Nikahın amacı hayat birleştirmek iken ayrıldığın insanlarla sırf cinsel birliktelik için haram olmasin diye kıyılan nikah ne derece geçerlidir?
Arkadaşla konuşuyorduk bu konuyu ve aklıma geldi.
Arkadaşla konuşuyorduk bu konuyu ve aklıma geldi.
İnsanlar dini istediği gibi kullanıyorlar alet ediyorlar. Çok saçma olaylar. Böyle bir şey yok yani. Gerçi koskoca diyanet bile dini nelere alet etti de bunları çok görmemek lazım. Adamlar istedikleri gibi faizi haram helal kıldılar. Artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz yani. Dini amacından saptıran herkesin yaptığı sadece kendi çıkarı için.
İyi ki ölüm var
Ölüm var da sonuçta ne oluyor ki. Diğer tarafta ne olduğunu kimse bilmiyor henüz.
Gidince öğreniriz boş yapma şimdiden
Ben de onu diyorum işte kimse görmedi şu ana kadar
Bunu fetva hattına sormak daha iyi bilgi edinmeni sağlayabilir, burada bizim yapacağımız yorumlar dini açıdan sıfır doğruluk olabilir, mesela bana göre evet dini nikahla artık cinsel ilişki serbest olur, ama sürekli boşan-başkasıyla nikahlan, tekrar boşan-başkasıyla nikahlan durumu olursa bunun artık kutsal bir evlilik bağı olmadığı çok açıktır o zaman da yaratan der ki siz kimi kandırıyorsunuz? anlatabildim mi
Bence kesinlikle haram. İran daki muta nikahından farklı nedir. Hileyi şerriye😊😊
Haklısın kesinlikle
Allah'ı mı kandırmaya çalışıyorlar yoksa kendilerini psikolojik olarak günah işlemediklerine inandırmaya çalışıyorlar? İkisi de saçma
Güya nikah varsa günah yok onlara göre
Cevap
14Cevap
harama bulaşmış olur yine de.. resmi olarak evlenmeden ben asla sevgilimle ilişki falan yaşamam.. ya da yakınlık kurmazdım.. bunun dinle ilgisi de yok. ben de dindar birisi değilim ama yine de bana yanlış geliyor evlenmeden bu tür şeyleri yaşamak. ama yaşayan da kendi kararıdır karışmam ben.
O amaçla yapılan her şey yine haram olur gadası
Kimse kendini kandırmasın
İran da ve islam öncesi Araplar da var bu nikah türü. Buna muta nikahı diyorlar. Sürekli evlilik gecelik saatlik haftalık falan yapılıyor ama İslâm da yok. Ve sandıkları gibi boşanmak ya kolay değil.
@ceranimox arkadaş burada gayet güzel açıklamış 😊
@Ben_köpraa teşekkür ederim köpraa çok naziksin😊
Rica😊
Yani fetva veremeyiz ama muta dinimizde yok. Zor bir durum cidden evlilik külfet geliyor insanlara. O zaman en güzeli yapmıcaksınız :D
Muta nikahı diyorlar ona ve caiz değil diye biliyorum
yok. allah saf olduğu için kandırmak kolay. günah yazmaz
Öyle bi nikah yok muta denen bi şey var o da değil zaten
Hayır öyle kimi kandırıyor
Bana göre içini rshstlatmadir saatlik nikah kıyan kişiler var
amaç bel altıysa belki günah olmaz ama resmi nikah olmadığından kadın mağdur olur
F*ckbuddy ilişkisinin dini kılıf giydirilmiş hali.
Geçerli olduğunu sanmam tabi biz bilemeyiz
Resmi nikahlı gibi olmadıktan sonra ne fark eder
Olmaz sonuçta nikah nikahtir
Saçmalığın daniskası …
Dini nikah onemlidir
Ben senle isterdim
Bebe bir rahat ver
Nikah istirem
Ya he he
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?