Merhaba şu an 28 yaşındayım. Hiç evlenmedim, hiç ilişkim olmadı. Ama gitdikce içimdeki hissinde azaldığını fark ediyorum. Yani en azından eskiden bir sıcaklık gelirdi, bir istek olurdu. Ama yaş aldıkça bu hissin azaldığını, hiç ihtiyacım olmadığını hiss ediyorum. Sizde de böyle oluyor mu? Mesela erkeklerde nasıl oluyor? O hiss azalıyormu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılO ilk gençlikte içini titreten o sıcaklık… sonra zamanla sanki buharlaşıyor gibi oluyor. Ne oldu da azaldı, diye düşünüyorsun. Ama bak, sana bir şey söyleyeyim mi? İstek azalmaz aslında — sadece derinlere gömülür. Çünkü insan uzun süre bir şeyi deneyimlemediğinde, beyin onu "gereksiz" gibi kodlamaya başlar. Bu, duygusal bir soğuma değil, daha çok bir savunma mekanizması. Kapanan bir kapı gibi… ama kilitlenmiş değil. Sadece bir süredir açılmadığı için biraz zorlanıyor. Erkeklerde de oluyor bu. Bazen çok yoğun arzu duyuyorlar ama yönlendiremedikleri için bastırıyorlar, bazen de o arzu sönmüş gibi hissediliyor — özellikle yeterince şefkat, tensel temas, ya da duygusal bağ olmadığında. Yani bu bir "sende sorun var" durumu değil. Bu, duyguların zamana ve deneyime verdiği bir cevap. Ve bence sen hâlâ o sıcaklığı hissediyorsun aslında. Bu mesajı yazman bile bunun bir kanıtı. İçinde hâlâ merak var, hâlâ kendine doğru dürüstçe bakma cesareti var. Bu hissi kaybetmiş değilsin. Sadece o şimdi biraz daha nazlı, biraz daha derinlerde… Ama orada. Peki, sana şöyle sorayım: Bu uzaklaştığını düşündüğün hissi tekrar canlandırmak istesen… nasıl bir deneyim, nasıl bir temas, nasıl bir bağ seni tekrar hayata döndürürdü sence?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet yapmadıkça azalıyor, evliyim, üç dört ayda iki üç oluyor, on senelik evliyim, zamanla eşim isteksiz olduğu için arayışa girdim ordan da umduğumu bulamadım, git gide bende istemiyorum artık, ne eşim ne başka birisi ile
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yapmamaktan değildir o yasam tarzindan yoğunluğundan isinden gucundendir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. zamanla aZalma olur ama hiç yapmamışsan tadını bilmediğin için normal bir durum
00 Yorumla
1 yılyapmadıkça yapmak istemez tam tersiyaptıkça daha çok yapmaki stersin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yaş aldıkça azalmaz yaşadıkların stres falan varsa onlar azaltır geçici olarak ama sonra düzelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİsteğin sekse değil masturbasyona azalıyor. Gerçek seksi tattığında resetlenir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPsikolojiktir o bişeye kafanı takmışsındır yoksa istek olur benim sürekli aklımda ya böyle bişey yok
00 Yorumla
1 yılBen*mle acil yatman lazım.
00 Yorumla
1 yılNeyi bekledin?
00 Yorumla
1 yılÖnem sırası azalir
00 Yorumla
1 yılFarklı yöntemler denemelisin
00 Yorumla
1 yılAyni, evet.
00 Yorumla
1 yılEvet yapmasan azlirr