Nasıl güçlü olur onca hataya geçmişin karanlığına rağmen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Geçmişinde yaşadığın acılar, cinsel açıdan kullanılmış ya da ezilmiş hissetmiş olman her ne kadar zor olsa da, hayatını yeniden inşa etmen mümkün. Öncelikle, herkesin geçmişinde hatalar ve acılar vardır. Ama önemli olan bunları sürekli olarak sırtında taşımamak ve ileriye bakabilmek. Geçmişin karanlığını arkada bırakmak kendine yeni bir yol çizmek gerekir.
Manevi açıdan bakacak olursak, Peygamber Efendimizin dediği gibi, "Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip tövbe eden kullar yaratırdı." Buyurmuş. Yani burada bu, hataların doğal olduğunu önemli olanın tövbe edip yeni bir sayfa açmak olduğunu bize hatırlatıyor. Kendine yeni bir başlangıç yapıp, eski çevrenden uzaklaşabilir ve huzuru bulabilirsin. Yeterki buna inan karar ver. Hiçbirimiz masum değiliz, ama her zaman daha iyi bir versiyonumuzu yaratabiliriz. Kendine inan ve bu yeni yolda güçlenmeye odaklan...
02 Yorumla
Soran1 yılBen hep onay arayışına girdim hep bu tarz sitelerde yaşadıklarımı anlatıp çözüm aradım fakat karşılığında genellikle yargılandım yaftalandım sonra daha çok psikolojim bozuldu. Benim psikolojimi bozan ne kadar insan varsa hakkımı helal etmiyorum. Mesela birisi hatamı öğrenince yaşadığın bu durum az bile psikolojin bozulsun bir zahmet vicdan azabı çek falan demişti. O yorumdan sonra daha bocaladım panik atak krizleri geçirdim kendimi daha çok suçladım. Onu bırak kendi yakınlarım bile hep yargıladı suçladı. Bir insan bu kadar şanssız olabilir mi?
- 1 yıl
Her şey, herkesle konuşulmaz. Özellikle de çevrendekilere anlatmamalısın çünkü insanlar, ne yazık ki, hatalarını bulmaya çalışır ve yargılamaya bayılırlar. Kendilerini mükemmel sanıp başkalarını eleştiren birçok insan var.
Yaşadıkların Allah ile senin aranda, kimin ne olduğunu asla bilemeyiz. Bu yüzden, kafanı toparlayıp geçmişte olanları geride bırakmalı ve yeni bir sayfa açmalısın. Geçmişte yaşadıklarını artık kimseye anlatmaman senin iyiliğine olacak. Böylece, kendini daha güçlü hissedecek ve başkalarının yargılamalarından uzak kalacaksın.
Bence yeni bir başlangıç yapabilirsin kendine güven sen kötü biri değilsin.
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılYani önce kendini sevmeli hayatı sevmedin seksi sevmedim seksin kullanılmak değil karşılıklı bir zevk olduğunu anlamalı hayatın tek Odak noktası olmadığını da anlamalı Ama yemek içmek gibi de normal sıradan bir şey olduğunu anlamalı
00 Yorumla
hata olduğunu bildiği şeyleri tekrar etmeyerek.. insanların zor zamanları olur.. bunlardan bir şeyler öğrenir ve ileriye o şekilde devam eder. sizin yapacağınızda budur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
1 yılöncelikle
kendisiyle barışması lazım
geçmişini geçmişte bırakması lazım..
sonra gelecek için planı olması lazım hayatındaki insanları da eskiye yönelik olanları temizlemeli bence00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 882 cevap paylaştı.
1 yılKullanılmış ve ezilmiş derken? Tecavüz mü bahsettiğin şey?
04 Yorumla
Soran1 yılTecavüz ve istismar da var
- 1 yıl
Ne zamandır ve kaç yaşından beri?
Soran1 yılKonu bunlar değil
- 1 yıl
Konu zaten bunlar değil. Düşüncelerimi söylemeden önce soru soruyorum, ben de insanım ya hani bilgi almayı isteyebilirim mesela?
1 yılEvlenip düzenli bir hayata sahip olarak ve iyi bir eş ve iş tabikide
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani sevdigin hosuna giden zevk aldigin seyler yapmaya calis keyfine bakmaya gezmek tozmaksa gezmek film izlemekse film vs vs…
06 Yorumla
Soran1 yılBunlar iyi eder mi cidden
Cevap sahibi1 yılDeneyip gorecen zamanla hem alisirsin unut diyen yok unutamazsin hafizani silemedigine gore ama buna alismak lazim. Senmisin bu
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılCinsel acidan hep ezilmis kullanilmis derken ne yasadin cok ozel degilse yasin 45+ diyor cunku
Soran1 yılYaş doğru değil 26 yaşındayım
Cevap sahibi1 yılAnladim canim neler yasadin ki
1 yılHayatta her şey herkesin başına gelebilir dertleseceginiz birini bulun hayatında yaşadığınız her şeyi onu anlatın illaki bu tanıdığınız kişi olacak diye birşeyde yok sizi tanımayan biride olur bazı şeyleri anlatmak insanı rahatlatir
00 Yorumla
1 yılsana zarar veren insanlardan tamamen uzaklaşarak. eskiyi hatırlatan ne varsa ilk önce onları kol keser gibi kesip geride bırkaman gerekli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkendi istediklerini yaparak toparlayabilir. yaşın kaç?
06 Yorumla
Soran1 yıl26.
Cevap sahibi1 yılbence kullanılmayı geç kullanmalısın bu yaşta :)
Soran1 yılKullanacağım zaten elime geçeni yakacağım. Bana acımadılar ben de kimseye acımam merhamet etmem
Cevap sahibi1 yılo kadarda uzun boylu olmasın :D kendini mutlu edecek şeyler yap karşındaki ondan mutlu olursa ne ala
Soran1 yılKötüye acımamak lazım
Cevap sahibi1 yılkötüye zaten acıma hatta iletişim bile kurma
- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılToparlar neden oyle hissediyorsun
05 Yorumla
Soran1 yılNeden olduğu açık. Hep kötülük gördüm
- 1 yıl
Evlimisin sen? Evliysen esin destek olmuyormu diye soracaktim
Soran1 yılDeğilim
- 1 yıl
Anladim Allah yardimcin olsun insAllaj
Soran1 yılSağol
1 yılZamana ihtiyacı var sadece
02 Yorumla
Soran1 yılSanmam çok zaman geçti üstünden
- 1 yıl
Kimisi 1 ay sürer kimisi 2 yıl ama geçer
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Yeni bir sayfa açarak olur
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Dik durarak. Kimseye taviz vermeyerek
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. Onune bakarak gecmisteki kotu anilarini unutarakk
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılNoldu başından ne geçti bu insanin
00 Yorumla
1 yılOna çok güzel bir hayat vererek ama istemez
00 YorumlaOda başka erkekleri kullanirsa
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 829 cevap paylaştı.
1 yılbi daha önüne gelene vermez olur biter
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGeçmişi unutmalisin ki bir geleceğin olsun.
014 Yorumla
Soran1 yılUnutmam mümkün değil
Cevap sahibi1 yılEn azından gömmen gerekir kafanda bir yerlere (önemsiz yerlere) yoksa hayatın bunalım depresyon vb şekilde geçer hatta kendine zarar verebilirsin
Soran1 yılBöyle oluyor zaten kendimi yiyip bitiriyorum bu gidişle her şeyimi kaybederim sağlığımı, gençliğimi, herşeyimi. Kendimi kendi hayatımı mahvetmişim de haberim yokmuş
Cevap sahibi1 yılKnk valla yüz yüze olsak çok güzel moral verirdim az da olsa toparlardin kendini ama ne bileyim burdan yazdıklarım samimiyetsiz laflardan ibaret gibi görünüyordur muhtemelen 😔
Soran1 yılBen zor düzelirim bundan sonra. Ya yok edeceğim ya yok olacağım
Cevap sahibi1 yılÖyle deme çok şey yaşandı çevremde seninki onların yanında hafif sayılır ki seninde suçlu olduğun konular vardır muhakkak
Soran1 yılBen suçlu hatalıyım zaten
Soran1 yılBen masumum mu diyorum
Cevap sahibi1 yılİşte senin suçlu oluşun isyana gitmeni engeller yani en azından hatanı yapmamayi düşünebilirsin ve belki düzelir
Soran1 yılSuçlu olmak daha ağır işte. Beni öldürüp bir kenara atsalardı bu kadar canım yanmazdı
Cevap sahibi1 yılOlsun hatasız kul yoktur bu olaylar senin kaderinde varsa yüzleşmen gerekiyor demektir iradeni koru seni anlayacak insanlar bul güvenecegin kisiler
Soran1 yılYüzleştikçe daha acı çekiyorum
Cevap sahibi1 yılBir yerden sonra acı çekmeyeceksin huzur bulacaksın güven bana
Soran1 yılİnşallah
Cinsel Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı. Kendini sevmeye başlayarak
00 YorumlaBırak dağınık kalsın
01 Yorumla
Soran1 yılKalmasın kalırsa sonu ölüm
Cinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Toparlanamaz
01 Yorumla
Soran1 yılNeden
- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılEğer İsterse olur..
00 Yorumla
1 yılUzun hikayeler
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Cinsel açıdan kullanılmış, hep ezilmiş bir kadın nasıl hayatını toparlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat