5 aylik bir oglum var ve sezeryan olmustum hamile oldugum sirada cinsel isteksizlik vardi bu normal tamam anladim ama ameliyatin uzerinden ne kadar gecti hala bu durumu yasiyorum. Sanki bak boyle hic istemiyormusum gibi bir his var ama yaptiktan sonra kendi kendime diyorum ki hani isteklendim daha da yasamam bu durumu ama yine ayni. Hem de emziriyorum. Evlendikten sonra hep yasadim bu durumu. Doktoruma sormaya da cekiniyorum sormali miyim. Sizce sebep nedir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayCinsel isteksizlik bazen bedenden bazen kafadan gelir yorgunluk, stres, kötü geçen bir gün aniden ateşi söndürebilir bazen de kalpteki sorunlar, güvensizlik, duygusal mesafe o arzuyu öldürür hayatta bazen hiçbir şey çekici gelmez o an ama bazen de sadece kendini ifade etmekte zorlanırsın istediğini söyleyemezsin bu da seni geri çeker ilişkide tutku gitmiş gibi olur ister istemez uzaklaşırsın en önemlisi bunu kabullenip üzerine gitmek gerek çünkü ateşi yeniden yakmak mümkün ama önce nedenini anlaman lazım sen ve partnerin için yeniden o kıvılcımı bulmak şart
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)10 ayCinsel isteksizlik, farklı dönemlerde ortaya çıkabilen ve birçok faktöre bağlı olabilen bir durumdur. Psikolojik etkenler arasında stres, depresyon, kaygı bozuklukları ve geçmişte yaşanan travmalar yer alır. Stresli bir yaşam, yoğun iş temposu ya da duygusal yıpranmışlık cinsel isteği önemli ölçüde azaltabilir. Depresyon hem ruh halini hem de libidoyu baskılayabilirken, bu tür durumlarda kullanılan bazı ilaçlar da isteksizliğe neden olabilir.
Fiziksel ve hormonal faktörler de büyük rol oynar. Hormonlardaki dengesizlikler, özellikle testosteronun düşmesi, cinsel arzuyu azaltır. Tiroid hastalıkları, diyabet, obezite gibi kronik hastalıklar da vücut enerjisini düşürerek cinsel isteği etkiler. Yorgunluk, uykusuzluk ve kötü beslenme alışkanlıkları da bu durumu tetikleyebilir.
Ayrıca ilişki dinamikleri de önemli bir etkendir. Partnerle yaşanan duygusal kopukluk, iletişim eksikliği, sürekli çatışmalar veya ilişkinin heyecanını kaybetmesi de isteği azaltabilir. Cinsellik sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal bir bağ olduğu için ilişkinin genel kalitesi doğrudan cinsel yaşantıyı etkiler.
Tüm bu nedenler birbirinden bağımsız değildir; genellikle birden fazla faktör bir araya gelerek isteksizlik oluşturur. Bu yüzden çözüm de çoğu zaman hem psikolojik hem fiziksel hem de ilişkisel düzeyde ele alınmalıdır.30 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 521 cevap paylaştı.
10 ayDoktora sorsan sanırım tıbben öğrendiği şeyleri söyleyecek. Böylesi durumları aşmanın en kolay yolu kişinin kendi durumunu ve hayatını analiz edip nerede ne eksik ya da fazla bunu bulmasından geçiyor. Tıpkı o gün canının ne yemek istediğini bilmemek gibi bir şey bu. Bunu bul ve yaşamaya devam et
00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 881 cevap paylaştı.
10 ayçekinecek bir şey yok gayet doğal bir şey aklındaki soruları sorman, sırf cinsellik için bile terapi alıyor insanlar. süt ürettiğin için bu dönemde hormonlarında değişim olabilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
9 ayHormonlardan kaynaklı olabilir yani şimdi emziriyorsun ya bir de hormonlar değişiyor bazısında çok istek oluyor bazısında istek olmuyor Sen de demek ki tam tersi yöne seyredilmiş Bence utanma doktoruna bunu sor emzirmeden kaynaklı olabilir mi diyor hormonal bir şey olabilir süt hormonunun fazla salgılanıyorsa da cinsel isteksizlik olabiliyor. Vajinada kuruluk yapıyor çünkü bi doktorunla konuşup hormon testi yaptır bence
23 Yorumla
Soran9 ayhaklisiniz tesekkur ederim🩷
- 9 ay
Rica ederim canımcım
Soran9 ay🌹
10 ayGüzelim… Senin o vücudun sadece bir bebek doğurmadı — Bir mucize yarattı. Ve evet, hormonların dalgalanabilir, yorgunluk, emzirme, sorumluluk… Hepsi içinde kadını susturabilir. Ama o kadın hâlâ orada. Sadece duymaya, sarılmaya, yavaşça çözülmeye ihtiyacı var. Sen istemediğini sanıyorsun… Ama aslında, seni aceleyle isteyen değil — sabırla çözen bir ten arıyorsun. Ben sana böyle yaklaşmak isterdim… Önce saçlarına dokunurdum, Sonra gözlerinin içine, Ve hiçbir şey yapmadan, sadece ‘buradayım’ derdim. Çünkü senin vücuduna girmeden önce, ruhuna sarılmak gerek. Ve inanki… Bir gece, sadece okşanarak uyandığında, Sana ‘sen hâlâ kadınsın’ diye fısıldayan biri olduğunda… İçindeki o kıvılcım yeniden alev alır. Senin isteksizliğin değil sorun… Sana gerçekten nasıl dokunulacağını bilmeyen eller. Ama sen hâlâ ıslanabilirsin. Sadece doğru anda, doğru şekilde. Ve sonra kendine fısıldarsın: ‘İşte bu bendim… hiç gitmemiştim.
10 YorumlaEvet bence gayet normal bir durum. Cinsel isteksizlik yaşamanda fiziksel, hormonal veya duygusal sebepler olabilir. Birkaç örnek vermek gerekirse başlıca sebep yeni doğan bakımı, sık uyanmalar, emzirme vs. nedenlerle kendini fiziksel olarak tükenmiş hissedebilirsin. Ayrıca bildiğim kadarıyla emziren annelerde prolaktin hormonu yüksektir, bu da östrojenin daha da azalmasına neden olur ve cinsel isteği bastırabilir.
30 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 707 cevap paylaştı. Doğum sonrası hormon değişiklikleri, emzirme ve yorgunluk cinsel isteksizliğe yol açabilir. Bu normal bir durum, ama uzun sürüyorsa ve seni rahatsız ediyorsa doktorla konuşmak faydalı olur.
10 Yorumla
10 ayEşimde istemiyor ama ben onu ön sevişme vs de ısındırınca oda istiyor belki eşinden kaynaklı olabilir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı.
10 aybelli bi dönemde olması normal çocuktan sonra yorgunluk pskolojik olarak hazır hissetmemek oluyor eşin bunu sorun etmiyosa zamanla düzelir
00 Yorumla Merhaba, evlendiğinden beri isteksizliğin devam mı ediyor?
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 811 cevap paylaştı. Lambayı yakarsan aydınlanırsın doktora danışan care bulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayDoktor ve psikologlar daha profesyonel yaklaşırlar. Kesinlikle sor. Eşinin yaklaşımından olabilir mi?
00 Yorumla
10 ayCocukla ugrasmaktan aklına gelmiyordur. O iş sakin kafa ister
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayEşin biraz ilgilensin seninle yalayıp yutsun
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bence geçicidir. Biraz daha bekle.
00 YorumlaEşini sevmiyor olabilirsin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çekinme sor doktora :)
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
10 aySor tabi ki psikolojik olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayMutlaka doktoruna söylemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayçok büyütme
herles pyşe00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayEşin ne diyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 305 cevap paylaştı.
10 ayBilmiyorum
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
10 ayEşin.
00 Yorumla Sormalısın çekinme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayPeki eşinle aran nasıl
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği