Seksten bahsetmiyorum, öpüşmekten tiksinmek normal bir şey midir doğum sonrası ve zamanla düzeliyor mu?

Seksten bahsetmiyorum, öpüşmekten tiksinmek normal bir şey midir doğum sonrası ve zamanla düzeliyor mu?

Doğum sonrası öpüşmekten tiksinmek tamamen normal bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu durumun birçok nedeni olabilir ve genellikle geçici bir süreçtir. Doğum sonrası kadın vücudunda hormonal büyük değişimler yaşanır. Östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, cinsel istekte azalma ve hatta cinselliğe karşı birtakım kayıtsızlık hissi yaratabilir. Bu da öpüşmek gibi cinselliğin bir parçası olan davranışlara karşı isteksizlik olarak kendini gösterebilir. Doğum sonrası dönem, yeni bir hayata uyum, uykusuzluk, emzirme gibi birçok zorlukla birlikte gelir. Bu durum, kadınlarda yorgunluk ve strese neden olur. Stres ise cinsel isteği azaltan önemli bir faktördür. Doğum sonrası vücuttaki değişiklikler, bazı kadınlarda kendine güven eksikliğine ve vücut imajı sorunlarına yol açabilir. Bu durum da cinsel isteği etkileyebilir.
Hormonal değişime bağlı, seks yapmaya karşı mesafeli olunabiliyor ama sadece hormonal bağlamak doğru değil, psikolojik faktör de ağır basar. Öpüşmek de daha ziyade psikolojik faktörden. Düzelir zamanla.
Cevap
24Cevap
Oraldan sonra öpüşmekten kaçınanları az çok duyduk. Ama böyle saçma bir şeyi de ilk defa duyuyorum.
Anlık gelişen bir isteksizlik olabilir gadası
Normal.
Çok kişi bilmez ama bazı kadınlar öpüşmeyi seksten ayırıyor. Hatta öpüşmeyi daha değerli buluyor.
Haliyle doğum sonrası değişen hormonal yapısı sebebiyle artık anne hissi daha yoğun oluyor. Alakasız gibi görünebilir ama değil. Annenin dudakları daha da önemli oluyor içgüdüsel olarak. Belki sadece çocuğa özel hissi oluyor olabilir.
Öpüşmeyi sevgi ile bağlıyor, seksi sadece fiziksel ihtiyaç.
Bazı kadınlar rahatlıkla seks yapabilirken sadece çok çok özel bulduğu kişi ile öpüşür.
Bazen istemediğin bir şey gözüne tatlı gelir ya da en sevdiğin şey gözünde kararabilir doğumdan sonra tuhaf şeyler aseren kadınlar olur zaman zaman sürekli yaptığı şeyler itici gelebilir buda onlardan biri zamanla düzelir bu durum eskisi gibi haz alır yani
Acaba sebebi olabilir diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Çocuk yaptığın adam sonuçta, enteresan bir durum bacım valla sjhg
Bunu ilk kez duyuyorum ama mutlaka geçiyordur. Lohusalık etkisi muhtəmələn.
Sevdiği doğum yapmış bir kadını opmekten igrenen erkek sadece hissiz bir zavallidir.. Doğum sonrası opusmekten igrenen kadın için biraz anlayış gereke bilir... Ancak oral yapılmayacağına göre igrenmek pek mantıklı gelmiyor igrenmek.
Doğum o denli büyük bir olay ki kadınlarda her türlü farklı duygulara sebep olabilir, muhtemelen geçicidir.
Doğum yapmak o kadar korkunç bir şey ki normal bir tepki hiçbir yakınlık istememek. Kimi kadında kalıcı oluyor.
Düzeliyor annelik duyguları ele geçirmiş durumda olduğu için sonradan geçiyor
Seks yapmayan duydum da öpüşmekten tiksineni duymadım açıkçası. Bu tarz şeyler zamanla düzeliyor ama
Hamilelik dpnemi baazi seyler degiken olur normaldir
Acele etmeyin 40 gün geçsin bak neler oluyor
Bence bu doğumla ilgili değildir, eşinle ilgilidir muhtemelen.
O hormonlarla her şey normal sen ne dersen o doğrudur emin ol😅
Çok ilgincmis. Normal oldugunu dusunmuyorum. Adama karsi sogumussundur
Prolaktin hormonu östrojeni baskıladığından libido baya düşer ama öpüşmeyi ilk defa duydum.
Hormonların tavan yaptigi icin. Butun koku ve tadlara karsi fazla duyarlisin. Duzelir
Doğumla tamamen alakasız bir şey.
işte bu orijinal. Çünkü hormonlar eskis gibi değil
Koku hassasiyeti oluşabilir bu dönem de normal
Psikolojik olsa gerek
Psikolojik heralde
neden iğrenç gelsin ki tuhafmış ilk defa duyuyorum
İlk defa duydum sende böyle bir şey mi oldu
Hiç başıma gelmedi bilmiyorum ki
adam doguma girdimi
Evet benim canım istemez
Normaldir heralde
Degil