Bence olur ama geri kafalı aileme anlatamıyorum annem seni dışarı atarız diyor ben isteğimle olurum onlara ne kimseyi ilgilendirmez kocamı beklemek zorunda mıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
10 ayArtik oluyor hic kimse de namus kalmadi diger yandan günah haram demiyorlar ama onun hesabini nasil verecekler iste orasi var su anda hava sicak diye dertleniyoz cehennem oyle böyle sıcak degil yanacaz dirilecez yine yanacak bu senelerce sürecek
Diger yandan yapmak önemli degil yaptiginin arkasinda durmak önemli bunu yapiyorsan arkasinda duracaksin gizlemeyeceksin su anda bunu yapan kizlar gizlemeye calisiyor hem yapiyorlar hem de gizliyorlar elaleme karsi sanane yaparim diyip annesine babasina gelince seslerini cikartamiyorlar kuyruklarini bacaklarinin arasina sıkıştırıyorlar
Evlenecegin zaman seni kabul etmeyenler olacaktir zorla seni kabul edecekler diye bir sey yok o zaman da keske yapmasaydim diyeceksin
Bu günah haram oldugu gibi asla yanina kalmaz yine elbet basina bela olacak
Zaten ortaligin hali bu yüzden böyle haramlar günahlar icinde yüzen bir türk toplumu var basimiza gelenler bostan yerine gelmiyor ama bu daha bir sey degil cehenem var orada ne yapacaz bakalim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 563 cevap paylaştı.
10 ayŞu an artık günümüzde her şey yaşanıyor bu İkinizin de birbirinize Güven duyması ile alakalı bir durum Evet aileler Maalesef ki bizden arka bir hukukun kuşakta olduğu için onların zamanında böyle şeyler ayıp karşılanıyordu ama şimdi artık her şeyi normal böyle durumlarda ailene aldırmaman lazım diye düşünmek istiyorum Çünkü sen artık yetişkin bir insansın ve kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayOlmaz tabi ki "Malik Miraçta Gösterdi Bir Tandır gördüm Erkek ve Kadınlar onun içindeydi. Yerlerinden fırlayıp tekrar geri düşüyorlardı. Bunlar kimlerdendir dedim Bana Zina Eden Erkek ve Kadınlardır dedi"Yaptığın şey zina olur. Git elini ateşin üzerinde bir süre tut sorun yoksa yaparsın ama acıdan duramıyorsan Bu saçma düşünceden vazgeç Cehennemliklerden olursun. Evlen ondan sonra ne yapıyorsan yap
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
70Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
10 ayHayat sekin günah da sevapta senin gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 aytercih meselesi ben evlenmeden yapmaya karşıyım ama yapana da bir şey diyemem
o hisleri tatmak için evlenmeyi beklemek zorunda değil hiç evlenmek istemeyedebilir evlenmiyor diye mahrum mu kalsın
aileler o şekilde yetiştiği için garip geliyor yine de yaşarsan her önüne gelenle değilde temiz düzgün biri olsun ve mutlaka korun10 Yorumla
10 ayKızım ailene niye söylüyorsun. En modern tc ailesi bile kızının si. k. i. şmesini istemez. Dilediğini yaşa kimse bilmesin gizli tut. Ama herkesle değil sana deger veren biriyle ol
46 Yorumla- 10 ay
Ne güzelde akıllar veriyorsunuz. Sonrası da hep pişmanlık ağlama zirlama oluyor niyeyse
- 10 ay
Peygamber Efendimiz (s. a. v.), Cebrâil (a. s.) ile birlikte Mîrâc gecesi semalara yükseltilmişti. Bu yolculukta bazı günahkârların cezalandırıldığı sahneler gösterildi.
📖 Hadis (İbn Hibbân – Sahîh; Ahmed b. Hanbel – Müsned):
> "Zina eden erkek ve kadının bir fırının içindeymiş gibi çıplak bir şekilde olduklarını gördüm. Altlarından ateş yükseliyor, onlar yukarıya fırlıyor, sonra tekrar düşüyorlardı. Bu hâl sürekli devam ediyordu."
🔹 Bu sahneyi Cebrâil (a. s.) şöyle açıklar:
> "Bunlar dünyada zina eden erkek ve kadınlardır.".
Elini ateşe getir bir süre tut canın yanıyor mu bak ondan sonra anlarsın. - 10 ay
@Baleman ne kullanıyorsan onu biran önce sağlıklı düşünemiyorsun. burada 10 kızdan 8 i pişman olduğunu söylüyor kaç kere denk geldim halbuki niye pişman olsunlar ki demi senin düşüncene göre. Kızın bekaretini alıp terk ediyorlar hayalleri ile oynuyorlar, sana göre hepsi gayet normal. Biraz empati yap ve erkek kafası ile düşünme.
- 10 ay
@nlSalihtr03 bence düşüncelerini daha düzgün şekilde ifade edebilirsin. Bir şeyler kullanmak, ilaç almak gibi konuyu saptıran noktalara değinmeden anlatayım düzgün bir şekilde. 10 kızdan 8 i dediğin şey çok dar bir alanda hesap yapılmış bir konudur. Dünyada örneğin Avrupa' da, Amerika' da, ya da Güney Amerika' da, belki milyarın üzerinde olan bir Çin' de durum böyle değil. Cinsellik yaşayan kadın ya da erkek kararlı ise, doğu ve batı arasında kalmamış, içgüdülerine değil, kararlı duruşuna göre seçimini yapmış ise pişman olmaz. Terk edilmek herkesin başına gelebilir, terk etmek de. Buna göre bir ilişki yaşanmaz.
10 ayOlmamalı ama nasıl bir ailede yetişti muhafazakarlık konusu İslam dinine kadar bağlı olduğu ne kadar ilgilendiği ile değerlendirilebilir yani ben doğru bulmuyorum
12 Yorumla
Soran10 ayBenim ailem chpli muhafazakar değiller ama bu konuda yobazlar
- 10 ay
Doğru söylüyorsun CHP'liler biraz öyle oluyor onun farkındasın yani seni tebrik ediyorum chp'liyiz ama o kadar da olmaz diyorlar yani
Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. ALLAH inancın yoksa önüne gelene ver sonra kocan bakire olmadığını öğrenince ne olacak ha senin gibisini bulursan dert etmeyebilir
011 Yorumla
Soran10 ayKocam sanki kimse ile yapmadı ama inanıyorum elhamdülillah müslumanım
- 10 ay
o zaman zinanın büyük günahlardan olduğunu ve samimi tövbe edemeden ölürsen sonsuza kadar cehennemde kalacağını biliyorsun ama yine de karar senin ALLAH insana akıl ve özgür irade vermiştir emir yasak haram helali de peygamberleri ile insanlara anlatmış ve sahife ile kitaplarla bunu desteklemiştir yine de karar senin
- 10 ay
@Baleman o zaman Kuranı okumamış ve anlamamışsın ALLAHın yasaklamasının sebepleri vardır ayet mealleri yetmiyorsa tefsir ve fıkıh kitaplarına da baş vura bilirsin ALLAHın yasaklamasının 1 sebebi vardır o zaman sabah akşam alkolde alalım devamlı mutlu olalım ondan sonra karaciğer kalp beyin hastalıklarıyla uğraşırsın
- 10 ay
@Baleman evlenip karınla yapsan olmaz mıilla ki ALLAHın yasaklarına karşı çıkmanın gereği yok ben bodrumda yaşıyorum istesem sezonda her akşam 1 turist sezon sonrası otellerde çalışan ama kimsesi olmayan kızlarla zamanımı geiçiririm ama rabbim zina etmeyin diyor onu ezip yapmamı istemediği 1 şeyi nasıl yapayım o dediğinde 1 bardak şarapla başlayıp 1 şişeye çıkar
- 10 ay
@raif1923 din kurallarının kişilerin yorumlarına bırakılarak çok yıpratıldığını ve insanların çıkarları için kullandığını düşünen biriyim. Bugün baktığında dünyada en çok sömürülen ülkeler hep muhafazakar dindar ülkelerdir. Dini kuralları savunan, yaymaya çalışan üstteki kişiler genelde uygulamazlar, insanların özgürlüklerini kısıtlayıp onları kısıtlarlar ve kendileri çok lüks bir yaşama sahip olurlar. Ezilenlere de ama olsun bak siz cennete gideceksiniz, kurallara uyuyorsunuz diyerek arkalarından kıs kıs gülerler. Bu sebeple batı her zaman İslam ülkelerindeki dini tarikat ve cemaatleri besler, onlara okullar açar. Hatta sadece İslam ülkelerinde de yapmazlar. Güney Afrikalı'nın dediği gibi "beyaz adam geldiğinde onun elinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı, sonra bir baktık bizim elimizde İncil, onun elinde topraklarımız vardı":)
- 10 ay
@Baleman ben incilden hiç söz etmedim evet hıristiyanların 4 incili var en çok okunanı matta ancak hiçbiri kuranla örtüşmez mesela hıristiyanlıkta ruhban sınıfı vardır ancak islamda yoktur zaman içinde şıhlar şeyhler çıkmıştır ama onlarınkide islam değildir churchilli bilirsin Türkleri yenmek istiyorsak dinlerini kullanmalıyız der din adamları onları içten yıkar işte ben bu yüzden kuran kurslarına karşıyım neden sadece arap harfleri öğretilerek sadece okunma öğreterek dinini bilen ve ona göre yaşayan 1 nesil gelişmez öğretilen kuranın anlamı tefsiri fıkhı da öğretilmeli ki çocuklar neyin ne için olduğunu anlasın ancak no şekilde dinle bizi kandıramazlar yüce ALLAHı hep cezalandıran kötü bir rab olarak anlatıyorlar oysa ALLAH rahmeti bol olandır şçöyle ki sen 1 iyilik düşünürsün ama yapamazsın niyetten dolayı 1 sevap alırsın yağarsın 700 ile Allahlın takdir edeceği sayıya kadar alırsın kötülük düşünürsün yapamazsın günah yazılmaz yaparsın 1 günah yazılır dini çocuklar bilmiyor anlatmak lazım belli kurallar içinde İslam'da flörtte var ama bu flörtlerde cinsellik yok
- 10 ay
@raif1923 olayı yanlış anlamışsın. Konu sadece İncil değil, tüm dinlerde yozlaşma ve çıkar kullanımı var ve bu sebeple batı Hristiyan olmasına rağmen İslami cemaatleri de destekler hep. Demek istediğim dinin tepesinde olan insanlar size birşeyler öğretir ama yalamazlar. Diyanet bütçesine ve akan paralara bakarsan, bindikleri arabalara bakarsan anlarsın
- 10 ay
@Baleman iş diyanetle bitse iyi ama sana 2 Müslüman ülke örnek vereceğim biri Kuveyt diğeri Brunei sultanlığı Brunei'nin yüzde 98i kuvetyin yüzde yüzü Müslüman Brunei'de televizyon yok radyo var ama herkesin 2 evi 2 ara bası bazılarının villası sarayı var eğlenmek isterlerse Filipinler ya da Endonezya ya giderler vize pasaport sorunu yok şeriatla yönetiliyor keza Kuveyt'te öyle devlet televizyonu var ülkede fakir yoksul yok işsiz yok varsa iş bulana kadar devlet bakıyor EliSabbah hanedanınca yönetiliyor şeriatle bu adamlarda niye din tüccarı yok olay incil kuran değil tamam ama sen kutsal kitaplardaki doğruları insanları anlayacakları dilden anlatırsan kimse din tüccarlığı yapamaz Alman rahip Martin Luther'i örnek alalım bu rahip o zamana kadar hep Latince olan incili Almancaya çevirdi Papa bunun yasak olduğunu söyledi ama o zamana kadar bunlardan bir çok kopya yazıldı ve krallara gönderildi papa martini aforoz etti ve Protestanlık mezhebi doğdu herkes kuranı incil i tevratı kendi dilinde okursa ALLAHın verdiği akılla doğruyu görür ve istediğini seçer
- 10 ay
Kuveyt gibi ülkelerde insanlar petrol sebebi ile zengindir, nüfus da çok az ve dagilabiliyor. Fakat sıkı rejim sebebi ile halk sık sık yurtdisina gidip eğlencesine orada devam ediyor. Mavi yaka yabancılar ile sefillik içerisinde. Halk ayaklanmasin diye dışarıda ne halt yers yesinler, eglensinler sonra gelip burada çalışsınlar, eğlenceye yurtdışına gitsinler rahatlasınlar mantığı var. İktidar gelirin büyük bölümünü batıya gönderir küçük kısmı da küçük nüfusa yetiyor. Brunei de benzer şekilde. Halk tüm Sarah halkını yuzlerce torunu yurtdışında okutmak için çalışır
Bunlar kişisel şeyler, bunu bir türlü anlatamadım
Ailen izin vermiyorsa aran da bozulabilir, ayrıca tavsiyem evliliği bekle✔️10 Yorumla
10 ayOlur ya niye olmasın bu kişinin kararı bu. Biz yok desek ne olacak. Evlenmeden olmaz sonra evlenir. Burada gelir dert yanar.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 833 cevap paylaştı.
10 ayAilene ilan etmek zorunda değilsin olduğu zaman hayat senin hayatın istediğin zaman istediğini yapabilirsin
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 321 cevap paylaştı. Onlara ne kimseyi ilgilendirmez dediğin kişilerin evinde yaşıyorsun, kendi evinde yaşa istediğini yap
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tercih meselesi düşüncene göre hareket edebilirsin ama güvenilir kişiler ile olmaya özen göster derim
00 Yorumla
10 ayHerkesin kafa yapısı farklı tabi mesela benim için olur ki zaten yapıyorum ve sevgilimle aynı evde yaşamayı tercih ederim.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayEvet beklemek zorundasın. İleride anlarsın evleneceğin zaman
05 Yorumla
Soran10 ayNe alaka ya kocamla da ileride yapacağım sadece 1 imza var
- 10 ay
O imzayı kimse seninle atmak istrmeyecek, atmak isteyecek kişiler de onlarca kızla yatmış olanlar olacak o yüzden kendini koru bu hataya düşme sonra ağlama
- 10 ay
Ben de diyorum ki evlenecek olanlar da onlarca kişi ile yatmış olan kişiler olacak bunun aksini görmedim ben hiç onda 1 falandır anca
10 ayOlmamalı ama oluyor maalesef. Artık eskisi gibi erkenden evlenmiyor insanlar mecbur yaş ilerledikçe oluyor.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. evliliğe bazı şeyler kalsın cinsellik gibi
sevişme yaramazlıklarla idare etmek lazım00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayAilene dueduk yere ben birine verecemmi diyorsun 🤦
00 Yorumla
10 ayDeğilsin, hatta bekaretini kendin al derim, hiçbir erkeği karıştırmamak en iyisi….
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 16,4b cevap paylaştı.
10 ayEvlenmeyi beklemek zorunda değilsin. Ailen nereden bilecek ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBen Müslümanım dinim evlenmeden haram kılmış bunu, inancın ne bilmiyorum tabi
01 Yorumla
Soran10 ayMüslümanım ama dünyaya 1 kez geliyoruz
Gizli Üye(18-24)10 ayOlur da erkek kafası öyke çalısmıyo evlenmek için heyevan kalmıyo
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayEtrafımızda olan bir olayı sana anlatayım ister yap ister yapma vebal günah senin boynuna..
00 Yorumla
10 aytabiki olur. kendin söylüyorsun ailen yobaz biraz bu konuda onalra uyma hayatını zindan ederler. gizli saklı takıl sen
00 YorumlaÇok akıllı olsaydın gizli soru sorma gereği duymazdın
Ailesini küçük görüp aşağılayan kim varsa hepsi aptal G E R I Z E K A L I'DIR00 YorumlaHaram, evlenmeden cinsellik yapannkizdan tiksinirim
00 Yorumla
10 aySen genede aile sözü dinle vardır onlarında bir bildiği elbet
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. Kocan seni kabul. etnezsw
04 Yorumla
Soran10 ayEtmesin bana ne sanki kendisi yapmadı
Soran10 ayNasıl yani
Gizli Üye(30-35)10 ayAilene mi sordun bunu
36 Yorumla
Soran10 ayEvet
Cevap sahibi10 ayKimler vardı konseyde
Soran10 ayAnnem ve anneannem
Cevap sahibi10 ayOnlar öyle mi yapmışlar
Soran10 ayYo bakire gitmişler jsjsjsj
Cevap sahibi10 aySen de geleneği bozma o zaman
10 ayAynen ya sende ailene deme gizli olmazmı
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 947 cevap paylaştı.
10 ayBirisi şu ergeni kırbaçlasin
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. bnce olmamaaı lazım
00 Yorumla
10 ayBaluşu patlatacaklar mı yani
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 361 cevap paylaştı.
10 aySende kşmseye söylemeden yap?
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 946 cevap paylaştı. yaşamak istiyor musun
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayOluyor zaten istesekte istemesekte
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
10 ayYapabilirsin tabii ki annene bakma sen
00 Yorumla Hayırlı işler diyelim sana
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
10 ayZorunda değilsin
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kimle yapacaksın aday var mı
00 YorumlaBekleyeceksin tabi
Ananı dinle00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
10 ayYani ne diyeyim ki bilemedim
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. Kaç yaşındasın sen
00 Yorumla
10 aysen annene niye böyle bir şey diyorsun :D
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı. Yaşayan yaşar kişinin keyfine kalmış
00 YorumlaVerde garip guraba sevinsin 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayOlur ama güvenilir partner yok işte 21 yaşındayım hala bakirim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBence olur neden olmasın hem onlara ne?
264 Yorumla
Cevap sahibi10 aySoruyu okumadıysan ben ne yapayım? Önce anla ondan sonra yorum yap bence
Cevap sahibi10 ayOnlara ne demişim haklılık tespiti anlamında dedim sanki gidip de aile meclislerine karışıp da orada konuşmak değil. İkisi arasındaki farkı anlamak yorum yapmaktan daha çok çaba gerektiriyor anlaşılan.
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 Anladım sen hak olanı değil esareti savunuyorsun.
- 10 ay
Evlenmeden cinselliğin ne kadar b. oktan bir şey ve olduğunu bilen aile kızını kullandırmak istemiyor diye, onu düşünüyor seviyor diye, hele ki bu devirde bu kadar şey oluyorken kızını koruyor diye tamam sen buna esaret gözüyle bakıyorsan özgürlük sizin için hiçbir şeyi düşünmeden mal gibi yaşamak ✔️
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 Birini kullanmaktan korumanın en emin yolu şu bak sana tavsiye vereyim belki o aklın anlar. Onu obje olarak değil iradesi olan bir insan gibi davranmaktır. Senin bu sevgi dediğin şey mülkiyet kaygısına benziyor.
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 İşte şimdi asıl niyetini itiraf ettin. Mesele korumak değil de sahip olamadığın bir iradeden duyduğun korkuymuş !
Cevap sahibi10 ayBen okuduğumu gayet iyi anlıyorum ve cevabımı verdim. Mülkiyet gibi davranılmayı hak ediyorsunuz diyen sen değil miydin? Bu bir itiraf işte. Sorun okuduğunu anlamamak değil de sen kendi yazdığının bile sorumluluğunu alamıyorsun. Çok karşılaşıyoruz bu okuduğunu anlamıyor kelimesini hem de çok.
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 Aileye ne diyor onlara ne kafanız gitmiş sizin bence
Neyini anliyim arkadaş aile yabancı mı lan
tamam sen buna esaret gözüyle bakıyorsan özgürlük sizin için hiçbir şeyi düşünmeden m*l (hakaret burada başlıyor) gibi yaşamak. Çocuksunuz daha.
İrade he haha her gün gelip burada zırlayanlari görüyoruz. Mülkiyet gibi davranilmayi hak ediyorsunuz
daha neyini okuyayım artık? bak dediklerini bile alıntılıyorum. Yazdıklarından haberin mi yok senin?
Zırlayanları bahane ederek vardığın sonuç "mülkiyet gibi davranılmayı hak ediyorsunuz" oldu. Konuyu argümanla başlattın ailenin karışma hakkını savundun sonunda da vardığın yer insanların iradesini hiçe sayıp onlara bir "obje" gibi davranılması gerektiği. Ben okuduğumu iyi anladım. Sen ise kurduğun cümlenin ağırlığından kaçmak için sürekli başa sarıyorsun. Bu tartışma burada biter ve bu bir tartışma da değildi, bu senin kendi argümanının altında ezilişinin kaydı. İyi günler ve zihniyetini bir an önce düzelt ve tutarlı yorumlar yap ^^
Cevap sahibi10 aySenin "iradeniz yok" yargına nasıl vardığına da biliyorum. Öncesinde sevgili muhabbetlerinden zırlayanlardan örneklerden bahsetmişsin ama bu genellemelerle bireylerin iradesini yok sayma hakkını sana kim veriyor? O örneklerden yola çıkarak herkese hakaret etmen zaten sorunun tam kendisi.
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 Bir aile kızını riske atmaz ama bunu koruma kisvesi altında iradesini yok sayarak yapmamalı. Soruya ilk cevap verişim bu zaten sen bunu anlamıyorsan demek ki sorun sende bende değil? İnsanın iradesi müzakere edilemez ve saygı duyulması en temel bir haktır. Eğer bu konuda kafan karışıksa önce özgürlük ve sorumluluk kavramlarını iyi anlaman lazım. Tartışmaya katkın oldu ama senin düşüncelerini onaylamak zorunda değilim. Ve bu tartışma iyice kişiselleşmeye başladı. İyi günler.
- 10 ay
Peygamber Efendimiz (s. a. v.), Cebrâil (a. s.) ile birlikte Mîrâc gecesi semalara yükseltilmişti. Bu yolculukta bazı günahkârların cezalandırıldığı sahneler gösterildi.
📖 Hadis (İbn Hibbân – Sahîh; Ahmed b. Hanbel – Müsned):
> "Zina eden erkek ve kadının bir fırının içindeymiş gibi çıplak bir şekilde olduklarını gördüm. Altlarından ateş yükseliyor, onlar yukarıya fırlıyor, sonra tekrar düşüyorlardı. Bu hâl sürekli devam ediyordu."
🔹 Bu sahneyi Cebrâil (a. s.) şöyle açıklar:
> "Bunlar dünyada zina eden erkek ve kadınlardır."
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Kendi inanç çerçevende konuşman elbette senin hakkın ama benim için bağlayıcı değil. Burası bir dini mahkeme değil zira bireylerin iradesini yok saymak için dini kullanmak da bana göre değil. Senin dinin sana benim özgürlüğüm bana.
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Kendi hesabınızı başkasının hayatına fatura etmeye çalışıyorsun. Bahsettiğin o azap ya da fırın bu dünyada değil ama siz onun korkusuyla bu dünyadaki iradeleri ve insanları yakmaya çalışıyorsunuz. İşte din kullanmak da tam olarak budur, lafı eveleyip inkar etsen de az önce yaptığın buydu. Anlatabiliyor muyum?
- 10 ay
Kendi hesabım ne alaka onu anlamadım. Bir insan inansın ya da inanmasın Yaratıcısı bir cehennemi bir kim bu günahı işlerse bu azabı çekecek Biz değil Allah yaptıklarının cezası olarak yakacak bu şekilde azap edecek. Evlilik dışı ilişkinin karşılığı bu Birinin inanmıyorsa Aaa sen inanmıyormuydun o zaman sana azap etmeyelim demiyecekler İnanmadığı için ayrı azap görecek İnanıyorsada günahın tövbe etmeden ölürse bu günahının karşılığında bu azabı çekecek. Sanki söylemesek yanmayacak 🤣
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Anlıyorum. Yaratıcının gelecekte keseceği faturayı sen bugün bir başkasının iradesine karşı silah olarak kullanıyorsun. Aslında sen o ateşi beklemiyorsun onun korkusuyla bu dünyadakileri de yakmaya çalışıyorsun. Fark bu tatlım <3
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Ve sen de ahlak bekçiliği yaparak fatura kesecek olan kişinin tahsildarlığına gönüllü oluyorsun.
Cevap sahibi10 ayYaratıcı varsa cezayı o verir ama onun adına davranıyorsun bu da bunu gösteriyor hem de onun işine gönüllü girerek insanların hayatına burnunu sokuyorsun vee bu seni haklı yapmaz. Şimdi tartışma artık bitmiştir. Nokta.
Cevap sahibi10 ay@kafkass31 sizin cehaletinize cevap veriyorum bence siz kendinizi yormayın
- 10 ay
Anlatamıyorum galiba ben bunu söylemeyince ne değişecek? Ben dedim diye mi azap görecek fatura çıkacak yoksa bu günahı işliyor diye mi? Bu nası mantık kimseye müdahelede bulunmuyorum Sadece günah ve karşılığını anlatıyorum Bu müdahele etmekse Etmeyen birśey söyle kanun hukuk polis aklına ne gelirse Tarfikte gittiğinde gördüğün Hız sınırlamalarıda uyarı mesela o zaman Banane niye müdahele ediyorsunuz kaldırın trafik lambalarını işaretlerini bana müdahele etme de böyle saçma bir mantık olabilir mi He ben derim ister her haltı yer ister ögüt alır kendini korur o beni ilgilendirmez ama Yaptığı şeyin karşılığı budur. Rahatsız olup olmayacağıda beni bağlamaz Müslüman uyarmakla mükelleftir.
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Benzetmenizi aşırı saçma buldum. Trafik levhalar zararı önlemek için var ve kanıtlanabilirdir. Sizin uyarınız ise kişisel inanca dayanıyor ve bu dünyada değil herkesin inanmak zorunda olmadığı bir inanç. Hala aynı şeyi yapıyorsunuz ama bir farkla üslubu yumuşatıp "ben sadece uyarıyorum trafik lambası gibiyim" demye çalışıyorsunuz ama size daha önce ne dediğinizi hatırlatayım
Siz miraç hadisini getirip zina edenlerin cehennemde nasıl cezalandırılığını anlattınız. Ardından dediniz ki;
"Senin görmezden gelmen hatta belki inanmaman durumu değiştirmeyecek... Hak vuku bulduğu zaman bu ceza çekilecek ister inan ister inanma."
Yani "sen ne dersen de cehennemden kurtulamazsın" diyorsunuz
Cevap sahibi10 ayBunun adı bilgilendirme değildir iman dayatmasıyla korkutmaktır. Hani sizin ilahınız şunu demiyor mu;
"Dinde zorlama yoktur. Hak ve batıl birbirinden ayrılmıştır" Bu sizin en temel prensibiniz değil mi? Ve ben kabul etmek zorunda değilim ama siz çok yanlış bir yerden başladınız tebliğle.
Hucurat suresi 12. ayetinde sizin ilahınız demiyor mu;
Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın."
ama siz benim kusurumu araştırıp zinakar dediniz alenen. Oysa ki diyelim ki ben bir ayıp işliyorum ama örtmeniz gerekirdi ama bunu yapmadınız.
Trafik levhasına benzetip strateji değiştirmeniz de komik trafik levhası ne zaman insanın hayatını tehdit etmiş? Trafik levhası "sen geçersen ceza yiyeceksin" mi diyor evet kısmen öyle ama kamusal düzeni sağlamak için varlar. Yani sizin gibi "yanacaksın" gibi şeyler söylemezler. Sizin levhanız uyarı değil apaçık yangın çıkarma tehditi
Ve şunu diyorsunuz sonra;
"Müslüman uyarmakla mükelleftir." sizin peygamberinizi neden örnek alıp tebliğ etmekle başlamadınız? Uyarı dediğiniz şey karşı tarafın inancı dışında bir sistemdeyse ne olacak? Ben sizin inandığınız şeye bu dediklerinizden sonra veya gerçekten inanmak zorunda mıyım? Yoksa sizin sorumluluğunuz uyarmak değil inancınızı başkalarına zorla giydirmek mi?
Cevap sahibi10 ayİyice özetleyeyim; Birine "senin yaşantın seni yakar ben de bunu söylüyorum" demek uyarı değildir bildiğin yargı dağıtmak bu.
Trafik levhasına benzetmesiyle kendinizi masum göstermeye çalışmak da ancak sizi komik gösteriyor. Birine özgürlüğü hatırlatmak "her haltı yemek" değildir. Konuşmalarımı keşke anlasaydınız ne olursa olsun. Ben özgürlüğü savunuyorum. İnsan haklarını savunuyorum. Ama siz kendi inancınızı başkalarının hayatına dayatmak özgürlüğe yapılmış en büyük müdahaledir ve İslam'da en büyük günahtır. Burası şeriat mahkemesi falan değil. Siz ne kadı ne de başka bir şey olabilirsiniz. Uyarı demek "dinle dinlemezsen yanarsın" demek değildir. Umarım gerçekten anlatabilmişimdir. " Sanki söylemesek yanmayacak 😂" ifadeniz de iğrençti. Yazıklar olsun size gerçekten böyle mi İslam daveti yapıyorsunuz yani? Ve ben artık çıkıyorum. Size iyi günler diler bol trafik (!) li günler diliyorum.- 10 ay
Bende iki saattir şunu anlatmaya çalışıyorum İnanması veya inanmaması bir şey değiştirmeyecek İnanmıyor diye ona kimse dokunmayacak diye bişi yok. İnancınvarsa öğüt alsın var mı veya yok mu belirtmemiş. Ama ailesi böyle tepki verdiğine gôre inançlı olduğu ihtimali epey yüksek Yargıyı öbür tarafda Allah dağıtacak zaten ancak bu uyarı yapmaya mani bir durum değil. Dinde zorlama inanmayana yoktur kişiyi zorla iman ettiremezsin bunun için vardır. Fakat sadece inançta değil sosyolojik açıdanda epey sıkıntılı bir durum uyarmak sadece dini yönden değil anlayacağın Trafik işaretleri örneği sadece bunlardan birisi bir örnek sadece herkes herkezi uyarabilir. burada elle mudahele. yok ama belli ki çok rahatsız olmuşsunuz rahatsız olmanızda durumu değiltirmeyecek ortada 1400 senedir değişmeden gelebilmiş Kuranı Kerim var. Ve demirin gökten inmesinden tut evrenin genişlemesine kadar yazıyor biz bunları anca keşfedebildik Kıyamet ve Ahir zaman alametleri ıskalamadan hepsi birer birer tutuyor. Büyük alametlerde kapıda Müsmümanlar ile Yahudilerin savaşı ki gelişmelerde bu yönde Ben bu dine milyon tane ispat sayarım. Ancak her zaman ki gibi Özgürlük mavalları bana karışamassıncılık zırvalıkları insanları ahlaktan edepten uzaklaştırıp ülkede ki yozlaşma hızla artıyor. Kaldı ki Ahir zaman alametlerinde bu bile geçiyor Zina sokağa inecek deniyir Daha geçtiğimiz hafta İki kişi milletin önünde cinsel ilişkiye girdi bile Yazıklar olsun cidden yazıklar olsun ama yapacak bir şey yok her şey olacağına varıyor Benim gibi birisi uyarmaya kalkıncada Hemen şiddetle bastırılmaya çalışıyor neyse bakalım bundan sonra max 40-50 sene kadar ömrünüz var. orada her şey iyi anlaşılacak sizi uyaran yokmuydu denecek sizde evet vardı. Ama inat ettik uyaranlara karşı çıkıyorduk diyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacka
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Sözlerimi tekrar etmekten hoşlanmam ve cevap bile vermemişsiniz sadece konunun etrafında daire çizip duruyorsunuz, merkezde bile durmuyorsunuz. Bu diyalog olmaktan bile çıkıyor hatta tartışma da değil, bambaşka bir boyut bu. Siz sadece kendi inanç sistemini farklı paketlerle sunan monolog yapıyorsunuz ve karşı tarafın argümanlarını duymak yerine onları kendi manifestonuz için birer tetikleyici olarak kullanıyorsunuz. Madem bu kadar uzun cevap yazdınız, size cevap vereyim. Birincisi "inanıp inanmamasının bir şeyi değiştirmeyeceği" argümanına bozuk plak gibi takılmışsınız. Bunu defalarca söylüyorsunuz. Mesele sizin inancınızın evrensel gerçek olup olmadığı değil. Mesele sizin bu inancı bu dünyada yaşayan nefes alan kendi iradesine sahip olan bir insanın hayatını yargılamak onu korkutmak ve soruyu soran kadının ailesini ve bana yaptığınız baskıyı meşrulaştırmak için silah olarak kullanmanız. Gelecekte bir mahkemenin tehditini bugünün özgürlüğünü esir almak için kullanıyorsunuz, bu dini silah olarak kullanmaktır.
İkincisi "ailesi böyle tepki verdiğine göre inançlı olduğu epey yüksek" diyorsunuz. Bu bir analiz değil sadece varsayım. Hipotez yani ve siz hipotez üzerinden bir insanın tüm hayatını ve seçimlerini yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz. Ya inançlı değil de sadece baskıcı bir ailede büyüdüyse? Ya kendi inancını sorgulama aşamasındaysa? Siz ise zannın üzerine koca mahkeme kuruyorsunuz. İşte günah değil midir bu? Neden önceki cevabıma bir cevabınız yok da yine her zamanki gibi konuyu değiştirme niyeti içerisindesiniz?
Üçüncüsü o komik ve saçma trafik levhası benzetmenize yine sığınıyorsunuz. Size bunun neden mantıksız olduğunu açıkladım bir daha tekrar etmeme gerek yok ama siz uyarınız subjektif (öznel) ve inancınız da keza öyle ve metafiziksel inanca dayanıyor ve kimseyi bağlamaz bu anladınız mı?
Cevap sahibi10 ayBirine "kırmızı ışıkta geçme kaza yapabilirsin" demek yerine, "bak benim inancıma göre yaşamazsan ölümden sonra sonsuza kadar yanacaksın" demek arasında dağlar kadar fark var. İşte bu yüzden trafik ışıkları ve kuralları analojinizi saçma görüyorum çünkü kırmızı ışıktan geçme kaza yaparsın bir uyarıdır ama sizin dediğiniz "sonsuza kadar yanacaksın" savınız apaçık bir tehdittir. Bu ayırımı neden hala anlamayı reddediyorsunuz?
Dördüncüsü tartışmanın odağı kaydığında hemen yine argümanlar getiriyorsunuz;
"Demir gökten inecek, evren genişleyecek, kıyamet alametleri" bunların sorulan soru ve cevapla ne alakası var bu saçma yok yahudiler ile en büyük savaş verilecektir. Ben sizin metafiziksel antik cevaplarınızla ilgilenmiyorum. Çaresizlikten konuyu saptırmaya çalıştığınız besbelli. Üstelik bir insanın bedeni üzerindeki iradesini elinden almayı haklı bile çıkarmıyor. Konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz bu açık. Sizin dinininzin kanıtları olduğunuzu düşünmeniz, sizin başkalarının hayatına karışmaya hakkı vermiyor.
Son olarak en tehlikeli kısma geliyorum.
Cevap sahibi10 ay"Özgürlük mavalları", "Ahlaktan ve edepten uzaklaşma", "Yozlaşma" gibi ifadelerle siz asıl niyetinizi ortaya koyuyorsunuz. Siz özgürlük kelimesinden öyle bir nefret ediyorsunuz ki bu sizin için kontrol edilemeyecek kadar kaos demektir. Bu yüzden "maval" olarak küçümseyip "yozlaşmış" olarak etiketleyerek mağdur edebiyatı yapıyorsunuz. Bu klasik manipülasyon taktiğidir. Bence sizde büyük bir kibir var ve asıl şiddetti kimin uyguladığını yüzünüze çarpmak ve düşünmek istiyorum "bir insanın iradesini kim olursa olsun savunam ben mi yoksa "o iradeyi kullanırsa sonsuz azap onu bekliyor" ile yanacağını tehdit edip tahsildarlık peşinde koşan siz mi?
Bana "max 40-50 sene ömrünüz" var diyorsunuz. Siz ne ara tanrı oldunuz da kehanette falan bulunuyorsunuz? İşte bu da tartışmanın ne kadar çaresiz noktaya geldiğinin kanıtı. Siz artık argüman savunmuyorsunuz artık kanıtlanmış şekilde açıkça tehdit ediyorsunuz.
Siz uyarıcı değilsiniz hatta size tavsiyem bir daha insanlara dini anlatmayın çünkü sen gel demek yerine "ateşe gel" diyip insanları korkutuyorsunuz. İslam'ı anlatacaksanız hiç anlatmayın çünkü kaos yaratıyorsunuz. Siz kendi inancınızın gölgesinden korkan ve o gölgeyi başkalarının üzerine salarak kendinizi güvende hissetmeye çalışan birisisiniz. Başkalarının günahı olarak iddia edip kuruntu yaptığınız şey sizin ahlaki üstünlük duygusunu besliyorsunuz. Ve size tavsiyem şu özgürlük "maval" değil kontrolcü zihniyetinin henüz anlamaya hazır olmadığı bir sorumluluk.- 10 ay
İrade nedir iradenin tanımı nedir? Bundan bile bi haber konuşmuşsun irade nefsinin isteklerine rağmen aksini yapabilmeni günahtan sakınmanı sağlayan şeydir. Özgürlük dediğin tıpkı hayvanlar gibi canın neyi çekiyorsa Nefsinin köpeği olman demektir. İnsanı insan yapan hayvanlaşmak hayvan gibi yaśamak değil. İrade göstermek nefsani arzularının iç güdülerinin peşinde gitmemektir. Medeniyetin gerček kriteri hayvanla aranda ki mesafe belirler. Dolayısıyla Kontolcülük diyorsun en çok buna güldüm 🤣 İradesini kullanıp iradesi üzerinde manuel pilotta haraket edenmidir kontrolü eline alan Yoksa özgürlük mavalları okuyupta Nefsinin kulu köpeği olup Nefsinin bir oraya bi buraya süreklediği kişimidir Kontrolü elinde olmayan. İslam ancak size rahatlık hoşunuza giden şeyler anlatılınca mı Din vasfı taşıyor. Allahım çok bağışlayan affedici olduğunuda söyleriz ki hata yapan dönsün tövbe etsin Günahtan sakınması için uyarırız ki ibret alsın öğüt alsın hataya düşmesin Yıllardır batı propagandası yemiş Özgürlük mavallarıyla edep ahlak haya bırakmamış insanlar bunu anlamaz. Türkuye daha dindarlaşan değil Sekülerleşen bir ülke peki ne oluyor CİNAYETLER ARTIYOR TECEVÜZ ARTIYOR BOŞANMA TAVAN HIRSIZLIK TAVAN ve git gide açılıyor. İşte senin özgürlük zihniyetinin ülkeyi getirdiği yer. Geçmişe bak bi yabancı yazaların Türklerin ahlakını öve öve biteremediği yazıları görürsün o zaman anlarsın nereye geldiğimiz ne hale düştüğümüzü ama Kafa beton olunca girmiyor tabi
Cevap sahibi10 ay@Milabeni İrade tanımınız ilginç. İradeyi sadece "nefsinden sakınmak" olarak tanımlayıp sonra da başkalarının iradesini yok saymanın ne kadar ironik olduğunu fark etmiyorsunuz bile.
Özgürlüğü hayvanlık olarak tanımlamanız da zaten daha önce de dediğim gibi sizin korkularınızı ele veriyor. Siz insanların kendi seçimlerine güvenmiyorsunuz (ve dininiz de öyle) sadece hayvan olarak görüyorsunuz. Bu yüzden korkutup kontrol altında tutulmalarını istiyorsunuz. Asıl hayvanca olan insanları sürü olarak görüp güdülemek değil mi?
Türkiye'de suç oranlarının sebebini bir zahmet edin de araştırın bakalım? Hatta ben size bir cevap vereyim en çok laik ortamlarda mı oluyor yoksa İslamcı zihniyette mi oluyor bakalım;
www.diken.com.tr/.../
mesela bununla başlayalım
sonra bununla;
www.evrensel.net/.../tarikat-elinde-esir-olan-cocuklar-zincirleme-bir-suc-organizasyonu
ha taliban'ı da unutmayalım sadece tarikatlardan örnek vermek olmaz;
www.ungeneva.org/.../afghanistan-taliban-restrictions-womens-rights-intensify (Hatta size Türkçe tercümesini de yapayım; Taliban, kız çocuklarının 6. sınıftan sonra okula gitmesini yasakladı; kadınların kamusal yaşamdan tamamen dışlanmasıyla birlikte faaliyet gösteren kadınları istihdam eden STK’lara lisans iptal tehdidinde bulundu )
www.washingtonpost.com/.../ (Taliban liderleri Hibatullah Ahundzade ve Abdul Hakim Hakkani'ye karşı kadınlara ve kız çocuklarına yönelik sistematik baskılar çerçevesinde insanlığa karşı suç iddialarıyla tutuklama emri çıkardı)
www.rferl.org/.../32855822.html (Taliban kontrolündeki medrese ve Kuran kurslarında, erkek çocukların yaşadığı hem fiziksel hem cinsel istismar vakaları rapor edildi. Öğrenciler tacizci öğretmen talepleri ve dayak gibi baskılardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı)
Cevap sahibi10 ayhani cinayetler artıyordu, hani tecavüz artıyordu? Avrupa Birliği ülkelerinde bu suç oranları yüksek mi yoksa düşük mü? Hani sizin batı dediğiniz şey. Siz kendi yaptığınızı gizleyerek beni kandırabileceğini mi sanıyorsunuz? En çok hangi dinde bunu da gördük. Çünkü temeliniz böyle. Sizin idealize ettiğiniz ahlak sisteminin işte en uç örneği. Daha fazla link bırakmak isterdim ama gerek yok. Kız çocuklarının eğitim hakkını elinden alıyorsunuz kadınları eve hapsediyorsunuz sonra da medresede sistematik istismarlar çıkıypor... İşte sizin nefsinden sakınma dediğiniz sistemin vardığı yer budur.
Sonra da sekürlerleşen ülke deyip gerçek sebepleri görmezden gelip her haltı özgürlüğe bağlıyorsunuz. Veriler tam tersini gösteriyor işte. En çok iğrenç şeyler en kapalı ve kontrolcü ortamlarda gerçekleşiyor ve susturuyorsunuz da. Sizin peygamberiniz bile aişe denen kadınla evlendiğinde daha Aişe 6 yaşındaydı inanmıyorsanız bunu da göstereyim;
Cevap sahibi10 ayBuhari, Nikâh, 38, 39; Müslim, Nikâh, 69: Hz. Ayşe'nin şöyle dediği rivayet edilir: "Rasûlullah benimle evlendiğinde ben altı yaşındaydım. Medine'ye geldik ve ben dokuz yaşıma bastığımda benimle zifafa girdi."
Sıkıyorsa buna da yalan deyin?
Romantize ettiğiniz geçmiş.. o dönemlerde kadınların okuma hakkı yoktu şiddet meşruydu, insanlar sustular çünkü konuşamıyorlardı ve tarihlerden bile gizlemeye çalıştılar. Güzel ahlak dediğiniz şey aslında korku ve baskıydı.
En başta da "ben sadece uyarıyorum" demiştiniz hatırlarsanız ama şimdi insanları nefsinin köpeği olarak aşağılıyorsunuz. İşte sizin gerçek niyetiniz budur, uyarmak değil, aşağılamak. Trafik levhanızın da saçma olduğunu kabul ettiniz bir şey demediğinize göre. İslam ülkelerinde ekonomik kriz, adaletsizlik, eğitimsizlik gibi faktörleri görmezden gelince de her şeyi "ya hepsi bunlar özgürlük yüzünden" deyip duruyorsunuz.
Cevap sahibi10 ayBeton kafalılıktan bahsediyorsunuz ama kendi yazdıklarınız bile çelişki. İspat etmeye gerek yok zaten. Ben sadece son bir soru soracağım ve son soruma cevap verin aksi takdirde fazla saçmalamayın. Asıl merak ettiim bu kadar kontrolcü ve yargılayıcı bir zihniyetle nasıl huzur buluyorsunuz? Yoksa siz de mi korkuyorsunuz özgür insanlardan, kendi seçimlerinizden ya da kendi nefsinizden? Bahsine varım siz İslam'ı bile bilmiyorsunuz, körü körüne de inanmıyorsunuz. Sadece içinden birkaç tane hadis seçip başkalarına kaos yaratıyorsunuz. Soruma cevap verin ve gidin bence çünkü konuştukça batıyorsunuz ve argümanlarınız bile saçma hale geldi.
Cevap sahibi10 ayBen düşüncemi söyledim, artık hakaret değil, muhasebe zamanıdır. Gerisi size kalmış.
Cevap sahibi10 ayBu arada irade konusuna gelelim. Hayır, irade sadece nefsin ters yönüne gitmek değildir. İrade dış baskılardan bağımsız olarak bireyin kendi aklıyla kendi değerleriyle kendi tercihine göre karar almasıdır anladınız mı? Size göre uyar ya da uymaz ama kimin ne kadar verdiğidir önemli olan.
Sizin tanımınız da şuna benziyor; "oruç tutarsan irade gösterirsin yersen iradesizsin."
Bu iradeyi de sadece kendi inancına uyan davranışlarla sınırlamak işte anlatabiliyor muyum? Sizin irade dediğiniz şey otorite ve itaat. İtaatle irade birbirlerinin zıttıdır. Özgürlüğü hayvalıkla nitelendiriliyorsunuz ama bizler insanız hayvan değiliz onlar sadece içgüdüleriyle yaşar. Bizler ise sorgularız aslında kimin içgüdüyle yaşadığı ortada da neyse. Bu yüzden özgürlük "her canı isteyeni yapmak" değildir sözlükteki anlamına ve kavramlarına bakmıyorsanız demek ki sorun sizde bende değil. Yani özgürlük medeniyettir. Sizin dediğiniz "özgürlük=hayvanlık" ancak baskıcı bir zihnin korkusudur.
Cevap sahibi10 ayTaliban ve tarikatlardan örnek verdiğimi sadece sanma. Suudi Arabistan, İran vs. vs. İslam'ın geçmişi hepsini sıralamak isterdim ama buna gerek yok
- 10 ay
Üstüste 5 bin kere yorum atma ne yazdığın destanı okuyacak biri var nede bu kadar çene çalacak işsiz hovarda biri Attığınız pek linkte zaten kendini belli ediyor 🤣 washingtonpost gibi 🤣 İslam düşmanlarından Manupilasyoncu algıcı herşeyi eğip büken yalan katan sahte bilgiler servis edenlere kulaklarım tıkalı Tarikatmış bilmem neymiş. Ömründe bir kere bir tarikatın kapısından dahi geçmeyenlerin manupulatif haber ve içerikleri umrumda değil. Şimdi İradeye gelirsek sizin sanırım sadece sözlüğe değil anlamaya ve analiz yeteneğinede ihtiyacınız olduğu görüyor Ki benim dediğimi desteklediğinizin farkında bile değilsiniz 🤣 aynen yazıyorum yorumunuzu ""İrade dış baskılardan bağımsız olarak bireyin kendi aklıyla kendi değerleriyle kendi tercihine göre karar almasıdır anladınız mı?"" İrade başlı başına zaten iç ve dış etkilerden bağımsız olabilmekse bu durumda Ben özgürüm benim canım bunu istiyor yaparım karşımazsın diyen kişi Nefsinin arzularına uyuyorsa burada İradeli midir yoksa Hayvan gibi İç güdülerine göre haraket eden mi? Bunu anlamamak için gerçekten kişinin beyninde sorun olması gerek. Türkiyede anketlerde sigara kullananların %70 i bırakmak istiyor. Peki niçin çoğu bırakamıyor. Çünkü İradesizler çünkü irade göstermekten acizler örnek vermek gerekirse , Yani içiyorlar bırakamıyorlar zira sigaraya alışan nefsin dürtüsüne yenik düşüyorlar. Ki nikotin kaynaklı bağımlılık bu duruma getiriyor tabi anlayana İşte İradesi güçlü olan bunu aşabilir irade bunun için vardır. Senin özgürlük dediğin insanın dürtülerine ve o dürtülerin peşinde haraket etmesine yönelik istediği serbestliktir. Tıpkı iç güdülerle haraket eden bir hayvan gibi Canı ne istiyorsa oraya doğru Zaten beyin yıkamada burada oluşuyor O haber kaynaklarını izlemeye seyretmeye devam edin işte sizin böyle beyninizi yıkıyorlar sizi böyle a, ptal yerine koyuyorlar İnsan biraz Piskoloji Nöröplastisite öğrenir ona göre konuşur. Cehalet ve algı çalışmalarını kusmaz.
Cevap sahibi10 ay@Milabeni İşiniz gelmedi tabii sonra da "tarikatın kapısından geçmeyenler bilmez" diyorsunuz. Peki istismara uğrayan çocuklar ve infiale yol açan mahkeme delillerini atsam ve tarikatlerin iç zihniyetini anlatan insanların ifadesini delillerle atsam nasıl karşılayacaksınız? Aişe'nin 6 yaşında evlendirildiğine niye bir şey demiyorsunuz? Buhari ile Müslim'i ben uydurdum değil mi?
İrade konusunda artık sizinle tartışmayacağım yeter artık ama sigara örneğiniz oldukça gülünç çünkü sigara bağımlılık yapan uyarıcı maddelerden oluşan bir maddedir. Cinsellik ise doğuştan gelen bir dürtü. Ve kimin ne cinsellik yaptığı sizi ilgilendirmez orası kendisinin karar vereceği iştir. Sizin örneğiniz bağımlılıktan bizim konumuz ise bilinçli seçim ve irade. Bunu ayırt edemeyecek kadar problemliysen benim suçum yok.
Cevap sahibi10 aySiz en iyisi zihniyetinizi sadece 4 duvar arasında yaşayın ama insanlar arasına çıkmayın yoksa çok benim gibileriyle karşılaşırsınız. Zaten artık insanlar sizin yüzünüzden de uyandı, ki en iyisi de bu oldu.
İşin ironik tarafı "bizi medya kandırıyor" deyip ardından Washington Post, Evrensel gibi kaynaklara kulaklarım tıkalı demen. Size bir şey söyleyeyim, onların yandaş medyası niye gıklarını çıkarmıyor ya da Türkiye'nin yandaş medyaları tarikatlar konusunda gıklarını çıkarmıyorlar da sonra infial olunca haberlerde çıkıyor. Gidin açın bakın diyeceğim de kulaklarınız tıkalı doğru çünkü gerçekleri duymak istemiyorsunuz üstelik sadece "Washington Post varsa tamam bunlar kafirdir batıdır" çıkarımı yapıyorsunuz sıkıyorsa içeriğini de okuyun, zor mu geliyor? Ben nedenini söyleyeyim, gerçekler sizin ideal dünyanıza sığmıyor. Kabul edersen zaten fikir sisteminiz çöker. Sadece duvar örmekle yetinirsiniz. O duvarın adı da işte "inkar" ...
Bana işsiz diyorsunuz ben psikoloji ve felsefe çift dal yaptım. Ama yaşımı söylemeyeceğim gizli tutuyorum. Şu anda yüksek lisansa hazırlık yapıyorum. Yani sizin gibilerle çok tartıştım ben sorgulamayı her şeyi öğrendim ben. Sizinle konuşurken bile aslında hangi psikolojiye sahipsiniz onu bile size gösterdim.
Cevap sahibi10 ayWashington post evrensel hemen sol medya batı uşağı diyerek damgalayacağınızı biliyordum ve hazırlıklıydım. Ama ne yaparsanız yapın, haberleri susturarak gerçekleri susturamazsınız. Gidin Afganistan'a bakın. Neler olduğunu göreceksiniz ve o dediklerime şahit olan arkadaşım var. Size belgeleri de görüntüleri göstersek de siz sadece "bakalım hangi haber şirketinden ya da hangi ideolojiye sahip kişi bunu demiş" diyip "yapay zeka ya da dış mihraklar yaptı bunu" diyip ancak kendinizi kandırırsınız. O kadınlar gerçekten eve kapatıldı, o tarikatlarda, o rejimlerde gerçekten acılar yaşadı. Üstelik BM'nin raporunu attım onu niye yazmadınız? Bu arada ben bir fikirle karşılaşırken "sağcı mı solcu mu batılı mı doğulu mu" diye şeylere bakmam "tutarlı mı, mantıklı mı, insanın onuruyla uyumlu mu" onu değerlendirir kayda değer bulurum. Ve bu yüzden sizin yaptığınız gibi "bu haber batıdan geldi o zaman yalandır" mantığını (gerçi mantık demeye şüphe ister) bilimsel düşünceyle bağdaştıramam. Ayrıca yazılarımın sonlarında size soru sordum ve cevabını istiyorum demiştim. Görünen o ki haksızlığınızı bir nevi kabul ettiniz.
Son olarak da; Üstüste 5 bin kere yorum atma ne yazdığın destanı okuyacak biri var nede bu kadar çene çalacak ---
yazdığım uzun ama düşünmek zaman alıyor değil mi? Mahalle ağzına da geçtiğinize göre daha da çaresizsiniz. Ama merak etmeyin zaten başından beridir sadece sizi sinirlendirecek ama gerçekler olunca da bazılarını göz ardı ettiğiniz, bazılarını ise "bu kafir medyası batı medyası" falan geçiştirip durursunuz. Ben sizi kendi aynanızla yüzleştirdim ama bundan rahatsızsınız. Madem bu kadar yoruluyorsanız bu kadar fikirden siz dinlenin, düşünmek bize kalsın. Bu ara bizim bedenimiz ve bizim kararımız. Bu sizi ilgilendirmiyor.
Cevap sahibi10 ayYoruluyorsanız da lütfen saçma sapan fikirlerinizi insanlara kaos yoluyla yansıtıp da korkutmayın aksi takdirde tepki alırsınız. İyi günler bayım :)
- 10 ay
Aklına ve söylediklerine güvenen kişi kısa ve öz konuşurken aksi halde senin gibi Destan yazar Boşuna piskoloji cahilisin demiyorum ki Her piskolokda bunu söyler çok konuşur çok şey söylerseniz Sözleriniz hafiflemeye inandırıcılığı azalmaya başlar der. Haber kaynaklarına gelirsek. Elbette ki öyle Bu gün bilgisayar medya çağında yaşıyoruz Deep fake e kadar neler neler var. Basit çarpıtmalarla montajla dilediğin gibi yansıtabilirisin manupule edip çapıtır algı yapabilirsin Kaldı ki benim anlattıklarımın Afganistanla bir alakası yok. Tüm İslam camiasının bildiği miraç olayında Peygamber Efendimiz S. A. V cehennemde gösterilen azapları anlatışından Zina ile ilgili olan kısmını aktardım hepsi bu kadar sende konuyu bi oraya bi buraya çekip durdun Yetmiyormuş gibi İrade ve Özgürlük kavramlarını birbirine karıştırarak Büyük bir cehalet örneği segiledin Sözlük bilgisi yok Kavramsal Anlayışta acınası durumda piskoloji yok analiz yok. Destan yazarak zaten ne kadar anlattıklarına kendinin bile ikna olmadığını gözler önüne serdin. Müslüman uyarmakla mükelleftir bende zaten düşünülsün diye söyledim. Sizin bedeninizde kararınız olduğu gibi ne şöyleyip ne söyleyeceğime dair dilimin kararıda SİZİ İLGİLENDİRMİYOR o zaman 🤣 tabi lafa gelince ifade özgürlüğüde çifte standarta geliyorda neyse 🤣 işte bu batının ideolojilerinin haber kaynaklarının Sizin gibi cahillerin beynimi yıkamasından ibaret. Bu konularda bilgi sahibi olsan kendini böyle rezil etmezdin.
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Bir dakika bir şey yakaladım :)
Siz az önce bana büyük bir hevesle bunu yazdınız
"Şimdi İradeye gelirsek sizin sanırım sadece sözlüğe değil anlamaya ve analiz yeteneğinede ihtiyacınız olduğu görüyor Ki benim dediğimi desteklediğinizin farkında bile değilsiniz aynen yazıyorum yorumunuzu ""İrade dış baskılardan bağımsız olarak bireyin kendi aklıyla kendi değerleriyle kendi tercihine göre karar almasıdır anladınız mı?""
Benim dediğim değil miydi bu :D Farkında mısın? Şu anda benim özgürlük tanımımı, bireysel irade savunumu alıntılayıp bana karşı kullanmaya çalıştın. Hani nefsinin kölesi olmak gibi küçümseyen yaklaşımınla taban tabana zıt değil de ne bu :D Bu cümleyi ben yazmıştım ve sen ise "Ki benim dediğimi desteklediğinizin farkında bile değilsiniz aynen yazıyorum yorumunuzu ""İrade dış baskılardan bağımsız olarak bireyin kendi aklıyla kendi değerleriyle kendi tercihine göre karar almasıdır anladınız mı?"" bunu yazdın. Ve utanmadan da benim lafımı alıp bana satıyorsun ve sahipleniyorsun. Sonra da "fikri ben ortaya attım beni aslında sen savundun" diyerek amatörce manipülasyon girişiminde bulundun ama nafileydi çünkü kendi kalene az önce kendin gol atarak bana hak verdin. Benim tezimi itiraf ettin az önce. Bu çelişkiyi görmem yeter. Ne diyeyim ki insan bazen düşünmeden konuşunca karşısındakini değil kendini ifşa eder haha
Cevap sahibi10 aybenim cümlemi alıntılayıp bir nevi bana hak verdin. Haha
Cevap sahibi10 ay@Milabeni Pes ettin yani :D
Cevap sahibi10 ayYani cevap gelmeyince "çocukla çocuk olmam" moduna geçilmiş. Tartışmayı başlatan sendin ve ben de bitirdim. Şimdi geviş getiren kim oldu? haha
Cevap sahibi10 ayTezimi çürütmeye çalışırken cümlemi sahiplenip bana hak veren sendin yakalanınca acizsin deyip kaçtın. Sen daha kelime kullanmayı bile bilmiyorsun. Argümanın kalmayınca bana değil lafın kelimesine saldırmalıydın. Ama hakaret edip gitmen kaybettiğini kabul edemeyenlerin klasik refleksi. Ben fikrimi savundum sen ise sinirle kaçtın. Kimin iradeli olduğu ortada haha
Cevap sahibi10 ay@milabeni
bence sen trollsün. Bunu anladım :D
Gizli Üye(36-45)10 ayOlmaması lazım doğru değil.
04 Yorumla
Soran10 ayDünyaya bir kez geliyoruz
Cevap sahibi10 ayYani bu senin kültürüne dinine yaşadığın ortama göre değişir. İnsan tek eşli bir canlıdır. Öyle düşünüyorsan saygım var ama bana ters.
Soran10 ayİnanıyorum muslumanım ama kısıtlamaya gelmem
Cevap sahibi10 aySaygı duyarım senin fikrin ama yinede sen tek eşli olmayı dene😉
Gizli Üye(25-29)10 ayYa sen yapsan ailen ne bilecek takma
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayoool. annene ne yaptıpınımı sölüyosun🤷♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAilene ben a. mimi s.. ktirecem mi dedin
00 YorumlaOlur olur
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayOlurrr
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayolur
00 Yorumla
10 ayOlmaz ama sexting icin onay verirdim
00 Yorumla
10 ayBak zevkine
00 Yorumla
10 ayOlur tabi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 438 cevap paylaştı.
10 ayGizli yap
00 Yorumla
10 ayAilene niye anlatıyon
00 Yorumla
10 ayOlmaz
00 Yorumla
10 ayOlmaz Bence
00 Yorumla
10 ayKesinlikle olmaz bakire olmayanla evlenmem
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz