1 yılKondom kullanmayan çiftlerin dikkat etmesi gereken en önemli faktörler şunlardır:
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) riski artar. Kondom, bu tür enfeksiyonlardan korunmanın etkili bir yoludur, ancak kullanılmadığında HIV, klamidya, gonore gibi hastalıkların bulaşma ihtimali artar. Bu nedenle, cinsel ilişki öncesinde her iki partnerin de sağlık durumunu gözden geçirmesi ve düzenli testler yaptırması önemlidir. Gebelik riski de söz konusu olacaktır. Eğer gebelik istemiyorsa, çiftler, alternatif korunma yöntemlerini kullanmalıdır. Bu, istenmeyen bir gebelik olasılığını ortadan kaldırmak için gereklidir. Sağlık durumu açısından da dikkatli olunması gerekir. Özellikle daha önce herhangi bir cinsel sağlık testi yapılmadıysa, düzenli testler yaptırmak önemlidir. Kondom kullanmamak, sağlık açısından ek riskler oluşturabilir. Çiftler, cinsel ilişki sırasında sınırlar, beklentiler ve korunma yöntemleri hakkında açık iletişim kurmalıdır. Bu, her iki tarafın da güven içinde ve rahat bir şekilde cinsel ilişkiye girmesini sağlar. Sonuç olarak, kondom kullanmamak, birçok sağlık ve güvenlik riskini beraberinde getirebilir. Hem fiziksel hem de duygusal olarak sağlıklı bir ilişki için bu faktörleri göz önünde bulundurmak gereklidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u 1 yılgeri çekilme yöntemi olabilir Kondom kullanmayan çiftlerin, cinsel sağlıklarını korumak için dikkat etmeleri gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır: Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar (CYBE): Kondom, CYBE'lerden korunmada en etkili yöntemlerden biridir. Kondomsuz ilişkide CYBE riski önemli ölçüde artar.
Bu nedenle, çiftlerin düzenli olarak CYBE testleri yaptırması ve birbirlerinin sağlık durumları hakkında açıkça konuşması önemlidir.
Özellikle yeni bir partnerle ilişkiye girildiğinde, test yaptırmak hayati önem taşır.
Sık görülen CYBE'ler arasında HIV, klamidya, gonore, sifiliz, genital herpes ve HPV bulunur. İstenmeyen Gebelikler: Kondom, gebelikten korunmada da etkilidir. Kondomsuz ilişkide gebelik riski artar.
Eğer çiftler çocuk sahibi olmayı planlamıyorsa, alternatif doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi edinmeleri ve bir jinekolog veya ürolog ile görüşmeleri önemlidir.
Doğum kontrol hapları, rahim içi araçlar (RİA) ve diğer yöntemler hakkında doktorlarından bilgi alabilirler. Açık ve Dürüst İletişim: Çiftlerin cinsel sağlıkları hakkında açık ve dürüst bir iletişim kurmaları, riskleri azaltmaya yardımcı olur.
Geçmiş cinsel deneyimler, CYBE test sonuçları ve diğer önemli bilgiler paylaşılmalıdır.
Partnerler birbirlerine güvenmeli ve rahatça konuşabilmelidir.
Hijyen: Cinsel ilişkiden önce ve sonra genital bölgenin temizliğine dikkat etmek, enfeksiyon riskini azaltabilir.
Ancak, vajinal duş gibi uygulamalardan kaçınmak önemlidir, çünkü bunlar vajinanın doğal florasını bozabilir.00 Yorumla

Evet çok anlatırlar şu çok meşhur filmi "Böyle Aşkın ızdırabını" Ya bu ne kafan da bir dünya endişe sorusu ile...
En son miyav zamanın ne zaman miyav miyav oldun. Boş ver şimdi miyav miyav vı yaaa
Ya dur tabancama susturucu takayım miyav yaaa... Miyav zamanı önemli miyav miyav yaaa.
Hedef gözetmeksizin kalçadan atış yapıyorum miyav yaaa. Ay miyav he bildiğim kadarı ile miyav zamanda değilim oldu mu.
Ay ben daha miyav olamadım miyav yaaaa.
Ya dur miyav Tabancada bir sıkıntı var san ki miyav yaaa... daha henüz miyavlık halde olmadı.
Sen en son ne zaman başka kedi ile Miyav yapmıştın miyav yaaa...
sana ne miyav ya çetelesini tutmuyorum miyav yaa...
Dur cüzdanımda pisi pisi test kiti var bakalım mı bir miyav yaa...
Senin en az 1 saat miyav yaparım dediğin bu muydu miyav yaaaa.
10 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. İlişki için iki taraftada hastalık taşıma ve yayma riski olmayan partner seçimidir. Bunlar arasında kadın spiral takip korunuyor güvenli ise kondomsuz yapilabilir içinde bosalabiliriz ancak kadında ya da erkekte hastalık yayma konusunda emin değilsek spiral taksa bile kondom takmak gerekir. iki tarafta riskli ise emin değillerse kondom takip yapmak gerekir. Kondomlu yaparkende çok sert yapıp kondomun delirmemek için azami özen gösterilmeli kondom boşandıktan sonra spermin vaginaya teması önlenmelidir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 4,7b cevap paylaştı. Boşalacağı yere dikkat etmeli
22 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hamile kalmamaya dikkat etsinler
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılKondomsuz ilişkide risk her zaman vardır gadası
Geri çekilme yöntemini destekleyen çok kişi var ama bana göre riskli
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 962 cevap paylaştı.
1 yılMesleğim gereği konuşacak olursam evliyse sorun yok ama farklı türlüyse mutlaka kullanılmalı
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍 özellikle çoklu ilişkilerde sağlık açısından kondom kullanımı önemli bir faktör
- 1 yıl
Her türlü sorun var
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. 1-Herkesle cinsel ilişkiye girmemeye dikkat etmeli.
2-Kiminle cinsel ilişkiye gireceğine dikkat etmeli.
3-Boşalacağı anı iyi ayarlayıp, zamanında geri çekmeyi bilmeli.
4-Nereye boşaldığına çok dikkat etmeli.
5-Geri çekerken içine kaçırmamaya dikkat etmeli.
6-Kadın ustalığına tecrübesine güvenmediği erkekle asla ilişkiye girmemeli, nefsine hakim olmalı, sonucu ağır olabilir… 😎00 YorumlaÖncelikle, doğum kontrol yöntemlerini iyi araştırmak şart. Kadın doğum uzmanıyla konuşup uygun bir korunma yöntemi belirlemek önemli. Regl döngüsü takibi yapmak da yardımcı olabilir ama tek başına yeterli değil. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından da iki tarafın sağlığından emin olmak gerekiyor. Temizlik ve hijyen konularına özen göstermek de şart. Son olarak, her iki tarafın da bu konuda rahat ve güvende hissetmesi önemli. Açık iletişim her zaman şart!
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
u 1 yılFazla masraflarla mesela.. zira bebekleri olacak birikim lazim
70 Yorumla Hastalık kaparsınız. Ayrıca vajinal mantarın çok büyük sebebi kondom kullanmamak. Hala geri çekilme falan diyolar üremeyin la.
50 YorumlaBen kullanmam asla geç boşalıyorum ve kontrol edebiliyorım
10 Yorumla
1 yılCevap sorunun içinde kısaca kondom kullanmaya dikkat etsinler
50 Yorumla
1 yılKaza olmaması için zirvedeyken ayrılmalılar 😀
18 Yorumla- 1 yıl
Haha 😂 ayrılmazlarsa işte o kötü 😂🙈
- 1 yıl
Vedalar zor olsada bazen gitmek gerekir 😀😂
- 1 yıl
Arkana dönüp bakmadan 😂
- 1 yıl
Ama yinede kontrol etmek daha doğru olur sızıntı falan var mı diye 😀
- 1 yıl
Tecrübe riskin önüne geçer
- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
👍👍☺️
- 1 yıl
👌😊😉
Asla kullanma ve tadi doyasiya yasa. Malum sonunu dusunen kahraman olamaz.
Ayrica bir cicegi gaz maskesi ile koklamak sence de cok sacma degil mi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
u 1 yılVakti zamanın da penisi içeriden çıkarmaya. Vajinaya spermin gelmemesine dikkat etmeye.
33 Yorumla- 1 yıl
İçine boşalmasa da dışına boşalsa bile vajinaya değerse hamile kalma ihtimali var.
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlarin yumurtalama dönemine dikkat etmeli, ilişkiden sonra yatmamalı.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılErtesi gün hapı ya da doğum kontrol hapı kullanmalılar. Spiral ya da geri çekilme yöntemi genelde pişmanlıkla sonuçlanır.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 491 cevap paylaştı.
1 yıltek eşliliğe dikkat etmeliler
bir de çocuk istemiyorlarsa boşalma kontrolüne dikkat etmeliler00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 799 cevap paylaştı. Beşiğe, önceden alınırsa çok kârlı olur, bebek bezine, kredi çekmeye, bir de dayaktan korumalığa.😊
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılEvliliklerinde iyi anlaşabilirlermi diye düşünmeye dikkat etmeliler.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
1 yılGebelikten korunma yöntemlerinin hepsini bilmeli ve en uygun olanını uygulamalıdır
00 Yorumla
1 yılŞu zamana kadar hiç bişeye dikkat etmedim tavsiyede vermiyorum 😬
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılEs kaza kurşuna gidipde doğurmasın karşı taraf gerisi hal olur🤣
00 Yorumla Yerlere damlatmasinlar karıncalar böcekler üretebilir 😃😃😃😃😃😃💋💋👣👣👣
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılGenel de geri çekilme ile düşünülür ancak bu da çok risklidir tabi canımın içi ☺️
00 Yorumla Hocam işin uzamanı arkadaşlar yeterli yorum yapmış 😂
00 YorumlaGeldiğin ana dikkat edeceksin ikinci sefer için başlamadan çevresini güzelce sileceksin vs vs
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Tedbirli olmaya sjdj
31 Yorumla- 1 yıl
siz tedbirlimisiniz:)
Gizli Üye(36-45)1 yılBizimki takmiyo. Rahat edemiyorum pipimde bisey varken diyo
33 Yorumla- 1 yıl
Sonuç 10 çocuk
Cevap sahibi1 yıl@meraklıbirpandaa yok peceteye siliyo
- 1 yıl
Riskli ama
Hijyen kurallarına dikkat etmelidirler.
11 Yorumla- 1 yıl
Hijyen belgesi de alalım mı kshsjsjsk
Cinsel Yaşam konusunda 499 cevap paylaştı. Sonrasında arkasını dönüp horlamamaya dikkat etmeli odunluğun lüzumu yok
00 Yorumla
1 yılCok merakluyiz bakiyorumda, biraz ateslimiyiz
12 Yorumla- 1 yıl
Beyefendi ben cinsel kategori fenomeniyim farkındamisinız , bu soruları açmam vok normal değil mi
- 1 yıl
Tebrikler, devamini bekliyoz.
- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılHijyene
12 Yorumla- 1 yıl
Hijyen evet. Çok önemli bir etken olsada bulaşıcı hastalıklardan korunmak için yeterli değildir
- 1 yıl
Evet tabiki. bulaşıcı hastalıktan ancak kondom korur
1 yılgeri çekilme anına :D
13 Yorumla- 1 yıl
Kondom sadece çocuk riski yönünden mi kullanılir peki , belki çok kişiyle birliktelik yaşayan bireyler var , ve bunun hastalık riski de mevcut
- 1 yıl
o zaten şüpheliyse kullanmamak saçmalık olur
- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍
- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılkoruma yöntemine
14 Yorumla- 1 yıl
Bunu nasıl sağlamak gerekir peki
- 1 yıl
zamanlamayı doğru yaparak
- 1 yıl
Etkili olur ama risk faktörleri kaçınılmaz olur
- 1 yıl
risk çok o yüzden olay yerini zamanında terk etmek lazım
- Cinsel Yaşam konusunda 854 cevap paylaştı.
1 yılHamile kalmaması için dikkat edilmeli..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCevap yazsam mi yazmasam mi bilemedim 😂
54 Yorumla- 1 yıl
Yaz
Cevap sahibi1 yılÇanane
- 1 yıl
Aklında kalmadın dedim 😂
Cinsel Yaşam konusunda 799 cevap paylaştı. Eşimle hiç kullanmadım
00 Yorumlaİstenmeyen gebelik ve bulaşıcı hastalıklar
00 Yorumla
1 yılGeri çekileceği zamanı iyi bilmeli
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Küreği fırında unutmamaya
00 Yorumla
1 yılGiriş gelişme sonuç kısmına dikkat etmeli
1 yılBebekten korksak seks yapmazdık reis😂
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 497 cevap paylaştı. Diğer korunma yollarına
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHiç bir şeye dikkat ermiyoruz sadece geri çekme
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 729 cevap paylaştı.
1 yılReşit olmasına ahshhs
00 Yorumla
1 yılEvlat olsa sevilmeyen tipleri dünyaya getirmemeye
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 684 cevap paylaştı. Nereye boşalacağına dikkat etmeli
00 YorumlaKaza geliyorum demez😆😆😆😆😆😆😆
1 yılZevke gelip bianda bosalmamali
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 562 cevap paylaştı.
1 yılKullanmayanlar hiçbir şeye dikkat etmesin ⚡
00 Yorumla
1 yılAsla kullanmam Condom
00 Yorumla
1 yılZevki olmuyor işte
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 508 cevap paylaştı. Çok güzel bilgi olmuş
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 671 cevap paylaştı.
1 yılGeri çekilmeyle olucak şey değil kondom şart
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGeri çekilmeye
101 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanlar sadece çocuk olmasın diye takılan bir şey zannediyor yazık valla..
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 344 cevap paylaştı. Kullanmayan sonuçlarına hazırlıklı olmalı.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılKadının korunması şart
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErtesi gpn hapı oda zararlı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBunu konuşsak işte senle keşke :)
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBenimle tekrar iletişime geçer misin
Gizli Üye(25-29)1 yılİlaçlı korunma ya da sprirale
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne