Yemek yemeye benzetmeye başladım artık🙄

Düzenli aktif seks hayatının olmaması psikolojik sorunlara mı yol açıyor?
Yemek yemeye benzetmeye başladım artık🙄

Düzenli aktif seks hayatının olmaması psikolojik sorunlara mı yol açıyor?
İnsan bedeni sadece etten ve kemikten oluşmaz; aynı zamanda ruhsal bir enerji sistemine de sahiptir.
Bu sistem, hayat enerjisi (kimi öğretilerde "can", "chi", "prana" diye adlandırılır) üzerine kuruludur.
Bu enerjinin merkezlerinden biri de cinselliktir.
Cinsellik, yaratılışın en saf güçlerinden biridir zira hayatı doğuran kaynaktır.
Şimdi, bu güçlü enerji sürekli ve aşırı kullanıldığında yani erkek sürekli spermini, kadın sürekli "hayat suyunu" kaybettiğinde
bu durum sadece fiziksel tükenmişlik yaratmakla kalmaz; aynı zamanda ruhsal, sinirsel ve psikolojik bir dengesizliğe yol açar.
Çünkü bu sıvılar, sadece biyolojik materyal değil, hayatın ruhsal taşıyıcılarıdır.
Bir erkeğin spermi, sadece çocuk yapmak için değildir; aynı zamanda onun canlılığını, yaratıcılığını, sabrını, kararlılığını da besler.
Bir kadının rahim enerjisi ve hayat suyu da, onun sezgisini, şefkatini, ruh dinginliğini destekler.
AŞIRI ORGAZM (CİNSEL BOŞALMA):
Bedeni zayıflatır, sinir sistemini hırpalar.
Zihin bulanıklaşır, karar verme mekanizması bozulur.
Ruh, köklenme yetisini kaybeder; sürekli bir huzursuzluk hali baş gösterir.
Korku, öfke, anlamsız yorgunluklar ve kronik mutsuzluk ortaya çıkar.
Toplumda, sürekli cinsellik tüketimi pompalandığında (özellikle medya, dizi ve reklamlarda), insanlar fark etmeden kendi öz enerjilerini tüketmeye başlarlar.
Tüketilen her beden iksiri, ruhun bedenden biraz daha kopmasına sebep olur.
Ve uzun vadede: depresyon, bağımlılık, ilişki problemleri, tatminsizlik ve hatta fiziksel hastalıklar (örneğin hormonal dengesizlikler, sinirsel çöküşler) kaçınılmaz hale gelir.
Özellikle erkeklerde sürekli sperm kaybı;
Testosteron seviyesinin düşmesine,
Öz güven kaybına,
Ruhun savaşma, koruma ve üretme gücünün zayıflamasına neden olur.
Kadınlarda ise sürekli su kaybı ve yanlış cinsel ilişkiler:
Rahim enerjisinin zayıflamasına,
İçsel huzurun kaybına,
Sürekli bir boşluk ve değersizlik hissine yol açar.
Özetle:
Cinsellik, kutsal bir enerjidir.
Bilinçsiz tüketilirse insanı yerle bir eder; bilinçli yaşanırsa insanı yükseltir.
Gerçek mutluluk ve ruhsal sağlık, bu enerjinin idrakle korunmasında ve gerektiğinde ilahi bir bilinçle paylaşılmasındadır.
Sevgi ile kalalım, bir birimizi SİLMEDEN!
SEVGİLER 💃👁️😘
Evet, düzenli seks yapmamak bazı kişilerde gerginliğe yol açabilir. Bunun birkaç nedeni bulunmaktadır:
Stres Hormonlarının Azalması: Cinsel aktivite sırasında salgılanan endorfin ve oksitosin gibi hormonlar stres seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Düzenli seks yapılmadığında bu rahatlatıcı etki azalabilir.
Duygusal ve Fiziksel Rahatlama Eksikliği: Seks, fiziksel bir rahatlama sağlayarak kasların gevşemesine yardımcı olabilir. Ayrıca partnerle kurulan yakınlık duygusal bir rahatlama da sunar. Bu durumun eksikliği gerginliğe katkıda bulunabilir.
Cinsel İstek ve Tatmin Olmama: Cinsel dürtüler doğal bir ihtiyaçtır ve tatmin edilmediğinde bazı kişilerde huzursuzluk, sinirlilik veya gerginlik hissedilebilir.
Uyku Kalitesinin Etkilenmesi: Seks sonrası salgılanan hormonlar daha rahat bir uykuya geçişi kolaylaştırabilir. Düzenli seksin olmaması uyku sorunlarına ve dolayısıyla gerginliğe yol açabilir.
Ancak, herkesin bu durumu aynı şekilde deneyimlemediğini unutmamak önemlidir. Bazı insanlar için düzenli seks yapmamak herhangi bir olumsuz etkiye yol açmayabilirken, bazıları daha hassas olabilir. Kişinin genel sağlık durumu, stres seviyesi, ilişkileri ve cinsel dürtüsü gibi faktörler bu durumu etkileyebilir.
Seksten ziyade düzenli bosalmamak yapabilir
Evet açıyor
Cevap
51Cevap
Hayatında biri varsa evet yapabilir ama hayatında biri yoksa mastürbasyon ne güne duruyor.
Ben doğduğumdan beri yapmıyorum 😂🤷♂️
Evet, düzenli seks yapmamak bazı kişilerde gerginliğe neden olabilir. Bunun birkaç nedeni vardır:
✅️Hormonal Denge: Seks sırasında salgılanan endorfin ve oksitosin gibi hormonlar stresi azaltmaya ve rahatlama hissine yardımcı olur. Düzenli seks yapılmadığında bu hormonların salgılanması azalabilir, bu da gerginlik ve kaygı seviyelerinde artışa yol açabilir.
✅️Duygusal Bağlantı: Özellikle partnerle yaşanan düzenli seks, duygusal yakınlığı ve bağlanmayı güçlendirebilir. Seks olmadığında bu bağ zayıflayabilir ve bu da yalnızlık, güvensizlik veya gerginlik hissine neden olabilir.
✅️Fiziksel Rahatlama: Seks, kas gerginliğini azaltmaya ve fiziksel rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir. Düzenli seksin olmaması bu rahatlama mekanizmasının eksikliğine yol açabilir.
✅️Uyku Kalitesi: Seks sonrası salgılanan hormonlar daha iyi bir uyku kalitesine katkıda bulunabilir. Düzenli seksin olmaması uyku sorunlarına ve dolayısıyla gerginliğe yol açabilir.
✅️ Cinsel Tatmin İhtiyacı: Her bireyin cinsel tatmin ihtiyacı farklıdır. Bu ihtiyacın karşılanmaması bazı kişilerde cinsel gerginliğe ve genel bir huzursuzluğa neden olabilir.
Ancak, düzenli seks yapmamanın herkes için gerginlik sebebi olacağını söylemek doğru değildir. Cinsel dürtü, cinsel aktivite sıklığı ve bunun bireyin psikolojik ve fiziksel iyilik haline etkisi kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar için cinsel aktivitenin olmaması herhangi bir olumsuz etki yaratmazken, diğerleri için bu durum önemli bir stres kaynağı olabilir.
Evet biraz öyle oluyor, mesela ayrıldıktan 3 yıl sonra ilk ilişkimi yaşamıştım, bu süre zarfı içinde bunun sıkıntılarını gördüm ve spor yaparken bile baskı oluyordu spor yapamıyordum
Aynı kişiyle düzenli seksin yaşam kalitesini arttırıp ömrü uzattığıyla ilgili bilimsel veriler var.
Yemek yemek gibi evet, uzun süreli açlığı kişide sıkıntı yaratıyor.
İhtiyaç değildir kanıt olaraksa bizzat kendimim. Benim yaşım 35 ve hayatımda hiç seks yapmadım bakirim. İhtiyaç olsa bu kadar süre duramazdım değil mi? 😀
Evet cinsel hayatım olmadığı için çok gerginimdir hep
Hiç mi olmadı
@Nanelimon09 casper en sevdiğim çizgi film
Bende çok severdim
Aynen katılıyorum sana seks tüm kötülüklere hastalıklara dertlera devadır🥰
@İstanbulllu3441 doğru diyosun
Evet hak verdiğine sevindim aynı düşüncedeyiz 🥰
Seni tanimak isterdim
mastürbasyon yetersiz geliyor dimi
@gizlikalsınolurmuuu evet
Peki napiyorsun mastürbasyin falan seni kesmiyor degilmi
@İstanbulllu3441 kesmiyor
Offf benide kesmiyor napacağiz olmayıncada çok gergin oluruyorum☺️ sende de oluyormu canim
Evlimisin bekarmi haftada kaç oluyor
Seni tanimak isterdim konusmak istersen dmden istedigin zaman sorabilirsin
Evet öyle düzenli seks hayatınız yoksa sinirli olursunuz
@blublubluu Aynen olmayınca olmuyor
Tabi stres gerginlik hiç bişey kalmaz. Biri gerginse ona gevşemesi gerektiğini söylemek lazım ajskdkdkdkfkfkfkfk
Kesinlikle evet evli bayanlar koca iyi doyurmayinca gerginlikten evde tabak bardak kiriyom yazıyorlar
Deneyimlemediğim için bilemiyorum. Ama yapmadığım için de hayatımda herhangi bir sorun yok hayat bunsuz da devam ediyor.
Düzenli seks ya da orgazm olmamak ki kişi buna alışmış ise insanda huzursuzluk sinir stres yapıyor taki rahatlayana kadar
Açmaz olur mu hiç 5 senedir tık yok çok agresifim ölücem
Kesinlikle. Eğer cinsel hayat başlamış ama bir düzene oturmazsa felaket gergin oluyorum.
foto daki erkek hintli gibi midem bulandı lan
Aslanlar neden sinirli çiftleşiyor ona bakarsan🙂
Evet insan deşarj olmadığında daha gergin ve agresif oluyor.
Evet belirli bir düzen olunca olmayınca sinir olmaya başlıyor insan
Evet hellrkes seks yapmak zorunda yapmazssa sapıtıyor , sinir ve sapkinlik olmasin
Sinirli kişilere evlenince düzelir diyorlar. Bundan olabilir.
Düzenli sekse alıştıktan sonra seks yapmamak halinde bu durum yaşanır.
Evet özellikle kadınlarda
Çevrene dikkat et sorunlu kadınların geneli o şekildedir.
@badeemmn mübala ediyorsunuz bade hanım. Saatlerdir yoktum sitede yeni girdim daha
@badeemmn hoş geldiniz sefalar getirdiniz bade hanımcım. Sizleri görmek ne büyük mutluluk.
@badeemmn polis gibisin valla bade. Senden korkumdan artık kimseye salça da olamıyorum 😅
@badeemmn elinde sopa yoktur umarım :O
Hipotezine göre seks yapmayanların psikolojisi bozuk saçma bir şey oldu
Evet bence açıyor hele ki evli çiftlerde bence ayrılıga bile sebebiyet verebilir
29 yaşındayım seks hayatım yok. Hiçte gergin değilim. Tamamiyle palavra
kesinlikle gerginlik yapar sevişince pammık gibi olur insan
bakireyim diyorsun bi sürü seks sorusu soruyorsun anlamadım seni
Ohoo😂
bu soruda tam olarak bunu sormuş aslında, şair burada psikolojim ne zaman düzelecek diyor 😅
Evet öyle, iki gün mastürbasyon yapmasam milletle trafikte vs kavga ediyorum
Kesinlikle öyle
Seks bazen yemekten de önce gelen bir ihtiyaç olarak ortaya çıkar..
Evet maalesef. 2 gün üst üste olmayınca 3. gün eziyet oluyor.
Düzenli seksmi olur. Seks dediğin gelişi güzel ani sert olur
Evet bedenen ve ruhen iyilik hali sağlar
Ben de öyle olduğunu düşünüyorum 💁♀️
Cinsellik değil tek hayat
Kimisi hergün istiyormuş ya çok ilginç
O benim işte 🤷♂️🤦♂️
Evet büyük sıkıntı ve gerginlik oluyor
Bircok seyide etkiliyor
tamam ya sakin ol 😅
yani rahatlamayan beden gergın olur..
bence kadında evet. erkek için bir şey söyleyemem
Hiç yaşamadım bilmiyorum