Çok fazla görür ve duyar oldum. "Canım çok acıyor zevk alamıyorum, bitmesi için dakikaları sayıyorum. " Diyen kişileri peki bu durum da sekse devam edilmeli mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok fazla görür ve duyar oldum. "Canım çok acıyor zevk alamıyorum, bitmesi için dakikaları sayıyorum. " Diyen kişileri peki bu durum da sekse devam edilmeli mi?

Zevk alınmadan yapılan seks, sağlıklı bir cinsel yaşam için oldukça sorunlu olabilir. Cinsellik, sadece fiziksel bir eylem değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik bir deneyimdir. Cinsel tatmin, karşılıklı güven, anlayış ve istek üzerine kurulur. Eğer bu unsurlar eksikse, cinsel ilişki doğal olarak tatminsiz olabilir. Ve bu, yalnızca cinsellikte değil, ilişkinin diğer yönlerinde de bir boşluk yaratabilir. Bir kişi cinsellikten zevk almadığında, bu durum onun fiziksel, duygusal ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyebilir. Seks, kişisel bir tatmin ve mutluluk kaynağı olmalıdır. Eğer bu deneyim kişiye hoş gelmiyorsa, bu, ilişkinin bazı dinamiklerinin gözden geçirilmesi gerektiğinin bir işareti olabilir. İlk olarak, zevk alınmayan seksin sebepleri anlaşılmalıdır. Bu, fiziksel bir rahatsızlık, psikolojik bir engel, partnerler arasındaki duygusal mesafe veya iletişim eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu tür durumlar, genellikle ilişkideki başka sorunlarla da bağlantılıdır. İletişimsizlik veya karşılıklı anlayış eksikliği, cinsel tatminsizliğe yol açabilir. Ayrıca, bazı insanlar duygusal bağdan yoksun, yalnızca fiziksel bir eylem olarak gördükleri cinsel ilişkiden zevk almayabilirler. Böyle bir durumda, öncelikle açık ve dürüst bir iletişim kurulmalıdır. Partnerinizle, cinsel hayatınızdaki tatminsizlikleri paylaşmak önemlidir. Bu konuşmayı yaparken, suçlayıcı değil, empatik bir dil kullanmak daha yapıcı olacaktır. İletişim, cinsel yaşamı iyileştirmenin ilk adımıdır ve çoğu zaman, partnerlerin birbirlerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Eğer bir çift, cinsel hayatlarındaki tatminsizliği düzeltemiyorsa, bazı profesyonel yardımlar gerekebilir. Cinsel terapistler veya ilişki danışmanları bu konuda yardımcı olabilir. Profesyonel destek almak, cinsellikten alınan zevki artırmanın yanı sıra, ilişkinin diğer alanlarındaki sorunları da ele alabilir. Bu, ilişkinin güçlenmesine ve daha sağlıklı bir iletişim kurulmasına olanak tanır. Bazı durumlarda, cinsel tatminsizlik, bir kişinin kendi vücut algısı veya özgüven sorunlarıyla da bağlantılı olabilir. Eğer bir kişi kendini cinsel açıdan yeterince çekici hissetmiyorsa, bu durum cinsel ilişkiden keyif almasını engelleyebilir. Kendini iyi hissetmek ve rahat hissetmek cinselliğin en temel unsurlarındandır. Bu nedenle, özgüven ve beden olumlama üzerinde çalışmak da önemli olabilir. Sonuç olarak, zevk alınmayan seksin sürekli hale gelmesi, ilişkinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu tür bir deneyime devam etmek yerine, problemi anlamaya ve çözmeye odaklanmak gerekir. Eğer iletişimle, anlayışla ve bazen profesyonel destekle bu sorunun üstesinden gelinemiyorsa, ilişkinin genel dinamiklerini yeniden gözden geçirmek gerekebilir. Cinsellik, her iki tarafın da rahat ve tatmin olduğu bir deneyim olmalıdır. Kendinizi zorlamak, cinsel yaşamda mutsuz olmak ve tatmin olmamak, uzun vadede hem bireysel hem de ilişkisel açıdan zararlı olabilir.
Zevk alınmayan bir sekse devam etmek, bana göre hem bedene hem de ruha yapılan bir haksızlık. Seks, iki insan arasında sadece fiziksel bir eylem değil, aynı zamanda bir bağ kurma, hisleri paylaşma anıdır. Eğer biri bu anda acı çekiyor, zevk alamıyor ve sadece “bitsin de kurtulayım” diyorsa, orada durmak gerekir.
Benim de geçmişte böyle bir deneyimim oldu. Partnerim, o an içinde bulunduğu ruh hâlinden dolayı kendini tam anlamıyla verememişti. Başta anlamadım, çünkü fiziksel olarak bir sorun yok gibi görünüyordu. Ama sonrasında bakışlarından, dokunuşlarının isteksizliğinden bir şeylerin ters gittiğini fark ettim. O an durdum, konuştuk. Meğer sadece o gün değil, birkaç zamandır canı istemediği hâlde sırf beni kırmamak için devam ediyormuş. Bu beni gerçekten üzdü.
O günden sonra şunu anladım: Seksin kalitesi, alınan hazdan çok, tarafların içtenliğiyle ölçülür. Her iki taraf da istekli değilse, bu sadece bir zorunluluk hâline gelir. Ve bu da ilişkide zamanla duvarlar örer bu yüzden eğer biri zevk almıyorsa, durmak gerekir. Konuşulmalı, gerekirse bir süre ara verilmeli.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Seksi bitirmek yerine sebebi araştırılmalı. Yeterince uyarılmadan sekse başlanması, az olan ıslanma durumu bla bla bir çok sebep zevk almama yanda acı duymaya sebep olabilir. Seksi bırakmak çözüm değil. Çünkü bir sonrakinde de sorun ortadan kalkmadıkça aynısı olacak.
Yok ya aman
Kupid teşekkür istemiyorum hiçbir eic için ❤
Abicim istemiyorum ya Allah Allah
Cevap
17Cevap
bence kişilerin kendi kararıdır ama zevk yoksa yapmanın anlamı da yok bence.
Bu tarz selzenislerle bulunanın benim için inekten farkı yok. Tıbbi müdahale gerektiren bir durum varsa amenna ama zovk olomoyorum demesi kendini orada o ana ait hissedememsi ile alakalı ve hiç toparlamak ile falan uğraşmam giyinir ayrılırım. Onunla mi ugrasicam
Tek taraflı zevk alınmayan bir durumda devam edilmeli... Eğer partnerini seviyorsa, en azından partneri için🤷♂️ Çünkü partneri tam aksine zirveyi yaşıyor olabilir🤷♂️ Zevk sorunu durumları da elbet pas geçilmemeli, bir ortayol çözümü bulunmalı👍
Uzun yıllar önce bu durumu yaşadım. Zevk almadığım bir seks söz konusuydu, bitmesini bile beklemedim. Kalkıp giyindim, kadını da taksi çağırıp oteline gönderdim.
Zevk almadan verebileceğin bir şey degil ki? Duygu ve zevk olmalı her anında da!
Amaç zevk almak olan bir eylemde zevk yoksa yapılan eylemin ne anlamı var
Edilmemeli tabi ki kadın yeterince ıslanmadan ilişki olmaz
Kadınlar için bi problem bu. Biz zaten edemiyoruz
Zevk veremeyen kadın erkek seks yapmasın birbirilerine işkence etmekten başka bir halt etmezler
Edilmemeli tabi ki
<3
Sebeplerini analiz ettinizmi
Hiç olmadı öyle bir durum ama devam etmezdim
ewliler oyle dırr
Ben edemem konu açar sohbete dalarız
O anki ilk boşalma sonrası bitirilmeli.
Olmaz la işkence olur
Edemem etmem.
Evet edilmeli
Anca işkence olur bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?