@seçimkurbanı Orgazm sırasında, özellikle erkeklerde, vücutta prolaktin adı verilen bir hormon salgılanır. Prolaktin, rahatlama ve uykulu hissetmeye neden olur. Aynı zamanda vücutta serotonin ve oksitosin gibi rahatlatıcı kimyasalların da salgılanmasıyla bu uyuşukluk artar.
Bu süreç, vücudun enerji tüketimi ve fizyolojik rahatlamayla birlikte yorgunluk hissetmesine yol açar. Dolayısıyla, cinsel ilişkiden sonra erkeklerde yorgunluk veya uyuşukluk hissi tamamen normaldir.
Kaynak:
Prause, Nicole, et al. "Neurobiology of sexual behavior: current insights." Nature Reviews Urology 11.11 (2014): 617-630.
Yorgunluk zaten olur bunu bilimsel olarak kanıtlamaya gerek yok hemen uykuya dalması yanında bir kadın varken uyuması bile garip geliyor ben hiç uyumadım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Dusuncrsiz seni haketmiyor yasiniz 25 alti ise onunla konus yoo drgilse ayril.
Bunu hiçbir kadın istemez ama maalesef bazı erkekler işim bitti kadın ne yaparsa yapsın dūşūncesindeler...
Erkeklerde cinsel ilişkiden sonra uyuşukluk oluşur bu yüzden uykuya hemen dalar. Bu yüzden bence o romantik uykuyu unut 😄
Hayır canım ne alaka adamı çok zorlamış bence 🤣
@seçimkurbanı Orgazm sırasında, özellikle erkeklerde, vücutta prolaktin adı verilen bir hormon salgılanır. Prolaktin, rahatlama ve uykulu hissetmeye neden olur. Aynı zamanda vücutta serotonin ve oksitosin gibi rahatlatıcı kimyasalların da salgılanmasıyla bu uyuşukluk artar.
Bu süreç, vücudun enerji tüketimi ve fizyolojik rahatlamayla birlikte yorgunluk hissetmesine yol açar. Dolayısıyla, cinsel ilişkiden sonra erkeklerde yorgunluk veya uyuşukluk hissi tamamen normaldir.
Kaynak:
Prause, Nicole, et al. "Neurobiology of sexual behavior: current insights." Nature Reviews Urology 11.11 (2014): 617-630.
Yorgunluk zaten olur bunu bilimsel olarak kanıtlamaya gerek yok hemen uykuya dalması yanında bir kadın varken uyuması bile garip geliyor ben hiç uyumadım
@seçimkurbanı yorulan insanın uykusuda çabuk gelir. Senin hiç uyumaman biyolojik ve hormonal bir farklılıktan kaynaklı olmalı
İşten gelen biri hemen uyuyor mu 🤔 ya da sabah işe gitmeden önce seks yapan insanlar 😉
Bence benim değil uyuyan arkadaşların hormonal bir bozukluğu olabilir
@seçimkurbanı işten geldikten sonra uyuduğunu söyleyen çok arkadaşım var 2. Cevabına bir yanıtım yok. 😄
Bu artık sıradanlaşmış ilişkiler ve alışkanlıklardan kaynaklı maalesef bu alışkanlıklar yüzünden oluyor bütün ayrılıklar veya aldatmalar
Sen seks yaptıktan sonra yanında horul horul uyuyan bir adam istermiydin
@seçimkurbanı bilmiyorum heralde istemezdim
Ee yaniiii 😂 konuşmak istersen yaz 😊
Ne yapacak adam birde seni mı pışpışlayacakk
Şanslıymış lakin umarım ilerde pişman olmazsınn
Enerji kaybı yaşıyor uyuyo
Sende halen buna veriyormusun
İşi bitmiş adamın. Seni düşünen kim?
Çok zorluyorsundur adamı yoruyorsundur
Sen ne güzel bi aevgiliain böyle
Senin tokmakçında hayır yok
Uyku öncesi rutini pış pışla uyusun büyüsün