İlişkinizde aldatıldığınızı bilseniz, aldatmak sizin için meşrulaşır mı?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İlişkinizde aldatıldığınızı bilseniz, aldatmak sizin için meşrulaşır mı?
İki yanlış bir doğru etmez. Aldatanın yaptığının yanlış olduğunu düşünüp aynısını yapmak aslında bir intikam değil. Bunu yapan kişi zaten partnerini gözden çıkarmış demektir. Pek canı yanacağını sanmam. Aldatan kişiye aynı şekilde aldatarak cevap veren, aslında kendi içinden de geçen, ancak tepki çekecek olan bir hareketi kendince meşrulaştırmış oluyor.
Eniştem psikolog olduğu için bize anlattığı hastasıyla bi anısı vardı. Kadın bi gün enişteme gelmiş tüm derdini ağlayarak anlatmış. İşte eşim beni aldatıyor boşanmak istemiyorum onu cok seviyorum diyor. Toplam 6 seans gelmiş böyle her geldiğinde ağlayarak eşini ne kadar cok sevdiğini ama bi türlü bunu eşine anlatamadığını, eşinin ona sürekli ihanet ettiğini söylüyormuş. Eniştem işte mesleği gereği bi kac tüyo vermiş, çözümler önermiş. Eşinle açık bi sekilde konusman gerek, belki onuda bu terapiye gelmeye ikna edebilirsin bir kez daha benim eşliğimde konuşarak evliliğini kurtarabilirsin gibisinden, tipik psikolog cümleleri.. Kadın son seansta yalnız gelmiş, niye son seans onu şimdi anlayacaksınız. Eniştem sormuş, eşiniz nerde? Kadın gelmek istedi ama getirmedim. Zaten artık boşanabiliriz ortada bi ilişki kalmadı demiş. Eniştem sormuş, neden? Kadın da "Bende zaten onu aldatıyorum farklı kisilerle" demiş. O anlattığında biz gülmüştük komik gelmişti. Ama siz ne düşünürsünüz bilemem, çünkü şaka gibi..
O zaman o ağlama krizleri neydi
Eşine son kez şans vermek istemiş değerimi bilemedi demiş
Eniştem de allah belanizi versin o zaman madem birbirinizi aldatiyosunuz burada ne isin var demiş cevabina karşılık.
He yaw hee deseydin ya. Enisten ablani bi guzel aldatip birde hikaye uydurmus
Tekrar okuyun. Konu ablam değil
Bilmeden bide cahil cahil yorumlar yapiyosunuz
Bu intikamdır ve intikam hak değildir. Hata yapanın seviyesine düşmektir ki ben birisini aldatsam ve hayatımdaki kişi de beni aldatsa “en az benim kadar karaktersizmiş” derim.
Hatayı hiçbir zaman meşrulaştıramayız, meşrulaştırmamalıyız. Bu, normların çökmesi anlamına gelir. Sonra herkes adaleti kendi eliyle dağıtmaya başlar. Çöküşler, normların bozulmasıyla başlar.
Yanlışı başka bir yanlış meşrulaştırmaz. Biri senin malını çaldı diye seninde hırsızlık yapıp Ama bana hırsızlık yapan oldu diye Kendini savunman gibi abes bir şey İkincisi Kendi seviyenide onuj seviyesine indirgemiş olmakla beraber sırf intikam duygusuyla başkasının oyunca yapman kendini tam bir saçmalıktan ibarettir.
Cevap
81Cevap
Aldatan şerefsiz diye, aldatılan da mı olacakmış
Herkes kendine yakışanı yapar.
Aldatan aldatılır zaten belasını benden bulmasın
Aldatanı aldatırsan, aldatandan bir farkın kalmaz.
Belki de farklı olunduğu için anlaşılmıyordur, aynı olmak gerekir
Aldatmanın umrunda değilsen, aldatsan da bir şey değişmez. Sadece kendine ters olan bir şeyi yapmış olursun
Önemli olan karşıdaki demek
Sen öyle söyledin. Farklı olunca anlaşılmıyor aynı olmak lazım diye. Ben de karşındakinin umrunda değilsen aldatsan da öyle olur dedim. Önemli olan kendi çizgilerinin dışına çıkmamak, kendine saygını kaybetmemek
Anladım
Aldatanı aldatmakla onunla aynı kefeye girmiş olunur ve ondan farkı kalmaz.
Hayır tabi ki de.. ne olursa olsun aldatmak karaktersizliktir.. ben ayrılırım sadece ama aldatmam eski sevgilimi..
Doğru insan kime denir,
Doğru insanda olması gerekenler,
Bunların cevaplarini gerçek anlamda bilen birini zaten kimse aldatmaz ve böyle bir senaryo ile karşı karşıya kalmaz.
Ama giderseniz saçma sapan biri ile (bu durum ister erkek , ister kadın için hiç fark etmez.) bir hayata baslama niyetiniz varsa farklı bir şey yaşama ihtimaliniz zaten yok.
Kör olmamak lazım hayatta.
Bakmak değil görmek lazım.
Biri aldatıldı diye intikam için aldatiyorsa diğerinden bir farkı kalmıyor ki.
Geçmiş olsun.
İnsanlar gerçek ve doğruların farkına vardığı güne kadar bu gereksiz konulara takılıp hayatın güzelliğinden çok şey kaybedecek.
Hayırlı Mutlu geceler
İhanetin Bahanesi Olmaz sen böyle yaparak onun seviyesine düşersin zamana ve ilahi adalete güven hayatına devam et ve seyret sonunun nasıl olacağını pişmanlıklarını tövbelerini senin alacağın en büyük intikam ne bu cihanda ne öteki cihanda helal etmemek
Aldatan erkekte olsa
Aldatan kadında olsa
Net bir şekilde pisliktir.
Aldatana aldatmak ile cevap vermek onun seviyesine düşmek ve pislik olmak demektir
Bu sebeple yolları ayırmak en doğru tercihtir.
Ayrılığ usul usul uzaklaşmak ve Allah’ından bulmasını dilemek.
Ayrılıp yol vermek daha şerefli olur. Aşağılık bir hareket karşısında daha aşağı bir davranış sergilemek bence bu karakterinden ödün verip kendine ihanet etmek. Ayrıldıktan sonra ooo çalsın davullar susmasın zurnalar 😃
En temizi
Simdi aldatan icin kullanilan terimleri biliyoruz? Yani aldatti diye senin yapman intikamda olsa aldatmak olur. Yani ayni terimleri hak edersin. Ayrilirsin sonra istersen git iki erkekle birlikte treesome yap
Ödeşme mecbur değildir ancak kadinin kista kistas alması gerek cm ölçüsü olarak ölçüp bulduğu kişi Siyahii atı kıskandıracak cinsellikte uzunllukta olmamalı buldugu kişi , küçük yuvanin bozulmamasi gerek ,
Kendim istediğim için ve istediğim biriyle evet, ama sırf onu aldatmak için hayır.
Ama aldatan , mutlaka aldatılma duygusunu yaşamali diye düşünüyorum. Nasıl olur, kimle olur bunu zaman ve sartlar gösterir.
Ne zamandan beri onun seviyesine inmek mantıklı oldu ki... Tercih meselesi kendinizi de onun gibi hissetmek istersen aldat. Ama intikamı sadece ondan değil kendinden de almış olursun
Bu sadece bir soru
Anladım, pardon o halde ☺
Karaktersiz diye karektersizlige ortak olmaya gerek yok yol ver kamile muhatap olma sonrası dünya senin kendi kontrolünde karar senin
Bu sadece bir soru ☺
Sensin reis 😉
Tabi ki meşrulaştırmaz. Kabul etmezsin, gereğini yaparsın ya da kabullenirsin. Sürekli kullanırsın o kozu..
Ooo o kozu kullanmak mı 😄
Sürekli başına kakmak için hazırda bekletmek:)
Her fırsatta 😄
Ben hep, her ihtimale karşı peşin peşin aldattım. hiç, aldatıldığıma dair net bulgu yok. (Ama 1 derin şüphe war)
Sen dewam et ablacım, zaten sağınız solunuz durmuyo, bahane üretilir.
ayrılırım
nie aldatayım ki.
ayrılmak daha mantıklı bir seçenekmiş gibi geliyor bana
tabi istisna durumlar varsa.. bilemiyorum..
Ne olursa istisna olur
bilmiyorum ki
onuda yaşamadan bilemiyorsun..
bazen istisna bir durum oluşabilir bir noktada ayrılamazsın
zorundalıklar olur
O durumda meşrulaşır mı
yine de ben o yolu seçmezdim
meşrulaştırmak..
yani insan tesleli için bir çok şey bulur doğru olmasa da..
Doğru olabilecek yaklaşım
Ah be güzelim ya ne hiç olur mu aldatmanın hakkı hukuku yoktur aldatan karektersiz sünepenin tekidir böyle bir şey olamaz aldatmanın hiçbir şekilde tutulur yanı yok nokta
Aldatanin seviyesine düşmem falan demeyecegim. Çatır çatır aldatırım umrumda olmaz
Helal kız 😄
Bence hak ben de bu soruyu soruo durdum da icin rahatlıyor ama sonucta o yaptigi icin yapmis oluyorsun senin icinde olmuyor bu sefer de buna üzüluyorsun
Bak bu da başka bir bakış açısı
Hangisi
Karşıdaki aldatıp saygınlığından ödün veriyor diye sendemi saygınlığından ödün vericeksin. Hiçbir erkek bunun için değmez inan bana
Aldatan partnere "haberim vardı izin verdim diye senle oldu" demek haktır bence, aldatmaktan daha beter etki bırakır.
Aldatmak insanın kendisine yapmış olduğu bir saygısızlık. Bir kişilik bozukluğudur. İntikam almak için sence öz saygını yitirmeye değer mi?
Bir köpeğe havlayarak kız. ak gibi bir şey olur yani gereksiz yere kendimiz aldatan kişi ile aynı kefeye sokmayalım
Hayır onun yaptığını sen yapmış olursan ondan farkın kalmayacaktır en doğrusu onu hayatından çıkar ve Allah'a havale et
Aldatmak karaktersizliktir partnerin zaten seni aldattığında ilişki sonlanır yeni bir ilişkiye yelken açabilirsin acıyı atlattıktan sonra
O hata yapmış olabilir kızmakta haklısın ama aynı hatayı sende yaptığında ondan ne farkın kalır ki...
Küçük ip uçlarını yakalarım ben. Yakalayamadıysam demek ki çok şerefsiz pro yalancı. Anında terkederim. Ne yapacaksam sonra yaparım..
Kucuk ip uclaru be
Ne
@aysglkyaaay asla o yapmaz diye düşünmemek. Bu hayatta herkes, herşeyi yapabilir. Tam da o öyle bir şey yapmaz dediklerimiz yapar.
Usta bir yalancı ve şerefsiz değilse yalan söylerken, gözlerinin içine bakarken ele verir kendini. Panik yapar. Olur olmadık zamanlarda heyecanlı olur.
Telefonu kaşıkçı elması gibi korumaya alır.
Sıkça sen bana güvenmiyor musun, sorusu sorar.
Helaya da telefonla giriyorsa kesin orada senin görmemen (aslında görmen) gereken şeyler var demektir..
Uğraşmamak direkt hayatından çıkarmak daha mantıklıdır. Diğer her şey boş ve zaman kaybıdır.
Eğer rahatlayacaksan bunu ayrılarak yaparım, intikam almak basitleşmekten başka bir şey değildir
Değildir hak olan hayatından çıkarmak onunla aynı hataya düşmek değil…
Özsaygısını yitirmiş birisine aynı muameleyi yapmak, onun seviyesine düşmektir.
Ya niye onun seviyesine düşeceksin ki yol ver gitsin
Hayir tabikide o onun ayıbı aynı şekilde asla karşılık vermem.
o toksikliğe giriyor ben asla yapmazdım aldatıldığımı bilsem ses etmem giderim
Hiç bir zaman meşru değildir. Ama karşılıklı cinsel ilişkiden zevk alamıyorlarsa ve de boşanmaları da zor ise mecburen aldatıyor, iki tarafta halinden memnun, başkalarına bir söz düşmez zaten.
Zevk meselesi
Hak veya değil
İlla bir karşılık verirsin
Herkes kendine yakışanı yapar o yaptı diye benim yapmam gerektiği anlamını taşımaz bu
Meşrulaşmaz, hak değil ama bazen kıssasa kıssas da gerekebilir icabında.
Ayrılmak haktır bence o bir aptallık yaptıysa karşı tarafın da aynı aptallığı yapmasına gerek yok
Karşında ki kişi böyle bir pistik yaptı diye seninde yapmana gerek yok tekmeyi basarsın.
Bence hak değildir ayırıp yolları kendi hayatına bakmalı haine hain olunmaz terk edilir
Aldatılan aynısını yaparsa aldatandan farkı olmaz.
Aldatmaya gerek yok öyle bir hale getirin ki keşke aldatsaydı desin
Kötüye kötüyle karşılık vermek ne haktır ne de değildir
Kişiliksiz bir harekete kişiliksiz bir karşılık vermekte kişiliksizlik etmek olur
Böyle bir şey ne denli hak olur?
Karektersizlik biri seni aldatmış bundan rahatsızsan ayrılırsın
Bana kalırsa çok saçma bir insan pislik diye bende pislik olmak zorunda değilim
Kendinize saygınız olsun ona verdiğiniz ne varsa alın gidin
aşağılık insan olmayı tercih etmiyorum, aldatan kendini aldatır.
Aldatınca hikaye biter zaten. Bittikten sonra ne yaparsan yap kendine yaparsın
Ben tek taraflı aldatmaya karşıyım ama çift taraflı aldatmaya karşı degilim.
Aldatan k*sar olacak diye bende k*sar olamam ona mutluluklar dilerim
Hayir aldatmak meşrulaşmaz tam tersine günaha zinaya düşersin sen oldan daha aşağiya inersin
hayır o zaman o karaktersizden farkımız kalmaz
Herkes kendinden meshuldur.
Rabbim ömrüm boyunca bir kişiyi bile aldatmamı göstermesin korusun Amin
Amin
Evet herşeyi hak eder
Ne farkın kalır ki o zaman ondan
Farklı olmak zorunda mı insan, belki de layık olduğu kendi gibi birisidir
Ben şuna inanırım. Aldatmak karaktersizliktir. İnsan gibi ayrılırsın kimle istersen yatarsın
Benimde inancım bu yönde. Kendi bedenini bu kadar değersizleştirmemeli insan
İnsanın kendini onursuz hissetmemesi önemli bence de 😇
Kadıni mi erkeği mi? Ne şartlarda.
Cinsiyete göre mi muamele
Evet aldatiyorsa aldatilmayi hak eder
Umrumda olmaz aldatirim hemde gözünün önünde
Ooo pat pat pat 😄
Olması gereken
Herkes kendine yakışanı yapar
O şerefsiz diye aldatmış ben onun seviyesine inmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?