Ay sen pek sevmezsin böyle Uzun uzadıya yazıları da elimde değil yapısal bir durum söz konusu :D
Cinsellik, konusun da yapılan hatalar genelde toplumda hakkında en çok efsane ve yanlış bilgi dolaşan konulardan kaynaklanmaktadır.
En başta özellikle cinsel ilişki süresi, orgazm tanımı ve cinsel beklentiler gibi bilimsel yani insan biyoojisine ve psikolojisin de temeli mesneti olmayan "şehir efasaneleri" inançların etkisinde kalmaktadır. Bu nedenle cinsellik konusunda, en azından biyolojik insan yapısıyla ilgili temel bilgilerin bilinmesi bence oldukça faydalı olur.1. Cinsel ilişki süresiyle ilgili yanlış algılar
Toplumda yaygın olan yanlış cinsel ilişkinin ideal süresi (ideal= en iyi en mukammel ) nedir. Biyolojik olarak Bu "ideal" kavramı kişiden kişiye değişir. Cinsel ilişki süresi; bireylerin biyolojik yapısı, yaşı, tüm bedenin sağlık durumları herşeyin tam ya da eksik, fazla oluşu (hormon, kalp, dama, sinir, kan, kas.. vs) bunlara ilaveten kişinin psikolojik durumuna göre uyarılma düzeyine göre de büyük farklılık gösterir.Yapılan bilimsel araştırmalara göre, sağlıklı kadın ve erkek bireyler üzerinde yapılan ölçümlerde vajinal birleşmenin ortalama süresi 5 ila 7 dakika arasında değişmektedir. Bu sürenin kısa ya da uzun olması, ilişkinin kalitesini doğrudan belirlemez; çünkü burada esas olan, sinir sisteminin uyarılma şekli ve bireylerin yaşadığı hazdır.
Cinselliği yalnızca cinsel organların birleşmesiyle sınırlamak en büyük hatalardan biridir. Ön sevişme, dokunma, öpüşme, tensel temas gibi etkileşimler cinsel yaşamın bir bütünüdür cinsel ilişki ile karıştırıl mamalıdır. Bu süreç; duygusal ve fiziksel bağ kurmak açısından olduğu kadar, ruhsal rahatlama, odaklanma ve ortam koşulları açısından da büyük önem taşır.
01 Yorumla- 11 ay
2. Orgazm ve boşalma aynı şey değildir
Erkeklerde genellikle boşalma ile orgazm aynı anda gerçekleştiğinden bu iki kavram sıkça karıştırılır. Ancak kadınlarda durum farklıdır. Kadınlar da orgazma ulaşabilir; fakat bu her zaman fiziksel bir sıvı boşalmasıyla sonuçlanmaz.
Vajinal ıslanma, kadının ilişkiye hazır olduğunun fizyolojik bir göstergesidir; ancak bu durum, kadının orgazm olduğu anlamına gelmez. Orgazm, kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi sinir sisteminde meydana gelen karmaşık bir tepkiler bütünüdür ve her bireyde farklı şekilde yaşanabilir.
3. Kadın ve erkeklerin uyarılma biçimleri farklıdır
Kadınlar genellikle duygusal bağ, temas ve sözel ifadeler yoluyla uyarılırken; erkekler daha çok görsel uyaranlara karşı hassastır. Bu biyolojik ve psikolojik farklılıklar, cinsel ilişkide karşılıklı anlayış ve empatiyi gerektirir.
Partnerler, birbirlerinin farklılıklarını ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmadığında cinsel uyumsuzluk, tatminsizlik ve iletişim sorunları kaçınılmaz olabilir. Oysa bilinçli bir yaklaşım ve açık iletişimle bu farklar uyumlu hale getirilebilir.
4. Fiziksel ve psikolojik faktörlerin etkisi göz ardı edilmemelidir
Stres, kaygı, ortam koşulları ve ruhsal durum gibi faktörler cinsel isteği ve performansı doğrudan etkiler. Ayrıca alkol kullanımı, bazı ilaçlar ya da geciktirici etkisi olan maddeler sinir sistemi üzerinden cinsel ilişkinin süresini ve kalitesini etkileyebilir.
Erkeklerde boşalma sonrası görülen refrakter dönem, yani tekrar ilişkiye hazır olamama süresi, tamamen biyolojik ve fizyolojik bir durumdur. Bu sürede vücut harcanan enerji, hormonlar ve sinirsel süreçleri dengelemeye çalışır.
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Cinsellik iki kişiliktir burada ilişkiye basladiysak ikimizde bosalmamiz ilişkiden aldığımız zevki maksimum çıkarmayı amaclamak gerekir. Erkekler bosalinca sırtını dönüp yatanı var kadın bosalmismi bosalmamışmi önemsemeyenler var. Oysa biz önce bosaldiksa kadını bosaltmadan ilişkiyi sonlanditmamaliyiz, bir diğer hata kadın kendisi oral yapiyorsa kendinede erkegioral yapmasını istemelerini hak veriyorum, bir diğer hatada erkek biraz öpünce alet kalınca içinin sulanmasini beklemeden bastırıp giriyor kadın sulanmadigi için içi zedelenir bir hafta orada sızı oluyor oysaki 15 dakika sevişip sulandirsa oda zevk alarak keyifli ilişki yaşayacak bunlar yazilabilir
00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben pek hata yapmam. Ama benim gözlemlediğim (birebir görmek anlamında değil tabi. İletilenlerden), daha çok erkeklerin bencilliği ve iletişimsizlik. İki kişinin de aslında birbirine karşı açık ve dürüst olması gerekir. Karşılıklı olarak, beklentilerin korkmadan, açık ve net bir şekilde dile getirilmesi gerekir. Aksi olunca, memnuniyetsiz, sıradan ve zevksiz ilişkiler, tatminsizliğe ve farklı arayışlara itiyor insanları.
00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 734 cevap paylaştı. Yaptığımız değil ama yapılan hatalar 😅
Kocasıyla olan sorununu ve cinsel hayatını anlatan kadın erke❌
Kavgasını yatakodasına taşıyan kadın erkek ❌
Sadece kendi zevkini düşünen erkek kadın❌
sadece karşı taraf zevk alıcakmış gibi ödül gören erkek kadın ❌
87 Yorumla- 11 ay
Harika tespitler
- 11 ay
@MeraklıAmaGizli teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
11 ayErkeklerin yaptıkları hataları yazmayacağım ama biz kadınlar olarak yaptığımız hatalar şunlar her şeyi erkeklerin üstüne atıyoruz hani hiçbir zaman üste geçip de efor sarf etmiyoruz aslında bunu yapmamız gerekiyor
İkincisi mesela karşı taraf hijyenik değilse örneğin oral seks falan yapınca koku varsa bunu dile getirmekten çekiniyor aslında bunu söylememiz lazım.61 Yorumla Hiç yapmadım ama kadınların ortak derdi erkeğin odun gibi davranması, işi bilmemesi diyorlar genelde.
86 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle öyle çok doğru demişler, erkeğin bencil davranması ve ilişkiye duygu katmaması işi oldu bittiye getirmeleri en büyük yaşanan sorunlardır
- 11 ay
Çok önemli kadın ruhundan anlamak flört ederkende öylesi çok...
- 11 ay
Maalesef çoğu öyleler sırtı ısınmayasıcalar 😂
- 11 ay
Öyle olanlar bize uzak😀
- 11 ay
Allah'a yakın olsunlar 🙏👍😂
- 11 ay
Aynen öyle😀
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Genel olarak cevaplamam gerekirse ne kadar ben öyle olmasam da jsjsjs
sürece "an" a odaklanmak yerine sonucu düşünüp erken oldu bittiye getirilmesi.15 Yorumla- 11 ay
Kısaca bencil davranması
- 11 ay
Haha 😂 anlamayan insanlara uzun cümleler kurmak kelime israfı olur 😂
- 11 ay
Hı hııı 😂
11 ayAceleci davranmak ve egoist olmak. Kendi elin zevkini düşünüp karşıdakini düşünmeden hemen işini bitirip sırtını dönüp yatmak.
16 Yorumla- 11 ay
Erkekler kapatılsın 😂😂
- 11 ay
Kız kıza mı kalacaksın 🤣
- 11 ay
Tövbe deee 😂😂
- 11 ay
Niye ya Çay içersiniz kahve içersiniz örgü örersiniz öyle zaman geçer 😂
- 11 ay
Bol dedikodulu ortam olur 😂
- 11 ay
Aynen 😂
11 ayHiç anlamadığım şeyle ama bence karşı tarafı sadece seks için kullanmak çok yanlış. Cinsellik gidip gelmekten ibaret olmamalı bence.
11 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 ilişki karşılıklı haz aldığın zaman anlamlı olur , tek taraflı ilişki olmaz
11 ayBence ilişki anında kötü giden bir şey varsa söylendiğinde trip atılmamalı. mesela oralda kötü kokuyorsa söylenmeli, ya da en basitinden ağzı kokuyorsa fırçalanmadıysa söylenebilmeli açıklıkla ve iki taraf da bundan dolayı alınmamalı çözüm basit çünkü.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 aySadece kendimizi düşünmek olabilir.
Uçurdum. 🚀
14 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle öyle 👍 erkeklerin bencil davranması, ilişkiye duygu katmaması, sevişme süresini kısa tutup işi oldu bittiye getirmeleri yaşanan en büyük sorunlardır
- 11 ay
Teşekkür ederim gülüm sağolasın 🙏❤️ eline emeğine sağlık 🙏
Cevap sahibi11 ayAynen abla bencillik ya.
Rica ederim ablam 🙏- 11 ay
👍👍🙏❤️
Gizli Üye(30-35)11 ayAVM otoparkında arabamın arka koltuğunda sevgilimi s*k*erken, etek altından kilodunu kenara çekerek yapmıştım. Penisim ile kilodun kenarı sürtünüyordu. Aynı anda hem zevk hem acı hissediyordum. Ney penisimin kenarı "tahriş" olmuş ve sonra da enfeksiyon kapmış, haftalarca acısından kurtulamadım.
00 Yorumla
11 ay1. Bu işin sadece erkek isi olduğunu düşünmek.
2. çok eşlilik en büyük hatadır.
3, Bu uğurda kendinizi değersizleştirmek
40 Yorumla
11 ayÖn sevişme ve öpüşme olmaması, oral seks yapılmaması, kişilerin bencilce davranıp karşıdaki kişinin zevkini önemsememesi, aceleye getirip oldu bittiye getirilmesi sekste yapılan en büyük hatalar
00 Yorumla
11 ayBir defasında ayağım sıkışıp ağrımasına rağmen ben hala devam ediyordum partnerimin kafasıda peteğe çarpıyordu benim ayağım zedelenmişti onunda kafası kanamıştı.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayBen hata yaptığımı düşünmüyorum ama genel olarak cinsel ilişkiyi tek taraflı düşünüyorlar. Bir taraf sadece kendini düşünüyor ve çoğunlukla cinselliği boşalmaktan ibaret zannediyorlar
00 Yorumla
11 ayKuru halde girmeye çalışmak, duş almadan ilişkiye girmek, ön sevişmeyi pas geçmek, kadının ve hoşlandığını bilmediğiniz şeyleri denemek.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 474 cevap paylaştı.
11 ayİstekli adamlara kadınlara değil de sadece mikmek isteyip tek gecede heyecansız vuruşlarla hemen bırakılması hatadır
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 556 cevap paylaştı. Hızlı hızlı doyup kalkmak 😂
18 Yorumla- 11 ay
Kısaca bencil davranması ve ilişkiye duygu katmaması işi oldu bittiye getirmeleri 😂
- 11 ay
Birazcık mı 😂
- 11 ay
Heh şimdi oldu 👍🤣
- 11 ay
İnsanlar konusa konusa anlassalar zaten ortada bir sorun kalmiyacak
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
11 ayCinsel ilişkide ben hata yapmam. Kaşı tarafın hatalarına ayar olurum :P
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 371 cevap paylaştı.
11 ayErkeklerin hatası çok semeyi bilmezler kadinlarin hatasıda uzanır her şeyi erkekten bekler
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
11 ayAcelecilik ve bencillik. Sonuca, yani boşalmaya odaklanıp süreçten zevk almayı ikinci plana atmak.
00 Yorumla Bilemedim ya ama bence karşımızda ki erkeğin bencilce davranması olabilir
01 Yorumla- 11 ay
Kendi işini görüp g. tünü dönüp yatması değil mi bunda iki tarafın zevk alması gerekiyor
Cinsel Yaşam konusunda 799 cevap paylaştı. Nisa taifesinin bekleme modu, er kişilerin aceleciliği🙂
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10b cevap paylaştı.
11 ayBoşaldıktan hemen sonra banyoya gitmek ya da uyumak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBilmiyorum peki ya sence?
32 Yorumla- 11 ay
Bencil davranması, sevişme süresini kısa tutmasi , işi oldu bittiye getirmeleri
- 11 ay
👍
11 ayBazen karşıya zevk verme konusunda o kadar odaklanıyorum ki, partnerimin gmtü kalkıyor ve benimkini kaldıramıyor 😅
00 Yorumla
11 aySadece cinsel ilişki odaklı yaklaşmak (erkeklerin yaptığı en yaygın hata)
10 Yorumla
11 ayErkek boşalma denilebilir erkekler için sevişmeyi uzun tutmak boşalmayı geciktirir
00 Yorumlaİlişki esnasinda Erkeğin veya kadının isteklerine karşı çıkmak ilişkiye son noktayı koyar
00 YorumlaOnu bunu bilmem ama oral yapmadan başlamak en büyük hata 😁
00 YorumlaYa ne boş sorular bunlar böyle? Hata yapa yapa öğrenebilecek bir olgu cinsellik.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBencillik sadece kendini düşünmek
62 Yorumla- 11 ay
Erkeklerin çoğu böyle değil mş
- 11 ay
Ben karşımdaki kıvama gelmeden girmiyorum
- Cinsel Yaşam konusunda 787 cevap paylaştı.
11 ayBu konuda zinadan büyük hata mı olur
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 7,4b cevap paylaştı. Kesinlikle bencillik en büyük hata bu
00 Yorumla
11 ayÖn sevişme yapmamak en büyük hatadır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 491 cevap paylaştı.
11 aybencillik en büyük hatadır
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 854 cevap paylaştı.
11 ayDelileri bulmam hata sanırım 😒
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBazı anlar bencilleşebiliyoruz sadece kendimizi düşünüyoruz
00 Yorumla
11 ayAceleyle boşalıp bitirmek
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,8b cevap paylaştı.
11 ayBencillik ve ozbakimsizlik olur.
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Her iki taraf için de bencil davranmak hata
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
11 ayDuvardan duvara halı silkeler gibi sevismek
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 791 cevap paylaştı.
11 ayGiriş gelişme sonuç 🤣
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 729 cevap paylaştı.
11 aySalı pazarından alınmış don giymek ahhshj
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
11 aydirek sekse gecmek ön sevişmeyi atlamak
00 Yorumla
11 ayGerçeklerle filmleri karıştırmak
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bir defasında public yapmıştık. İnsanlar görmüştü
00 Yorumla
11 ayYanlış Zaman yanlış mekan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBir erkeğin ayağını yalamıştım
33 Yorumla- 11 ay
Şaka
Cevap sahibi11 ayMaalesef değil
- 11 ay
Her şeyi top noktada yaşamışsın usta işte niye hata gözüyle bakıyosun ahahaha
Ön sevişmeyi atlamak 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)11 ayAdamlari karistirmak 🫣🥴
01 Yorumla- 11 ay
Oha
Gizli Üye(36-45)11 ayBakire kalmak mı dersin nedir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayİşe başlayınca 1.5 saat sürmesi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)11 ayeşimi aldatmak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayDeliler gibi isteyip kaçmam
00 Yorumla
11 aySadece kendini düşünüp bencil olmak
00 Yorumla
11 aySomurtkan olmak
00 YorumlaPartnerimi orgazm yapmadan boşalmak.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
m 11 ayYapmiyoz🤣
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 716 cevap paylaştı.
11 ayAdam sanmak
00 Yorumla
11 ayBazen benzerlik yapabiliyorum
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Acelecilik
00 YorumlaYumuşak seven birine sert davranmam
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım