1 yılErken boşalma, birçok çiftin yaşadığı yaygın bir sorundur ve çeşitli çözümler ve yaklaşımlar mevcuttur. Bu sorunu yönetmek ve çözmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
Davranışsal Teknikler:
İki Aşamalı Yaklaşım (Squeeze Tekniği): Boşalma eşiği yaklaşıldığında, erkeğin penisini nazikçe sıkarak boşalmayı ertelemeyi öğrenmesine yardımcı olabilir. Bu teknik, boşalmayı kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Dur-Kalk Tekniği: Cinsel birleşme sırasında, boşalmaya yakın bir noktaya gelindiğinde ilişkiye ara vermek ve sonrasında tekrar başlamak, boşalma kontrolünü geliştirebilir.
Egzersiz ve Eğitim:
Kegel Egzersizleri: Pelvik taban kaslarını güçlendiren bu egzersizler, boşalma kontrolünü artırabilir. Bu egzersizler hem erkekler hem de kadınlar için faydalıdır.
Cinsel Eğitim: Cinsel terapist veya danışman, erken boşalma konusunda eğitim ve teknikler sağlayabilir.
Kayganlaştırıcılar ve Ürünler:
Desensitize Edici Kremler ve Spreyler: Bu ürünler, penis üzerindeki duyarlılığı azaltarak boşalmayı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Ancak, bu ürünleri kullanırken talimatlara dikkat etmek önemlidir.
İlaçlar ve Tedavi:
Antidepresanlar: SSRI (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) gibi bazı antidepresanlar, boşalma süresini uzatmaya yardımcı olabilir. Doktorun önerisiyle kullanılabilir.
Yerel Anestezikler: Prezervatiflere eklenen veya doğrudan uygulanan bazı ürünler, geçici bir uyuşukluk sağlayarak boşalmayı kontrol edebilir.
Psikolojik ve İlişki Yaklaşımları:
Stresten Kaçınma: Cinsel performans kaygısı veya stres, erken boşalmayı kötüleştirebilir. Rahatlama teknikleri ve stres yönetimi bu konuda yardımcı olabilir.
Cinsel Terapi: Cinsel terapistler, boşalma konusunda yaşanan duygusal ve psikolojik sorunları ele alabilir ve çeşitli teknikler öğretebilir.
İletişim ve Destek:
Açık İletişim: Partnerinizle bu konuda açık ve destekleyici bir şekilde konuşmak önemlidir. Sorunları birlikte çözmeye çalışmak ve birbirinizi desteklemek, durumu daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir.
Eğer bu yöntemler yeterli olmazsa veya daha ciddi bir durumdan şüpheleniyorsanız, bir ürolog veya cinsel sağlık uzmanına danışmak iyi bir fikirdir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılsürekli yapmayı deneyin bacım. günde eğer eşin müsait olursa üç dört hatta beş belki ara vererek o zaman belirli bir gün ya da aydan sonra mutlaka düzene girer
02 Yorumla
Soran1 yılHamile kalmak istemiyorum
- 1 yıl
korunarak yapa bilirsiniz ya da prezervatif falan işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBunun egzersizleri var, onlaro uygulasın (internetten bulır) ve önsevişmeyi uzun tutsun. Kendi erken geliyor madem içine girmeden seni boşaltsın. Parmaklarını ve dilini kullanabilir. Aşılabilir şeyler bunlar.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılBu konuda destek almayı düşündü mü hiç doktordan falan ya da düzenli yapacaksınız süreyi uzatmaya yönelik biraz uğraşmanız gerekecek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZamanında eliyle sert mastürbasyon yapmış çok fazla
İlişki zamanında acele etmemesini söyle
5-10 dk sevişme sonra yavaş yavaş seks geçe bilirsiniz bu arada geciktirici kullana bilirsiniz02 Yorumla
Soran1 yılön sevişme de gidiyor kendisi zaten. açıkçası ben neredeyse bakireyim.
Cevap sahibi1 yılOzaman işin zor. İlaç kullanın. Kaç yaşındasınız ve erkeğin ne iş yapıyor
Cinsel Yaşam konusunda 7,4b cevap paylaştı. Bir uzman dan tedavi alın ilaç var krem var çözüm var uzmana görünün düzeltebilecek bişey
02 Yorumla
Soran1 yılçekiniyor işte ama problem bu
Gizli Üye(36-45)1 yılErgenlikte aşırı mastürbasyon yapmanın bedelini kadınını tatmın edemeyecek ödeyecekler
O yüzden yol yakinkrn ayrıl
O kişi ile bir ömür geçmez00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. İlk günden itibaren süre artışı olmadı mı
Prezervatif ile başlayın yine çözüm olmazsa sprey kullanın00 Yorumla
1 yılBunu onla konuştun mu
02 Yorumla
Soran1 yılevet ama çekindiği için çözüm arayamadık
- 1 yıl
Yani, kendini tutacak başla yolu yok. Egzersiz olacak
- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
1 yılErken gelse bile ikinci seferi devam edemiyor mu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇözüm basit. Müşterini değiştir.
04 Yorumla
Soran1 yılMüşteri derken? eşim o benim aptal kardeşim
Cevap sahibi1 yılO zaman çözüm basit. Boşa.
Soran1 yılçünkü sen de aptalsın
Cevap sahibi1 yılÖmrünün sonuna kadar tatmin olamazsın bebeğim
Gizli Üye(30-35)1 yılSürekli farklı pozisyonlar deneyin işe yarıycaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDoktora gitmeyi denesenize
00 Yorumla
1 yılKaç dakika sürüyor
03 Yorumla
Soran1 yılkonu dakikası değil
- 1 yıl
Mastürbasyon yapmayı bırakacak ilişki sırasında zihni ile halledecek ve acele etmeyecek sevişmeyi uzun tutması gerekiyor
- 1 yıl
şu an 1 dk sürüyorsa bu çok büyük problem
- Cinsel Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
1 yılÇok mu kötü ki
00 Yorumla İlaç lar falan var bunun için
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Macun
00 Yorumla
1 yılOooooo çok zor o yaaa
00 Yorumla
1 yılDüzenli ilişki ile
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 722 cevap paylaştı. İlaç kullan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKaç defa yapıyor sunuz
00 Yorumla
1 yılayrıl daha iyi bence