Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Mastürbasyon, genel olarak fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir cinsel ifadedir ve zararlı değildir. Ancak bazı durumlarda, aşırıya kaçıldığında veya kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinde bazı zararlar ortaya çıkabilir. Örneğin çok sık yapıldığında genital bölgede tahriş, hassasiyet, kızarıklık gibi fiziksel rahatsızlıklar olabilir. Psikolojik olarak ise suçluluk, utanç, bağımlılık hissi veya sosyal ilişkilerden uzaklaşma gibi duygular gelişebilir. Ayrıca gerçek cinsel ilişkiler yerine sürekli mastürbasyona yönelmek, zamanla cinselliği yalnız yaşama alışkanlığı oluşturabilir. Bu da partnerli ilişkilerde tatminsizlik ya da isteksizlik yaratabilir. Kısacası, ölçülü ve suçluluk duymadan yapıldığında mastürbasyonun bir zararı yoktur; önemli olan bedenine, ruh haline ve zamanına saygı göstererek denge kurmaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı. Erkek ya da kadın eline alışır penetrasyon tatmin etmez
Hayal dünyandaki gibi bir cinsellik yaşayamadığın için reel hiç bir zaman tatmin etmez.. görsellik doyurmaz.. gitgide sapıklaşır sapkınlaşır.. evde okulda işte sosyal alanların tuvaletinde dağda bayırda mastürbasyon yapmak için fırsat kollayan mastürbasyon bağımlılığı oluşur..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
11 ayİnsanı rahatlatıp yorgun düşürmekten başka zararı yok gadası
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
11 ayStres azaltr
Bence uykuya geçişi kolaylaştırır
Aşırı yapılırsa bence yorgunlk ve unutkanlık yapabilir42 Yorumla- 11 ay
Saol motive ediyorsn🙏🌸
Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı. Bağımlı olunuyor alışkanlık haline geliyor can sıkıntısında bişe yapanlar var bu kötü bir etken ayrıca ilişki sürecinde bir afallama durumu söz konusu olacaktır
120 Yorumla- 11 ay
Sigara gibi bağımlılık ya bu genelde boşluk anlarında aklına geliyor iyi hissettiğini düşünüyorsun ama gerçekte iyi hissetmiyor anlık bir his sadece gerçek boyutundan olaylara bakıldığı zaman hayatını bile kötü etkileyebiliyor. Genel anlamda çeşitli aktivitelerde harcadığın enerjiler sonrası yorgun düşüp aklına bile gelmiyor zaten enerji kaybı olduğunu hissediyorsun o an neden enerjini düşüren şeyler yapacaksın ki
- 11 ay
Alışkanlık haline getir. Tek problem ne biliyor musun belki sana iyi gelecek böyle güzel görüneceğin şeylere zaman ayırmıyorsun kötü gelen şeylere daha çok ayırıyor olabilirsin bir düşün bence. Önemli olan ne biliyor musun severek yap her şeyi güzel görüneceğini düşünüp hisset. Önemli olan sensin bunu unutma bence
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
11 ayErkek için hiçbir zararı yoktur. Kadın içinse klitoral orgazma alıştırdığı için vajinal ilişkide bile orgazm olmak için klitorisi uyarma gereği hissettirir.
10 Yorumla Erkekler açısından, masturbasyonla normal cinsel ilişki aynı olmuyor. Birisin de, elinde ki bir kova suyu alıyorsun, tuvalete, banyoya döküyorsun. Diğerinde ise bir kova suyu alıyorsun, gül, papatya, en güzel çiçeği suluyorsun. Her ikisi de sulama. Ama ikinci sulamadan daha çok zevk alırsın
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Aşırılık kaçmadan günde bir ya da iki kere normal, günde 5-6 olursa zararlı olabilir. Herseyin aşırısı zararlı olur. İşlerini derslerini aksatir
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı.
11 ayhaftada 1 yapmak sağlıklı ve duygusal sağlığı korur, hergün yapmak enerji harcar , ayrıca erken boşalmaya neden olur , başkada bir şey yapmaz..
10 Yorumla
11 aybeyin sisine neden olur
film izleyip yaparsan dopamin sistemine aşırı zarar verir, odaklanman azalır.onun dışında sürekli yapmadıkça sağlıklı bir durum, zararı yok
12 Yorumla- 11 ay
herkeste geçerli olduğunu düşünmüyorum. haz meselesi eğer boş vaktim varsa yaparım, yoksa hiç yapmam ve bağımlı da olmam buna.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayOlur olmadık yerde yapma isteği ve bunu yapamadığında o sinir bozucu hissi yaşamak onun dışında pek bir zararını görmedim
10 Yorumla Zaman götürmek
Çok belli etmese de bağımlılık seviyesine geldiğinde mutluluk eşiğini yükseltmesi10 Yorumla
11 ayİleride istek azalıyor. Cocuk olmayabılıyormus. Tabı ihtiyac orası ayrı..
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 670 cevap paylaştı.
11 ayFazla yapılmadığı sürece zararı yoktur. Sürekli yapılırsa zararı olur
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 7,4b cevap paylaştı. Hiç zararı yok bol bol yapmak lazım faydası var 🙃🙃🙃
10 Yorumlaİleride yaşayacağınız için senin ilişkiden soğursunuz
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 733 cevap paylaştı. En büyük zararı bağımlılıktır. Gerçek seksten keyif almamanı sağlar, erken boşalmaya neden olur ( Kadın - Erkek farketmez ) en mutsuz zamanında bile sürekli yapma isteği doğurur.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,1b cevap paylaştı.
11 ayAlışan insan seksten zevk almaz sürekli masta yönelir
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
11 ayUnutkanlık yapar, uyku hali verir
11 Yorumla Yaparken zararını düşünen kim, yap gecc ihtiyac buu
10 Yorumla
10 ayAbla ergenlikteyim ve çok a. z. g. i. n. oluyorum sürekli p*rno izleyip mastürbasyon yapıyorum ordaki kızlara aşırı tahrik oluyorum oral seks cekerlerken zararı yok bence rahatlıyorum baya
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Erken boşalma olabilir
18 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
11 ayBi daha yapılmak istenmesi
10 Yorumla Kendi kitabını yalayıp okumuş oluyorsun.
10 Yorumla
11 ayZararı var mı. Bence bağımlılık sadece
10 YorumlaHazları köreltir uzun vadede.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 ayTiryaki Lik gibi bağımlılık
10 Yorumla
11 ayseks yapamayanlar hastalığına girer insan
10 Yorumla
11 aySarkıklık
14 Yorumla- 11 ay
mastürbasyon bunu arttırır
- 11 ay
Orası öyle.
11 ayBağımlılık yoksa zararı yok
12 Yorumla- 11 ay
Psikolojik sorunlar çıkar
- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
11 ayZararı yok
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 8,8b cevap paylaştı.
11 ayYok ki.
10 Yorumla Çok olmasın
10 Yorumla
11 ayBir zararı yok.
10 YorumlaBence zararı yok. Bazen aşırı keyifli oluyor
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 668 cevap paylaştı. Zararı mı varmış
10 Yorumla
11 aySağlıklı
10 YorumlaHızlı yapmamak lazım
41 Yorumla- 11 ay
Neden
Zararı yok karı var