1 yılpedofiliye girmez tabiki 18 yaşından büyük bireyler için bu durum subyancılık gibi değerlendirilebilir. tabiki sapıklık gibi de düşünülebilir ama bence bahsi geçen yaşşar 18-26 değilde 32-40 gibi olsa böyle bir değerlendirme yapılmazdı bence kadının yaşı konusunda psikolojik alt sınır var
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yıl18 üzerindeyse iki tarafta girmez bence, ünlüler 60 yaşındayken 20 yaşindakiyle takılıyoe sorun olmuyor normal vatandaş niye problem olsunki. 8 yaş çok değil
00 Yorumla Hayır, pedofili çocuklara karşı cinsel hisler duyulması ki olabildiğince sapıkça
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Aslında güzel bir yaş farkı önemli olan değerini bilmek sevmek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMidem: Bana artık müsade.
320 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@myfight Reşit olmak ve yetişkin olmak farklı şeyler. Bir insan reşit olur olmaz yetişkin olmuyor.
Diyelim ki reşit olan kişi bir ay önce 17 yaşındaydı. O zaman herkes kınardı. Sadece bir ay farkla o kişi psikolojik olarak olgunlaşmış olmuyor. Reşit olunca insan hemen yetişkin olmuyor.
Cevap sahibi1 yıl@myfight Önemli olan görüntü değil. Küçük göstermesi onun 25 yaşında olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bir insanın yetişkin olması için iki önemli unsur var bence:
1- Anne baba olmadan yaşayabilecek seviyede olmalı. Nasıl fatura ödenir, nasıl market alışverişi yapılır, belediyeye işi düşerse ne yapmalı, sağlık durumunu nasıl takip etmeli, banka hesabını yönetebilirsiniz...
2- Psikolojik ve zihinsel gelişimini tamamlamalı.
Zihinsel gelişim ortalama 25 yaşına kadar devam ediyor. Bu sebeple 25 yaş üstü insanların kendinden 6-7 yaş küçüklere o gözle bakması aslında Psikolojik istismarı tetikleyebilir. 25 yaşının üstündeki kişi bunu bilinçli olarak yapmayabilir ve hatta iki taraf böyle bir şey yaşandığının farkına da varmayabilir ama ortada belli ya da belirsiz olarak güç dengesizliği yaşanabiliyor.
Biri 19 biri 23 falan olsa yaşları yakın olduğu için bu durum daha az oluyor ama zihinsel ve psikolojik gelişimini tamamlamış birinin 18-19 yaşındaki birini arzulaması sağlıksız bir durumu işaret eder.
Cevap sahibi1 yılAyrıca sağlıklı bir ortamda büyümüş, sağlıklı psikolojiye sahip yetişkin bir insan genelde kendi yaşına yakın kişileri tercih eder ve kendi yaşıtlarıyla rahatlıkla iletişim kurma becerisine sahiptir.
Öte yandan herhangi bir faktörler kaynaklı olarak eziklik hissine sahip kompleksli bireyler genelde kendinden yaşça küçük kişilere daha çık ilgi duymaya meyillidir. Kendi yaşıtlarıyla anlaşamadığı ve onlara uyum sağlayamadığı için bu açıklığı kendinden yaşça küçük insanları seçerek kapatmak ister.
Diğer bir sebep de önceki yorumunda bahsettiğim güç/otorite dengesizliği. (Zihinsel gelişimi tamamlanmış biri 18-19 yaşındaki birine daha kolay otorite kurabilir.) Eziklik duygusu yaşadığı için sahip olduğu kompleksi kendinden yaşça küçük birine otorite kurarak gidermeye çalışır.- 1 yıl
Ya ama çok abartıyorsun, 26 yaşındaki biri 18 yaşında olgun gözüken assiri çekici güzel birini görüp etkilenmiş, haşlanmış olabilir bu gayet normal. Mesele kendi yetersizliği değil, kendi yasıtlarindan o kadar güzel birini görememiş olması. Ki insan her yaşta bir şeyler igrenebilir, 30 una gelip hala yarım akıllı olanlar, tecrubesiz olanlar da var 18 inde kendi ayaklarının üstünde duracak potansiyelde olanlar da
Cevap sahibi1 yıl@myfight Az önce de savunduğum gibi nasıl gözüktüğü, insanın yetişkin olmasından bağımsız bir konu. Büyük gözüküyor olması, büyük olduğu anlamına gelmez.
Soruyu soran kişi verdiği örnekte 18 yaşındaki kişinin nasıl biri olduğunu (yetişkin olup olmadığını) bekirtmemiş ama Türkiye şartlarına göre düşünürsek %95 ihtimalle henüz yetişkin değil.
O kızın hala anne babasına muhtaç bir şekilde yaşadığını bile bile, hayatı yeni öğrenmeye başladığını bile bile bir kişi o kızı arzuluyorsa bu az önce de dediğim gibi sağlıksız bir durumu işaret eder. Ben 25 olmak üzereyim mesela. Bazen dizi izlerken yakışıklı genç erkekler görüyorum. En fazla "yakışıklıymış" deyip geçiyorum. Onu arzulamak aklıma bile gelmiyor. Çünkü bilinçaltımda bunun normal olmadığını kodlanmış bir şekilde biliyorum.
İnsanların duyguları, tercihleri vs. hepsi bilinçaltını yansıtır.
Kimse kimseyi boşuna avutmaya çalışmasın o yüzden.- 1 yıl
Dediğin gibi belki de tr de 18 yaşındaki gençlerin %95 i öyle ama bence tr deki 26 yassindakikerin de %60 ı öyle aw. İki taraf da yarım akıllı olunca sorun kalmıyor. Sen doğru söylüyorsun ama benim yanlış gördüğüm kısım genelleme yapman ve kussucam gibi assiri apartman çok absürt oldu
Cevap sahibi1 yıl@myfight 🤣🤣🤣
Cevap sahibi1 yılDediğin gibi 25 yaş üstü olup hala yetişkin olamamış insanlar var ama bu bir eksiklik. Bu eksiklik normalleştirip, daha yeni reşit olmuş insanlara bakmaları meşrulaştırılmamalı.
Zihinsel gelişimi tamamlansa bile kendi yaşıtlarından (psikolojik anlamda, ekonomik anlamda) geri kaldığı hissettiği için küçük kişilere bakıyorsa (çünkü durum senin de dediğin gibi ancak bu şekilde eşitlenmiş gibi hissediyor) bu yine sağlıklı bir durum değil. Çünkü bu sefer kendinden küçük insanlarla vakit geçirerek vs. kendine bir konfor alanı oluşturuyor ve bu konfor alanında kalması onu daha da geriletiyor. Konfor alanında kalıyor ve o alandan çıkıp kendini geliştirmek için çaba sarf etmiyor. Bu da hem kendi kişisel gelişimi için risk, hem de karşı taraf için dengesiz bir durum oluşturuyor.- 1 yıl
Karı doğru konuşuyorsun ama burada tek mesele genelleme yapman, ben 12. Sınıftayken 9. Sınıftaki bir kızdan hoslaniyordum çünkü assiir güzeldi, ben aciz olduğum için değil yaşıtım o kadar güzel kız olmadığı için ondan hoşlanıyordum smsjxjxxk kız cidden ilah gibiydi aw buna ne diyceeeenn. Genelleme yapmaa
Cevap sahibi1 yılMesela senin yurttan verdiğin örneği bakalım: O yaştaki kişiler hem yurtta hem üniversitede çoğunlukla ergenlikten yeni çıkmış insanlarla muhatap oluyor. Kendini geliştirmiş yaşıtlarıyla daha az muhatap oluyor gün içinde ister istemez. Sizin için bir sıkıntı yok. Siz kendi yaşıtlarınızla beraber dünyayı, hayatı öğrenme aşamasındasınız. Ama onlar yıllardır o aşamada takılıp kaldı.
Bu bir eksiklik.
Burada çaba sarf edip farklı insanlarla tanışmaları, farklı ortamlara girmeleri, sorumluluk almaya başlamaları gerekiyor. Ama onlar o dediğim konfor alanında kaldılar. Bu hem kendi kişisel gelişimleri için risk hem de genç yaşta olan karşı taraf için riskli bir durum.
Çünkü partnerleri belli bir aşamada takılmış, ilerlemeyen insanlar olunca bu ister istemez çeşitli yönlerden onların da gelişimini ve yaşantısını etkileyebiliyor.
Cevap sahibi1 yılKanka lisede verdiğin örnek biraz şekilciliğe giriyor. Ayrıca o kızla aranda o kadar yaş farkı olmasına rağmen ondan hoşlanman da sıkıntı. Üzgünüm ama bunu normal olarak atfedemem. O kız neticede daha çocuktu çünkü.
- 1 yıl
O yurttakiler konusunda sapına kadar haklısın zaten, o kafada birinin küçüklere ilgilenmezsi kendi eksikliginden evett. Ama benim durumumda olanlar da varr, dediğim gibi ben 12. Sınıftım, kız 9 ama aşşırı güzeldi, okulun en güzeli diyebilirim. Yaşıtlarım onun yarısı bile olamaz o konuda, şimdi benim durumla bunlarınki bir değil o yüzden genelleme yapma diyorum tostum
Cevap sahibi1 yılNeyse benim uykum geldi. Sahurdan beri uyanığım. Bir şey yazarsan muhtemelen iftardan sonra görüp cevap veririm. İnşallah unutmam. (Şüpheli)
Cevap sahibi1 yıl@myfight 9. sınıftaki kız 14 yaşında oluyor genelde. Yani çocuk oluyor. Sen de o sırada 17-18 yaşında oluyorsun. Yani sen reşit olmuş ya da olmak üzeresin. İsterse dünyanın en güzel kızı olsun o hala çocuk. Bir çocuktan etkileniyorsan, o zaten az önce konuştuğumuz diğer konulardan bağımsız olarak çok daha karanlık bir konuya giriyor.
Güzel olması bir çocuktan hoşlanmanı meşrulaştırmıyor. Yaşıtın güzel kızın olmaması, hem şekilci hem de çocuklardan hoşlandığın gerçeğini değiştirmiyor.
Kendini istediğin kadar savun. Gerçekler değişmez. Birinin görünüşü (şekli), senin zihnindeki düşünceleri meşrulaştırmaz.- 1 yıl
Tüh aq ya keşke 2 yıl daha erken doğsaydım tuuuhhhhh. Dostum hoşlanmam normal bir şey çünkü ben onun 9 olduğuna bile şaşırmıştım, yaşına göre büyük duruyor, kızla aynı boydayız neredeyse sksjjdjdk eman eman eman eman seneye açılmayı düşünüyorum, 2 yıl oldu hala aklıma ama bazı sebeplerden dolayı acilamamistim. Seneye o 12 olcak, şartlar müsait olursa acilcam skdjdjdj neysee Mümin bir karfesimize benziyorsun, iki dua et de iyi sonuçlansın krkfkfkfk
Cinsel Yaşam konusunda 732 cevap paylaştı. Çıtır seviyoruz suç mu
00 Yorumla
1 yılKız 18 ve ustu ise girmez
00 Yorumla
1 yıl18i doldurduysa olmaz
00 Yorumla
1 yılGirmes 18 den büyük ise
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yıl18 yaş çocuk değil mi
01 Yorumla- 1 yıl
Değil ki
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılreşitse girmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır girmez, neden girsin
12 Yorumla- 1 yıl
Sen kaç yaşindasin
Gizli Üye(30-35)1 yılAmacı sadece cinsellik gibi duruyor.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılKim 18 kim 26
10 Yorumla
1 yılNeyin oluyor ve çıtır seviyorsun galiba
00 YorumlaYani birazcık evet
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılReşit bence girmez
00 Yorumla Hayır girmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNormal gibi
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYooo Nalaka
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılNormal neden olmasın
00 Yorumla Resit canm o
00 Yorumla
1 yılsen mi 26 o mu
00 Yorumla
1 yılOlabilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam