Kadın erkek fark etmeksizin hatta cinsellik de fark etmeksizin her şeyin ilkinin ayrı bir kaydı tutulur gibi duruyor hafızada. Bu her zaman aktif değildir ama gerekince aktifleşir.
Sadece ilk olma durumu hariç geri kalan şeyler unutulabilir. Hatta herhangi bir şey tetiklemezse ömür boyu bile akla gelmeyebilir.
Fakat sonrakiler hep daha kötüyse, en iyiyi unutmaz. Tek istisnası da bu.
bir kişinin hayatındaki ilk büyük aşkı veya önemli deneyimiyle ilgili bir düşünceyi ifade eder. Her birey, cinsiyetinden bağımsız olarak, ilk deneyimlerini unutmayabilir. Bu tür deneyimler genellikle derin duygusal izler bırakabilir, çünkü insan beyninde ilklerin yeri çok özel olur.
Kadınların veya erkeklerin "ilk"lerini unutup unutamayacakları, bireysel farklılıklar ve yaşadıkları duygusal süreçlerle ilgilidir. Bazı insanlar zamanla bu anıları geride bırakabilirken, diğerleri hala onları hatırlayabilir ve bazen bu anılar, hayatlarındaki önemli bir dönüm noktasını sembolize edebilir.
Ondan sonra efsaneler ligine oynayacak adamlar oldu kim demiş unutulmaz diye ilk seks ilk deneyim fiyaskodur bunu romantize eden kişiler birer tecrübesizdir
hafizami kaybetmedigim ya da uzerinden cok uzun yillar gecmedigi surece tamamen unutmamin imkani yok, hatirliyorum ama sadece bir anı olarak. ozlemiyorum, sevgi ya da ozlem hissetmiyorum, nefret duymuyorum. gecmiste tanidigim herhangi birini nasil hatirliyorsam, o kisiyi de o sekilde hatirliyorum
İlk olan çoğu şey unutulmaz bu sadece cinsellik için değil mesela ilk öğretmen, ilk okul numarası, ilk sevgili vb. Bu soru için şunu diyebilirim bence unutmaz ama ne kadar önemser orası ayrı iyi veya kötü bir an olabilir unutmasa bile belki önemsemez umrunda olmaz ya da İyi ki der.
Size şaşırıyorum tanımıyorum sizi tenzih ediyorum ama bu düşüncede genetikle alakalı bilginiz var mı bilmiyorum o deliğe giren genetiğini oraya aktariyor sen git sonra beyaz gelinligini giy Kocan temiz diye girsin çıksın çıkan çocuk bu kimseye benzemiyor ya huyu suyu başka
@karanlikdunyam56 Hiç mi kadın eli değmemiş ya 😂 Bende hiç ilişkiye girmedim ama prezervatif diye bir şey var nasıl genetik aktarılcak 😂 Bu arada kocaya evlenmeden söylenmeli zaten ki karşılıklı geçmiş anlatılmalı tabiki
@karanlikdunyam56 Günümüz ilişkilerinde böyle düşünülmüyor. Bende sevgilimden öncekiler o kaşıktan yemişti, şimdi ben diyip midem bulanıyordu. Hatta gidip kusuyordum. Şöyle düşün belli bir zaman geçmiş, temiz kokusuz kaşık bulaşık makinesinde yıkanmış. Geçmişe takılı kalırsan kimseyle olamazsın
@Feyzairmakgul20 Yanlız şöyle realide var... geçmişi olan kız ciddi düşünülmüyor.. sadece hevesini alıp gidiyorlar... bakıyorsun yaş gelmiş geçiyor ciddi düşüneni bulamıyor.. yapmamış kişiyle evleniliyor.. yani diğer türlü evlenendevar sayılar azdır ama evlilikleri bir zaman sonra adatmayla ya da aldatılmayla sonuçlanıyor... vede saddat vs herşeyi sana azlamış olarak gelecek... yani takılı kalmak la alakası yok evleneceğin kişinin sağlıklı evlilik için yapmamış olması önemlidir...
Öyle bir unutulur ki hatta şey dersin ben buna nasıl bakmışım ben bunla nasıl birlikte olmuşum gibi düşünceler olur midesi bile bulanır. Kadınlar aşk insanı olduğu için sınırsız aşk Sevgi besliyebilir. Tabi takıntılı ruh hastası değilse.