Kaybedilen ten uyumu tekrar yakalanır mı?

Eşimle evlenmeden önce ilk kez yakınlaştığımızda çok ateşli geçmişti ve kesinlikle uyumumuz vardı diye düşünüyorum, ikimiz de etkilendik. İlişkiye girmemiştik. Sonra evlendik ve bazı cinsel sorunlar yaşadık. Hem benim vajinismus şüphem vardı hem eşimde erken boşalma ve sertleşme problemi oldu. O dönem ben eşime beni istemediğini düşündüğüm için kızgındım bana yanaşmıyor diye ve bu onun özgüvenini çok düşürdü. O bu problemleri yaşadığı için yanaşmıyormuş ben beni istemediği için yanaşmıyor sanıp küsüyordum bu da iyice onu kötü etkiliyordu normalde de bu sorunları yoktu aslında nişanlıyken. Hep benim üzülmelerim yüzünden çok incindi ve kendine güvenini kaybetti. En son ona destek olduğumda doktora gerek kalmadan bu sorunları yendi erken boşalma ya da sertleşme sorunu yok artık. Ama nadiren de olsa bazen yine yumuşama yaşayabiliyor. En son uzun zaman sonra yine yaşadı böyle bir şey, tekrar sertleşti birlikte olduk ama kafaya takmış. Ben onu istediğimde çekimser davrandı. Özgüven sorunu yaşamış tekrar. Ve şu detayı da vereyim ilişkiye girmeyeceğimizin kesin olduğu sevişmelerde eşim inanılmaz sertleşiyor. İlişkiye gireceğimiz zamansa belli ki geriliyor ve sert olsa da ilişkiye girebilsek de hiçbir zaman bahsettiğim zamanlardaki kadar sertleşmiyor. Yani kısacası bu özgüven sorunlarından dolayı aramızdaki uyum yok oldu.
Sizce sık sık birlikte olsak ben ona hep destek olsam bu durumu aşıp tekrar uyum yakalayabilir miyiz?

Kaybedilen ten uyumu tekrar yakalanır mı?