Eşim aşırı isteksiz görücü üsülü evlendik evlendiğimizden bu yana cinsel olarak çok isteksiz ve gram düzel me yok terapiste götürdüm karsıma aldım konustjm yınede düzelme yok nasıl böyle bı durum yasayan oldumu daha once
29 gü
Cinsellikte isteksizlik, evliliklerde zaman zaman karşılaşılan bir sorun olabilir ve bu durumu aşmak için sağlıklı bir iletişim, anlayış ve sabır gerekir. İşte birkaç öneri:
1. Açık İletişim: Eşinizle, duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı açıkça paylaşmak önemlidir. Suçlama ya da baskı yapmadan, dürüstçe hislerinizi anlatmaya çalışın. Birbirinizi anlamaya çalışmak, çözüm bulmada yardımcı olabilir.
2. Sebepleri Anlamak: Eşinizin isteksizliğinin arkasında fiziksel, psikolojik veya ilişkiyle ilgili bir neden olabilir. Stres, anksiyete, hormonel değişiklikler ya da ilişki içindeki diğer dinamikler cinsel isteksizlik yaratabilir. Bu konuda birbirinizi anlamaya çalışın.
3. Romantik Zamanlar Yaratmak: Cinselliği sadece fiziksel bir eylem olarak görmek yerine, romantizm ve duygusal bağınızı güçlendirmek için zaman geçirebilirsiniz. Birlikte daha fazla kaliteli zaman geçirmek, ilişkinin genel havasını değiştirebilir.
4. Profesyonel Yardım: Cinsellikteki isteksizlik, bazen daha derinlemesine bir sorunun belirtisi olabilir. Bu durumda bir ilişki terapisti veya cinsel terapist ile görüşmek faydalı olabilir.
5. Baskı Yapmamak: Eşinize baskı yapmak, isteksizliği daha da artırabilir. Sabırlı olmak, birbirinizin sınırlarına saygı göstermek önemlidir.
Bu süreçte her iki tarafın da anlayışlı ve açık fikirli olması, problemi aşmanıza yardımcı olabilir.
Chatgpt önerisi
evlilikten sonra hormonal değişime girmiş olabilir. sitrese girmiş olabilir. evlilik yükü ağır gelmiş olabilir. çok normal. olabilir. çaresi var mı var. hiç çekinmeden bir üroloğa gidiyorsunuz. hormon testi kan tahlilleri isteyecektir. ardından size gereken takviye ve ilaçları reçete olarak verip kullanın. bu tarz işler yeme içmeyle geçecek şeyler değil. birbirinizden soğumadan doktora gidin
Libidosu düşükse veya zihninde cinselliğe karşı bir bariyer varsa onu değiştiremezsin maalesef. Aseksüel bile olabilir.
Sen zaten gerekeni yapmışsın, yapabileceğin başka bir şey yok. Maalesef görücü usulü veya öncesinde cinselliğin konuşulmadığı ilişkilerde bunlar yaşanabiliyor.
Zor durum kardeşim ben çok zorlanıyorum senin gene az olmus açık konuş net ol biz profesyonel destek de aldık ama kendini bir türlü değiştiremedi biz sona geldik gibi boşanma aşamasındayız umarım sizde düzelir
Cevap
17Cevap
Karın ne diyor bu konuda?
Görücü usulü olduğu için normal aslında. Eşinin karakterine de bağlı bir durum belli ki esin sınırlarını iyi bilen bir kadın ki seninle bile zor yaşıyor seksi. Önceden kurulmuş bir ilişki ve arada alışkanlık olmadığı için eşini kendine alıştırmayı calis tek başınıza bir şeyler yapın ki o an arzusu yükselsin. Mesela çıkın gezin yürüyüş yapın birden öp onu öyle şeyler işte
Seni arzulamıyor, cinsel çekim hissetmiyor olabilir. Çünkü biz kadınların çoğu sadece sevdiğimiz erkeği çekici bulup, sadece ona karşı cinsel çekim hissederiz. Görücü usulü dediniz. Aklında, kalbinde başka biri olabilir. Bu dediklerim tabi ki sağlıklı bir kadın için geçerli psikolojik, fizyolojik bir sorunu varsa onu bilemem. Siz bu süre içerisinde ona karşı daha da ilgili, sevecen davranıp, önce ruhunu sonra bedenini etkilemeye bakın.
Acaba canını falan mı cok acıtıyorsun biraz ona pestil pekmez tarzı seyler yedir isteği artsın
Başkasını seviyor olabilir.. libidosu dusukte olabilir
Onu evlilikten önce anlaman gerekiyordu yani illa ki bişiler yaşamissinizdir yaşamadiniz mi?
@minyonnkizzz1 kavun mu koklasın bu
Evlenmeden sevisekecektiniz yapacak bi sey yok, mutsuz evliliginiz hayırlı olsun..
Tabu ve günah görüyorlar. Ayıplıyorlar sonra sonuc bu
E evet işte...
Halbuki bunda ne ayıplı kbir şey var, ne de tabuluk. Hadi full ilişki istemez kadına buna saygı duyar ona göre davranırsın ama hiçyapmamak sacmalık
+1
Üzgünüm ama erkekler bu cinsellik tabusu ve kadınlara yaptıkları ikiyüzlülükle yaşadıkları duruma mahkumlar. Bu toplum ilişkilerinde cinselliğe gereken önemi vermedikçe mutlu aileler kurulamayacak bu da bur gerçek.
yanlis anlamayin da cinsellige onem veren topluluklarda mutlu aileyi birakin aileler az. sirf o yüzden adamlar multeci aliyo. ortasini bulmak gerekiyor bi şekilde. belki soran arkadas dindar vs dir. dinen haram. herkesten biz sekulerlerin yaşamını yaşamasını beklemek aptallik. onlarin evlilikten cinsellikten beklentisi de zaten bizim kadar drgil. hatta bizde cok hoşumuza gitmeyen kadinlari bile cinsellik icin kullanmak varken yukarıdaki arkadas bunları yapmıyor kendince boyle bir karar aliyo. dinden cik hepsi safsata diyemem hayatini da ona gore yasiyo 🤣🤣🤣🤣
@justt_tonight herkesin beklentisi vardır öyle ya da böyle. Yoksa gelip KS de aglamazlardi dimi? Milletin dini vs umrumda değil, dinim de yok benim. O yüzden kendime göre yorum yaptım. Kaldı ki, Cinselliğe önem vermekten kastınız önüne gelenle yatıp, karşı cinsi objeleştirip hastalıklı yasamaksa kalsın cok farkli yerlerdeyiz zaten.
onune gelenle yatabilmek için erkekte cok fazla giderinin olmasi gerekiyo. benim gibi erkekler sevgiliyle onu zor görüyor djdhdjjd olay böyle olunca da oyle cok meraklisi da sayılmayiz. dindar birisi olup soranın boyle seyleri dert etmesi de saçma. daha iliski baslarinda bunlari goze alip evlenecekti
Her neyse dengi olan kisilerle karsilasir umarım herkes. İyi akşamlar
o da yetmiyo ne kadar sevsen de terk ediyolar. nalet kiz yüzünden iskolik olup olmayacagim birisi oldum. iyi de terk etmis
Ben inanıyorum hâla aşkı bulacağıma 😄
bulduğun gibi de kaybedebiliyorsun. asil sorun bulmak değil yoksa bende en asa 100 kere bulacagima inaniyorum djdhdjdj love boy um ben
Konuşarak çözersin biraz zaman alabilir , yardımcı olmak isterim
Ne desem bilemedim cinsellik sorunlu olunca da insan evliliğinden tat alamıyor tam anlamıyla
Neden evlenmeden önce bu konuları konuşup beklentilerinizi öğrenmiyorsunuz?🙄 bu sebeplerden dolayı çok fazla boşanma durumları oluyormuş.
Neden istekli olsun. Belki de canı yanıyordur. Sen zevk alıyorsun ama o alıyor mu bakalım.
Bir kadın eğer bu kadar çabana karşı hala ısınmadiysa onun gönlünde başka erkek vardır
Aile zoruyla seninle evlenmiştir
Terapist de düzeltmediyse direkt seni sevmiyordur
Supreno kahve için
Sevmiyordur belki de seni
Ten uyumu yoksa aşamazsınız
Değişmez o kadın bu da senin şanssızlığı
İkizler kadını pişmanlıktır...
Galiba henuz sana alisamadi sevemedi sevmediği içinde sana isteksiz
Çekiniyor arzulu gözükmek istemiyordur
Yapacak bi durum yok alışacaksın
İlişki oldu mu bari
Çok kötü ya gerekli şeyleri de yapmışsın
Öncesi nasıldı
seks olmadan evlilik nasil gecer ya
Aşılır bir şekilde
Grupppp ile
Pili bitmiş tir
Onu heyecanlandıracak şeyler yap
dğzelemedi mi
Daha önce travma yaşamış olabilir
Sana karşı mı genel mi
Ayril haklısın
Kıyamam ya
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.