Önümüz çok farklı ve yapay bir çağa doğru hızlı gidiyor. Bu durum insanların sekse bakış açılarını değiştirmeye başlayacak mı, yoksa cinsellik dünyanın başlangıcından bu yana sarsılmaz tahtını korumaya devam edecek mi?
Seks yüzyıllar boyu insanoğlunun bir vazgeçilmezi olarak mı kalacak?
Çok iyi soru bende şu an yapay zeka ve seks birleşimiyle ilgili bir soru hazırlıyordum üzerine denk geldi ben biraz daha bekleyip sorayım :) kesinlikle öyle bence seks vazgeçilmez bir duygu yani sadece üreme için değil , bence insanlıpın keşfettiği en mükemmel haz noktası bu seks hayatta yaptığın hiçbir şey bedenini bu hale sokup da bu kadar zevk alma noktasına kadar seni etkileyemiyor, bence nefes almak yemek yemek gibi insan olmanın en temel özelliklerinden birisi , öyle ki cinsel isteği kontrol altına alamadığında bile tüm beden kimyan bozuluyor sneş kontrol altına alan bir sistemden bahsediypruz bence uzun süre daha bu konuda pek bir değişiklik öngörmüyorum ben , sadece lgbti gibi durumlarda ve partnersiz kalma gibi durumlarda yapay zeka destekli şunu zevk makineleri çıkabilir ama bu tek taraflı durumda bile bir taraf reel insan ve haz reel olan tarafta
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Oyuncaklar o kadar ilerledi ki bu gelişim ürkütüyor. Yakında karşı cinse gerek kalmayacakmış hissi var.
Yahu bazı düşüncesiz insanlar sanırım yorumları okuyunca bu fikirleri çalıyor başkaları da sormuş görüyorum akışta keşke biraz özgün olsalar neyse bir kaç gün sonra sorarım
Farkındayım da bu kadar da olmaz yani kişilerde hiç saygı kalmamış neyse sorun değil dediğim gibi kafası çalışan insan olarak fikir üretmek çok da zor değil
Kadın ve erkek arasındaki iletişim ve paylaşım gittikçe azalmaya başladı. Bunda teknolojik sebeplerden toplumsal sebeplere kadar pek çok faktör var.
Eğer bu daha da devam ederse ki etmeye devam edecek gibi. Önce yapaylarla cinsellik, sonra yapay zeka ile cinsellik, en son da salgılanan hormonları salgılatacak hap ile tatmin olmaya doğru gidecek.
Yani seksin kaderini değiştirmezsek sonu bu olacak. Erkek ve kadın ne kadar anlaşamazsa bu süreç o kadar hızlanır. Ne kadar anlaşır ve sevişirse o kadar ertelenir.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
İlk başta acaba sorum saçma mı, su içmek kadar temel bir ihtiyaç olan cinsellik nasıl yerini korumayabilir ki diye düşündüm ancak yorumundan sonra tekrar fark ettim ki yerinde bir soru olmuş. Sorma sebebimde cinselliğe eski bakış açısıyla bakılmaması. Evrim her mekanizmada geçerli. Cinsel evrim de böyle, ilk zamanlarda dünyaya yayılmak ve soyunu devam ettirmek amacıyla yapılan seks artık zevk için, hatta fantezi için yapılmaya başlandı. Haliyle neden daha da kötü bir yöne, yani yavaş yavaş yok olmaya veya anlamını yitirmeye doğru evrilmesin ki? Eline sağlık.
Şimdi seks tarihine bakarsan önceleri bir haz unsuru değil gerekti çünkü ilkçaģlarda nüfus önemliydi bir süre sonra gitgide ihtiyaç olamaya başladı ilk eşcinseller ortaya çıktı falan , ama günümüzde toplumsal olarak ahlak anlayışı gerekli bu zamanlarda cinselliği bir ihtiyaç olarak değil fantezi olarak kullanılıyor değişik değişik insanlara zarar veren fanteziler
Homo Sapiens dönemini eş geçip uygarlık tarihini baz alırsak 12000 yıldır o konunun cezbedici etkisi hiç değişmedi. Gelecekte farklı deneyimler yaşamak mümkün olabilir ama yine de değişmeyecek.
İnsanoğlu bu dünyaya her efsanenin ortak paydada buluştuğu bir gerçek olarak Tanrı'nın yasakladığı bir şeyi yaptığı için cezalandırılmak maksadıyla gönderildi. Seks de aslında bu cezalardan biriydi çünkü insanların çoğalmaları ve çekilen cezanın büyümesi için birbirleriyle savaşmaları, kan ve gözyaşıyla her gün daha da batmaları gerekiyordu. Bunun için de her insan seks yapma isteğiyle yanıp tutuşmaya mecbur bırakıldı.
Evrime inanan biriyim. Evrim bizi nereye iterse biz oraya. Yuz yillar boyu tabiki evrim surecinde kucuk bir olcek oldugu icin. Yuzyillar boyu vazgecilmez olabilir. Lakin daha uzun yillar sonra bisey diyemem. östrojen, progesteron ve testosteron bu 3 hormonu herhangi bi sebebten dolayi vucut uretmemeye baslarsa o zaman seks de biter.
Valla şu nalet şeyden kurtulalım artık ya sevisecez diye yapmadigimiz kopeklik kalmıyor arkadaş kadınlarda bir nefes alır resmen boya badana ile dolaşmak zorunda kaliyolar
Peki o zaman sana bir soru soracağım şöyle düşün o kadar sıkışmış o kadar sıkışmışsın ki tuvalet ihtiyacı olarak söylüyorum önüne milyon dolarlar koyuyorlar ama o tuvaletini yapmayacaksın Altına da yapmayacaksın Seç bakalım
Doğru söylüyorsun tabiki, ben sadece sordum, benim fikrimce de duyguların yerini hiç bir yapay şey alamayacak. Ancak robot çağı ve insanların duygusuzlaşması korkutuyor.
Oho insanlar çoktan duygusuzlaştı Sen yeni mi farkına vardın insanlar için şu anda sadece tek bir gerçek var O da senin dediğin gibi para para para kimse kimseyi gözünü Kaşına hayran olduğu için sevmiyor evliliklere bir baksana erkeğin maaşı iyi değilse istediği kadar yakışıklı olsun olmuyor olmaz da
evet bak bu dediğin doğru duygusal birliktelik fazla kalmadı o da nasip işi para ve cinsellik oldu dünya düzeni resmen ve bu her yerde böyle Türkiye değil sadece
@mahvoldumkine Yok ya Emin ol sadece bizim ülkemizde oran çok daha fazla yurt dışında birçok ülkede bu kadar yok En azından karı koca birbirlerine karşı çok net Ne istediklerini çok doğal olarak birbirlerine ifade edebiliyorlar bir şeylerin anlamı var en azından orada ben çok ülke gezdim Hala da geziyorum bizim ülkemiz çok ama çok başka bu yönden