- Cinsel Yaşam konusunda 775 cevap paylaştı.
1 yılBizim ülkemizde tutku ve sahiplenme, Poliamori için en büyük engel.
Çünkü, burada bu toplumda biz sevdiğimiz insanı paylaşmayı asla istemiyoruz. İstenildiğinde de vurulacak etiketler gayet açık ve net.
Ayrıca her ne kadar modern olarak lanse edilse de duygusal derinlik açısından bize çok ters.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
1 yılAvrupa'nın liberal toplum yapısı, poligaminin ve nikahsız ilişkilerin bir ahlak sorunu değil, kişisel özgürlük konusu olması, dinin toplumdaki etkisinin az olması. Tek eşli olunan, tek eşli kalma sözü verilen ilişkilerde aldatma, orada da hâlâ büyük bir sorun olarak görülüyor. Burada konu, poligam olma isteğinin deklare edilebilmesi, yani açık sözlü olabilmek.
12 Yorumla- 1 yıl
EİC için teşekkürler 🙂
- 1 yıl
Ricalar
1 yılPoliamori Avrupa’da değil şeriat ülkelerinde kadınlar arasında çok yaygın ama kadınlar bu durumdan memnun değil çünkü eşlerini paylaşmak istemiyorlar ama ülkemizde ve Avrupa’da eşini paylaşan erkek çok var.
114 Yorumla- 1 yıl
Şeriat ülkelerinde poliamori değil poligami var
- 1 yıl
Poliamori ve poligami aslında aynı şey. Poliamori çokaşlılık demek yani ilk partnerin rızasını alarak başka biriyle ilişki kurmak demek bu aslında poligamiyle aynı şey. Poligamide ilk partnerin rızası olsa da olmasa da başkasıyla ilişki kurmak demek. İkisi aynı poligamide de poliamoride de eş paylaşmak var. Poliamorinin poligamiden farkı yok çünkü ikisininde de paylaşmak var.
- 1 yıl
Poliamoride bir kadının birden çok erkekle ilişkisi mümkümdür. İslam toplumlarında bu söz konusu olamaz. Poligami ve poliamori aynı değildir
- 1 yıl
Poliamori sadece kadınlar değil erkekler için de geçerli. Ben erkeklerde olduğundan bahsettim. Ben kadınlar arasında yaygın derken kadınlar arasında kumalık yani eş paylaşmak yaygın demek istedim. Poliamori ve poligami aynı değil dense de ikisinde de çokeşlilik vardır. Poliamoride partnerin kuma olma rızaları var diye poligamiden ayrı tutuluyor. Poliamori demek isteyerek paylaşmak demek poligami de paylaşmak demek isteyerek veya istemeyerek diye belirtilmiyor. Aynı değil deseniz de ikisi de çokeşlilik ve paylaşmak. Poliamori de poligamidir çünkü poligamide de, poliamoride de paylaşmak var. İzin vererek paylaşmak çokeşliliğe aykırı değil bu yüzden poliamori poligamidir ama her poligami olan her poliamori değil
- 1 yıl
Erkeklerde olduğundan bahsettim derken şeriat ülkelerindeki erkeklerde demek istedim
- 1 yıl
Şimdi bir ortak noktada buluştuk.
Bu arada cuckold olayının da kökeninin 2000 yıllık bir arap geleneği olduğunu biliyor muydun? - 1 yıl
Bilmiyordum. Şeriat olmadığı dönemlerde başlamış demek ki ama şeriat varken böyle bir şey olması mümkün değil çünkü şeriatta bu zinadır ve zina yasak.
- 1 yıl
2000 yıl diyorum. İslam 1400 yıllık mevzu
İslamla beraber arapların hayatından çıkıp avrupaya gidiyor bu olgu - 1 yıl
Yani demek istediğim şey Araplarda şeriata kadar sürmüştür bu durum. Şaşırdım Araplarda başlamasına. Kaynağını bulabilirsen gönderir misin? Doğru olduğuna inandım da yine de detaylıca okumak isterim nasıl olduğunu. Avrupa’dan da bize gelmiş. Ben çok gördüm eşini paylaşan erkek.
- 1 yıl
Araplarda halktan erkekler karılarını soylu erkeklere gönderirdi. Bunun Adına döl alma denirdi.
Kadın soylu erkekten erkek çocuk sahibi olursa kocasıyla birlikte artık soylu sınıfına geçmiş olurlardı. Cuckoldun tarihi orada başlar - 1 yıl
İlginçmiş
- 1 yıl
Kaynağını biliyorsan gönderirsen sevinirim. Başkası inanmazsa ben de ona gönderirim ama bulamazsan, kayıtlı değilse sorun yok
- 1 yıl
Bunu bir tv programında izlemiştim yıllar önce. Bir ilahiyatçı anlatmıştı
- 1 yıl
Ok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Gereksiz ve iğrenç bir şey bu insan sevdiği sahiplendiği kişiyi başkaları ile nasıl paylaşır saçmalık
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBunu coğrafyaya bağlı kılmamak lazım daha çok kişisel bence çünkü dini veya coğrafyası fark etmeksizin bu tür ilişkisi olanlar var.
11 Yorumla- 1 yıl
Yaygınlık olarak söylüyorum ben
İnsan sevdigini nasıl paylaşır ki garip değil mi bazı seylerde alışkanlıktan oluyor bastan beri öyle görsek normal gelirdi
06 Yorumla- 1 yıl
Arabistan’da insanlar baştan beri, doğduğundan beri çokeşli erkekler görüyor ama onlara normal gelmiyor istemiyor kadınlar
- 1 yıl
Dindar kadınlar Allah izin veriyor diye normal görmeye çalışıyorlar ama istemiyorlar. Ayrıca, sen çoğunluğa göre yorum yapmışsın ben de o yüzden çoğunluktan bahsettim. Hiç kimse eşini paylaşmak istemez (istisnalar hariç)
Aslında Türkiye'de çok yaygın özelikle cckld ve swng ama gizli
01 Yorumla- 1 ay
Ama bizde ahlaki normlar nedeniyle toplumsal olarak oldukça aykırı.
İnsani duyguların yerini yavaş yavaş sadece id almasından kolay ulaşılabilir olmaktan
Avrupa diyerek çok sınırladın bence
Berbat muhabbetler.10 YorumlaKültürel farklılıklar 💅🏻
00 Yorumla
1 yılO da eksik kalsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer bölgenin kültürü farklı
00 Yorumla
1 yılDeğişik olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen isterdim şahsen
00 Yorumla
Detaylı bilgi