Erkeklerin güzelliğe ve bekarete önem vermesi normalken, kadınların paraya önem vermesi neden açgözlülük olarak nitelendiriliyor?

Özellikle toplumumuzda erkekler kadının güzelliğine, bir de bekaretine, geçmişte cinsellik yaşamamış olmasına önem veriyorlar. Bu durum hem kadınlar hem de erkekler tarafından gayet doğal karşılanıyor. Ben de bu duruma herkesin kendi tercihi diyorum. Fakat söz konusu kadınlar “ Evleneceğim erkeğin maddi durumu iyi olmalı” dediğinde ise açgözlü, paragöz hatta daha da ileri gidenler hayat kadını, kendini parayla pazarlıyor diyorlar. Yani güzellik ve bekaret çok değerli ise, bunu zengin, parası olan bir erkeğe adamak daha mantıklı değil mi? Neden bekaret, güzellik diye ölüp bitiyorsunuz ama biz para deyince çıldırıyorsunuz, nabza göre şerbet veriyorsunuz. Bende güzellik ve bekaret var ama sende ne var diye sorarlar adama. Erkeklerin hepsi böyle demiyorum ama gözlemlediklerim böyle maalesef. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, sizce haklı mıyım?
Erkeklerin güzelliğe ve bekarete önem vermesi normalken, kadınların paraya önem vermesi neden açgözlülük olarak nitelendiriliyor?