
Terlemenin olmaması, giysilerin etkisi, ısınmanın keyfi vs.

Terlemenin olmaması, giysilerin etkisi, ısınmanın keyfi vs.
Aslında biyolojik olarak her canlının bir üreme döngüsü var. Üremek için en elverişli olduğumuz dönemler de var. Hatta bazı memeliler ve başta kediler Mart aylarında üremeye en elverişli oldukları döneme girerlermiş.
Olaya baya farklı bir persperktiften dalıcam ama olsun.
Zaten mantıken de doğada, ilkbaharda üremek çok mantıklı. Yavrular baharda doğar, yazın da büyür. Yazın avlanır deneyimlenirler, kışa hazırlıklı olurlar.
Ama sonbaharda ürediğini düşün, soğuğun ortasında yavruların var, önünüz direk kış ve sen daha bu yavruları hayata hazırlayacaksın. Sence evrimsel doğan buna izin verir mi? Hayatta kalanlardan olabilir mi senin soyun?
O sebeple baharda üremek çok mantıklı.
Bunun insan libidosu ile alakası ne, dersen.
Mart ayında insanlar açısından da farklı bir dönem olduğunu düşünüyorum. Daha derinine inmicem fsjk
Ahahah daha derininden bir Bence çıkar galiba jdkdk
Güzel yazmışsın.
Peki kışın doğan, o mücadeleyi yaşayan yeni doğanlar daha sağlıklı ve güçlü olmaz mı rahat ortamda doğanlara göre?
Yok daha derininde özel bilgiye girme durumu olabilirdi ama sitede kendimle ilgili özel bilgi sunmayınca orada kestim😂
Onu şöyle düşün. Baharda doğum yapan bir memelisin. Bahar vakti, her yer yeşillik, meyve, bol ve temiz su. Hava sıcak. Yavruların yeni çıkan yemişleri yer, bir otçulsan Baharda çıkan yeni ve taze otlarla beslenir ve semirir yavruların.
Ama sen sonbaharda doğum yapan bir otçul memeli olduğunu dusun.
Ağaçlar kurumuş. Otlar saman olmuş ve meyve kalmamış. Sular iç taraflara çekilmiş. Hava soğuk. Yavruların durumunu düşün.
Kışta doğum yapan bir memeli olduğunu hiç düşünme bile..
Sence Baharda doğanların mi seneye tam takım çıkma ihtimali daha fazla, yoksa sonbaharda çıkanların mi?
Evet sonbaharda doğan yavrular daha dayanıklı olabilir. Ama rekabet ortamında elenen çok fazla yavru olur ve hayvan soyunu yürütemeyebilir.
Zaten kışçıl olanlar hariç, hayvan anneler yavrularını en elverişli mevsimde doğurmaya özen gösterir. Bahar gibi, yaz gibi.
Kediler bile mesela kış vakti çiftleşmez, kar yağıp Hava buz gibiyken mikişen kedi görmek nadirdir jckdk
He tabi kedi, dünya yansın ben seninle sevişicem diyen tiplerden değilse😂😂
Ahahah buradaki kedilere zaman ve mekan fark etmiyor, benim gözlemim bj yönde jdkkd
Üsttekiler de doğru.
Baharda olanlar daha çok oluyor haytta kalabildikleri için. Sonbahar ve kış olanlar daha az ama daha güçlü oluyor.
Ekolojik bozulma kedilerin doğasını bozdu aslında, tüm canlıların üreme döngüsü feci şekilde etkileniyor.
Bu doğru.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Mevsimler “ben ne alaka libido” diyor 😅
Bir insan ya yüksektir ya yüksek, mevsimler etkilemez.
Aaaa infini cevabı ilkte gelmiş jdjdk
Bugun istifa etme düşuncesi oluşuracak bir şey olmadı galiba formundasın.
Aslında bakarsınız ahaliii değilim formumda emaaaaaa hadi infini cizgimi bozmayayım dedim😅
İyi dedin jdkdk
Libido miktarı sabit o doğru ama tetiklenip tetiklenmemesini etkilemez mi peki?
Dur bi mevsimlere soralım😅
Jdjsks
Cevap
1Cevap
Benim hep yüksek olunca değişen bir şey olmuyor 😂
Ahahhaa jdjsj
Isınmak için çok iyi 😂 yani sarılıp uyumak
Sanki son anda cevap değişmiş gibi olmuş jdkdks
Maalesef etiket sebepli çekilmek istenirse yine çekilir jfkdkd
Yükseltir bea..
Doğru diyon bea jdkdkd
Bxnxn
En İyi Cevaplar