kimle konuşsam o bana bunu yaptı şu böyle dedi kızlaer egolu ya da şu kızı nasıl ayarlarım vs vs yani bıktım
sosyalleşebileceğim konular bunlar olmamalı peki ben nasıl istediğim tarz arkadaşlar edinebilirim
kimle konuşsam o bana bunu yaptı şu böyle dedi kızlaer egolu ya da şu kızı nasıl ayarlarım vs vs yani bıktım
sosyalleşebileceğim konular bunlar olmamalı peki ben nasıl istediğim tarz arkadaşlar edinebilirim
Dışarda ne muhabbetin dönmesini bekliyon ki milletin hayatı bu olmuş senin istediğin şey için belirli bişeyler belirleyip onlarla ilgilenen insanların yanında olmalısın misal edebiyatla ilgilenen insanlar
yani demek istediğim tanıdığım bir
insan kendini neden biryere getirmiş olamıyor ve ben de bundan etkileniyorum ben de aynı oluyorum ve olmasını istemiyorumki
ben azerbaycanlıyım tr de okuyorum azerbaycandayken en azından bir şeylerle uğraşan insan sayısı vardı örneğin komşum ressam, sporda gördüğüm kız mühendis şimdi kendine bir işletme açtı diğer bi tanıdığım birşeyle ilgileniyor vs vs ama türkiyeye geldiiğimde herkes aynı ve benim normal olarak gordugum insanlar şimdi ilginç insanlar oldu artık
tanığım iki üç kişi böyle nebileyim başka şeyleri yok mu bunların
ben de kendimi geliştirmeyi bıraktığımı görüyorum böyle kendime bişey katamam ama asosyalleşmek de istemiyorum
Demek istediğini gayet iyi anlıyorum ama şunu da bilmende fayda var boş olacağını hiç olsun daha iyi çünkü kendin de söylüyorsun etkilenmek istemiyorum diye
Bi diğer konu da biraz saçma gelebilir ama işinde gücünde hobisinde olan insanların da öyle çok ortam yapma niyetleri olmadığı için öyle insanlar bulman hem zorlaşıyor hem de bulsan da samimileşmek daha da zor hale geliyor sana tavsiyem çoook fazla insanla tanış iyice deli gibi genişlet sonra aralarından altınları ayıklarsın
Üniversite neredeyse en iyi ve tek seçeneğin zaten okuyorum dediğin için herhalde denemiştir diye düşünmüştüm
Biraz zor olacak ama bu konularda girişken olman lazım kulüpler idi etkinlikler idi sağdan soldan her şeye dahil olmaya çalış ve rastgele insanlarla da tanışmaktan çekinme ya şimdi iti var kopuğu var da benim ima ettiğim şey aşırı samimileşmeden insanları tanımaya çalış zaten şu muhabbeti biliyorsundur "20 kişilik grupla başladık 3 e düştük" aynı mantık ortamını arttır
İnan bana ben de sosyallikte yerlerdeyim ama benimki kişisel tercih sana yukarıda bahsettiğim hiç olmasına gayet okey olduğum için öylr 2 3 arkadaşım var o kadar ama sen sosyalleşme isteiğini belirttiğin için sana böyle tavsiye ettim
Bir diğer detay da sosyal becerilerini arttırırsın bu da iş dünyasında çok zorunlu bir özellik haberin olsun
ben birtakım sıkıntılar yaşadım ilk geldiğimde 2sene gidemedim uniye geçen sene 2çsınıftım ve birkaç insanla iletişimim oldu en azından ama istediğim insan kriterli bu insanlar değil şimdi 3. sınıfım yine biraz sıkıntım var ama bireysel şeyler artık örn:kaliteli arkadaşlarımın olmaması, maddi sıkıntılar ve derslerle beraber çalışmak zorunda kalmam zaman yetmemesi ve kişisel olarak gelişmek
bu eski şeylere hem zamanım hem enerjim hem de tahammulum yok kendimi değiştirmek daha farklı yaşamak istiyorum yani hepsini aynı anda nasıl yapacağımı bilmiyorum
Kişisel olarak gelişmene gerek yok mesleki anlamda kendini geliştirmeye bak evet kulağa saçma geliyor olabilir fakat önce maddi sorununu çözmelisin maddi sorundan sonra kendine zaman yaratmış olursun zamanını da nasıl değerlendireceğin sana kalmış olur
Öncelikle mesleki anlamda kendini geliştir 3. sınıf olmuşsun staj işi cart curt hangi ünidesin bilmiyorum ama birçoğunda oluyo derslerini mümkünse sınav geçme korkusuyla değil de öğrenmek için çalış inan bana sınavlar sadece ezber çünkü ama mesleğine bir katkısı olmaz ezberlersen
Mesleki anlamda cv doldurmaya başla bölümünün herhangi bir kelimesini içeren herhangi bir lisansı cukkala (mesela mali müşavirlik için mali müşavir sınavı falan oluyo onun belgesi mesela sermaye piyasası lisanslama cart curt...) çünkü çok işine yarayacaklar
Ehliyet falan öyle lisans işlerinin hepsini 2 sene içinde halletmeye çalış projelere falan katıl kısaca patronun cvni okumaya üşenirse kazanmışsın demektir
Maddi konuda sağlama alırsan kalan zaman ve paranla bi kere kendini geliştirmek zaten kolay hem kendi arzuladığın şeyleri de yapabilir olacaksın
Arkadaş konusu için ozoman çok geç olacak belki ama gerçekten söylüyorum olmuyorsa da üzülme çevre drama kaynıyor enerjine yazık olur
Mesleki gelişimini ve sosyal hayatını çok rahat bir tutarsın ama zamanın kalmayacak başka şeye haberin olsun
Ben şu an spor ve mesleki olarak gelişmek istiyorum belki yurtdışına gidebilirim diye de çalışmak istiyorum İngilizce ve kendi alanımda yazılım geliştirme vs vs
Arkadaş çevresi de yaparsam kendi isteklerimi tamamlamış olcam
Ama maalesef ki aile desteği almıyorum ve kendimi geçindirmem gerek oart time işler de 50 55 tl veriyor haftada 3 4 gün çalışsam yne o para çıkmıyor ayrıca fiziksel olarak çok fazla yoruluyorum hem de skolyoz var o daha çok kötü ağrı oluşuyor bende ama paraya ihtiyacım var o zamanda diğer şeyler kalıyor bilmiyorum ki napıcağımı artık
Valla senin yerinde olmak gerçekten çok zorlayıcı bişey Allah kolaylık versin
Mesleki gelişimini önde tutmaktan başka seçeneğin yok çünkü ne zamanın var ne de paran hayallerinin ve arzularının olması çok güzel ama onları şu an gerçekleştiremezsin diye üzülme her şeyin bir zamanı var sonuçta sen en mantıklısı parasal sorunlarına odaklan mesleki gelişimini hallet gerisini yapacak zamanın kalacak tabi bu maalesef ki öyle bir kaç ayda olacak iş değil bi min 3 yıl sürebilir ama en azından 3 yıl gibi bir süreden sonra az da olsa rahat edebileceksin
Ooo bölüm de baya iyiymiş ne güzel ingilizce halletsen yurtdışında temizinden düzen kurabilirsin
Sadece yazılım ve ingilizce geliştirmeye odaklan benim arkadaş kültür üni bilg. Müh. kazandı bu sene ona da dediğim gibi yapacak ingilizcesini ve yazılım bilgisini geliştirmeye odaklandı bildiğin böyle progrsm falan kurmuş ordan kod deniyo herifteki disipline hayranım doğrusu
Aynı şeyi sen de yap arkadaşın olmaz belki bunlarla uğraşmaktan ama yine de yurt dışı bu ya hayatın direk kurtulur kız glglglg şaka maka öyle senin bölüm zaten diplomanın etkisi %0,0001 gibi bişi daha çok senin bilgine bakıyorlar o yüzden her şey senin elinde
Annenin dediği şey için üzülme sakın yazık günah kadın belki de başından çok yüke sahip sana onu söylerken bile belki zar zor içi yana yana söylüyordur yapacak bişi yok ne yapalım şans işte hayatta zengin ailede doğup doğamayacağımızı seçemiyoruz AMA sonrakiler için zengin aile oluşturmak da yine bizim elimizde bunu unutma
TAMMMM GAZZZZ DEVAMMMM
Ya benim annem zengin olmuş küçükken sovyette herkesin yapamadığı sahip olamadığı şeylere sahip olmuş ama ailesi çalışarak tabiki kazanmış rüşvetle değil ayrıca okul birinciliğiylede kalmamış bakü de birincilik vs kazanmış gazetelere filan reportaj vermiş yazı makaleler hazırlamış hatta kendinden büyük sınıflara derslerinde yardımcı etmiş biri sadece babam biraz farklı işte annemle evlenme amacı yoktu yabi zorla evlenmişler annem ev kadınıydı hatta hatırlıyorum onca eziyet sonrasında yine azerbaycanda kendi sektöründe ün saldı bir dönem harika kadın ve bu yaşında üniversiteye girdi şimdi izmirdeler kız kardeşimle sıkıntı zaten bu yüzden var 4 kişiyiz hepimize para yetmiyor o yüzden ya kardeşim çalışcak annem belki biraz yardımcı olurum dedi ya da hem kardeşim hem de ben önemli olan bu dersleri halletmem ve artık ben birşeyleri başarmak istiyorum ve aileye yük olmak istemiyorum
Küçükken çok başarılıydım gerçekten derslere girmeden geçiyordum mesela 1 hafta 2 hafta gelmeyip 1 2 güne okulda tüm konuyu çözebiliyordum tek başına olimpiyatlara hep beni gönderiyordu okulum ve baküde sıradan bir okul değildi okuduğum öyle bir okulda birinci olmak da kolay değil yani herkes özel öğretmen hazırlık dershane vs ile yapabiliyorken ben kendim yapıyordum bunları
Sadece zor bir dönem yaşadım ve yeni atlatabildim geçen sene yani kendi özgüvenim çok düşüktü aşırı hassas biriydim şimdi sadece güçlenmeye ihtiyacım var ama sosyal olmaya da aynı şekilde yani sağlam bağlar oluşturmalıyım depresyona girmemek için özellikle 2. olarak da insanlar hayatta çoğu sorunu çözer yardım sosyallik tanıdık biri olması vs vs benim için çok önemli
Kendimi şu an geliştirmedim ben sadece herkesin bir fikri var bir şey olmaya çalışıyorlar yazılım alanımı seçemedim ben
Bide diğer sıkıntılar var işte özellikle sağlık açısından da öyle çalışamıyorum bazen o kadar sırtım ağrıyorki iç organlara da vuruyor skolyoz böyle bişey yani onu da tedavi etmeliyim doğru egzersizle filan
E ebesinin nikahı ama o geçmiş ne öyle
Özgüvensizlik? Şaka mısın canım sen onca şeyi başarmışsın ve özgüvensizlik mi yaşıyorsunn? Yahu sen ve annenin başardıklarını neredeyse hiçbir insan kolay kolay başaramaz kızım kafan mı iyi la okurken YUUUHHH falan dedim
Senin istediğin sürece başaramayacağın bişey olduğunu düşünmüyorum öyle bir geçmişle kızz prime dönemin ne dehşet bişeymiş
Hiiiiiç üzülme sen şu an en ufacık olumsuz şeyler varsa kafandan at gitsin öyle bir hayat yaşamış birisi böyle etkilenmişse ozoman hayatta nerdeyse kimse başarılı olamaz hiçbir şekilde (bu kız böyle durumdan böyleye geçiş yapmışsa biz kökünden kazığı yemişiz demektir)
Annenin neden öyle dediği belli zor koşullara karşı ayak uydurmanızı istiyor belli ki seni ve kardeşlerini sıfırdan biryerlere gelmenin hissini ve acısını öğrenin istiyor saygı duyulası özellik (benimki bana İngiltere prensesi gibi davransın böyle şansın taaaaaa)
Sosyal konısunda düşüncen şahsi olarak söylüyorum çok saf ve masumca inan bana klasik insanlar çürümüş diye bahane uydurmaya çalışmıyorum ama matematiği şöyle
İyi insan bulma olasılığı %20
İyi insan içinde dert dinleyen DESTEK olan (bu o iyi insanları kötü yapmaz ama gerçekçi olalım kimse kimseye öyle rahat rahat destek olmaz herkes kendi derdinin peşinde) insan bulma olasılığı %4
Çarp bunları=%0.8 (binde 8 ihtimal)
Bana göre insan aramana gerek yok kendi mentalini, motivasyonunu kendin toparlaman gerekecek zaten asıl kendin toplama gücüne sahip olursan bu hayatta çok güçlü bir insan olursun başarılar ardı ardına kesilmez ya da insan ortam yapçam diye aptal aptal dramalara tanıklık edip kendi enerjini düşürebilirsin 2 3 tane yanında destek olcak insan için karar senin riskin matematiği orada
Bak bu hayatta en önemli şey disiplindir bana göre disiplin olduğu sürece istemediğin ama sana faydası olacak şeyleri yapma gücüne erişirsin aynı şey mental için de geçerli belirli. şeylerin seni etkilemesine izin vermemiş olursun
Sadece disiplinli kal ve gerçekçi ol
Bi de artık 3. sınıfsın kanka seç bi zahmet hedefini arkadaş yapıcam diye işsiz kalıcaksın sonra
Özgüven sorunum benim hep vardı hep harika olmamı istedikleri için ama şu an yetişkinim ve Özgüvenimi kazanmam lazım eski şeyleri bahane edemem
Sadece nedenini açıklayım:
Aile yapım hiç iyi değil okul ortamım de öyle oldu sınıfta da sevilmiyordum zeki olduğum için ve bakımlı zayıf süslü bir kız değildim kızlar tarafından extra itildim yani maddi durum o zamanlar şimdiki gibi kötüydü okula kaç sene aynı şeyle gittim dışarıya da çıkmaya izin yoktu annem özellikle tek kalma korkusu yüzünden beni çok kısıtladı evde resim yapmam gülmem ağlamam yasaktı nerdeyse yani hep ailemi düşündüm çocukluğumu ve ergenliğimi yaşayamadım sonra üvey baba filan hatta üni kazandığımda annem o adamdan boşanmasına rağmen sizi orada okutturmam vs vs tehtitler etti diye okula da gitmedim 2 sene neyse ama bunlar bitti
Dost kazığı yedim kalp kırıklıkları yaşadım rededildim 1 ilişkim oldu o da 1 ay sonra bıraktı beni ki kendisi bana layık biri değildi hem görünüş hem karakter olarak kültürlerimiz de farklıydı bu çocuğun ayrıldıktan sonra 2 senelik ilişkisinin bittiğini ve bursalı değilde konyalı olduğunu vs vs çok şey öğrendim ondan böyle beni kandırmasını beklemezdim ama yine aynı şey oldu neyse işte
Yok maalesef o dediğin azerbaycanda benim ailem gibi olan kültürlerde yok ama türkiyede çok fazla ve buna inanasım gelmiyor hala çok şımarık büyütülüyor sizde çocuklar Sadece 1 2 kez uçağa git ve orada yabancı ve türk ailelere bak bitek türkiyede çocuklar ellerinde şeker tablet ve bağırarak geziyor ortalıkta herkese rahatsızlık veriyorlar aileler de sadece yapma diyebiliyorlar maalesef yani böyle
Bizde de tam tersi çocuğa iyi davranmazlar bazen iyi davranılır o da bişeyi hakettiğinde ya da erkek olman gerekiyor o da sadece annen veya ailedeki kadınlar seni över saygı gösterir kız olmak zor biraz azerbaycanda dünyada öyle aslında neyse
Ben de onu diyorum işte kankam yok kız arkadaşım olmalı yani ben bi kızım ve kız arkadaşım yok
Dışarı çıkıp eğlenebileceğim 2 sohbet edebileceğim filan çok şey istemiyorum
Burası benim ülkem değil insanlara çok güvenmiyorum ve 3 senedir durdayım ama hala sizi çözebilmiş değilim kızlar nasıl arkadaş ediniyor bilmiyorum bizde çok kolay ama burası değişik
hiçbir şey beğenmiyorlar ya da aşırı gıybet vs vs ya da hep kendi dertleri ben özel hisetmiyorum o insanla yani
Bide ben çok sosyal değilim o yüzden bu sene topluluk vs katılmam gerektiğini düşünüyorum belki bulurum diye bence bulabilirim
En azından yanlızlıktan kurtulurum evde erkek kardeşimleyim o da bana kötü davranıypr en azından arkadaşlarım olsa eve sadece uyumak için gelirim sonra yine çıkarım onu da pek görmem yani
Bide kendi ülkende rahatsın mesela sen yollar esnaf vs vs her şey sana ait gibi ben buraya ait değilim ve tek kalmamam gerekiyor bunu yeni anladım
Sen bu ülkede sağlam dost zor bulursun seni yalnızlığa alıştırmaya çalışmamın sebebi zamanına değmeyeceği içindi
Nasıl bir hayat yaşamışın sen vay babasının nikahı one öyle ya
Bak ben sana dürüst olucam ben kendimi toplumdan soyutlamış birisiyim aha aynen de şu yaşadığın aptalca dramalar yüzünden insanlardan soğudum ve uğraşmıyorum 2 3 dostum var onlar şükür yetiyor onlar da gitse umrumda olmaz ama gitmeye niyeti olan gitsin bi zahmet çünkü istesem de niyeti olduğu sürece yanımda durmaz
Karamsar olma amacım yok ama gerçekten kendi kafanda birisini bulman çok zor o yüzden bulamazsan üzülme veyahut aşırı derecede zamanını harcama böyle şeylere kız bazıları var hayatta tek başına kalmak için yalvarıyor böyle flglglgl hem şunu da söyliyim arkadaşlığın yaşı olmaz belki ileride iş ortamından falan cart curt bulursun ne biliyosun fkfkf
O farklılığın yüzünden dışlayan anne pazarlamacı evlatlarına kafayı takma lütfen onlara göre kendi şeyleri mutlak ve tek doğru sandıklarından böyleler (bak gene sinirlendim skcem böylelerini ya dışlamak ne abi offfff böyle şeyler yüzünden insanlardan soğudum)
Hocam sırf başarmaya zorladılar diye başardım diye bişey yok ne kadar zorlasalar da başarı yine senin elinde benzer bir durum görmüştüm ordan biliyorum o yaşında sen belki başarı amacıyla yapmadın aile zoruyla yaptın AMA bunun anlamı demek başarma isteğiyle işlere yönelirsen anasını bile... Tövbee neyse sen anladın bence fkfkfkg başarı şans değildir farkında olmamış olabilirsin ama anne baba zorundan değil baştan beridir başarabileceğin gerçeği sayesinde başarmışsın eskiden şu an daha neler yaparsın üfff düşünemiyom
Aşktan uzak dur vajina şeklinden dolayı terk eden şuur yoksunu evlatlarıyla çevrili günümüz, eğer olması kısmetse olur zaten sen zekisin anlarsın olacak adam karşına çıkınca küçük tavsiye duygularına gerçekçilikle yaklaş mesela sevme sebebine göre doğru mu yanlış mı insan olduğunu öğrenmek gibi (normalde bilmiyorum denince seviyor anlarlar da yalan o aq dizi evreni değil burası)
sen karamsarsın biraz adsfggfdsajksdf ama anladığım kadarıyla hayatın cok sıkıntılı değil ya da yaşın az bilmiyorum yani rahatsın biraz o yüzden belki bazı söylediklerimi anlayamıyorsun ya da nebileyim işte bana öyle geldi
mesela exime bakıyorum bana kendini sürekli zorluklarla mücadele edip güçlü ve olgun biri olduğunu söylüyordu ama ben bişey hisetmiyordum çok da onda tamam 17 yaşında çalışmış aile baskısını yenmek için dedesine bağlı büyümüş ve kaybetmiş ama başıma gelen şeyi söylediğimde şaşırmıştı babamdan para istedim bana vermedi paraya ulaşmak için bizi istiyor mesela benim babam o nasıl baba dedi sadece donup kaldı anlayamıyor yani ve kendini en acı hayatı yaşamış şimdide olgunlaşmış biri gibi görüyordu yaşda bile benden küçük böyle insanları sevmiyorum hep kendileri en zor hayatı yaşıyor sananlar var ya onlar cidden boşa oksijen israfılar kızlar vardı bunun arkadaş grubundan onlara da param yok vermicekler diyorum gülüp bizim de yok dediler ama sonra mesela durumu anlattım yani hiç vermiycekler dediğimde onlar da aynı şekilde donup yüzüme bakıyorlar mal mal
hoşlandığım çocuk vardı o anlıyor mesela bu şeyleri muhtemelen üniversiteye bir iki sene geç girme sebebi de bu şeyler olabilr istemediği meslek yüksek okulu mu ne sağlık alanındaymış ordan çıkıp burya bilgisayara gelmiş şimdide yarı zamanlı çalışıyor gerçi beni redetti ama iyi biriydi o da sessizdi bikaç arkadaşı vardı ama topluluklara gidiyordu bişeyler yapıyordu kendince sosyaldi yaani başedebiliyor zorluklarla ve zeki biriydi ben yapabilir miyim bilmiyorum kendim hakkımda şeyleri ona anlatmadım sadece kendisi sorup küçük detaylardan anladığı kadarıyla aynıyız aramızdaki tek fark benim birşeyler yapıyor olmam demişti
valla açıkcası ex olanı ben sevmiyordum ona da dedim kaç kez ama boşluğumdan iyi yararlandı aferin ona ghdhdvb sonra da terketti aman zaten napcam o cidden bana göre biri değildi ve ben ona karşi arkadaştan çte bir his hisedemedim ama hasana platoniktim vgdshjgchbv o da başka bişey yüzünden aramız bozuldu ama iyi ki olmamış
sadece güzel hislerdi yani tekrardan aşık olabildim tam da artık kimseye aşık olamıycam diye düşünürken olabildim
şimdi de kendimi belki bçyle motıve edebilirim çünkü yine aynı durumdayım bsdhjbc
Ya zaten acılarını anlamamı bekliyorsan biraz aptallık olur hatta benlik değil senden başka kimse aynı acıyı hissedemez sonuçta sadece yaşamış olan bilir ben sadece acına empati yapabilirim tam anlamıyla anlayamam
Neden öyle dediğini biliyorum sanki her şey aşırı basitmiş gibi konuştuğumu düşünüyor olabilirsin evet kağıt üzerinde harbiden öyle duruyor ama aslında bazen cevaplarımız çözğmlerimiz sandığımızdan daha basit olabiliyor ve bunu göremiyoruz sana önerdiğim şeyler büyük disiplin gerektiriyor duygusuz hayatsızmışsın gibi sadece amacına odaklanmayı gerektiriyor evet bunu zorlasan bile kendim yapmazdım çünkü bende o disiplin yok ama senin azıcık anlattığın şeylere baktığımda bence sende o disiplin var ve bunun farkında değilsin
Karamsarlaşma sebebim öyle HAYATIM BERBATTT gibi bişeyden falan değil yaşadıklarımdan değil gördüğüm onca iğrençliklerden dolayı duygularımı yok ettim resmen bir robot gibi sadece mantık üzerine yaşıyorum o yüzden genelde tavsiye verirken her ne kadar heveslendirici olduğumu söylemiş olsanda aslında tam tersine duygulara değil olayın gerçekliğine göre tavsiye veriyorum çünkü bana göre sırf mutlu olsun diye yalan boş şeyler söylemek yerine karşımdakini gerçekliğe çekerek onun daha büyük sorunlara karşı hazırlıklı olmasını sağlarım
Şey gibi düşün psikiyatriste gidip ilaç alarak sorunu geciktirmektense sorunun kökünü kazımayı tercih ederim
Ha sakın yanlış anlama acılarını küçümseme gibi bir amacım yok kendi hayatım seninkinden kat ve kat iyi zaten aw (alınma fkgkgkg) benim sorun da disiplin eksikliği ve fazla gamsız olmam onun dışında sorunum yok keşke çözümünü de bulabilseydim de...
Bir çok insanla dertleştim nedendir bilmem hepsine çözüm önerisi sunabiliyorum ve de işe de yarıyor yöntemlerim ama kendime gelince fossssss çok sinir bozucu bir durum aw
çünkü hayatın belki de çok iyidir ve lükse alışmışsın mesela ben arkadaşımla açtık ve paramız olmadığı dönemlerdi otobusle gideceğimiz yolu yuruyerek gittik ve yolda da erik vişne dut filan yemekle aclıgımızı giderdik seninde belki kendinle challange yapman lazım yurt dışı harika geliyor mesela bize ama şunu kimse düşünmüyor orada aileler türkiye gibi aşırı şımartılmıyor cocuklar ve belli yaştan sonra kendi evlerine çıkanlar oluyor kendilerini doğayla mucadeleye atıyolar gibi deniyorlar sende bunu deneyebilirsin cunku boyle gelişmiyorsun zaman geçtikçe yaşıtların daha farklı yerlere gelcekler ama sen belki daha iyisini yapabilirdim diye pişman olcaksın bunu bi düşün
amacım olduğumda ve korkmadığımda disiplinli oluyorum ben para sıkıntımı nasıl çözceğimi bilmiyorum hem çalışıp hem nasıl okula derslere kısısel gelişime ve sosyalliiğe odaklancam bunu bilmiyorum çalışmada 2 sıkıntım var 1. para az ve fiziksel cok yoruyor beni skolyozu olan anlar yani bunu 2. uyku problemim zaten var çalışınca bu daha bozulur bidemental olarak ayakta nasıl durcam hepsine enrjim nasıl yeticek bilmiyorum ama mesela o cocuk garson olarak calısmıyor diye onun işi daha kolaydı ben burada yabancıyım ve o cocuk gıbı kurumsal yerde calısamıyorum nedense
Fakirlikte lüks yaşama mecbur bırakıldım çocukluğum öyle geçti şimdi ise hayat benden anlayış bekliyor ha anlayış etmek zorunda değilim gibi tribe girmiyorum da anlayış göstermek aşırı zor bazen aileme lanet okuyasım geliyor bok mu vardı da her ağlayıp mızmızlandığımda istediğimi yaptınız da geçmişi de değiştiremem ki geçmişte kaldı sonuçta
Ben seni anladım gayet bir kere hepsini SKSEN yapamazsın ha yaparsın da arkadaşların taaa böyle 5 10 senelik olmalı okul konusunda disiplinli bir çalışma programı hazırlamış olman gerekliydi falan o yüzden sana kişisel gelişim ve sosyalliği kenara atıp iş ve okuluna odaklanmanı söyledim insan üstü varlık olmadığına göre bir sınır olmalı dimi
Biliyorum sosyalleşmek istiyorum dediğini yapamam diyorsun da burada maalesef seçim yapmak zorundasın hem sağlığın bile zorlanıyormuş dediğine göre ozoman kendine yüklenmek çok riskli olur
Parası fazla olan iş umarım bulursun maalesef özel yöntemi yok
Şu konuda sana söz verebilirim hele sen şu durumu atlat belki problemler kesilmeyecek ama artık bu problemlere karşı göğüs gerdirebilecek güce sahip olacaksın
Öldürmeyen şey bizi güçlendirir...
Eğer kafan karışıksa kendi bir gününü TÜM İHTİMALLERİ dahil ederek düzenlemeyi dene şu saatte bu diyerek ve uy lütfen belki de sorununu çözmüş olursun
Cevap
7Cevap
onlar sapık maalesef
Bence de dün konuştuğum kız o adamı sürekli arıyorum diyor taciz resmen bu ama.
Ve bunlardan nasıl uzak ve iyi insanlarla arkadaşlıklar kurarim
Nerden bulcam hepsi boyleyse:(
cinsellik olmadan muhabbet kurabildigin her erkekle sansini deneyebilirsin. ama bu tip erkeklerin beklentileri tahmin ettiginin otesinde zor olabilir.
erkege ihtiyacin yoksa o zaman erkeklerden uzak dur. hayatini ona gore kur. ama unutma cocuk hasretin agir basabilir. bunu dusunmen lazim. o zamana kadar 30 lara gelirsin.
:)))))))))))))))))))
Cinsel aç çok insan var biraz zor durursun yani tek tük kaldı cinselliğe kafayı takmamış valla evde durmak riski çok azaltır başka türlü zor.
Valla istersen gül canısı ama öyle, git yap ortam o zaman bakalım nasıl yapacaksın ben çok erkek tanıdım çoğunun aklı aynı yerde :)) bide bu siteye soruyorsun bu site abaza kaynıyor ben buna daha çok gülüyorum :))))
Ben cinsenllik düşünmüyorum misal yani hayallerim çok farklı bu yüzden, artı taktığım düşündüğüm başka şeyler var, ama senin hayallerin illa bir ortam yaratmak ve içinde cinsellik düşünmeyen insanlar olsun istiyorsan şansın bol olsun diyim.
cinsellik düşüp düşünmemek insanın özel hayatı ve bu beni ne de başkalarını ilgilendirir yani nasıl ben kendi özelimi kendime saklıyorsam karşımdakı da bunu yapabilmeli yerini haddini bilmeli düşünmesin demiyorum insan doğasına aykırı sanırım anlatmnak istediğimi anlamadınız ya da ben anlatamadım
Umarım derdine çare bulursun
Senin istediğin çevre türkiye şartlarında zor sen emin adımlarla ve sabırlı olarak bekle diyim, sen saol.
Çevre ve şans önemli, kültür önemli, mesela bizim oralara gitsen belki senin tarzda insanlar olur ama onlarda işte insanın karşısına çıkacak, ben bile istediğim insanı veya insanları bazen bulamadım bazen dolandırıldım bile, şehirden şehire ülkeden ülkeye bile değişebiliyor.
Hangi şehirde okuyorsun
Hıım pek bilmiyorum oraları ank olsan yardımcı olmak isterdim
başlangıç olarak "cinsel yaşam" başlığında soru sormayı bırakabilirsin :D
Diğer türlü soru banlaniyor ve kaldiriliyor site kurallari böyle
Bu zamanda edinme yalnız ol daha iyi
Hepsinin amaci sapiklik uckur
boş ver bende öyleyim
Nasıl çevre istiyorsun ki
çok güzel bir soru))
oturduğumuzda parka gidip bira çekirdek gıybet onun bunun arkasından konuşmalar yapmayan kendini grubun başkanı alfası gibi görmeyen ve insanları yönetmeyen ukala olmayan ya da umursamaz ve kendi çıkarı için benimle konuşmayan normal insansı arkadaşlık edinmek istiyorum bunun haricinde kendimi geliştirmek için topluluklara katılmayı düşünüyorum
dışarı çıkabileceğim dertleşebileceyim güzel vakit geçirebileceüim yani normal bir arkadaş istiyorum
Anladım bende
Allaha dua et
Engelle muhatap olma
O kadar haklısın ki bide kabullenmez bunlar
yani dün markette çalışan kız vardı onunla dışarı çıktık bi sohbetimiz olsun sadece 5 10 marketle kalmasın diye insan tanıyalım dedim kız başına gelenleri anlatıyor beni dinlemiyor bile maddi olarak zor durumdayım son paramı onunla çıkarken verdim o da verdi sadece empati yok yani dışarda eski sevgilisini görmüş tüm o kahveyi içip restorandan çıkıncaya dek adama baktı gece de cocugu aradım bana bagırdı soyle boyle dedi diyor yani bu ne yani
kaliteli insan yok öevremde böyle hayallerime ulaşamam ki ben
Anliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?