Bana biraz öyle geliyor. Erkeklere göre seks yapmış olmak onları üstün kılıyor. Hatta milli olmak diye bir terim bile var. Yapmış erkekler yapmamışlara göre kendi aralarında üstün görülüyor. Bakire kız isteği de kendilerinin partnerlerinden üstün olduklarını kanıtlamak. Başka bir anlamı var mı?
3 gü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Bu görüşe katılmıyorum sizler bunu yorumlarken ya da düşünürken kaçırdığınız noktalar oluyor. Öncelikle unutmamak gerekir ki her erkek aynı değildir, sizin bahsini açtığınız erkek çapkın olan kişiliğe sahip her çiçekten balını alan evlense bile buna devam eder. Bu biraz ailenin çocuğunu yetiştirme tarzına bağlıdır erkektir yapar, erkektir canı sağolsun vesaire diyerek oğlunu bu noktalara getirir. Birde çekirdekten Allah sevgisiyle yetiştirilen çocuklar vardır bunlar başta Rabbini sonra dinini ve bir sonraki adımdaysa ahlakı bilen hak hukuk gözeterek yaşayan kişilerdir. Bunun gibi sağlam kişilikte olan erkeklere ya da kadınlara gidipte herkesle yatıp, günah nedir bilmeyen, bakir ya da bakireliği kalmamış kişileri yakıştırmam. Biraz geniş çaplı ele almak gerekiyor konuyu davul bile dengi dengine demişler. Üstünlük konusundaysa kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok zaten az önceki anlattığım çekirdekten güzel yetiştirilen kişilikte insanlar bu üstünlüğü kendilerinde görmezler. Kendini üstün görenler her kötü işe bulaşıp bakir olsa ne olmasa ne, bakire olsa ne olmasa ne diyen kişiliklerdir. Benim nazarımda el değmemiş kadın bakir, ahlaklı ve temiz kalabilen erkeğe, temiz kalabilen erkekte bakire ve el değmemiş kadına yakışır aksini haksızlık olarak görüyorum.
Kendini Tanrı olarak görüyorsun sen 😅
Birincisi o tanrı değil Allah, ikincisi terbiyeden bahsediyoruz konumuz bu konuyu tamamlı Allah'a bağlayıp beni ilahlaştırmanızdan Allah'a olan saygı, sevginizin seviyesi ortada. Amacım sizi yargılamak değil beni yanlış anlamayın yukarıda yazdığım dinende, fıtri olarakta olması gereken bir insan profili, ben sizin yazdıklarınıza saygı duyarak cevap veriyorum, sizde benim yazdıklarıma ve Allah'a saygı içerisinde yorum yaparsanız daha sağlıklı bir profil çizersiniz.
Beni gayet de yargıladın 😄 onu yakıştırmam falan diyorsun insanlar da sana soracaktı evlenirken. O yüzden biraz kendini dev aynasında görüyorsun gibi geldi 😂
Sanane benim çizdiğim profilden mesela. Sen sağlıklı bul bulma, kimsenin onayını kazanmaya çalışmıyorum ki özellikle de senin 😅
Ben bana sorsunlar demedim anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz, kim kiminle evlenirse evlensin insanlık genel olarak beni ilgilendiren bir konu değil sonuç olarak her koyun kendi bacağından asılacak, her kim ne günah işlerse kendisiyle beraber gidecek. Ben ilk yorumumdan beri asla kendi adıma konuşmadım böylece kendimide dev aynasında görmemiş oluyorum insanlığı genel olarak ele aldım fıtri ve ahlaki olarak insanlığın nasıl olması gerektiğine değindim. Bir başkası günah işlemiş bundan banane o onun kendi günahı, yine başkasıyla evlenmiş banane onun seçimi. Onay konusundaysa ben size birilerinin ya da benim onayımı kazanın demedim siz cümlelerimi alıyorsunuz istediğiniz gibi süzüp kendi lehinize evirip çeviriyorsunuz ve bana yazıyorsunuz. Benim amacım bu yorumlar yapılırken ne siz beni üzün ne de ben sizi tamamlı olarak sağlıklı profilden kastım bu.
"Aslında bu durum, bazı kişilerin içsel eziklik duygularını ortaya çıkarır. Günümüzde neredeyse isteyen her erkek ya da kadın cinsellik yaşayabilir; kadınlar daha kolay partner bulabilir, erkekler ise en kötü ihtimalle bunu para karşılığında deneyimleyebilir. Bu yüzden, cinsel deneyimlerini bir üstünlük göstergesi olarak görmek farkındalık değil, özgüveni düşük ve düşünsel derinliği olmayan bireylerin yaklaşımıdır."
Ben bunu anlamıyorum ha bakire ha değil benim için çok fark eden birsey değil
Şimdi öncelikle bizim toplumumuzda erkeklerin cinsellikle ilgili daha tecrübeli olması gerektiği gibi yaygın bir olgu var cinsellik erkek için olması gereken bir durum ki erkekte evleneceği kızın bakire olmasını bekliyor ve istiyor ki edindiği tecrübeyle eşine cinselliği o öğretsin o kız bunu ilk kendisiyle yaşasın istiyor konu yani üstünlük taslamak değil ben böyle düşünüyorum…
Öğretmek üstünlük taslamak oluyor biraz
E kız bilmiyorsa bilenden feyz alacak sonuçta aşkla yapılan bir şey değil mi bunda bir üstünlük göremiyorum
Özellikle bakire biriyle öğretmek için evlenmek üstünlük taslamak oluyor.
Peki hanımefendi
Yanılıyorsun. Erkeklerin bakire kız istemesinin nedeni soruda belittiğin konu değil.
Sadakatli olacağını düşündüğünden.
Düşün kız 25 yaşında 20 defa partner değişmiş. Kız 30 yaşında bakire.
Potansiyel olarak hangisi sadakatli olur. İstatistikleri korelasyon regrasyon ortalama sapma örneklem bi analiz etmek gerekir...
Sadakatle alakası yok bence
Evlilik düşünen erkekğin aradığı ilk kriterdir sadakat. Eğer takılırım zihniyeti varsa zaten umursamaz sadakati. Vurup geçer...
Sadakatle daha önce partnerin olmuş olmasının alakası yok. Karakterle ilgili o.
:) tebessüm ettim
İnanmayabilir ya da ciddiye almayabilirsin. Aldatma potansiyeli varsa bunun bakire ya da bakir olmayla değil karakterle alakası var.
Erkekleri boncuk gibi dizmiş sıraya, biri bitmeden diğerine yükseliyo. karakter öylemi :)
Anlamamanı çok doğal karşılıyorum.
Şunu belirteyim; kadınların gözünde cinsellik yaşamış olan erkek, her zaman üstün görülebilir bu konuda haklısın. Fakat erkeklerin gözünde öyle bir şey yok. Cinsellik yaşamak istemediğin halde bile, karşına milyon tane fırsat çıkıyor yaşamak için. Eğer sen yaşamak yerine, uzaklaşmayı tercih ediyorsan asıl üstünlük ve takdir görmek bundan ibaret oluyor.
Erkeklerin arasında öyle mi oluyor gerçekten güldürme beni 😆
Bu hayatta tek kadına ait olmak isteyen, ekonomik özgürlüğünün sınırı olmayan, yakışıklı, yerine göre muhafazakar, saygılı ve bakir erkekler olduğu gibi, kendine özgü arkadaş grupları da var.
Hayır bence bakire kız istemeleri tadı daha başka olduğu için daha dar bir vajina daha zevk dolu
Kendini üstün görme çabası pazardan mal alıyor sanki
Yok ya bence öyle değil
Fikrin?
Bence öyle düşünen zavallıdır başka bi açıklaması olamaz bu tercih meselesi yapan erkek oluyor da yapmayan erkek değilmi yani bence çok saçma bi düşünce
Ustunluk degil kullanilmis kullanilmamis durumu
hayır. k@şar sevmiyorum
O ne demek
hayır başkasının dokunmasını kıskandığı için
Kıskanmak farklı bir şey yalnız. Senin dediğin kendisinden önce biri olmasını istememesi.
daha sonra da kendilerine sadık kalamayacaklarını düşünürler
canım bir düşünce 😄
ama durum böyle :D
Tamam canimlar o zaman 🤣
anlaştık :) hangi şehirdesin
Ben de istemem.