Duygusal ve psikolojik olarak da etkiler yaratabilir mi ki acaba 😕

Duygusal ve psikolojik olarak da etkiler yaratabilir mi ki acaba 😕

Evet, sevişmek ruh halimizi önemli ölçüde değiştirebilir. Bunun birkaç nedeni var: Fizyolojik Nedenlere bakarsak Endorfin Salınımı: Sevişme sırasında vücut endorfin hormonu salgılar. Endorfinler, doğal ağrı kesiciler ve mutluluk verici kimyasallardır. Bu nedenle sevişme, stres ve kaygıyı azaltarak genel ruh halini iyileştirebilir.
Oksitosin Salınımı: "Aşk hormonu" olarak da bilinen oksitosin, sevişme sırasında salgılanır. Oksitosin, bağ kurmayı, güveni ve rahatlamayı artırır. Bu da daha iyi bir ruh hali ve duygusal bağ kurulmasını sağlar. Kan Basıncının Düşmesi: Sevişme, kan basıncını düşürerek rahatlamaya yardımcı olabilir. Bu da stresi azaltır ve daha sakin bir ruh hali sağlar. Uyku Kalitesinin Artması: Sevişme sonrası salgılanan hormonlar, uyku kalitesini artırabilir. İyi bir uyku, ruh halini iyileştirmek için önemlidir. Sevişme, günlük stres ve endişelerden uzaklaşmaya yardımcı olabilir. Bu da zihinsel olarak rahatlama sağlar. Sevişme, partnerle duygusal bağı güçlendirebilir. Bu da daha mutlu ve tatmin edici bir ilişki sağlar.
Sevişmenin bünyeye iyi geldiğini bilmeyen var mı? Bedensel tatmin bir yana, arzulanmanın verdiği ruhsal tatmin var bir kere... Mastürbasyon yapmak insanın yalnızlık duygusunu beslerken, seks yapmak insanın beğenilme duygusunu besler...
Evet mükemmel şekilde değiştirir ama tam tatmin olunmalı
Cevap
26Cevap
Vahşice bir sevişme sonrası rahatlama gelir insana
Kiminle seviştiğiniz ruh halinizi etkileyen en önemli faktördür. Ya çok sevdiğiniz birisi veya çok arzuladığınız... Hatta düzenli seks hayatı olan evli, nişanlı ya da sevgililerde bile arzulamak adına bir süre beklemek en doğrusudur. İki kişi tenlerinin birbirinden alacağı var gibi yüksek bir şehvetle arzuladıktan sonra fizyolojik ve psikolojik rahatlama hemen arkasından gelecektir.
Hem olumlu, hem olumsuz anlamda değiştirebilir.
En güzeli hiç bulaşmadan stabil olmak 😄
sevişeceğimiz kişiyle alakalı bir problem yoksa diğer olumsuzlukların etkisini azaltmak adına pozitif bir etki bırakır insanda.. Ruhu dinlendirir, ferahlık verir, yükü azaltır, zinde tutar..
Kesinlikle
Mutlu ve huzurlu cinsellikler
Anatomik ve psikolojik yapımıza olumlu olarak yansır..
Yani güzel geçerse tabiki iyi yönde değiştirir. Dünya kadar serotinin boşa mı üretiliyor :D
Yaratır fazlasıyla.
Birbirine dokunmak farklı hormonlar (dopamin, serotonin) salgılatır
Değiştirir tabiki. Bir kere mutluluk hormonu salgılatır ve kendimizi daha iyi daha mutlu hissederiz. Gülücükler açar 😂
En sıkıntılı günlerde bile Nefes alma sebebin olur sevişip rahatlamak!
Evet karşının aşırı istekli olması degistirir
Ağrımızı hafifletir diye duydum umarım öyledir lazım olur shshs değiştirir tabi
Aynen düzeltir. Daha sakin ve dingin olur sevişen kadın veya erkek.
Kesinlikle iyi bir seks tutkulu sevişmeek iyi yönde değiştirir
Beni benden alıyor :D
Serotonin yükselir evet
aynı 2 ruh sevişiyor bendenler ayrı tabiş ben ruhumu kaptırdım gitti kimse yaklşamaıyor okuttum
Rahatlatir hayati pozitiflestirir
Sevgi her şeye ilactr
Vücut hormon salgıladığı için evet
Aynen ruh hali tamamen çok farklı derecede değişir
Çok değiştiriyor
Hemde çok iyi geliyor
Tabii ki etkisi olur
Pozitif yönde evet
Her zaman pozitif olmak zorunda değil.
Daha iyi hissettirir diye düşünüyorum
Evett
Tabi ki