Eşimle haftada 5 gün garanti bir şeyler yaşıyoruz bazen iş yoğunluğumuza göre 6 oluyor kalan günler cilve sevişme bir şekilde hallediyoruz. 2 yıllık evliyiz çocuk istiyor farkındayım ama Çocuk olduktan sonra cinsel hayatımız ne duruma gelir ben korkuyorum çünkü eşim kadar ben de istekliyim. Ona yetemezsem ya da onu özlersem diye korkuyorum. Elimden gelenin fazlasını yaparım ona zaman ayırmak için ama bu işin maksimumu nedir? Yaşayanlar bilenler lütfen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)11 ayÖncelikle şunu söylemeliyim ki, senin bu konuda açık ve samimi hislerini paylaşman çok değerli. Evlilikte cinsellik, çiftler arasında en hassas ve özel konulardan biridir, özellikle çocuk sonrası dönemde endişe duymak çok doğal.
Çocuk olduktan sonra hayatınızda büyük bir değişim olur, uyku düzeni, enerji seviyesi, sorumluluklar artar. Bu da cinsel hayata zaman zaman yansıyabilir. Ama bu, mutlaka cinsel hayatın biteceği anlamına gelmez. Çoğu çift için, çocuk sahibi olmak beraberinde yeni bir denge kurmayı gerektirir. Öncelikle birbirinize anlayış göstermek, iletişimi koparmamak çok önemli.
Haftada 5-6 kez yaşamanız şu an çok güzel bir ritim. Çocuk sonrası bu sıklığın değişebileceğini bilmek gerek, bazen daha az bazen de farklı şekillerde birbirinize yakınlık kurabilirsiniz. “Cilve, sevişme” dediğin o küçük anlar, sarılmalar, dokunuşlar, kısa buluşmalar bile ilişkinizi canlı tutar.
Elinden gelenin fazlasını yapmak güzel, ama kendini de yormamaya dikkat et. Cinsellik sadece fiziksel değil, duygusal bir bağdır. Zaman ayırmak, birbirinizi dinlemek, aranızdaki sevgi ve saygıyı canlı tutmak en az fiziksel yakınlık kadar önemli.
Yaşayanların deneyimlerine gelince, çocuk sahibi olduktan sonra kimi çiftler cinsel hayatlarında azalma yaşasa da, kimi çiftler bu süreci farklı bir yakınlık ve tutku ile aşabiliyor. Anahtar şey, sabırlı olmak, açık konuşmak ve ihtiyaçları birlikte keşfetmek.
Senin ve eşinin birbirinizi dinlediğiniz, destek olduğunuz bir süreç olursa, korkularınızın üstesinden gelebilirsiniz. Çok zorlandığınızda, bazen çift terapisi veya cinsel danışmanlık almak da iyi bir seçenek olabilir.
Umarım bu biraz rahatlatır. Senin ne hissettiğin ve ne düşündüğün önemli, çünkü sağlıklı bir ilişki karşılıklı emek ister. Ne düşünüyorsun, bu konuda nasıl hissediyorsun?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
s 11 ayÇocuğu olan herkes cinselliğin bitmesinden şikayetçi. Biraz da kadınla alakalı bir mevzu elbette. Kadın ben anneyim çocuğumla beraber uyuycam vs demezse sorun da olmaz. Sadece ilk birkaç ay sekteye uğrar o kadar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
Aman kız cocuk istenmez mi dusunsene bi senden bi ondan bir parca ayrıca cinsellik yine olur saatlerce yapılmiyor ya bu is 1 saatte uyur yani cocuk yetersin tabi bunun icin eşinin yardımı da şart
27 Yorumla- 11 ay
Demi ya ne güzel olur
Soran11 ayya artık ben de istiyorum sanırım ama eşimle aramızdaki muhabbetin azalması beni bir tık korkutuyor
- 11 ay
Korkma ya
- 11 ay
Olm evlenmek bi garip geliyor bana ya
- 11 ay
Evlenınce cinsellik yaşıyon ya bunu annen baban biliyor yani
- 11 ay
@userrr1818 ona bakarsan aksam şey edilecegini herkesin bildigi halde düğünde patır patır oynuyorsun
11 ayMutlaka yapamayacaginiz gunler olacak kocan dayanacakmi
02 Yorumla
Soran11 ayOnun dayanıp dayanmaması değil ben de özlerim
- 11 ay
Senin acindan birsey olmaz bosaltabilir
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayÇoçuk olduktan sonra düşer zaten yorgunluktan pek de canın istemez senin
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 646 cevap paylaştı.
11 ayBenim sorumu biraz değiştirip sormuşsun ama olsun 😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayÇocuk olunca eskisi kadar sayıda olmuyor özellikle kadınların ona gücü kalmıyor ilk bir iki yıl haftada bir fırsat bulursanız yaparsınız cocuk zaten perte öıkaracak seni
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGeriye gün kalmadı ablacım zaten Allah sayısını arttırsın ne diyelim 😄
01 Yorumla
Soran11 ayamin😂😂
- Cinsel Yaşam konusunda 7,2b cevap paylaştı.
11 ayBirazcık dişini sıkın canım sizde. Bebişinizden önemli mi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayEşim çocuk olduktan sonra resmen nirvanaya ulaştı farklı bir kadın oldu. Onu doyurmak imkansız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 aynormalde tabikide sorun olmaz, ole olsaydi hic bir kimse cocuk yapmazdi emin ol
00 Yorumla
11 ayİllaki azalıyo ama geri kalan sizin elinizde. cocuk bakımından vs zaman kalırsa tabiki mümkün.:)
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Tabiki biraz aksama olur
00 Yorumla
11 ayBukadar dert etmeyin 😂
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayCinsel hayatin simdiki gibi olmayacak bunu bil
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
11 ayYaşın kaç şu an?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayCocuktan sonra ilk sene toplasan 50 kere yoktur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayEn az % 60 azalır haberin olsun.
00 Yorumla
11 ayİyi de hamileyken seks yapılmıyor mu 😊
02 Yorumla
Soran11 ayhamilelikten bahsetmiyorum çocuk doğduktan sonrasından bahsediyorum
- 11 ay
Çocuk uyuyunca yaparsınız 😉😊
- Cinsel Yaşam konusunda 755 cevap paylaştı.
11 ayAynı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayYaşlar kaç knk
04 Yorumla
Soran11 ay24 27
Cevap sahibi11 ayHergün duş almaya üşenmiyor musunuz öszvsö
Soran11 ayniye üşenelim üşenmiyoruz😂
Cevap sahibi11 ayNe bilim ya hergünde dujjj 😀😂😂
Gizli Üye(25-29)11 ayİlişkiniz ne kadar sürüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGenelde azalır
00 Yorumla