aileler vb.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
10 ay
Çok zor çünkü evliliklerin %80 i ten uyumsuz çiftlerden oluşuyor. Böyle olunca da derinleştirmek mümkün olmuyor. Bunun sonucunda da rutin haline geliyor ve uzun vadede istek arzu kaybolup gidiyor.
Kendine bakmayan karşısındakinin begenisini ve zevkini önemsemeyen bir adamla sirf imza attin zamaninda evlendin diye buna mecbur olmak. Bosanmak falan da demeyin o benim icin cok zor imkansiz bisey maalesef.
Evlilikte cinselliği çeşitlendirmek gerekir erkeğin tatmin olup kadınjn tatmin olmadığı cinsellik çatlaklar oluştur. Ayrıca evlilikte doyuma ulaşılıyor. Gün içinde temas etmek vs önemli.