Korkulukta bile cinsel geçmişi belli eden kırmızı kuşak geleneği devam etmiş.
Korkuluğa bile kuşak taktırmışlar. Tamam en sikilmemis korkuluk sizin mq https://t.co/hypcaZwh2u
— DADDY MAD (@liseterkim) August 15, 2024

Korkulukta bile cinsel geçmişi belli eden kırmızı kuşak geleneği devam etmiş.
Korkuluğa bile kuşak taktırmışlar. Tamam en sikilmemis korkuluk sizin mq https://t.co/hypcaZwh2u
— DADDY MAD (@liseterkim) August 15, 2024

Ben daha genel bir açıdan anlatmak istiyorum düşüncemi. Çünkü söz konu düğün olduğu için hangi açıdan değerlendirmek istesek elde kalır zannımca.
İki kişi sevişecek diye neden bu kadar kızılca kıyamet kopartılıyor? Tören kıyafetleri (gelinlik, damatlık) giyip, abidik kubidik ritüel dansları yapılıyor. Tanıdık, yabancı herkes de izliyor. Nerde kaldı mahremiyet?
Kişisel olarak aynı fikirdeyim.
Sebep ise çok eskilerden gelmesi. O ritüel danslar daha ilk zamanlarda iletişim yerine kullanılmasından beri var. Sonrasında toplum liderlerinin evlilikleri hep kutlanmış şenliklerle. Aslında evlilik kutlaması. Sonrasında bu gemele de yayıldı.
Artık o fonksiyonunu kaybetti ama devam ediyor işte bir şekilde.
Ahahaha
Hatta verilen altınlar da geri verilsin mi?
Dünyanın en saçma şeyi. Bakire olmayı marifet görüp, “girilmemiş” bir kız vermenin ve almanın onur verici bir şey olduğunu düşünen kişilerin, bekarken aynı haltı yemeleri de cabası. Bu adet yüzünden bakire olmayan kızlara bile bağlanıyor bu kumaş parçası. Kimin kimle ne zaman ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor ama gelin bunu birde cahil millete anlatın.
Çok iyi cevap. Maalesef genel kabul görmüş algı böyle ve aynen devam ediyor.
Yeni moderatör olmuşsun galiba, bir soruda okumuştum, tebrik ederim. Bu etikette de aktif olan moderatöre ihtiyaç var.
Her türlü aktif olup yardımcı olmaya çalışıyorum. Ve teşekkür ederim evet daha taze oldum 🫶🏻
👏👏👏
onedio.com/.../uzun-yillardir-gelinin-bekaret-ini-temsil-ettigi-dusunulen-kirmizi-kusak-gelenegi-aslinda-ne-anlama-geliyor-1099811
Biraz okuyun nasiplenin.
Erken geldi bu cevap, bilerek oradaki görseli kullanmıştım.
Ben yıllar önce nasiplenmiştim ama eic seçerek başkalarının da nasiplenmesine yardımcı olucam bunu.
Şimdi veya daha önce araştırmış olmanı takdir ettim.
Korkuluğa da takılması hakkında ne düşünüyorsun peki?
O bahsettiğiniz durum nedir? İlk defa duyuyorum... Ayrıca elbette bekaret önemli ancak sadece bekarete kafa yorup, insanların bu söylemler hakkında namus algısı yaratması da bir nevi saçma bir müdahale. Asıl namussuzluk aldatmaktır.
Namus ile ilgili yazdıkların kesinlikle öyle.
Linkler çıkmıyor galiba detayda geçen sefer instagram gönderisinde de görünmemişti.
Şu vardı detayda
x.com/liseterkim/status/1824187344108339414
Dikkat çekme sanırım
Cevap
4Cevap
Cahilliktir..
Bu günümüzde gereksiz. Çünkü bakire olmayan bile takabiliyor ve kim anlayabilir takanın bakire olup olmadığını eşinden başka?
Hatta artık günümüzde eşi bile anlayamayabilir.
Gelenek işte bekareti simgeler
Aslında öyle değil ama böyle kabul ediliyor ve durum da bu.
Size hersey cinsel mk
Bize göre değil genel algı bu.
Saçmalık.
Bu şekilde algılanıp yerleşmiş olması öyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?