Evlenmek için aşık olmayı mı beklemek lazım? Tip olarak etkilenmeyi beklemek lazım mı?

Yaşım 30. Ailemle yaşıyorum. Çalışmıyorum. Atanmaya çalışıyorum. Özelde iş bulamıyorum. Sosyalleşme de yok arkadaş ortamı da yok. Çevremdeki akrabalarım da dahil üniversite mezunu kız bizim bulduğumuzu istemez deyip kimseyi de önermiyor. Tanışmak haliyle sosyal medyaya kalıyor. Böyle yazan eden oluyor. Bana yazanlar beni beğeniyorlar fakat ben etkilenmiyorum. En son biriyle konuşuyorum. Ailesinden kardeşlerinden atanmış olduğundan evinin olmasına kadar hiç sormadan anlattı çocuk ve niyetinin ciddi olduğunu söyledi. Bu niyetle konuşmak istediğinden bahsetti. Ben de artık evlenmeyi istediğimi söyledim. Ama ben ona ihtiyatlı yaklaştım. Bunu ona da söyledim. O da sürekli çabalarsan olur bazı şeyler kişinin çabasıyla olur dedi. Şehir dışında yaşadığım şehre gelip görmek istediğini söyledi. Ben de kpss'ye kadar müsait olamayacağımı söyledim. Ben atanamamayı işsizliğimi çok kafaya takıyorum. Bana atanmaman benim için hiç problem değil dedi. Çalışmaman da hiç önemli değil dedi. Kendisi çok çocuk isteyen biri. Mardinliymiş ama İstanbul'da yaşıyor. Ben egeliyim. Bizde herkes 3-4 kişilik biz öyle düğünlere falan gitmiyoruz. Birbirimizi aramayız sormayız bile yani. Herkes kendi dünyasındadır bizde. Ben 1 tane yapsam bana yeter kafasındayım bu 3-4 istediğinden bahsetti. Denize girdiğimi tatile gittiğimi yazın şort askılı giydiğimi falan söyledim. Çok açık olmasan iyi olur dedi. Ailesinin aynı apartmanda evi var ama ayrı yaşamak istediğini söyledi buna kadar söyledi. Bana da bu kadar detay ve net olması biraz fazla geldi. Bir taraftan hoşuma gitti bir taraftan da acabalarım çok oldu. Bu pek konuşamadığımızdan bahsetti. Bu kadar çok üsteleyince dedim ki ben henüz sana karşı sevgi aşk tutku hissetmiyorum yanlış olmasın. Kpss'ye kadar da böyle olacağım dedim. Bu şekilde de tanışma etkilenme olmaz dedim. Konuşmayı kestim yani. Ben 158'im çocuğun boyu 167 biraz da ondan istemedim barı 175 falan olsun 180 olsun isterdim. Babamla aynı boy 167 ama ailemde herkes kısa boylu şöyle biraz uzun boylu olsun sarıp sarmalasın istedim. Sonra da yalnızlığım ve evlilik isteğimi yaşımın geldiğini düşününce de yanlış yaptım diye hissettim. Sizce yanlış mı yaptım? Etkilenmeyi beklemek mi lazım? Bu arada hiç sevgilim olmadı cinsel bir deneyimim hiç yok ama p*rno izleme ve mastürbasyon var. Mastürbasyon yapmaktan da bıktım. Kapalı falan değilim. İşi düzgün olanın tipini boyunu beğenmiyorum. Tipini boyunu beğendiğimin işi düzgün değil ya da ideolojilerimiz tutmuyor ya da hepsi var diyelim bu sefer evlenmekte aklı yok sadece cinsellik istiyor. Ne yapacağım ya. :(

Evlenmek için aşık olmayı mı beklemek lazım? Tip olarak etkilenmeyi beklemek lazım mı?