Mayısta nikahımız var nişanlım nikahtan sonra bir şeyler yaşamak istiyor? Ya bu çok normal diyebilirsiniz ama düğün temmuzda evet karı koca oluyoruz ama örf adetler var düğüne kadar fitne fesat olur düşüncesi var bazıları da heyecanı kaybedersiniz o gün zaten yaşadık gibi olur diyor siz olsanız ne yapardınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılİş resmiyete de dökülmüş, sen ben korunmam, hamile kalırım diyorsan orası ayrı. Örf ve adete bak gözünü seveyim ya adam evleniyor göbek atılmadan olmaz diye mayıstan temmuza kadar bekliyor şaka gibi ya. İllaki düğün gecesi mi gerdek olacak şu zihniyeti bırakın gözünü seveyim. Senin ayakların topukludan mahvolacak, saç köklerin ağrıyacak kafanda taçla topuzla gezmekten. Adam desen öyle. Bir de oradan gelip gerdek mi olacak aynı gece Allah aşkına. Romantik bir şekilde Mayıs ayında bu işi halledin kardeşim. Adam da sorgular ben kiminle evlendim diye. Sen düğün tarihine kadar hamile kalmazsan kimsede fitne fesat düşüncesi olmaz.
011 Yorumla
Soran1 yılHer şey hamile kalmam değil bir anlaşmazlık vs den bahsediyorum ben düğünü ben istemedim kendisi istedi madem bekler o zamana kadar
Cevap sahibi1 yılBelki bekler ama zorunlu erteleme ortadan kalkmış oluyor erkek için evlendikten sonra. Nikah günü akşam da isteyebilir sonuçta hakkı.
Soran1 yılAyrı evlerde yaşıycaz o ailesiyle yaşadığı için bence ona daha çok sorun olur
- 1 yıl
Resmi nikahınız var arkadaşım, anlaşmazlık olsa ne olacak?
- 1 yıl
Mayıs ayında dini nikah, Temmuzda resmi nikah ve düğünü beraber yapacaksanız başka tabii.
Cevap sahibi1 yıl@Banker_Bilo Hayır kız diyor ki büyük bir tartışma çıkarsa ve ben düğün olmadan boşanmak zorunda kalırsam diye yapmak istemiyorum. Resmi nikah Temmuzda düğün günü randevu bulamadıkları için Mayıs'ta yapılacakmış.
- 1 yıl
Ya 2 ayda boşanmam icap ederse diye bir kaygısı varsa zaten evlenmesin. "Boşanmam gerekirse kızlığım bozulmuş olmasın" diyor yani, öyle mi?
- 1 yıl
Düğünden sonraki 2 ayda büyük bir anlaşmazlık çıkmayacağının garantisi var mı peki?
Cevap sahibi1 yılZaten adam çileden çıkacak evliyiz bir ay nasıl ayrı durayım diye. O iş için de oteller var, bungalov tarzı evler var. Dua et ki istemesin. İsteyen bir yolunu bulur yine yapar, evlisiniz sonuçta.
Cevap sahibi1 yıl@Banker_Bilo Kardeşim kız nikahtan da evlenmiş olabilirdi. Ne olacaktı o zaman yine bunu mu konuşacaktık ya. Ne gerdi adamın derdi seni. Buraya yazacağına otur dua et adam istemesin diye daha çok işe yarar.
Soran1 yılBiraz konuştum orta yolu bulduk gibi o kadar ileri gitmeden
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBi derdimiz sizin uçkurunuz kaldı çünkü, bunu kararını evlenecek yaşa gelmiş yetişkin bir kadın verebilir. Sana göre doğrusu neyse öyle yap gitsin. Nikahla düğünün arası çok yok, o kadar sabretmis biraz daha sıksın dişini, neyini abartıyorsanız bu gıbışma işinin hiç anlamam.
01 Yorumla
Soran1 yılSana yorum yap diye zorlayan oldu mu bunu dert edin diye oldu mu da böyle boş konuşma hakkını kendinde buldun acaba
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
18Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,4b cevap paylaştı.
1 yılResmi nikah kıyıldıktan sonra zifaf için önünüzde engel yok da, düğünün beklenmesinin nedeni örf, âdet değil. Düğün, dini nikahın geçerli olmasının şartlarından biri, evliliği ahaliye, çevreye, eşe dosta duyurma niteliği taşıdığı için. Düğün olmadan dini nikah geçersiz olur ve cinsel ilişki dinen zina olur.
03 Yorumla
Soran1 yılDini nikah için resmi nikah yeterli bunu da duyuruyoruz zaten illa düğün olmasına gerek yok
- 1 yıl
Dinen, dini nikahın geçerli olmasının şartlarından biri çevreye, eşe dosta duyurulması. Bunun yolu da düğünden geçiyor.
Soran1 yılDüğünden geçmiyor nikahtan geçer gizli saklı nikah kıymıyoruz sonuçta
1 yılO adamın yerinde olsam düğünde nikah kıyarım ben evlenicem karım başka yerde uyuyacak benim kafada olamaz
26 Yorumla
Soran1 yılDüğün günü boş değildi bize uymuyor yani 1 ay ayrı olcaz sadece
- 1 yıl
Evlenmem ayrılırım öyle şey o-la-maz
Soran1 yılNe alaka ne kadar büyük konuşuyorsunuz öyle
- 1 yıl
Ben neden evleniyorum birlikte bir hayata adım atmak için esim benden ayrı yasiycaksa böyle evlilik mi olur evet büyük konuşuyorum bunu asla kabul etmem 1 gün bile çok saçma
Soran1 yılTamam
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılSakın yapma dünyanın her hali var Allah korusun bişey olur bozulur falan ortada kalan sen olursun ailenede bişey diyemezsin çocuğa bişi olmaz yapma sakın
03 Yorumla
Soran1 yılEvet doğru diyorsun
- 1 yıl
Ne alaka? Mayıs ayında resmi nikahlı karı koca olacaklar. Düğünün sadece dini nikahı tamamlama anlamı var, Medeni Kanun önünde düğün yapılmış, yapılmamış, bir anlam ifade etmez.
- 1 yıl
Tamam Ufaktan şeyler yap ama o şeyi yapma. anladin
1 yılBence çok ileri gitmeden yüzeysel elbise üzerinden bir sevişme olabilir ama lakin üzerine cikmaman lazim
09 Yorumla
Soran1 yılNasıl üzerine çıkmaman lazım
- 1 yıl
Yani yaşayabilecekleriniz yüzeysel sevişmenin dışına çıkmasın bunu demek istiyorum
- 1 yıl
Ne alaka? Mayıs ayında resmi nikahlı karı koca olacaklar. Düğünün sadece dini nikahı tamamlama anlamı var, Medeni Kanun önünde düğün yapılmış, yapılmamış, bir anlam ifade etmez.
- 1 yıl
Pardon... Bir alttaki cevaba yazacaktım... Özür.
- 1 yıl
@Banker_Bilo Kendi cevabını yoruma kapatmışsın. Buradan cevap vermek istedim. Dini nikahın geçerli olmasının şartı düğün demişsin, dini nikah göbek atılan halay çekilen düğünle mi geçerli olacak, boş yapmışsın. Resmi nikah anından itibaren dini nikah geçerli olur. Hocalar da dini nikah yaparken aklı başında bir hocaysa resmi nikah tarihini sorar. Yakın değilse hoca da bilinçliyse nikahı kıymaz. Bu yorumda da çelişiyorsun. Madem düğün olmadan dini nikah tamamlanmıyor, neden bu yorumu yapan kişiye karşı çıkıyorsun o da birliktelik tamamlanmasın demiş :))
- 1 yıl
- 1 yıl
Zey meseja gelsene
- 1 yıl
@Banker_Bilo Kardeşim eşi isterse bu kız ne yapacak onu konuşuyoruz? Adam derse nişanlıyken nikah dedin nikahı kıydım istiyorum diye. Ne olacak. Nikaha bütün akrabalar geldiği için dini nikah otomatik onaylanmış oluyor zaten. Ama bilinçsiz bir sürü aile var. Benim arkadaşım resmi nikahı yapmıştı, düğünü de yapmıştı bir gün kala eve gittiler ikinci düğüne. Babası kız yapmasın diye kuzenlerini de yanında yolladı buna ne diycez o zaman?
Soran1 yıl@xxZeyxx o da fazla abartmış insanların evine doluşulmaz öyle bilmiyorum bizimkilerde bir tedirgin oldu erkek isteyebilir diye farkındayım onun da istese hakkı bir şey de diyemiyorum konuşup orta yolu bulcaz artık
Birşeyler yaşanması olabilir tabiki, ama sonunu getirmezsin eğer istemiyorsan
02 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle düşünüyorum
verme hayır nişanlın falan ama karakteri sorgulanır.
06 Yorumla
Soran1 yılNikahtan sonra diyor
Soran1 yılBeni arzulaması hoşuma gidiyor elbette çokta zorlayacağını sanmıyorum
Soran1 yılVer ne ya hoş değil
Bence de yapmayın hem yapınca erkekler sıkılır bir bakmışsın yüzüğü atmış
013 Yorumla
Soran1 yılNe diyorsun ya o kadar da olmaz evlilik öyle basit mi sıkılıp atasın ama bir heyecanı olmayabilir evet bu da yanlış insan sevdiğine hep heyecanla yaklaşmalı
Soran1 yılTutarım ben o tutsun diye uğraşıyorum
Soran1 yılYani sürtünme kıyafet üstünden yaşamıştık
Soran1 yılBir kere
- 1 yıl
Arkadaşlar Mayıs ayında resmi nikah kıyılacakmış, yani yasal olarak karı koca olacaklar, evlilik birliği kurulmuş olacak. Neye dayanarak düğünden önce gerdek olmaz diyorsunuz?
Soran1 yıl@Banker_Bilo gerdek olmaz demedim heyecanı kaybolur mu ya da kötü senaryolar yaşanırsa göze almak istemiyor insan
- 1 yıl
@Osanqqec Mayısta nikahımız var demiş, resmi nikah kıyılacaksa zifaf önünde engel yok, zaten karı koca olacaklar.
Gizli Üye(18-24)1 yılYapma daha değerli olursun içinin bir bildiği var
01 Yorumla
Soran1 yılBencede öyle
Gizli Üye(25-29)1 yılnikah ve dügün arası cok zaman konulmaz genelde o acıdan kötü olmuş bence
03 Yorumla
Soran1 yılSıkıştırmak istemedik zaten temmuzun ilk haftası düğün mayısın son haftası nikah 1 ay oluyor ama bir yandan bende öyle düşündüm çok mu oldu isterse ne yaparım diye
Cevap sahibi1 yılyani hadi bi hafta vs tamam aynı günlere denk gelmez de uzun olmuş yinede karsılıklı anlasabilirsiniz sonucta hayatınızın geri kalanını paylasıcaksınız o kisiyle
Soran1 yılUzun oldu ama yapacak bir şey yoktu maalesef
Düğüne kadar beklesin. 💅🏻
10 Yorumla
1 yılDüğün olsun öyle bu kudurmuş onu frenle
10 Yorumla
1 yılSevgiliykrn vermeyenle evlenmezdjm
02 Yorumla
Soran1 yılNe alaka tercih meselesi
- 1 yıl
Benim tercihim de bu
- Cinsel Yaşam konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılEvlenene kadar bekle sen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbir şey yaşamıyor musunuz
02 Yorumla
Soran1 yılÖpüşme falan
Cevap sahibi1 yılZamanı gelmedi mi sence
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Yaşayanlar cok
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 356 cevap paylaştı. Uygundur yapabilirsiniz
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Ne yaşayacan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece seviş seks yapma
00 Yorumla