Çok takıyorum arkadaşım dün sevgilisinin dudağından öptüğünü söyledi onun yanında çok kirli hissediyorum birinden hoşlanıyorum ama hemen aklıma karşımdaki beni istemeyecek diyorum her gün defalarca aklıma geliyor bu konu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılevlenmeden bekaretini nasıl vermeye karar verdin? bu kadar kafana takacaktında ne oldu da bekaretini verdin?
inan bir sürü yalnız yaşayan kadın var kedili.. hepsi aynı şeyi yaşadı.. bakire olmadığını söylediler onlarla evlenecek olan sevgililerine.. hiç biri kabul etmedi.. onlarda yalnız yaşamayı tercih etti..
inan bana bu kadınlar daha genç gösteriyorlar.. evliler yıpranıyor..
erkeksizliğe bi noktadan sonra alıştıklarınan ihtiyaçta duymuyorlar.. birine yalan söyleyeceğine dürüst ol.. seni olduğun gibi kabul eden çıkmazsa bu dünyanın sonu değil.
04 Yorumla
Soran1 yılSevgilim çok ısrar etmişti. Ben de onu çok seviyordum o zaman hayır diyemeyen biriyim ve ayrılacağımızı düşünemedim hep öyle iyi kalırız sandım
- 1 yıl
sana tavsiyem şu; asla gelecekteki partnerine yalan söyleme.. bu konuda yalan söyleme ihtiyacı hisseden kızlar terk edileceklerini düşünüyor.. evet çoğu terk de ediliyor.. özellikle bakire erkekler.. fakat bu yalanla yaşayıp günün birinde ortaya çıkması (erkeğin en saf ve bu konularda bilgisizi bile zaman geçince anlıyor emin ol) ne kadar aşık olursa olunsun güven problemlerini ortaya çıkarıyor.. erkek o bana yalan söyleyerek beni aldattı.. ben de onu kandırayım ve aldatayım diyerek ilişkinin hangi evrede olduğundan bağımsız dışarıda başka kadınlarla cinsellik arıyor.. bak bunu öfkeyle karışık bi duygu yüzünden yapmak istiyor.. çünkü bilinçaltında senin ona yalan söylemeni şöyle kodluyor ; senin ona karşı masumiyetini kaybettiğini ve kendisininde bu kaybedilen masumiyete ortak edildiğini düşünüyor..
yalan söyleme.. dürüst ol.. seni bu halinle sevebilecek biri karşına çıkmazsa dünyanın sonu değil.. İllaki vardır öyle biri onu bekle..
belki kendi bakire olsa bile empati duygusu yüksek biri çıkar karşına.. bi sevgilim olsaydı ve isteseydi ben de kötü olacağımızı düşünmediğimden yapardım diyebilecek.. kendini senin yerine koyarak olaya bakabilecek biri.. yani seninle aynı koşullarda sınansa bende yapardım diyebilecek biri.. gönlünü ferah tut.
Soran1 yılYa başıma kalkarsa ya inanmış gibi yapıp beni kullanıp ayrılırsa ne olacak
- 1 yıl
yalan söyleme diyorum inanmış gibi yapmaz. başına kakmaması için dürüst olmalısın. sen dürüst olmayıp gizlersen başına kakar.
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
1 yılBakire olmadığın için kirlenmiş değilsin, kötü, edepsiz, ahlaksız da olmadın seviştin diye... Bu yüzden seni istemeyecek bir erkek için bekaret kavramı senin kim olduğundan, nasıl bir insan olduğundan daha önemlidir. Sana bu nedenle hak ettiğin değeri vermeyecek bir erkeğin de seni istememesi senin için sorun olmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHata yapmışsın tövbe et. Ben hiç ilişki yaşamadığım için istemezdim ama eğer ben de yaşamış olsaydım kabul ederdim. Pişman olacağımı bildiğim için hiç yaşamadım.
Bu arada ailen öğrenince ne dedi02 Yorumla
Soran1 yılAilem başta çok ağır konuştu bir daha yapmamamı söyleyip konusunu açmadı
Cevap sahibi1 yılKötü olmuş üzüldüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSonucta insanız ve hata yaparız. Önemli olan o hataya üzülüp yakınmak değil, ondan ders çıkarıp hayatımıza devam etmektir. Soyle de olabilirdi, anatomik olarak zarın hiç olmaya bilirdi. O zaman ne yapacaktın?
017 Yorumla
Soran1 yılZaten öyle
Cevap sahibi1 yılOyle derken?
Soran1 yılKanamadı yani
Cevap sahibi1 yılSen de de yokmuymus?
Soran1 yılÖyleymiş
Cevap sahibi1 yılBelki esnektir ve hala duruyordur
Cevap sahibi1 yılBir kez mi beraberlik oldu
Soran1 yılNe ifade eder ki bu
Cevap sahibi1 yılEn azindan İlerde korktuğun gibi bir sey olmayacağını
Soran1 yılSanmıyorum ben evlenemem belki
Cevap sahibi1 yılOyle dusunme. Zaman en büyük ilaç. İlerde her sey değişecek. Hemde olumlu yönde.
Cevap sahibi1 yılKac yasindasin?
Soran1 yıl18
Cevap sahibi1 yılYaa daha cok gencsin. Bu kadar takilma. Bunu yapan ne ilksin ne son olacaksin.
Cevap sahibi1 yılSonrasinda gittinmi doktora esnekmiymis peki?
Soran1 yılGitmedim
Cevap sahibi1 yılBence git. Bir kontrol ol. Esnek ve hâlâ orada olması seni psikolojik olarak rahatlatacaktir. Sen zaten şu an kafanda en kötüsünü yasiyorsun. Daha kötü ne olacak ki?
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. İlişkilerde bir sonraki adımları düşünerek karar vermeli herkese kendi hayatı önemli o yüzden pişmanlık duyacağı bir iş yapmamalı
00 Yorumla
1 yılSanırım bu yeni bi durum zamanla alışacaksındır umarım senin için kötü bi tecrübe olmamıştır
03 Yorumla
Soran1 yıl1 yıl olucak
- 1 yıl
Baya olmuş ama kötü anılar bırak biriyle olmuş sanırım
Soran1 yılevet
1 yılSen kendini böyle görürsen kimse sana değer vermez. Sen ne eskisinden daha değerlisin en de değersiz. Kendini bununla asla yargılama
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDindar bi kız olarak söylüyorum o sizi namussuz yapmaz herkes nefsine yenik düşebilir. sizin karakteriniz bişey kaybetmemişse sorun hiçbirzmn yoktur😊
164 Yorumla
Soran1 yılBen de senin gibiydim. Arkadaş ortamım değişti. Böyle şeyler normalleşti ve önemsiz diye düşündüm
Cevap sahibi1 yılHata yapmış olabilirsin ama efendimiz "bir kişi tövbe ederse onu hiç yapmamış gibidir" diye buyuruyor. lütfen sıkmayın canınızı sizi sırf bu yüzden istemeyen erkek kendisi ne haltlar yapmıştır.
Soran1 yılİlerde illaki sorun oluşturacak bu durum
Soran1 yılBir de dünya tarafı var
- 1 yıl
Ya yoksa?
Ve düzgün bir adamla evlenirsen bu bir sıkıntı olmaz.
Cevap sahibi1 yılEvet kesinlikle katılıyorum İslam ahlakında biriyle evlenirsen hiç sıkıntı olmaz
- 1 yıl
Hmm, şu kadına değer vermeyen ahlak mı :) Kadını bekaretiyle yargılayan ahlak, haklısıun.
Cevap sahibi1 yılO ahlakı yanlış tanımışsınız.
Cevap sahibi1 yılAslında şuanda çok özenilen Avrupa zamanında kadın ve hayvanı aynı kefeye koydu ve biri evlenmek isteyince karısını önce kıralla yatırıyordu fakat zamanla İslam yayıldı ve sonra İslam'a çamur atıldı. Kendi yaptıkları şeyleri İslam yapıyor gibi anlattılar
- 1 yıl
Aynen kardeşim. Kralın zaten işi gücü yoktu evlenecek her kadınla tek tek yatıyordu sanki biyolojik olarak bu mümkünmüş gibi 😂😂😂 Aklınız fikriniz yok mu yahu?
İslam'ın olduğu topraklarda özellikle Türkiye dışında görüyoruz yeri nerede. KAfes gibi ev içinden dışarı çıkamıyor.
Cevap sahibi1 yılBu İslam'ın değil Arap toplumunun eseri
Cevap sahibi1 yılÇok fazla evlilik olduğunu kim söyledi? Çok sık evlilik yoktu zaten
Cevap sahibi1 yılİslam kadına değer veriyor İslam'ı başka yerlerinden uyduranlar değer vermiyor
- 1 yıl
KAdına o kadar çok değer veriyorlar ki taşlayarak öldürüyorlar haklısın :)
Ayrıca kafanızda cidden nasıl bir Orta Çağ Avrupası var bilmiyorum ama işlre sandığınız gibi değil :D Evlilik her zaman vardı, düğünler belki yoktu. Katolik Hristiyanlık'ta evlenmeden ilişkiye girmek en büyük günahlardan zateen. Evlenmeden nasıl olacak o iş?
İslam nereden yayıldı? Hiç mi etkilenmedi? :D Ayrıca Türklerde kadına değer İslam'dan net daha fazla da neyse.
Cevap sahibi1 yılAbicim sen de Arap ve İslam'ı bir tutanlardansın. O yüzden sana ne desek boş. Türk ve müslüman olmak kadar gurur verici bir şey olamaz haklısın. iyi günler diliyorum sana.
- 1 yıl
Eee Arap kültürünü yaşıyorsun bana gelmişsin ne anlatıyorsun. Türklerde kadın değerlidir ve Türkler İslamla buluşup etkilemese şuanki Türkiye kadınlarının Araplardan ya da Afganlardan farkı mı olurdu?
Git Pakistan'a bak dışarda bir tane kadın yok adam akıllı. Arabistan'da kadınlar daha yeni yeni araba kullanma izinleri var. Günah, günah, günah diye diye eve tıkmışlar kadınları. Bana değer veriyor diyorsun.
Cevap sahibi1 yılEvet haklısın ben de bunların tartışmasını yapıyorum herkesle ama bu İslam değil ki
Hz hatice ticaretle uğraşmadı mı? Uğraştı çoğu ticaretçi erkekti onlarla konuştu tabiki Hz Aişe aynı şekilde hukukla ilgilendi. ayrıca Hz Aişe sadece erkek sahabelerle bile yol gidiyodu ama Arap toplumu dedikodu yapardı ve kadına değer vermezdi onun da dedikodusunu yapmışlardı. islam bu değil. İslam kadına değer verir ve kadının da okumasını destekler ama şu an resmen bi plan gibi antin kuntin hocalar çıkıp sadece kadını konu ediniyolar yok o günah mı yok bu günah mı? Yok öyle bi dünya herşeyden evvel kalbe önem verir İslam- 1 yıl
Hatice İslam'dan önce ticaretle uğraşıyordu. İslam'dan sonra peygamber çevresinde okutulan ya da iş hayatına yönlendirilen bir tane kadın örneği verebilir misin bana?
Ayşe hukukla ilgilendi diyorsun ama net kanıt nedir bununla ilgili?
Cevap sahibi1 yılPeygamberimiz Hz Hatice'nin işini devraldı çünkü artık evlilerdi biri dışarı biri ev işleri olacaktı. fıtrat olarakta kadın ev işine daha uygundur erkek ise dış işlere ama tabiki herkes herşeyi yapabilir. efendimiz Hz hatice ye her daim danışırdı hemmi ticaret hem de başka alanlarda. Aynı şekilde Hz Aişe ye de hudeybiye anlaşmasında dönüyo ve Hz Aişe ye diyor ki ne yapalım? Hz Aişe ihramdan çıkın buyuruyor. Ve efendimiz hemen çıkıyor ve sahabilerinde çıkmasını istiyor koca bi ordu sadece Hz Aişe yi dinliyor. bu da kadının asaletindendir ve İslam'ın kadına verdiği değerdir. diğer soruna gelicek olursak pek kesin bilgim yok araştırıcam ama iyi ki söyledin. teşekkürlef
- 1 yıl
Kendi ağzınla demiş oluyorsun, işi gücü olan kadın, evlilikten sonra ev hayatına geçirildi diye.
Bu dediğinin olduğun dair bir kanıt var mı? Ayşe'nin çocuk yaşta evlendirildiği zaten artık bilinen bir gerçek Türk bölgesinde bu çarpıtılsa da. Geri kalan dünya bunu kabul ediyor. Ne ara bu kadar statü toplayıp bunları yapmış olabilir ki? O döneme ait çoğu şey bana kulaktan dolma geliyor.
Ayrıca fıtrat olarak kadın da erkekte her işi yapabilir. Bak, karısı ölen adam, karısı evi terkedince çocuklarlyla kalan adam nasıl hem evi çevip çeviriyor hem de işine bakıyorsa bunu kadın da yapabilir.
Senin fıtrat dediğin aslında ataerkil düzenin kadınlara biçtiği roldür. Anaerkil nadir toplumlarda geçmişte kadının gayette savaştığını, erkek işlerini yaptığını ya da bundan binlerce yıl önce Tarım Çağı öncesinde kadın ver erkeğin beraber avcılık toplaycılık yaptığını bliyoruz. Tarım Çağı kadını eve tıktı çocuk baksın diye. Ama tabi hem bahçede çalışıp hem de çocuk bakacakk.
Cevap sahibi1 yılNe yani senin ve benim gücüm aynı o zmn?
Fiziksel olarak aynıyız demektir bu
Hz Aişe 19 yaşında evlendi ama bu yaş yine de küçük yaşlı bir adama göre ama benim geçenlerde tanışmış olduğjm türk bir teyze 10 yaşında 40 yaşındaki bi adamla evlenmişti? Ve Araplarda kadınlar küçük evlenirdi bi 10 sene öncesi Türkiye de böyleydi zaten ve bu evliliklerdeki hikmeti Allah ve peygamberi bilir.
Cevap sahibi1 yılBirde kadınların her ay ağrılı dönemi oluyo biliyosunuz ki aslında çalışmak çoğu kadına eziyet gibi geliyor sadece bu sebepten
- 1 yıl
Öncelikle eğer kız çocukları da erkekler çocukları gibi yetiştirilse aradaki güç farkı o kadar fazla olmaz. Biyolojik farklılıklar var ama o kadar dağlar kadar değil. Ayrıca kadınlar da çalıştıklarında güçlendiklerini görüyoruz. Yoksa hiç bir kadın bağ bahçe işi yapamazdı.
Ayrıca Ayşe'nin 19 değil, dünyanın çoğu bölgesinde çok daha erken olduğuna inanılır. Kimi yerler 6-7 yaşında evlendiğini ama 9 yaşında birliktelik olduğunu kimi kısımda da yine 8-9 yaşında evlenip 12 yaşlarında birliktelik olduğunu iddia etmekle birlikte neredeyse Türkiye dışında ben 18-19 iddiasını pek göremedim.
Ayrıca 10 yaşında evlilikte keramet arıyorsak pedofiliyi suç olmaktan çıkarmamız lazım. Adam hidayetli iş yapmış sonuçta. Evlendirelim hemen demi?
Yemen'de bir kız vardı 8 -9 yaşında evlendirilen ve evlendiği adam da dedesi yaşında. Kız gerdek gecesi iç kanamadan öldü. Nerede burada hikmet bana anlatır mısın? 8 yaşındaki bir kızla gerdeğe girmenin cidden keramati nedir lütfen bana anlat. Çünkü benim de kuzenlerim var o yaşta ve onlara o gözle bakanın a... k ben.
www.theguardian.com/.../yemen-child-bride-dies-wedding - 1 yıl
Gayet kadınlara bugünlerde özel izin verilerek bu durum kapatılabilir. Bunu uygulayan ülkeler var. Çözülemeyecek aşırı büyük bir sıkıntı değil.
- 1 yıl
www.euronews.com/.../spain-set-to-become-the-first-european-country-to-introduce-a-3-day-menstrual-leave-for-wo
İspanya'da başlamış. Şimdi tekrar bakınca gördüm.
Cevap sahibi1 yılAraplar adet gördükten sonra kızların yaşını sayıyor. asla desteklemiyorum çocuk evliliğini. Hz aişe 10 yaşında ergenliğe girdi dersek en az 17 yaşında oluyor en fazla 20 21
Cevap sahibi1 yılİslam ilk araplarda yayıldığı için onların kültürüyle karıştı biraz yani insanlar karıştırdı
- 1 yıl
İşte bunu diyen tek topluluk Türkler :D Bu iddiayı yabancı kaynaklarda adam akıllı geçmiyor. Türk hocalarından duydum sadece. Ben cidden bu konuları sadece Türkiye'deki adamlardan değil İslam coğrafyasında ne diyorlar diye İngilizce kaynakları da tüketen biri olarak diyorum bunu.
Cevap sahibi1 yılZaten İslamı en çok sorgulayan toplumda bizim toplumumuz. buda çok güzel bir şey hakikati Allah bilir benim İslam'da kafamı tek kurcalayan kısım da bu oldu onun dışında soru işaretlerini hep çözdüm bi şekilde.
- 1 yıl
O zaman İslam evrensel değil, Arap etkisi altında bir din demek yanlış olmaz değil mi? Arap kültürü her topluluğa uyuyor mu peki?
- 1 yıl
Bunu da Atatürk'e ve Türk olmaya borçluyuz. Atatürk öncesinde de yine bu tarz sorgulamalar yoktu. Cumhuriyet ve konuşma özgürlüğü bize bu imkanı getiriyor. Hakareti asla kabul etmem ama her şeyin tartışılabilmesi lazım. Kutsallar bile, ama tekrar diyorum hakaret olmadan.
- 1 yıl
Ayşe'nin yaşının eskiden değil de bugün tartışılmasının en büyük sebebi ise çocuk evliliğin günümüzde ayıplanır hale gelmesi. Geçmişte maalesef bunlar normal sayıldığı için (çevremde bile yaşlılardan var çocuk yaşta evlendirilmiş olanlar) kimse Ayşe'nin evlilik yaşını garipsememiş bile.
Ama günümüzde pedo damgası çok şükür ki bir utanç kaynağı olduğu için bu yaş konuşması apayrı bir yere geldi. Bundan 100 yıl önce gidip sorsan herhangi bir müslümana, bu yaşı ergenliğe girdiği zaman diyecektir.
Cevap sahibi1 yılHayır İslam'ı arapsallaşıtıyorlar örneğin tesettür, peçe mesela gereksiz tesettür her ülkenin kendi bol kıyafetiyle olmalı başka kültürlerden seçilmemeli şalvarda tesettüre uygun ama bol elbise de. Bide normal kapalı kadın görünce Arap benzetmesi yaparlar. ama dansöz de Arap kültürüne ait değil mi? Ona neden yapmazlar çünkü o işlerine gelir
- 1 yıl
Kuran'da baş örtüsü yok bile bu arada. Örtünme ile ayetleri, başka dillere çevirip onları Türkçe'ye çevirirsen baştan hiç bahsetmediğini görürüz bu arada :)
Oryantal zaten Arap kültürüdür yapmayan kim 😅 Olmalı diyorsun ama şu an yaşatılan İslam bu değil.
Cevap sahibi1 yılSarf ilmi al ve kuranı öyle oku abicim çünkü arapça da 1 kelimenin 5 6 farklı manası oluyor cidden çok etkileyici ve sen bu ilmi bilmeden sadece mealle gerçeği öğrenmezsin insanları dinden uzaklaştrımak için bu ilimden uzaklaştırdılar
Cevap sahibi1 yılSana çoğu konuda hak verdim açıkcası çünkü ben kadınların herzmn çok güçlü olmasını istiyorum ve herzmn öyle olucam senin dine inanıp inananmaman beni ilgilendirmez kalbinin kötüye çalışmaması beni mutlu etti.😊. sohbetin için de teşekkür ederim.
- 1 yıl
Eğer bir cümleden farklı farklı anlamlar çıkabiliyorsa insanlar buradan çıkan anlamları işine geldiği gibi kullanması normal değil mi? Hayatımızı nasıl yaşayacağımızı etkileyen bir kurallar bütününnden bahsediyoruz burada. Burada bir çelişki yok mu?
Cevap sahibi1 yılEvet normal işte bu yüzden bu ilim var insanlar anlasın diye sadece bilenler anlayabiliyor zamanında bu ilim yayılıyordu ama sonra meal çıkartma fikri geldi ve herkes zaten hazırı var dedi araştırmadan uzaklaştırıldı insanlar..
- 1 yıl
Rica ederim :) Din kısmında çok güçlü itirazlarım var çünkü ben dinin kadını engellediğine inanıyorum. Ama dediğine katılıyorum. Kadınlar güçlü olmalı çünkü kurulu düzen kadını ezmek, yok etmek ve güçsüzleştirmek üstüne kurulu.
Günah diye diye kadının daha kızken kendi bedenini keşfetmesini engelleyenler, sadece erkeğine biat etmesini bekleyen bir düzende kadının güçlü olmaktan başka çaresi yok :) - 1 yıl
Aksine "ilim" adı altında insanlar kendi çıkarlarına uygun açıklamalar yapıp tarikatları, tekkeleri kurmadı mı? Günümüzde bile aynı. Adam çıkıyor yok öyle değil böyle diyor. Ona inananlar onun peşinde adama güç veriyor.
Gerçek birdir dostum. Lamı cimi olmamalı :)
Cevap sahibi1 yılHaklısın ama dediğim gibi dini değiştirmeye çalıştıklarına inanıyorum.
- 1 yıl
O da bambaşka bir çelişki ve tezat zaten 😅
Cevap sahibi1 yılEvet öyle yaptılar tek bildikleri kadın konuşmak ama onlara hoca denmez gerçek tanıdğım bir âlim var ve kadınları okumya teşvik ediyor kendisi kadınlara ders veriyor internet üzerinden umarım öyle hocalar artar.
Cevap sahibi1 yılEvet 😅
- 1 yıl
Valla benim hiç birine saygım yok. Dediğine bile çünkü hepsinin kendine göre bir gizli ajandası oluyor buna inanıyorum artık. Düzgün dediğimiz adam bir bakıyorsun yıllarca neler yapmış. Ne zaman anlıyorsun gün yüzüne çıkınca.
Tezatı farkeden pek kimse yok aslında sevindim farketmene 😅
Cevap sahibi1 yılSonumuz hayr olsun o vakit 😅😅
- 1 yıl
Bence hiç bunları beklemeyelim. Herkes iyi insan olmaya çalışsın, bir şeyden ya da bir yerden korktuğu için değil de kendi için, kendi iyi olmak için yapsın. Bence sıkıntı kalmaz.
Cevap sahibi1 yılBuna katılıyorum bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama benim cehennemden korkum falan yok ben sadece herkesin saygılı ve mutlu olmasını istiyorum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim bazı insanlar kendiliğinden temiz ve iyi yürekli ama bazılarının üstünde bi korku olmalı ki yanlış yapmasın ve din bence bunu sağlıyor biçok insan sırf günah diye bazı hatalardan uzak duruyor hırsızlık gibi
- 1 yıl
Bence bu korku ile yönetilenler işte bir anlık bu korkuyu unuttuklarında her b.. ku yapıyorlar. Ama insan gibi insan olanlar durum ne olursa olsun kendi doğrusundan şaşmıyorlar.
Kendi doğrusu olmadığı sürece adamı kazığa oturtmakla korkutsan bile nasılsa kazığa oturcam bari şunu yapıp öyle oturayım kafasındalar
Cevap sahibi1 yılVe evet bunu diycektim korku ile değilde utanma duygusu olmalı insanda yani Allah'tan korkmak aslında günah işlemeye utanmak olmalı haya etmek olmalı
- 1 yıl
İşte bak hala 3. bir kişiyi katıyoruz ya da 2. Halbuki insan kendinden utanmalı. Başkasından değil. Bemn bunu nasıl yaparım, bu bana yakışır mı diyebilmeli.
Yoksa başkası için ya da başkasından utanmak onun yokluğunda olmayacak bir şey. Unuttuğun an o utanma kalkar ortadan. Ama insan hep kendiyle birdir.
Cevap sahibi1 yılBu ikisi bi arada olamaz mı peki? Çünkü ben de bu böyle
Cevap sahibi1 yılKendime yakıştırmam ama aynı zamanda Allah'tan da çekinirim
- 1 yıl
Olamaz hocam çünkü hayatının her dakikasında Allah aklında yaşamıyorsun. Mümkün değil. Ama hayatının her anında kendinlesin. Her eylemin, her düşüncende, her zikrinde, her fikrinde.
Cevap sahibi1 yılHmm pekâlâ
- 1 yıl
Diyebilir misin sen kendin sürekli Allah aklımda diye?
Cevap sahibi1 yılKendimden daha çok aklımda diyebilirim çok fazla düşünüyorum çünkü ve gördüğüm okuduğum herşeyde aklımda o beliriyor çünkü herşeyde o var zaten.
- 1 yıl
Bu benim için korkutucu mesela. Resmen kendini yaşamıyorsun.
Cevap sahibi1 yılAma bu beni rahatsız etmiyor 😅 birde ben bazen İslam ve panenteizm inancının birbirine yakın olduğunu düşünüyorum
- 1 yıl
Ben bir spora gidiyorum. Bunu tartışırız. O alana hakim değilim pek
Cevap sahibi1 yılTamam hoşçakall😊
- 1 yıl
Merhabalar efendim. Devam? :D
Cevap sahibi1 yılAhhajs merhabaaa olur
- 1 yıl
Vay arakdaş siteden çıkmıyoruz galiba :D
Panteizm mi bu arada yoksa panenteizm mi?
- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
m 1 yılÇok takma erkekler sanki çok temizde bakire kız istiyolar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl17 yaşında neyin cinselliğini yaşıyorsunuz okulunuzu okuyun
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKapalı mı çevren
Soran1 yıl17 mi dedim
Cevap sahibi1 yıl18 yaşındasın 1 yıl olucak demişsin çevren kapalı mı
Soran1 yılYani sayılır
Gizli Üye(30-35)1 yılZaten istemeyecek yalan değil ki. Bakireliği takmayan bile lafta yaşı kaç olursa olsun
00 Yorumla
1 yılAnla bakire değilsin kestane çizili
07 Yorumla- 1 yıl
Bu yaşta çok erken bee vay mk🤣
Soran1 yılKomik mi
- 1 yıl
Komik değilde acınası bir durum
- 1 yıl
Yani dua et kafana takma
Soran1 yılNesi acınası anlamadım
- 1 yıl
Yani üzücü bir durum
Soran1 yılTamam
1 yılarkadasin da bakire degil snein gibi hissediyo mu
06 Yorumla
Soran1 yılArkadaşım bakire
- 1 yıl
opusmek bakireligi bozmuyor mu? ha opusmus ha sevismis hepsi aynı. eline erkek eli degmeyenler benim icin bakire
Soran1 yılArkadaşım hiç seks yapmadı diyim o zaman.
- 1 yıl
yapinxa bir sey degismiyo. fazla kafana takiyorsun
Soran1 yılDeğişiyor ileride kiminle görüşürsem yargılayacak
- 1 yıl
bizlerin nesilde bakire olsni yargiliyolar. bakire görünce sasiriyoruz
Cinsel Yaşam konusunda 780 cevap paylaştı. yapacak bir şey yok çok takılma
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılZamanında düşünseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe alaka ya seks yapmak kotu mu
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. İsteyerek mi oldun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,7b cevap paylaştı. Zamanla amasyada
00 Yorumla
1 yılTakma bence kafaya
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Neden böyle oldu
05 Yorumla
Soran1 yılailem öğrendi hem onların söyledikleri hem diğer erkeklerin söylediklerinden
Soran1 yılhayır
Soran1 yılerkek arkadaşımla mesajlarımı görünce
Gizli Üye(25-29)1 yılİlkin miydi?
06 Yorumla
Soran1 yılevet
Cevap sahibi1 yılSonra noldu?
Soran1 yılAyrıldık
Cevap sahibi1 yılSeni böyle kabul edende illa olur.
Soran1 yılTamam
Cevap sahibi1 yılTakılma bu kadar üzme kendini olan olmuş
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım