Evliliğin olmazsa olmazı cinsel hayat neden zamanla durağanlaşıyor? Heyecan mı bitiyor, istek mi bitiyor?

Evliliğin olmazsa olmazı cinsel hayat neden zamanla durağanlaşıyor? Heyecan mı bitiyor, istek mi bitiyor?
Bu soru neden gizliye açık değil :)) Uzun süreli evliliklerde cinsel hayatın durağanlaşması zamanla birçok çiftin yaşadığı doğal bir süreçtir. Bunun arkasında genellikle günlük yaşamın stresi, sorumlulukların artması, çocuk bakımı, iş hayatı gibi yoğunluklar yer alır. İnsanlar zamanla yorgun düşer ve bu yorgunluk hem fiziksel hem de duygusal olarak yakınlığı etkileyebilir. Bir diğer neden ise alışkanlıktır. Başlangıçtaki heyecan, merak ve keşfetme duygusu zamanla azalabilir. Her şey öngörülebilir hale geldiğinde cinsellik sıradanlaşabilir.
tüm sorularımı gizliye kapatayım da görün gününüzü :))
:))
🤣 Karikatür güzelmiş, ama sadece güldürmek için değil aynı zamanda gerçekçi bir mesaj vermek için yapılmış. Çok doğru bu arada.
İnsan meraklı canlıdır, bilmediğini merak eder. Yeni bir kişi merak uyandırır ve arzulanır bu yüzden flört, sevgili ve yeni evlilerde heyecan olur. Ama aynı kişi ile uzun yıllar evli kalmak gerçek bir mücadele sonucu ancak mümkün olabilir. Hele de günümüzde bir tık ile her ırktan ve çeşitten insana en azından görüntü olarak ulaşabiliyorken... İlişkiler asla düz bir çizgi gibi ilerlemez borsa gibi sürekli inişli çıkışlı bazen zirveler, çok kez de dipler gözlemlenir
Bu konu saatlerce konuşulacak bir konu ama birkaç cümle ile özetlemeye çalışıyorum.
Konuşmak, istekleri dile getirmek fantezileri paylaşmak, gerçekleştirmek ya da kırmızı çizgi olduğunu öğrenip orada durmak ilişkinin devamı için çok önemli.
Kişisel bakım, iç/dış kıyafetler ve en önemlisi de arzuları eşe yönlendirmek cinsel hayatın devamı için can alıcı noktalar...
Peki efendim 🙂
Teşekkür ederim ☺️
Zamanla insan değişir gelişir çevr edebilir ama insanların seks alışkanlıkları fikirleri aynı kaldığında monotonlaşır seks yeteneği küçülmez biz büyürüz o yüzden seks yeteneklerimizi kendimize birlikte dinamik bir şekilde geliştirip büyütemezsek o zaman evliliklerde monoton bir geleceğe gideriz
Konudan bağımsız nickiniz bana bi karikatürü hatırlatıyor :))
Nasıl bir karikatür merak ettim doğrusu :)
Aslında biliyorsundur ;))
https://hizliresim.com/qsk1ud6
Hehe evet şimdi hatırladım :)
🙂
Erkekler çeşit sever ama onla ilgisi yok. Aşırı içli cışlı olmak sıkıntı. Meselâ bir kadının kocasından gizli özel halleri olmalı. Kadınlar özeldir, kocasından bile özel halleri olmalıdır ki merak önemli bir değer.🙂
Cevap
25Cevap
Evlendik sonra cinsel ilişkilerin durağanlaşmasının nedeni cinselliğe özenip ilgi gösterip yeni şeyler denenmiyor, yeni şeyler yapılmıyor, yeni kıyafetler denenmiyor, yeni yerler denenmiyor. Yeterince zaman ayrılmıyor. Geçiştiriliyor. Cinsel ilişkiye bakış açısı değişiyor evlenmeden önce istek ve arzu olarak değerlendirilen cinsel ilişki ve seks, evlendikten sonra ihtiyaç olarak görülüp tamam hemen olsun yapalım zaman yok gibi bahanelerle özensiz bir şekilde geçiştiriliyor. Bu yüzden bir süre sonra durağanlaşıp soğuma ve kopmalar meydana geliyor. Heyecan kalmıyor.
Alışkanlık oluyor iki tarafta da ister istemez.. Her kadar farklı şeyler denense de bundan kaçış yok.. Çok severek, isteyerek aldığımız bir eşya bile zamanla sıradanlaşmıyor mu? Bence bir farkı yok..
Sonuç aynı olsa da ilk zamanlardaki temasın verdiği etki, yarattığı heyecan ve oluşturduğu merak duygusu giderek kayboluyor..
Çocuk olduktan sonra günümüz ebeveynleri çocuklarına öyle bir adıyor ki kendini özellikle anneler kendilerine vakit ayıramıyor ayırsa da o ayırdığı vakitte enerjisi kalmıyor. Benim gördüğüm ana sebep bu
Kadının evdeki yükü hafiflese, belki enerjisi kalır.
Hak veriyorum size. Ama kadının beklentisi bitmez. Evindeki yükünü hafifletsen, kendimize vakit ayıralım der. Çocuğu anneye babaya bırakır baş başa vakit geçirirsin. Şehir dışına çıkmak ister. Şehir dışına çıkarsın yurt dışı ister. Her şeyi yaparsın arabayı değiştirmek ister. Eğer kadın cinsel hayatın durağınlığı ile ilgili bu tür bahanelerin arkasına sığınıyorsa her zaman bir bahane bulur. Aynı erkeğin benzer konularda bulduğu bahaneler gibi.
Napsınlar o zaman :))
Manipule etmedim sadece ne yapabilirler onu sordum :))
Pekii🙂
Değilimdir ama napabilirim ki başka :))
Söz dinlemem genelde ama hadi öyle olsun :))
Karikatüre bittim 😁 soruna gelince evliliklerde her şey monotonlaşıyo sevgiliyken olan heyecan tutku belli bi süre sonra başım ağrıyolara dönüyo sonrada diyorsunuzki erkekler niye aldatıyo 🙄🙄🙄
Sizde başını ağrıtmayın😏
Bizmi ağrıtıyoruz
Dırdırınızla😏
Ula süt dökmüş kedi gibiyiz ağzımız var dilimiz yok bide dırdırınızla diyo 😂
Hıhıı duyda inan😏
Öyle diyosan ne diyelimki
Aaa alındın mı🥹
Hep ayni pozisyon aynı şekilde itiş ve kalkislar ilişkiyi monotonlastirir heyecanı azaltir. Onun için taraflar fantasi yaparak değişik pozisyonlarda ilişki yaşamaları iyi olur
eşlerin birbirine iki yabancı gibi olması ayıp konusunun saklanılması , eşler cinsel konuda birbiri ile her şeyi konuşmalı cinsellik yüzde 51 evlilikte
Siradanligin disina cikilmiyor sanki gorevmiski yapilip rutine bindiriliyor degisik kucuk fanteziler yapilmiyor ayip gunah istemem olmaz gibi bahaneler lle
fiziksel özellikler erkekteki performans düşüklüğü kadınların genç erkek arzusu enerjisi yüksek erkek istemesi iç giyim
Arzulamamak, isteksizliktir..
Sevgi aşk varsa zaten doyumsuz olursun göz göze gelsen bile mutalaka bir şeyler olur..
heyecanın kaybolması sıradanlaşma isteklerin değişmesi beklentilerin fazlalaşıp karşılananaması konuşamama empati yapamama
Seks evliliğin olmazsa olmazı değil. Olmazıdır. Evliliğe en uzak şeydir. Seks için evlenenin aklına şaşarım cidden.
Yenilik heyecan yoksa sadece cinsellik değil herşeyden sıkılıyor insanoğlu
Sıradanlık, tek düzelik ve tarafların zamanla gelişen ilgi eksikliği.
Erkeğin heyecanı bitiyor, aynı düğüne sürekli hazırlık yapılmıyor.
Yas geçince istek bitiyor, birbirlerine kırıcı davranıp arayı dogutuyorlar filan
Aynı bedenle yatağa girmekten sıkılmak... Kendinize bile itiraf edemediğiniz gerçek bu... Kadın için de geçerli...
Evlilik boyunca tek eşli olmak zorunluluğunu sorgulayıp iletişim ve anlayışla bu sıkıcılığı, monotonluğu aşabilen çiftler var, gayet de mutlular.
Taleplerin ve fantazilerin yaşanmaması Durağan cinsellik ve istediklerini söyleyememesi ben Neyse kendimi anlatmayayım ya
Bence heyecanı bitiyor o yüzden durağanlasıyor
görev gibi görmemek lazım
Dimi
bide renk katmak önemli tabi, arada karşı tarafı şaşırtmak gerek
Sanırım önceliği hayatun diğer yükleri alıyot
İlgisizlik olursa oluyor ya tutku yoksa
Heyecan bitiyor yaşayacak şeyler bitiyor.
alışkanlık olmakta herhalde arzular cırttt
performans vücut yapısını değişimi çocukların büyümesi giyim kuşamın seksiden düze dönmesi
Sürekli aynı yere gir çık heyacan kalmıyor biraz farklılık gerekebilir
Sürekli pilav misali aslında
O zaman evlenilmesin?
Bencede😏
Rutinleşme bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?