Yıllardır aşk diye anlatıldı ama bana cinsellikle daha bir bağlantılıymış gibi geliyor. Niye aşk diye anlatıyorlar anlayamıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kelebek uçuşmasının tanımına göre değişir.
Eğer tahrik olma, cinsellik isteme, ıslanma gibi bir duygu veya sonuç oluşuyorsa bu tabi ki cinsellik ile ilgili.
Fakat saf duygu mesela mutlu olma, heyecanlanma, onunla zaman geçirmek isteme vs. gibi oluşuyorsa bu duygusal bir şeh ve hoşlanma veya aşk ile ilgili olur.
182 Yorumla
Soran1 yılAma kelebek hissi midedeki tepkidir yani somut bir histen bahsediyoruz. Senin ikici saydıkların daha çok kalpte zuhur ediyor. Daha hızlı atmasına sebep oluyor falan mesela. Bu kelebek olayına tam olarak sebep olduklarını düşünmüyorum. Aşkın ikinci kısımda olduğunu düşünmekle beraber kelebek hissinin aşkla doğrudan bağlantılı olmadığına inanıyorum.
- 1 yıl
Kalp her iki durumda da ayrıca atar ki sadece alttakinde değil. Kalp sadece bir pompa ve lan gerektiğinde pompalar.
Onun pompalama miktarını da gelen istek belirler. Mesela bahsettiğin durumda mide ister, bir tık sonrasında cinsel bölgeler ister vs.
Kelebek Uçuşması'nın tek bir tanımı, anlatımı yok. Seninki nasıl mesela ne oluyor midene?
Soran1 yılBenim deneyimlediğim kelebek hissi midede hafif acıyla beraber zevkli de olan bir his ve aşktan çok bağımsız düşüncelerle alakalı olduğunu deneyimledim. Hiç âşık olmadığım birisine belirli koşullarda hissedebileceğim gibi bir filmdeki ufak bir yakınlaşma sahnesini gördüğüm için de hissedebilirim. Ama bunun haricinde gerçekten âşık olduğum kişiye de hissederim. Kelebek hissi aşkın ispatı değildir ama aşkın içindedir denebilir.
- 1 yıl
Ben bu tanıma okeyim 😀
Gayet güzel tanımlamışsın ve böyle kendinin farkında olman da çok güzel.
Sen de benim gibi cinselliği de aşka dahil edenlerdensin. Bunu dahil etmeyenler var. Onlarda öyle sahneleri izlerken olmuyormuş, sadece sevgi hissettiklerinde vs. oluyormuş.
Herkes farklı.
Fakat dediğim gibi ben bu tanımı kabul ederim 😇
Soran1 yılAslında ben de böyle insanların olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Sevgilim de bu sorum üzerine bir konuşma sırasında sadece bana karşı hissettiğini söylediğinde ilk başta inanamadım çünkü herkes benim gibi sanıyordum. Ancak o kelebek hissini yalnızca âşık olduğu insanla yaşadığı aktivitelerde hisseden insanlar gerçekten varmış ama bizim gibiler de var bu nedenle yalnızca onlara göre aşkı tanımlamak bizi karmaşıklaştırıyor.
- 1 yıl
Kesinlikle.
Aşk'ı herkes farklı tanımlıyor aslında aynı bu konuda olduğu gibi.
Hatta sana farklı bir yer daha yazayım. Bende de o kişiye karşı yoğun duygu yoksa o kelebek hissi olmuyor. Buna dağmen ben cinselliği aşk tanımına dahil ediyorum 😀
O yüzden sevgilini anlayabiliyorum ve doğrudur.
Peki sana göre, senin için aşk'ın bu histen ayrıca farkı ne?
Soran1 yılBende yoğun duygu hatta hiç duygu olmamasına rağmen koşullar sebebiyle sevgilim dışında birisine karşı hissetmiştim kelebek hissini. Yani bana âşıktı ve iznim olup olmadığını çok takmadan bana yakınlaşmıştı bir keresinde belki kontrolümün dışında hareket ettiği için hissetmiş olabilirim kelebekleri. Ancak soruna dönersem ben âşık olduğumu hissetmiyorum. Yani sevgilimi çok sevdim gerçekten çok sevdim ayrıca onunla epey eğleniyorum ve gerçekten dostum diyebileceğim tek insan ancak âşık olduğumu hissetmiyorum. Arkadaştan öte seviyorum ama adı aşk değil bir şekilde biliyorum. Kelebekler belki halay çekiyorlar midemde bazen ama yine de adı aşk değil biliyorum. Aşk insanın gözünü kör eden bir şey. Ben öylesine körce sevmiyorum. Mesela her şeye rağmen seviyorum her şey için değil. Bu ince bir detay. Çünkü âşık insan "rağmen" ne demek bilmez. Hiç kötü şeyleri görmez ki gözünün önünde olsa bile. O nedenle kelebekler aşk için yeterli değildir diyorum. Çünkü kelebekleri biliyorum ama âşık değilim ben.
- 1 yıl
"Yani bana âşıktı ve iznim olup olmadığını çok takmadan bana yakınlaşmıştı"
Beğenilmek, istenmek uçuşturur 😇
"Mesela her şeye rağmen seviyorum her şey için değil. Bu ince bir detay."
Senin için aşk nedir diye soracaktım ki buradan çıkardım 🤓
Muazzam 🤩
Uzun süredir benkm aşk tanımıma yakın bir tanım yapan birisini okumamıştım. Yani benim bu tanımı kabul ettirdiklerim hariç 😂
Çok iyi, cidden çok iyi.
Eee nasıl aşık olucaz biz? Jdjdkd
Çünkü bu kelebekler yetersiz belli ki.
Soran1 yılBenim gibi birilerinin olması ilginçmiş doğrusu ama işte bir tek o sorunun cevabını bulamadım. Sevgilimle sevgili olmadan önce ona sormuştum âşık olduğundan nasıl emin oldun ki diye bir de sence ben sana âşık mıyım diye sormuştum o şekilde onun söyledikleri üzerine sevgili olmuştuk. Keşke âşık olup olmadığımı diğerleri gibi anlayabilseydim diyorum bazen. Aşkı ispatlayan bir anime vardı onu bile izledim ddjjjdndj ama ispat tatmin edici değildi öyle hatırlıyorum. Kısacası elde var sıfır. Bilmiyorum diyebilirim sanırım. Senin bir fikrin var mı?
- 1 yıl
İletişimin de benziyor biliyor musun 😂
Benim sorularım sanki onlar 🤣
Aslında bence cevabı verdin, yani biliyoruz ama bulamıyoruz.
"Mesela her şeye rağmen seviyorum her şey için değil. Bu ince bir detay."
Daha da ince detay "her şey için"
Aşk bence insan duygudurumunun zirvesi. Aynı zamanda cinsellikte de Nirvana'ya çıkılabilecek tek yol. (Konu etiketine de gönderme olsun djjdk)
O yüzden dediğin gibi rağmen olmadan, her şey sevilince, uyumlanınca, eşleşince olabileceğiz galiba 😀
Böyle bir şey mümkün mü onu da bilmiyorum.
https://www.netflix.com/tr/title/80199029
Belki de şöyle bir şey lazım gerçekten, tavsiye ederim bakmadıysan.
Sen diğer aşk denilenlere bakma. Başkasına aşığım dedikten kısa zaman sonra başkaları ile sevişenler var. Yani aşığım diyen herkes gerçekten aşın hakkını veremiyor.
Asıl gerçek olan, değerli olan böyle tanımlanan, nadir olan bence. Yoksa herkes herkese aşık jdjdkd
Soran1 yılYoksa ben sen miyim djjdjkdjd
Her şey için evet ama sorun o değil mi zaten her şey için sevemiyoruz o hep her şeye rağmen oluyor. Acaba çok mükemmeliyetçiyiz de aşk bizim gözümüzü kör edemiyor?
İlgi çekici bir diziye benziyor bölüm sayısı fazla değilmiş belki izlerim djjjdjdjdj teşekkürler tavsiye için
Ya tabii ki öyle her âşığım diyen gerçekten aşkı yaşasa dünyada birçok insan üzülmezdi zaten diye düşünüyorum. Ama işte gerçekten âşık olan insanları da bizim gibiler üzüyor gibime geliyor bi' tık 🤏🏻- 1 yıl
Cinsiyet tutmuyor yoksa acaba ben misin derdim belki jdjdkd ama onun haricinde de noktadan sonra ama yazmışsın, değilsin 😂
Mükemmeliyetçiyiz'i idealistiz yapsak olur bence? 🙃
Gerçekten aşık olana biz de aşık olmaz mıydık? Yani bizim tanımımıza göre olana? Çünkü bence aşk iki kişilik yani birisi aşık diğeri değil olamaz. Ya birlikte çıkılır oralara ya da çıkılmaz. Çıktığını zanneden de yanılıyordur.
Soran1 yılYa of kusura bakma yapmış mıyım bakmak bile istemiyorum şu an sjjsjdjdhd bir bakayım bakalım
(...)
Ya cümle bitmiş ya ondan nokta koymuşum ama haklısın bağlaçlar iki yargıyı bağlıyor tek cümle olması daha doğru.
Mükemmeliyetçi ve idealist olduğumuzdan kusur ve eksiklikleri görüyoruz. Ondan kör kütük âşık olamıyoruz zaten.
Valla oluyor benim bildiğim. Bana iki insan âşık oldu bu dünyada. Birisini romantik anlamda çok sevdim ama âşık olmadım
Diğeri benim yalnızca arkadaşımdı ama şu an iletişim hâlinde değiliz. (Umarım beni unutmayı başarmıştır, mutlu olsun isterim. Benden yana mutluluk yoktu ona. Sevgilim olduğunu bildiği hâlde âşık olmuştu. Üzücüdür eminim o yüzden unutmasını isterim.)
Bu iki insan da âşık oldum derken yalan söylüyor olamaz herhalde hım? Bana doğru söylüyorlar ve ben taş kalpliyim gibi geliyor biraz.
- 1 yıl
Olur mu ne kusuru ama yazılmayacağını biliyor olman yeterli 😀
Bir de işin o tarafı var değil mi, aşık olduğunu zannedenlerin unutabilmesi.
Umarım.
Aşık oldukları konusunda yalan söylemiyorlar. Yani hissettikleri yoğun bir duygu bu doğru fakat aşk değil. Tanımları farklı.
Sevgi ilr aşk çok karıştırılıyor mesela, ilk hoşlanmayı daaşk zanneden var uzaktan platonik olanı da. Oysa hiçbiri aşk değil.
O yüzden onlar da doğru söylüyor ama sen de taş kalpli değilsin 😀
Şöyle düşün biz pasta istiyoruz ama bende kek ve krema var bundan da pasta olur diyorlar. Bunu kabul etmedik diye biz suçlu veya taş kalpli olamayız 😀
Soran1 yılAma bizim tanımımıza uygun davranıyorlar. Mesele her şey için sevmekse bunu yapıyorlar. Bir rağmen yok onlar için. Mesela en basitinden bana âşık birisi var diyelim ki dünyadaki en güzel kişi benim onun gözünde bu tamam ama ben, Nicole Kidman'ın benden güzel olduğunu bilirim. Onlar nasıl bilmez bunu anlayamıyorum. Ben kimseye bu denli kör kütük vurulmadım yani djddjdjh bu dünyanın en güzel ve yakışıklıları vardır ve biz normal insanlar varız bana henüz hiçbir duygu bu gerçekliği inkâr ettirmedi. Ben o yüzden dış görünüşün bir önemi yok derim. Kimseyi dünyanın en yakışıklısı görmeyeceğimi bilirim hoş amacım dünyanın en yakışıklısıyla çıkmak da değildir zaten. Bu bile insanları biraz kırıyor. Ben de kırılırdım belki bilmiyorum. Ben sevgilimin bana olan aşkını da seviyorum ama bencil de değilim onu kullanmıyorum ben ona gerçekten sevgi duyuyorum sadece o aşk yok işte.
Ben şarkılardaki, filmlerdeki, dizilerdeki ve kitaplardaki aşkları da çok seviyorum. Şiirlerde de aşkı çok güzel anlatıyorlar aslında. Eskiden asla ama asla âşık olmak istemiyordum. Hiç âşık olmamayı dilemiştim. Belki de kabul edilmiştir ve bu nedenle aşktan hiç anlamıyorumdur diyorum ara sıra da.
Bir de bazen fjdjjfjdj dünyadaki herkes bana âşık olsun isterdim eskiden ama derdim ben kimseye âşık olmayayım diye eklerdim.
Ben o diğer çocuğun aşkının hoşlanma olduğunu kabul edebilirim. Her ne kadar çok düzgün bir karakteri de olsa bana çok kısa sürede hatta sanırım tek bir anda âşık olmuş olması gerekiyordu ki bu bence pek mümkün değildi ancak sevgilimin aşkına inanıyorum. Çok fazla kez sorguladım ama inanıyorum. Acaba ona bir sorsam mı tekrar nasıl anlıyormuş âşık olduğunu djdhfjdd
Taş kalpli değilsek de var bir farklılık kalplerimizde.- 1 yıl
Kalpte fark yok zihinlerimizde var 😀
Mesela olaya çok gerçekçi bakıyorsun ve bu aslında çok güzel bir şey 😎
İlgi duyulma, istenme, beğenilme hissknden haz alıyorsun o düsüncenin sebebi o. Kleolatra gibi 😀 Bu da normal.
Sevgilne gelince sadece krema ve kek ile gerçekten pastabyapılabileceğine inanıyordur, hissediyordur hatta sana da bunu hissettiriyordur. Yapar da ama sen onu pasta kabul edecek misin asıl konu o 😂
Mesela şunu sorarak test edebiliriz. Sevgilinde ne olsa aşık olurdun? Bunun bir cevabının olduğuna eminim. Yazmak zorunda değilsin sadece fark et diye sordum 😇
Soran1 yılEvet, olabilir, mantıklı.
Gerçekçilik iyi de gerçekler güzel değil ki (genel)
Bugün de normalim Allaha şükür fjdjjjfj ama işte insanlar böylelerine ne diyor biliyor musun yani benim gibilere? Hafif bir üslup kullanacak olursam "ilgi peşinde" diyor. Dolayısıyla pek normal görmüyorlar pek sevmiyorlar da.
Güzel soruuuu... Evet, bir cevabı var yani doğru düşünüyorsun amaaaa yine de ne bileyim bir insanda bu özellik yok diye terk edecek değilim herhalde. Bu, şu cümleyi hayata geçirmek olur: İyiyse cami yaptırsın.
Yani iyi insanları eften püften sebeplerle hayatımdan çıkartmam gerekmiş olur aşk uğruna. Bu da aptallık olur yine aşk uğruna.- 1 yıl
Evet gerçekler güzel değil ama gerçek olmasından da kötü değil 😀
Ahaha normalsin, bırak istediklerini desinler bu önemsiz. Önemli olan sende olanın gerçek olup olmaması. Dünya yuvarlak dendiğinde de kimse inanmamış söyleyene deli demişlerdi 😂
Evet aşk delisi olabiliriz jdjdkd
Aslında hayatından çıkartman gerekmez. Mesela dost veya arkadaş tanımlamasına çekebilirsin. Benim bu tarz isimlendirdiğim ve şu anda sevgilisi olan, evlenen kişiler var. İletişimimiz de devam ediyor.
Aşk yaşamayacağız veya hayatımıza birlikte devam etmeyeceğiz diye o insanı kaybetmek zaten doğru değil.
Senin sebep benden daha eften püften olamaz 😂
Şu anki temel kriterim okuduğunu ve duyduğunu doğru anlaması mesela jdjdkd
Soran1 yılBende olanın gerçek olup olmaması ne demek oluyor tam olarak?
Aşk delisi şey mi oluyor? Aşka âşık.
Ama onunla arkadaş olmayı beceremem ki ben djdhdjfh o kadar yaşanan şeyden sonra olmasını geçtim hiçbir şey yaşanmasaydı da sanki ilk tanıştığımız günden beri arkadaştan fazlasıydık onunla. Hem... Bak komik gelebilir ama ondan ayrılırsam bir daha kimseyi bulamam ki gibi geliyor djdjhgdj yani o iyi birisi gerçekten hem epey uzun bir ilişki sayılır hem hem hem dünya çok kötü bir yer artık kimseye güvenilmez öyle kolay kolay o benim herkese, her şeye düşünmeden güvendiğim bir dönemde hayatıma girdi ve o zaman dünya benim gözümde bir çocuğun gözündeki kadar güvenilir, saf ve temizdi fakat anladım ki benim dünya dediğim sadece gerçekleri silinmiş yeni bir gezegenden ibaretmiş. En önemlisiiii iyi birisi işte kısacası. Bana asla asla asla asla zararı dokunmaz. Zarara sebep olan şey, benim. Ben kendime zarar veriyorum bu ilişkide. Hatta arada ona da zarar veriyorum. Mesela şu an ondan nefret ediyorum her bir zerremle ancak deseler ki ya seni öldüreceğiz ya da ayrılacaksın yine de ayrılmam şu hâldeyken bile. Bilmiyorum ilişkiyi bitirmemek için her şeyi yapabilirim. Arkadaş da kalamayız bu nedenle. Başkasıyla mutluluğunu öylece izleme olgunluğunu gösteremem ama kıskanç olduğumdan değil neden bilmiyorum kdjghgh
Senin sebebin mantıklı ya okuduğunu anlarsa trip falan atmaz iyi yani benimki epey saçma sjddf
Bana göre kriterlerin katmanları vardır mesela benim âşık olmam için gereken kriter sevgili olmam için tek kriterle aynı değil. Böyle değişik bir durum. Ben biraz... Şey... Eee... Biraz dengesiz miyim ne djjdjdffj- 1 yıl
Hayır aşka asık olmak başka bir şey biz o değiliz. Mesela sevgilini ve ona olan ilgini çok güzel anlattın. Omun aşkı sana yeterli gelseydi o zaman aşka aşik olurdun.
Aşk delisi demek aşk hakkında normalden aykırı düşuncelere sahip olmak demek. Sende olanın gerçek olması da aşk hakkındaki tanımının doğru olması gerçeklere dayanmadı demek.
Bak ne kadar güzel tarif ediyorsun şu anki ilişkinizi ve hislerini. Umarım o eksik olan da tamamlanabilecek bir şeydir ve tamamlanır da iki aşık olarak devam edebilirsiniz 😀
Çünkü dengesiz değilsin ama ya aşıksın farkında değilsin ya da takıntı yapmışsın, bağlılık geliştirmişsin 😀
O eksik parça üzerine düşün bu yazışmalardan sonra mutlaka 😇
Soran1 yılBen takıntılıyım ya ama zararsız takıntılı dkdjdjjj yani zararım uyku düzeni bozmak falan maksimum.
Anladım ama aşk delisi olayını, gerçeklik mevzusunu anladım hatta gayet kafama yattı.
Valla eksik olan şeyi ben defalarca konuştum onunla. Biz ölüme kadar böyle kalırız benim bir umudum yok. Gelsin de bu satırları okusun belki bir tur düşünür ama onu da yapmayabilir şüpheli ndhdjdjj
Aman neyse ben yine depresife bağladım. Mesele kelebekler değil miydi? Hissediyoruz bir şeyler işte iyi tarafından bakalım djdjdjh
Senin niye hayatında kimse yok peki güncel olarak? Âşık olamadığın için denemeyi mi bıraktın yoksa?
- 1 yıl
Durumunuz zaten iyi senin nefret etmen ve o eksik şey hariç 😂
Benim umudum var sizden 😀
Hayır asla denemeyi bırakmam. Belki ölene kadar denerim ama aramaya devam 😂
Hep bir farklılık, eksiklik, toksiklik vs. oluyor. Her şey konusu olamadı yani şu zamana kadar. Bunu aramaktan, istemekten de vazgeçmicem çünkü beni tatmin edecek şey o olacak 😇
Soran1 yılMesela şu an uyuzluğuna gidip arayıp uyandırmak istiyorum içimden geliyor djdjdjjjddjdj
Bence toksikliğin dibini vurduk biz sıyırıyoruz hatta ekmek falan banıyoruz djdkdjdj
Ama inşallah sen haklısındır umut vardır yani
İnşallah bulursun o zaman hayırlısıyla sen de her şey için sevebileceğin birisini diyeyim. Arayışa devammm!- 1 yıl
Uyuzluğuna uyandırmak istemek mi, ebet baya toksik jdkdkd
Peki özel değilse neden nefret ettiğini de yaz konuşma bitmeden önce. Bana da tecrübe olsun.
Çünkü zihnen ve ilişki kafası olarak bu kadar benzediğim birisi nasıl olur da iliskide olduğu kişiden nefret edebilir merak ettim 😂
Soran1 yılOnun yüzünden kötü hissediyorum çünkü. Ne bileyim hiçbir zaman anlamadı ki beni. Hep kendi işlerinin önünde engel oldum ne hikmetse. Bana özen göstermedi. Hani benim hakkımda özellikle ezberletmezsem onca yıla rağmen hiçbir şey bilmez mesela ama şu an güncel olarak nefretimin sebebi ne bileyim benden istediği şeyleri yapıyorum yani tamam bunları kendi irademle yapıyorum sonuçta çocuk gibi oturup kimseyi suçlayacak değilim bunun için ancak insan istediği şeyi alınca böyle mi davranır? Ben diyelim ki bir kıyafeti çok almak istiyorum ama param yok bir süre sonra elime para geçiyor alıyorum kıyafeti ya uzun bir süre ben onu giymeye kıyamam. Her kullandığımda katlarım öyle savurup atamam bile diğer kıyafetlere yaptığım gibi. Sonra bedenim yeterince temiz değilken asla giymem falan baya kıyamam yani eskitmeye. Çünkü onu çok istemişimdir o benim "kıymetlim"dir yani Gollum'a dönüyorum djdjdjdjgd
Neyse işte örneği geçersek ben onun isediği şeyi ona veriyorum. Diyelim ki bir açıklama ya da bir sır ya da başka şeyler de olabilir ama sonuç olarak çok peşinde koştuğu bir şey ve sonra noluyor biliyor musun? Hiç yaşanmamış gibi yapıyor. Abi o zaman bak O ZAMAN niye peşinde koştun ben benimle kalırken o açıklamalar, o yazılar ya da o fotoğraflar yeterince mutluydum hani anlatabiliyor muyum? Paylaşmak gibi bir talebim olduysa bile bunu yapmamaktan da fazlasıyla mutluydum. En azından bir beklentim yoktu anlıyor musun? Rahattı kafam. Benimle mezara diyordum ama sonra sonra noldu? Chatgpt gibi belleğine kaydetti ve çekip gidip işine baktı. E bu bilgiyi kullanmak gerekmiyor mu canımın içi demezler mi insana? Yapay zekaya bile şimdi belleğindeki bilgileri kullanman gerekiyor dediğimde bunu başarabiliyor.
Soran1 yılSonuç olarak ben iki haftadır beklentisi karşılanmayan bir insanım. Ve asla asla asla asla umrunda bile değilim. Nefret ediyorum ya gerçekten nefret ediyorum şimdi de on günlüğüne işleri çok yoğunmuş dedim sana yazmam o zaman yarından itibaren. Sinir krizi geçiriyorum ama. İnsan hiç mi çabalamaz? İnsan özen göstermek için hiç mi çabalamaz? Ben ona ilişkideki beklentilerimi de söyledim ama umrunda değilim ki çocuğun. Olay çıkarınca hayatının içine eden kötü takıntılı sevgili oluyorum. Ya abi Allah da beni kahretmesin ya ne istedim ki ben? Zaten her gün sabahlıyorum tüm gün uyuyorum beni görmüyorsun vampir gibi Güneş ışığından kaçar oldum. Beni umursa biraz ya umursa ama yok biliyor musun umursamasın lütfen. İstemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Hayatta hiçbir şey istemiyorum. Hayatındaki önemli işleri kadar anlamım yok. Ya meşgul adamın çekiciliği olur hani di mi krizi fırsata çevir o da yok niye çünkü öyle taraklarda bezi yok beyefendimizin. Ben boş beleş bir kadınım o kadar. Neyse ne.
Soran1 yılİki hafta dedim ama güncel olay iki hafta yoksa ilişkimiz boyuna aynı sorunlar farklı şekillerde zuhur etti yani.
Soran1 yılAma gerçekten çok iyi birisi. Yani kötü niyetle yapmıyor bunları hiç. Adi karakterli birisi değil yani. Sadece keşke böyle olmasaydı.
Soran1 yılUmarım pek içimde umut yok ama offff bugün çok depresifleştim bu ne yaaa ben bu sitede millete umut etmeyi bırakmayın deyip duruyorum en ufak bir umutsuzluk görünce ne bu hâlim djdjdjdj
Rica ederim sana hayatta ve ilişkiler konusunda o zaman sanırım bol şans diliyorum. Teşekkürler, güzel bir sohbet olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.- 1 yıl
Ahahaha 😂
Onun sebebi ne biliyor musun? Terzinin kendi söküğünü dikememesi 😀
Bende de oluyor o sık sık ve bu da normal, çünkü öyledir.
O yüzden bence umut var. Hatta bir öneride bulunabilirim. Biraz ilgiyi azalt, ona ilgi göstermek için alan ver, özlesin vs.
Benim için de çok keyifliydi. Yazma şeklin, üslubun, aşk tanımın, düşünme tarzın vs. benziyordu.
İyi geceler 🙏
Soran1 yılYıkılacak yer arıyorum, aşk oyunları kurma devrini kapatmak zorunda kalalı çok oldu aslında hiçbir zaman beceremedim o işleri muhtemelen ama yine de haklısın. Uzak kalabildiğimde her zaman kıymetlisi ve birinci önceliği oluyorum. Bunu da konuştuk. Böylesine yüksek bir farkındalığa rağmen bu denli çocukluk niye oluyor acaba? Hiç bilmiyorum.
Sana da iyi geceler, ne diyorlardı? Tabii öyle bir şey mümkünse. (Bu banaydı bu arada senin gecen güzel geçer umarım)- 1 yıl
Ben yaında uyurum herhalde, o yüzden kabus falan görmezsem güzel geçeceği kesin 😂
Bu aşk oyunu kurmak değil. Onu zaten yapma ve ben de tavsiye etmem. Bu normal ilişkilerde de böyledir.
Sen ne kadar gidersen o kadar geri çekilir, sen ne kadar çekilirsen o kadar gelecektir. Murphy Kanunları çalışır 😀 Eğer bilmiyorsan bir oku o kanunları, faydası olur 😎
Hatta yapabildiğinde de oluyormuş.
Bunu sürekli yapabilmek için de başka bir ilgi odağı daha yarat kendine. Mesela onun belli ki işi var, sen de bir şey bul 😀
Soran1 yılBen hiçbir şey yapmak istemiyorum ki belki de yapamıyorumdur. Ama kendini uyuşturmak kolay oluyor. Öyle yapıyorum o yüzden. Takılıyorum buralarda.
Ben o kanunları sadece talihsiz olaylar olarak biliyordum ama demek ki eksik kalmışım bakınırım zaten doğru oldukları şimdiden deneyimlerimle sabit jjfjfndjdj
Soran1 yılUmarım harcamayı bırakırım. Yani zamanı.
Tekrardan teşekkür ederim sohbet için seni de tutmuş bulundum tekrardan iyi geceler:))
Soran1 yılŞey...
Ben geri geldim de bir haberim var ya
Immm
Biz niye âşık olamıyoruz biliyor musun? Buldum yani.
Çünküüüü biz hep karşılık buluyoruz. Düşündüm ben. Ne bileyim ya gece gece kafama esti düşündüm işte. Hani şu bahsettiğim sevgilime rağmen bana âşık olan elemanın adı Mehmet olsun tamam mı? Mehmet diye düşündüm, benden iyi durumdaydı. Hep ben ona üzülüp durdum. İşte o kadar acı çekiyor ki sarhoş falan oluyor dedim, keşke hiç tanışmasaydık falan dedim ama ama ama o benden iyi durumdaydı niye üzüldüm ki? O âşıktı. Ben? Ben değildim. Ben bir daha acaba o da beni seviyor mu diye merak edemeyecektim. O çektiği acıdan bile memnundu bense ağlanacak hâlime gülen insandım. O bir şeyler hissediyordu, o yaşıyordu! Oysa ben yaşamaya dair tek bir belirti bile göstermiyordum. Onun kendiyle beraber beni sürüklediği hikâye güzeldi diye düşündüm. Tanıdık, eski bir duyguyla uzaktan merhabalaşmak gibiydi aynı. Bu gerçek beni üzdü. Ben âşık olmuştum düşündüğümün aksine. Ben sevgilime âşık olmuştum fakat âşıklar kavuştuğunda bütün hikâye bitti. Ya masallar da öyle değil mi? Ve sonsuza dek mutlu mesut yaşadılar. Herkes farkında artık heyecan verici bir şeyler kalmadığının.
Demem o ki âşık olmak istiyorsan git asla kavuşamayacağın birisini sev. Aşk bambaşka bir duygu yoğunluğu ve kelebek hissi aşkı anlatmanın yanında o kadar eksik kalıyor ki.
Soran1 yılAy beğendiremedik ama kavuşamazsan âşık kalırsın dene istersen denemek bedava djdjdjjdj
E hadi hormon diyelim dkddhkkd
Teşekkür ediyorum efendim beğenmeniz onur verici :))
- 1 yıl
Kavuşamazsam aşk olmaz ki o yüzden aşık da kalamam 😂
Ne demek efenim bu şekilde yazabilen çok az o yüzden olur de olur da bir gün beğenmezsem jdjsks
youtube.com/shorts/VDGdHiBRblU?si=UPbDFLu2b_pYPk3W
Soran1 yılAsıl kavuşamayınca bir ömür bile âşık kalabilirsin. Aşkı yaşayamazsan birikir yaşamaya başladığın gün tüketmeye de başlarsın ne kadar zaman biriktirdiyesen o kadar zamanda tükenir aşkın. Artık âşık değil, alışık olursun.
Tamamdır dkdkdkk seni tam kalbinden vururuz eğer beğenmezsen
- 1 yıl
Seni de kaybettik jdjdk
Kim bozdu zenin ayarlarını? Ne güzeldi oysa 😂
Aşk ise o zorunlu durumlar hariç ayrılık olmaz.
Kavuşulamadıysa zaten yaşanamamıştır o hiç aşk olmaz 😀
Olsa olsa hoşlantı, takıntı, saplantı olur 😂
Mesela kutup ayısına aşık olabilir misin ya da dinozora hatta marsa?
Olamazsın çünkü hiçbitini gerçekten bilmiyotsun, deneyimlemedin ve yaşamadın 😀
Hoşlantı, ilgi, beğeni vs. hepsi olabilir ama aşk olamaz.
Seni de kaybetmeyeim bak lütfen 🙏 jdjdk
Soran1 yılE ama sen de şimdi eh yani abarttın o kadar da değil bence. İnkâr ettiğin şey aşk yoktur diyen insanların bir numaralı savunması falan yani. Aşk diyorlar idealize etmektir. Yani idealize etmezsen âşıksın diyemeyiz zaten bunu konuştuk. İkimiz de gerçekçiydik bu yüzden idealize edemiyorduk mesela. İdealize ettiğinde aşkın sürmesi için gerçeklerle tanışmaman gerekir. Eğer bir gün gerçekleri görürsen mesela o insanın o kadar harika olmadığını fark edersen aşk biter. Bunun için de aşkı yaşamak zorundasın ki zamanla daha çok şey fark edebilesin. Eğer yaşamaya asla fırsat bulamazsan hep idealindeki gibi güzel kalır o insan ve o insanla olan anıların. Seni reddeden insana bir ömür platonik kalırsan bu biraz saplantı diyebiliriz tabii unutulması daha sağlıklı ama kısa ya da bu olaya aşk deriz yaniiii senin söylediğin bilmediğine âşık olamazsın mevzusu mantıklı değil bilakis insanlar özellikle bilmediklerine âşık olurlar hatta bilmedikleri için âşık olurlar. Bir ara internette bir söz dolanıyordu aşk meraktır diye. Bildiğinin nesini merak edeceksin ki? Bilmediğin şey seni çeker, bir gizemdir.
Ya sen hormon dedin ama ben dün izlediğim bir Türk dizisinde gördüğüm aşk üçgeni üzerine uğruna diziye katlandığım karakter platonik olunca ve bunu güzel aktarınca izleyiciye durdum düşündüm ben bir daha böyle bir şeyi nasıl yaşayabilirim? Yaşayamam onu da güzelce fark ettim çünkü ben alışanlardanım. Hiçbir zerreye heyecanlanamayacak kadar alışkınım ben. Bu yüzden idealize de edemiyorum zaten. Yeri gelir sevgilimden iyi bilirim onu. Bu da gece gece sıktı canımı işte insan niye hep âşık kalamıyor ki? Niye?
Aşkta zorunlu olmadıkça ayrılık olmaz diyorsun ya o doğru sonra da aşk tükenir işte biter ama yine de ayrılmazsın çünkü alışırsın ya her bir zerren alışır anlıyor musun? Çekip gitmek bir uzvunu bırakmaktan daha acı daha zordur.
Drama istiyoruummmm dkdjdjdjdjd bu hayat böyle çok sıkıcııııı djdjdjdh Nefes aldığımı hissetmek istiyorum of çok bunaldımmm- 1 yıl
AhahhHa aslında kendine cevabı sonda vermişsin jdjdjkd
Bakış açın bu istek sebepli değişiyor.
Yoksa
Bilmediğine aşık olunmaz. Bak onun için ayrı kelimeler kullandın, merak ve gizem gibi. Aşk yaşamaktır.
O insanın o kadar harika olduğunu görmezsen aşk biter değil, öylr olduğunu gördüğünde başlar zaten.
İnsan hep aşık kalabilir. Aşk olmayana aşk dediğiniz için kalamıyor 😂 Mesela birisini surekli sevebilirsin, sürekli güvenebilirsin, sürekli saygı duyabilirsin değil mi olumsuz bir şey olmadıkça? Aşk'ın farkı yok. Hep kalınabilir.
Hayır. Zorunlu ayrılıkta aşk tükenip bitmez. Çünkü yaşanmıştır ve tek de devam ettirilebilir. Yaşanmayan aşk devam ettirilemez ve tükenir.
Fakat bu hormonlarla ne yazsam olmayacak gibi, aana drama lazım dramaaaa jdjdksk
Soran1 yılYa ama sen hiç âşık olmadın ki neden bu kadar büyük laflar ediyorsun? Belki de aşk denen şeyin böyle bir şey olmasını istiyorsun, olamaz mı?
Aşk ve sevgi farklıdır ama ya sevgi bitmez aşk biter gibi geliyor bana.
Ayrıca hormon deme şuna ya kendimi kötü hissediyorum dkddjdjdj suç işliyormuş gibi falan yani hormonlarımla alakası yok bence durumun
Ha bu arada zorunlu ayrılıkta zaten aşk biter demedim ki aksine bana sorarsan daha da büyür.
Bana gerçekten drama lazım ama illa benim yaşamam gerekmiyor birileri beni kendi dramasına dahil etse de olur birilerine çöpçatanlık yapsam mesela huzurum yerine gelecek gibi
Ama soru: Bu hayatta gerçekten âşık olduğuna inandığın bir insan ya da kurgu bir karakter falan var mı?- 1 yıl
Çünkü sevgiyi çok iyi biliyorum. Güveni, saygıyı, sadakati, ilgiyi, hayranlığı, tutkuyu vs. hepsini biliyorum. Tek eksik aşk. O da zaten bunların toplamı olduğu içkn aslında onu da biliyorum 😀
Elinde 1,2,3 varsa 7'yi bulursun 😂
Aşk yaşamış olafak bildiğim var hatta çoğu kişi biliyor.
Yıllarca aynı tribünde yan yana.
Soran1 yılAşk bunların toplamı değilse ya başka bir şeyse?
Kim bunlar ben bilmiyorum isimleri yok mu? (Araştırıp bulabileceğimi biliyorum ama şimdi konuşuyoruz senden dinleyeyim)
Soran1 yılÂşık olursan beni unutmuyorsun tamam mı? Sen bir gün âşık olacaksın o kesin o gün geliyorsun kaç yıl sonra olduğu mühim değil bana anlatıyorsun anlaştık mı?
Bakarım aşk neymiş öğrenirim belki kim bilir?
Soran1 yılBenden geçti artık ya ben sevgilimle devam etmeyi düşünüyorum belki ona âşık olurum
Beni yine de unutma birilerinin aşkı anlatması lazım ki bilgilenelim dddhgdj hem ben merak ediyorum bakalım haklı mısın değil misin ara sıra bildirim atarım sana olmadı her yılbaşında falan
Soran1 yılTükenmişlik sendromu yaşıyorumdur belki ama durum bu yani hayat benim elimde ben de ayrılmayacağım onu biliyorum e sonucu görmek için "deha" olmaya gerek yok
Diyelim ki ben haklı çıktım o zaman ne olacak? Hadi onu da düşün şimdi.- 1 yıl
Ahahaha videoya güzel göndermeydi 🤩
Sen ayrılmayacaksın da onun senden ayrılmayacağını nereden biliyoruz? 🙂🙃
Haklı çıkamazsın o imkansız. Çünkü ben aşkımsı denilenleri de yaşadım, kendim de platonik aşk denilen şeyi hissettim.
Ne bana sana aşığım diyenler bana aşıktı ne de benim platonik hissettiğim aşktı. Yok öyle bir şey 😀
Yani test edip onayladım ben hepsini 🤣
Soran1 yılAyrılmaz eminim. Biz hastalıklı bir çiftiz. Olmuyor yani var psikolojik problemlerimiz bizim de dkdjjjdd
E hadi olmasın madem ne diyeyim djdjjdjdj âşık olursan merak ediyorum yaşanacakları çok bekletme beni âşık ol birilerine artık djhdjbdf
Soran1 yılBilmem ki belki gösterir zanan
Keşke öyle olsaydı neyse mühim değil yaşadığım sürece her yılbaşında bildirim atacağım sana fjffff
Soran1 yılYılda bir olması için
Soran1 yılAklıma ilk o geldiği için yoksa o günün anlam ve önemine binaen değil
Soran1 yılOlur dndnbd
Soran1 yıl@organiq tekrardan merhaba sjsjjshd
İşin sırrını çözdüm: Âşık olamama sebebim, kaçıngan bağlanma stiline sahip olmamdı.
O bana çok kısa bir sürede âşık olan çocuk ise dehb sahibi bir insandı yani aslında bana âşık olmamıştı, sadece bana hiperodaklandığı bir dönemdeydi ve âşık olduğunu düşünmüştü oysa beni gerçekten hiç tanımıyordu. Sevgilim ise bana âşıktı ama kaygılı bağlanma stiline sahipti. Konuya dönersek sen de kaçıngan bağlanma stiline sahipsin gibi geliyor bunun üzerine hiç düşündün mü? Ben kendimden eminim hatta yaşadığım bütün her şeyin gizemi çözülmüş gibi hissediyorum. Aşktan bu denli uzak olmamın sebebi hatta onu da geçtim birilerinin aşkına karşılık vermenin oluşturduğu stres tamamen kaçıngan bağlanmayla ilgiliymiş. Bunca zaman boyunca sorunlu olduğuma inanmıştım ya da birilerine âşık olamayacak birisi olduğumu düşünmüştüm ama sadece kaygılı bağlanan birisiyle kaçıngan bağlanan birisinin aşkının aynı olması mümkün değilmiş bütün mesele de buymuş. Bir de tabii sağlıklı bağlanan tip de var onun aşkı da bu ikisinin aşkından farklıdır elbet. Sonuç olarak bütün gizem çözüldü bu konuda ne düşünüyorsun?
Soran1 yılKendi adıma aşktan bu denli uzak hissetme sebebimi buldum onun haricinde hastalığımı arıyordum onu da buldum yakında da ilaç içmeyi şimdilik reddettiğim için emdr terapisi alacağım belki ondan sonra yine bir aydınlanma yaşayıp buraya gelebilirim sjsjjsjsd
Burası bir ergenin kendini keşfetme yolculuğuna döndü birazcık ama yapacak bir şey yok 19 yaşında hâlâ bir ergen olarak her an her şeye fütursuzca kapılabilirim yani bundan bir ay sonra bütün fikirlerimin değişmeyeceğinin garantisini veremiyorum ne yazık ki- 1 yıl
Biliyor musun deliler ben deliyim diyemezler, çünkü deli olduğunun farkında olamazlar.
Ergenler de ben ergen değilim der 😂
Sen bir ergen olarak yazıyorsan, çıkmışsındır 😇
Düşünceler, teşhisler, yaklaşımlar tabi ki değişebilir. Benim de değisiyor onun yaş ile ilgisi yok 😂
Özel değilse hastalığından daha doğrusu rahatsız olduğun semptomlardan bahseder misin?
Ha bu arada gizliyken etiket olmaz boşuna etiket yapmaya uğraşma 😂
Soran1 yılBir noktada haklısın ancak ergen kelimesi karşı tarafı küçümsemek için kullanılıyor ve bu durumda biyolojik olarak ergen olduğunu bilen bir insan bile bu söyleme sinirlenebilir buna benzer şekilde deli de bir hakaret olarak kullanılabiliyor. Zaten deli şeklinde bir teşhis de yok o yüzden psikolojik problemleri çok ileri düzeyde olan ya da herhangi bir nörolojik problemi olan kişiye deli dediğinde yine sinirlenmesi gayet normaldir fakat haklı olduğun nokta bu tip hastalıkları olan insanlar hastalığı kabul etmekte zorlanırlar hatta ilaç kullanmak istemezler fjdjdjdjd ama yani benim durumum farklı aslında böyle söyleyince komik geldi sadece
Benim hastalığım tam hastalık sayılmıyor galiba ama normal dışı bir durum denebilir anksiyete ve eşik altı duygudurum bozukluğu şeklinde ifade etmişti doktor. Benim yazdığı ilacı kullanmıyor olma sebebim hastaneye güvenmiyor olmam koyulan tanı çok ciddi bir durum değil zaten ilaç da epey düşük bir doz o hâlde ilaçsız da halledilebilir gibi geldi bana ve denemek istedim bu emdr zaten benim son deneyişim gibi olacak işe yaramazsa ilaca başlarım tabii ki. Hastaneye güvenmeme sebebime gelirsem de hastanenin biraz paragöz olduğunu söyleyebilirim sanki hastaları iyileştirmeyi değil de daha çok hastaların hastaneye ve ilaçlara bağımlı olmasını istiyorlar gibi bir durum seziyorum o yüzden o süreci hiç başlatmak istemiyorum. Hatta kontrol etmek adına devlete de gittim bunun üzerine devlette hiçbir test yapılmadan bambaşka bir ilaç reçete edildi. Yani psikiyatri biraz garip bir yer şimdi ben hangisine güveneyim? Beynim bu kadar önemsiz mi benim deneme tahtası gibi ilaç yazıyorlar?
Etiket derken ne demek istedin onu tam olarak anlayamadım şu ismini @ işaretiyle yazmamdan mı bahsediyorsun?
Soran1 yılDüzeltme: Deli dana hastalığı diye bir teşhis varmış benim haberim yokmuş.
- 1 yıl
Evet evet @ kullanılarak yapılan 😀
Bence de iyi yapmışsın. Gördüğüm kadarı ile gayet araştırmacı ve olaya objektif bakıp değerlendirebilen birisin. Zaten o yüzden ergen değilsin bence demek istedim 😂
Bu konular seni erkenden çıkartmış gibi ergenlikten.
Dene bakalım.
Zaten ilaç da tedavi etmeyecek, sadece sen kendini tedavi ederken daha rahat geçiş sağlamana sebep olacak.
Bence bu konuyu da, özel hayatını da halledeceksin 🤩
Soran1 yılTeşekkür ediyorum öyleyse ergenlikten çıkabilmiş olmak benim için onurdur djdjsjjdsh
Evet gerçekten öyle hatta bazı durumlarda ilaç yalnızca semptomları hafifletiyor hiç tedavi etmiyor bu nedenle kademeli bırakılsa bile ilaçsız dönemde semptomlar yeniden ortaya çıkmaya başlıyor ve bu insanda ciddi bir hayal kırıklığı oluşturuyor olmalı diye düşünüyorum.
Umarım halledebilirim aynı güzel dilek senin için de geçerli<3
Soran1 yılSen de halledersin ya belki bilmiyorum hiç denedin mi ama cevabı psikolojide bulabilirsin gibi geliyor illaki senin yaşadığın durumun da bir adı vardır araştırdığında belki bulabilirsin ya da bir psikanalitik psikoterapi metodunu kullanan bir psikolog ile kendi psikolojinin derinliklerine inmeyi de deneyebilirsin o da ilginç olabilir
Soran1 yılYa hiç öyle birisi yoksa özelliklere odaklanmak yerine keyif almayı neden seçmiyorsun ya da o özelliklere sahip kadın karşına çıktığında sen onun aradığı özelliklere sahip değilsen ne yapmayı düşünüyorsun?
- 1 yıl
Boşuna demedim sana ergen değilsin diye bak soruların bile ergen değil 🤣
Çok doğru sorular.
O yüzden de bir süredir sürekli eksik kapatmaya çalışıyorum. Çünkü ben de yam olarak istediğim erkek figürunde değilim yani kafamda olmak istediğim ile ben uyuşmuyorum 😀
Onu fark edene kadar kendim de hazır olmalıyım haklısın, farkındayım.
Hiç yoksa ne olur ben de bilmiyorum ama 8 milyar insanız ya yarısı kadın olsa 4 milyar eder.
Yaş olarak filtreleyip 8e falan bölsek 500 milyon kadın eder.
Vardır bence 😂
Olmazsa çay demlerim yapacak bir şey yok.
Kalitesiz, negatif, toksik bir yaşayıp (-) yüklenmektense ilişkisiz nötr (0) kalmak teecihim olur 😀
Soran1 yılYani aslında kısacası bu süreç senin kendini geliştirdiğin bir süreç yolun sonunda o kadını bulamasan da yolun sana kazadırdıkları geçen zamanı anlamlı hâle getirecek yani film gibi bir hayat görüyorum açıkçası bu anlamda güzel denebilir. Umarım bulabilirsin, inancın boşa çıksın istemem yani muhtemeleeen sen tam olarak hazır olduğunda karşına çıkacak gibi duruyor hayırlısı diyorum o hâlde
Soran1 yılRica ediyorum öyleyse ben de😊
En İyi Cevaplar
1 yıl2 türlüsü var biri tensel uyum çekim duygusal hoşlanma beğenmekten kaynaklı aşırı heyecan adrenalin mutluluk hormonu felan, ikincisi cinsellikle oluyor dip öpüşme ya da dip gıdıklama şeklinde oluyor ne yazıkki buraya açıkça yazamıyorum, şikayet edip cevabı sildiriyorlar
01 Yorumla
Soran1 yılBence yine de tanımı değiştirmeleri lazım. Âşık olduğunu böyle anlayamazsın. Öylesine bir his de olabilir kelebekler.
Gondolda yukarıdan aşağı inerken içine bir şeyler dolar, bahsedilen kelebek mevzusu o. Adrenalinden bahsediyorlar anlayacağın, bu adrenalinin de yegane sebebi arzuladığın karşı cinsinle her an vuruşma ihtimalinden ibaret. Başka anlam araman yersiz
07 Yorumla
Soran1 yılGondoldakiyle aynısı olduğunu sanmamakla beraber o uçuşmanın aşktan ziyade senin dediğin gibi bir sebeple olduğunu savunuyorum dolayısıyla bana sorarsan tanım değişmeli.
Soran1 yılAşk zaten sevgi kısmında kalanı cinsellik olan başka bir konu bu şey gibi geometri de matematiktir ama farklı bir ders gibi anlatılabilir. Cinsellik aşkın içinde olabilir ama yine de farklı gibi almalıyız yoksa sadece cinsellikle ilgilenen insanları ve âşık olanları ayırt edemeyiz.
- 1 yıl
Şehvet ve sevgi ayrı kavramlardır, sevgiden bağımsız şehvet olabildiği gibi, şehvetten bağımsız sevgi de olabilir. Şehveti seks işçisine hissedebildiğin minvalde, hayatımın aşkı dediğin insana da hissedebilirsin. Bu mevzular birbiriyle girift konulardır. Aşk, sevgi ve şehvetin harmanından oluşur. Aynı anda hem sevgi hem şehvet hissettiğin insana aşki duygular hissedersin. Tek başına oluşamaz, öyle bir dünya yok.
Soran1 yılMantıklı ama yine de insan aşkı idealleştirmek istiyor nedense cinsellik içinde yokmuş gibi davranası geliyor insanın öyle olursa daha kuvvetli bir duygu olurmuş gibi
Soran1 yılSanmıyorum ya cinsellikle bir problemim yok ama cinsellik benim gözümde biraz bencilce ya da sığ bir mesele çok hayvani bir mevzu içgüdüsel yani o yüzden birisine o gözle bakıyorsam onu kullanıyormuş gibi hissediyorum aşk daha farklı olmalı âşık olduğun insan için canını bile verebilmelisin öyle aklı başından alan bir hastalık gibi bir şey olmalı aşk seni her şeye kör etmeli falan
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
26Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
1 yılGenelde bu aşkla ilgili cinsellik olsa karında değil başka yerde uçuşur
21 Yorumla
Soran1 yılÖyle değil işte mesela sallıyorum bir film izliyorsun küçük çaplı bir öpücük ya da beklemediğin bir hafif yakınlaşma sahnesi bazen karnında bir his oluşturur. Ve bu durum beyin sahneyi algılayıp düşünce üreterek mideyi uyarma gibi bir süreci sağlar belki bir hormon uyarılır ya da emin değilim ama midende bir şeyler hissedersin. Aynı hissi sevdiğin ama açılamadığın çocuk sana karşı ufak bir yakınlık gösterdiğinde de heyecanla beraber yeniden hissedersin. İşte buna aşk diyorlar ama bunun aşkla değil cinselliğin düşünce hâliyle daha çok alakası var. Bene bu yüzden tanımı değiştirmeliler çünkü bu karında kelebek hissini öylesine de hissedebilirsin. Âşık olduğunu anlaman için yetersizdir.
1 yılSevgi kalpte , cinsellik kelebekte oluyor bence kimse boş yapmasın sevgi ya da aşk dedikleri şey kalbi ısıtır
04 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle katılıyorum ve hatta ekliyorum tanım değişmeli. Böyle kelebek falan ispatlamıyor âşık olduğumuzu.
- 1 yıl
Kalp sıcaklığı aşk için geçerlidir
Soran1 yılBu tanım daha kabul edilebilir evet
- 1 yıl
Kesinlikle
- Cinsel Yaşam konusunda 557 cevap paylaştı.
1 yılAşk heyecan, heyecan da gaz yapar. Gaz da karından ses gelmesine sebep olur. Buna kelebekler uçuşur denir.
03 Yorumla
Soran1 yılI ı sesle alakası yok midedeki kelebekler sessiz uçuyor benim bildiğim
- 1 yıl
Benimki bir teoriydi. Ama nedense hala savunuyorum.
Soran1 yılHayır öyle olmadığına eminim ya midede acıyla karışık zevk veren bir his oluşuyor kelebekler uçmuyor da mideyi çekiştiriyor gibi
- Cinsel Yaşam konusunda 882 cevap paylaştı.
1 yılHer ilişkin olduğunda ya da flörtlerinde cinsellik yaşanıyor mu? Bence söylediğinle zerre alakası yok, cinsel haz başka, aşk duygusu başka.
019 Yorumla
Soran1 yılYa ama karında kelebek hissi sinirsel uyarıya karnın cevap vermesi gibi bir mevzu bence ve bu da cinsellik oluyor illa fiilen bir şey olmak zorunda değil düşünsel olarak bir şeyler de o kelebekleri çağırıyorsa ben buna aşk diyemem ki aşkı yanlış öğretmişler bence
- 1 yıl
Karşımda nedensizce olgun bir kadın varmış hissiyatı oluştu 😅 Bahsettiğin uçuşma regl döneminde de olabilir buna bakarsak eğer, bir çok örneği var.
Soran1 yılHayır, reglin ne olduğunu bilen birisi olarak söyleyebilirim ki reglin uçuşma yaşatmak gibi yetenekleri yoktur zaten gerçekleşen olayın mide ile hiçbir bağlantısı da yoktur yani belki uzaktan hormonlar falan sebebiyle mideyi etkiler ancak mideyi o anlamda etkilemez. O anlamda etkilemek için tek yol düşünmektir. Mesela eğer gay değilsen bir erkek sana dokunduğunda hiçbir şey hissetmezsin ama bir kadın özellikle ilgini çeken bir kadın ve özellikle tahmin edemediğin sekilde dokunursa o kelebekler seni ziyaret ederler. Çünkü düşünme faktörü. Dokunma aynı dokunma ama senin düşüncelerin işin rengini değiştirir.
- 1 yıl
Benim kelebek etkim de çok ayrı bir dünya mesela. İnce siyah çoraba ilgi besliyorum ve görünce istemsiz olarak mutlu oluyorum 😅
Soran1 yılNe kadar masum anlattın ddjdjdjdjgdj e sana siyah ince çoraplarla mutluluklar diliyorum o zaman umarım âşık olduğun kadın siyah ince çorap giymeyi çok sever diyeyim
- 1 yıl
Ben çok seviyorum ya, kesinlikle giymez hahahaha
Soran1 yılİkna ediver sen de djjdjdjd hem kırmaz o seni
- 1 yıl
Tam uyumuştum Allah seni ne yapmasın ya. Uyanınca yazıcam hadi tatlı rüyalar
Soran1 yılSana da tatlı rüyalar kusura bakma bildirimlerini kapat bir dahakine jdjjdjdjd
- 1 yıl
Tünaydınn
Soran1 yılSana da tünaydın ben yeni uyandım sayılır dhdndjdj
- 1 yıl
Bugün seninle sağlam sohbet çevireceğiz hazır mısın? 😅
Soran1 yılNasıl olacak o djdjdjj
- 1 yıl
Hem konuşacağız, hem dertleşeceğiz, hem de tanışacağız. Yavaş yavaş da olsa başaracağız hahahahah
Soran1 yılNiye peki dfddjdh
- 1 yıl
Sohbeti etkileyici birisin, geç bulduk ama çabuk kaybetmeyelim 😅
Soran1 yılEtkinin yarısı olgun olup olmadığım konusundaki belirsizlikten mi geliyor acaba hım?
- 1 yıl
Yani bence onu zaman gösterecek 😅
Soran1 yılE göstersin göstermesine ama ben pek tanışmıyorum kimseyle bu siteden sevgilim biraz kıskanıyor da sonra boş yere benim canım sıkılıyor değmiyor falan öylesine takılıyorum o nedenle buralarda
1 yılCinsellikte de uçusur ya. Heleki beğendiğin sevdiğin kadınsa bi de ten uyduysa as bayrakları as as as.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı. Aşk dediğimiz şeyle cinsellik bağlantılıdır zaten. İçgüdüsel olarak cinsellik akla gelir, düşünür insna
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 531 cevap paylaştı. Cinsellikte de oluyorsa hoşuna gidiyor demekki o yaptığın şey , yaptığın şeye aşıksın belkide
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende öyle sanıyodum farklı bi şey yapınca anladık, o karında kelebeklenme hissinin neden nasıl olduğunu biliyorum
08 Yorumla
Soran1 yılBize de söyle biz de anlayalım bari sjdjkdd kesin emin misin karında kelebek hissi cinsellik değil mi
Cevap sahibi1 yılEmin hem eski hem yeni fb denedim karında kelebeklenme hissi değişik garip oluyormuş teknik olarak ne biliyon mu sjsjsj
Soran1 yılTeknik olarak soruyorsan sinirsel uyarı sebebiyle midende bir cevap oluşumu gibi geliyor özellikle araştırmadım ama bu kadarını tahmin edebiliyorum direkt fiziksel olarak bir şeyler yaşarsan aynı şeyi hissetmezsin hatta düşünsel bir durum olmalı
Cevap sahibi1 yılBuldum resimli anlatıyım mı sana
Cevap sahibi1 yılPenis vajinadan sonra rahme girerse, penis başı karşıdaki rahim duvarına sağa sola doğru sürtünce hem gıdıklanma hem zevk veriyor karına kadar girdiği içinde kelebeklenme etkisi yapıyo
Soran1 yılHocam yok ya öyle bir şey değil sinirsel uyarı lazım olması için diye düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılVajinada ve rahimde ne kadar sinir varmış biliyon mu sen
Soran1 yılBilmiyorum ama o sinirler midede bir etki yapmıyor diye düşünüyorum sadece tatmin olma işini görüyor kelebekler denilen durum daha farklı zevk var ancak tatmin olunamayan bir zevk durumu
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle istek ile alakalı sanal yaptığım bir hatun bunu her isteklendiğin de söyler :D
048 Yorumla
Soran1 yılBence de mevzunun aşkla bir alakası yok tanım değişmeli diyorum ben
Cevap sahibi1 yılKesinlikle çok arzu istek anında o karında kelebek etkisi oluyor.
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Bu hissi senin için tarif etmesini isteyeceğim :)
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Birazdan buradaysa sorucam :D
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Öğrendim :D
Soran1 yıl@elfosh Aslında hissetmişsindir bence çünkü yalnızca insana karşı hissedilmiyor düşünmekle alakalı hiç romantik bir ilişkin olmasa bile böyle bir ilişki düşünüp de o kelebek hissini yaşayabilirsin zaten ilişki varlığında da bunu yaşatan şey düşüncelerdir. Sevgilin seni yanağından öper mesela diyelim ama her seferinde sana kelebek hissini yaşatmayabilir bu davranış o an bu gerçekleşen meseleyi nasıl düşündüğünle alakalı çok tatlı olduğunu düşünmek vardır çok çekici olduğunu düşünmek lazım eylem aynı ama düşünce farklı dolayısıyla tepki farklı. Aynı zamanda herhangi bir filmde ufak bir yakınlaşma sahnesinde de hissedebilirsin midende aynı hissi diye düşünüyorum. Ama bu herkeste olmuyormuş bu konuda kişiden kişiye değişiyor diyebilirim.
Soran1 yıl(Klavye hatası yaptım sanırım. Lazım yazan bir yerde vardır yazmalı böyle tuhaf görünüyor)
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Oda şöyle tarif ediyor istek heyecan arttıkça karnında bir karıncalanma hafif kasılma gibi his oluşuyormuş sonrası ıslanma. O anda okşamaya başladığında da kelebekler uçma etkisi hissediyormuş haz ve mutluluk.
Soran1 yıl@elfosh öyle ahım şahım bir olay değil ki ya belki sen sadece âşık olduğunda hissedenlerdensindir. Daha önce hiç kimseye âşık oldun mu? Yani bu hissi yaşamamak bir kayıp değil ki ne güzel işte kafan rahat bence bu taraklarda bezin yok yani pek. Bence bu kötü bir şey değil, şansızlık hiç degil.
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Çok güzel olmalı ki beraber sanal yaptığımızda hep büyük patlıyor. Sen hiç yaşamadın mı benzer şeyler sanal v. s. ?
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Sen?
Soran1 yıl@elfosh ya üzülme ya gerçekten bence önemli değil o kadar. Hem kendine ben şansızım dersen şanssızlığı davet etmiş olursun. Hem bu kelebekleri fazla uyarırsan uçsunlar diye bir süre sonra mide bulantısı oluyor. Evet ilk başta güzel bir his ama fazlası bunun bile rahatsız edici. Hem dediğim gibi büyütülecek bir olayı yok. Eminim bir gün sen de yaşarsın. Ve istediğine göre umarım yaşarsın<3
Soran1 yıl@elfosh Ama her insan illaki bir şeyler hisseder. Üzgün hissetmedin mi hiç ya da öfkeli? Eminim çok mutlu olmuşsundur. Ayağını kapıya çarparsan acı hissedersin mesela. İşte âşık olunca da midende kelebekler uçuşuyor diyorlar öyle bir mesele. Ama bu hissizlik mevzusunda ciddiysen belki de bir psikoloğa gitmen iyi olabilir hem sebebini öğrenmiş olursun belki.
Soran1 yıl@elfosh inşallah güzel şeyler yaşarsın o zaman kalan ömründe bunu tüm kalbimle diliyorum senin için. Hâlâ güzel şeyler için vaktin var umudunu kaybetme bence. Biraz umut etmek kimseye zarar vermez. Ama o hissin bir olayı olmadığı konusunda emin olabilirsin. Kayıp değil yani yaşayamamak emin ol. Ancak eğer dertleşmek istersen konuşabiliriz buradan veya özelden de olabilir eğer özelse. Hayatın hakkında yardımcı olabileceğim bir konu varsa sana iyi hissettirmek isterim.
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Gerçek hislerin isteğin bu değil
Soran1 yıl@elfosh ya neden böyle düşünüyorsun ki? Diğer kadınlar kim mesela? Senin onlardan neyin eksik kim sana böyle düşündürüyor? Bana kalırsa onlardan kat kat daha iyisindir. Kendine böyle söyleme.
Cevap sahibi1 yılDoğru söylüyor soran o duygudan da k endini mahrum etme @elfosh
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Olması için böyle kabullenip geri çekilmeyceksin
Soran1 yıl@elfosh hiçbir kadın her konuda iyi falan değildir sadece öyle görünürler. Bence sen kendini sevmelisin. İnsan kendisini severse başına böyle sevmeyi bilmeyen insanlar üşüşmez. Çünkü insan kendisini sevmediğinde gidiyor kendisine değersiz hissettirecek insanlark eş dost ediniyor fark etmeden. Bence kendini seversen, kendine güzel şeyler söylersen kendine yetebilirsin. Böylece hem daha mutlu olursun hem de bu kadar canın yanmaz.
Cevap sahibi1 yılSorunun sahibi senin yaşın kaç bu arada?
Soran1 yıl19 yaşındayım efendim neden sormuştunuz acaba merak ettim?
Cevap sahibi1 yılOlgun konuşma şeklin ondan merak ettim. @elfosh burada mısın sende?
Soran1 yıl@elfosh ama senin sorunların ne ki mesela? Belki derdine bir çare buluruz anlatırsan.
Cevap sahibi1 yıl@elfosh Pes etmek doğru bir hareket değil daha detaylı soracağım da soramıyorum sana
Soran1 yıl@elfosh Ya olur mu hiç öyle? Kimse sorunlu falan değildir. Belki sorun gördüğün şey kendinde çözülmesi o kadar zor bir şey değildir. Hiç yardımcı olabilecek birisinden yardım almayı denedin mi? Mesela psikolojik bir problemse bir psikolog ya da bir psikiyatristten ya da bir hastalıksa herhangi bir doktordan veya akademik bir problemse öğretmenlerinden ya da mesleki hayatınla ilgiliyse yetkili kimselerden bir yardım almaya çalıştın mı?
Soran1 yılHangisini silmeliyim tam anlayamadım?
Cevap sahibi1 yılYukarıdaki son 2
İlk sevişme heyecanı bence
31 Yorumla
Soran1 yılBence de bu tip bir şey aşkla pek alakası yok yani âşık olduğunun ispatı olamaz kesinlikle.
Aşktan değil o ya stresten ya da fazla heyecandan
21 Yorumla
Soran1 yılStres değildir ya djdjdjdjjd ama aşktan olmadığına ben de eminim
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Askla başlar cinsellikle ucusur
14 Yorumla
Soran1 yılÂşık olmadığın birisi de karnında kelebek uçuşturabilir ama yanılıyor muyum?
Soran1 yılE o zaman tanımı değiştirmeliyiz insanlık adına
1 yılKanatlarını yakarsan ucar
11 Yorumla
Soran1 yılAma tam tersine uçamıyor olmaları gerekmez mi o zaman
Aslında ikisi de değil . Merak, heyecan, tutku
18 Yorumla
Soran1 yılBeni ikna etmedi kelebekler hâlâ cinsellikten geliyor bana kalırsa. Ne bileyim tanımı değiştirsinler sonra ergenler işi çok yanlış anlıyor.
Soran1 yılO biraz değişikmiş ya sjdjjdjdd Emin misin bu konuda bana benimle maytap geçiyorsun gibi geliyor biraz
- 1 yıl
Yok gercekten yazın bir kaydıraktan kaydım aşırı dikti tam böyle kaydırağın sonuna gelip havalanıp suya düşeceğim anda o his oldu . Yürek hoplamasi, karnımda kelebek hissi . Onu en son eximle ilk buluşmada hissetmiştim. O an onu arzulamamıştım o farklı bir şeydi işte. Ama aşktı da diyemem cujku kaydırakta da oldu. Adrenalin ile alakalı bir şey
Soran1 yılAdrenalin aşkta oluyor doğru şu an anımsadım evet ama o kalbinde oluyor sanki daha çok mideden ziyade böyle çok hızlı atıp duruyor kalbin bu tanıdık ama mideyle ilgili bir şeyler anımsayamıyorum
Soran1 yılYa yok ya sjdjhgdhj öyle bilim mi olur djdjfjdj o kelebekler başka ya ben biliyorum onları adrenalinden değil onlar yani bilmiyorum değil bence
- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılSaçma bence haz öyle bişey deyil
01 Yorumla
Soran1 yılNesi saçma ya yaşayanların bence problemi yok bu hisle sevildiğini düsünüyorum sadece fazlası bazen mide bulandırabiliyor gerçek anlamda ama mideyi fazla uyarıp bulanmaya sebebiyet verebiliyor tek sorunu o
- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılTamam işte o bağlantı var
03 Yorumla
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
Uzun mesele de onunla ilişkisi var
Soran1 yılE anlat uzunsa okuruz hoş burada ne güne duruyoruz
Kelebek diye yaaaaaarrr ağa diyorlar
06 Yorumla
Soran1 yılBence o kadarına gerek yok sinirsel uyarı da yeterli olur kelebekler için.
Soran1 yılDüşünmek mesela herhangi bir şey olabilir
Soran1 yılBen ne alaka ya sjsjjjdj bence tanımı değiştirsinler insanlık için büyük bir adım olur
- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılCinsellik diyelim:) senden oluyor mu böyle
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle cinsellikle alakalı
00 Yorumla
1 yılSenin karına yrak girme vakti gelmiş kb
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle katılıyorum
02 Yorumla
Soran1 yılTanımı değiştirsinler di mi
Cevap sahibi1 yılDeğiştirsinler evet 🤣
1 yılÇekim gücü
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılAşk bu onun heyecanı her zaman olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılTutup bir dizi izlesen de çıkan herhangi bir yakınlaşma sahnesinde de aynı kelebekleri midende hissedeceğine kalıbımı basarım kandırdılar bizi kandırdılar uyanın artık dkddjdj Tanım değişmeli ben onu savunuyorum sonra insanlar yanlış düşünüyor.
Gizli Üye(25-29)1 yılValla hiç yaşamadım bu hissi bir şey diyemem.
00 YorumlaLibido yüksek senin peki
01 Yorumla
Soran1 yılYa alakası yok ben diyorum tanım değişmeli ya yok ben yanılıyorsam biri şu konuya açıklık getirsin
Hormonlar hepp
037 Yorumla
Soran1 yılBence de bu tanım acilen değişmeli
Soran1 yılUyku tutmaz mı gerçekten ya ama o bence heyecandan olur mesela yarın buluşacaksındır heyecandan uyuyamazsın sanki gibi ama yarın çok istediğın başka bir şey olacaksa da uyuyamayabilirsin âşık olma alakası nasıl mesela uyuyamamanın?
Soran1 yılHoppalaaa dkdjjdfd işte bu dkdjdjfdjj aşk niye yok bakalım
Soran1 yılİyi dedin fjjhdjdhd ama o zaman o şiirlere ne diyorsun sen o aşk dolu şiirleri yazanlar âşık değil miydi?
Soran1 yılİsteyip alamadığında böyle romantik olunuyor demek ki mantıklı konuşuyorsun ama aşka inandırıldık işte bir kere şimdi de âşık mıyız değil miyiz onu arıyoruz ama ben bulamadım işte âşık olduğumu nasıl anlarım diye aradım ama bulamadım anlamanın bir yolu vardıysa bile bütün âşıklar saklıyor sır gibi
Soran1 yılE nolucak böyle yalnız mı ölelim yani aşk var diye en azından hayatı paylaşıyoruz sevdiğimiz birileriyle yok dersek ne geçecek elimize?
Soran1 yılEh öyle olsun bakalım
Soran1 yılYa uyuyacaktım aslında nasıl oldu anlamadım keşke uyusam artık
Soran1 yılYa niye öyle diyorsun dkdjdf
Soran1 yılUyumam lazım benim ya uyumazsam bir ara devriliyorum akşama kadar uyuyorum çok kötü oluyor
Soran1 yılÜzgünüm uyumam gereken konular var jdjjjdjdsn sana da tavsiye ediyorum hatta uyumak güzel sen niye uyumayasın ki
Soran1 yılHiç uyumuyor musun yani delirirsin uykusuzluktan
Soran1 yılE o da iyiymiş
Soran1 yılYeni uyandım djdjsjdj
Soran1 yılE sabahlayınca böyle oluyor dhfndjd
Soran1 yılBen uyuyorum işte sabah olunca sen uyumuyorsun demek ki dfkkkdkf
Soran1 yılKavuşmamız mı gerekiyordu jjdjhdd
Soran1 yılNiçin kavuşuyoruz peki
Soran1 yılE film bile değiliz ki biz güzel nasıl olalım?
1 yılAşkla bnce
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılCinsellikle tabiki
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
m 1 yılNe alaka
00 Yorumla
1 yılAşkla ilgili
00 YorumlaEvet öyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılaşktan dır
08 Yorumla
Soran1 yılYa bence hiçbir alakası yok ya da ben kelebeklerle henüz hiç tanışmadım yani nasıl bir şeyden bahsediyoruz?
Cevap sahibi1 yılboşalma hissi gibi
Soran1 yılTamam işte ne alakası var aşkla bunun
Cevap sahibi1 yılhaz ötesi
Soran1 yılO ne demek?
Cevap sahibi1 yılhaz we zevk işte
Soran1 yılYani sonuç olarak tanım hatalı
Cevap sahibi1 yılyok yokk
Gizli Üye(25-29)1 yılAnladin
00 Yorumla
1 yılBana da öyle geliyor
11 Yorumla
Soran1 yılDi mi ya kandırıldık djdjhdjf âşık olduğunu ispat falan etmez anlayamazsın yani sadece bunu kullanarak
Aşkla ilgili
11 Yorumla
Soran1 yılAlakalıdır muhakkak ama aşk hiç yokken de hissedilir dolayısıyla tanım değiştirilmelidir diyorum ben çünkü âşık olduğunu böyle anlayamazsın bence
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Karında kelebek uçuşması olayı cinsellikle mi ilgili yoksa aşkla mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler