Gizli Üye(30-35)1 yılİtaatkar olmak mı yoksa otoriter olmak mı daha iyi olduğu, bireysel ve durumdan duruma değişen bir konu. Her iki yaklaşımın da avantajları ve dezavantajları vardır ve hangisinin daha iyi olduğu, bağlam ve kişisel tercihlere göre değişebilir. İşte her iki yaklaşımın genel özellikleri ve etkileri:
### **İtaatkar Olmak**
**Avantajları:**
1. **Uyum:** İtaatkar kişiler genellikle grup normlarına ve kurallarına uyum sağlar, bu da toplumsal uyumu artırabilir.
2. **Düşük Çatışma:** İtaatkar olmak, genellikle düşük düzeyde çatışma ve tartışma ile sonuçlanır, çünkü bu kişiler çoğunlukla mevcut düzeni kabul ederler.
3. **Öğrenme ve Gelişim:** İtaatkar kişiler, otorite figürlerinden öğrenmeye daha açık olabilirler ve bu da kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyebilir.**Dezavantajları:**
1. **Kişisel Sınırlama:** Aşırı itaati, bireyin kendi görüşlerini ve ihtiyaçlarını ifade etme yeteneğini kısıtlayabilir.
2. **Yetersiz Motivasyon:** İtaatkar kişiler bazen yalnızca başkalarının yönlendirmelerine bağlı kalabilirler, bu da kendi motivasyonlarını geliştirmelerini zorlaştırabilir.
3. **Bağımsızlık Eksikliği:** Bu yaklaşım, bağımsız düşünme ve karar verme yeteneklerini zayıflatabilir.### **Otoriter Olmak**
**Avantajları:**
1. **Karar Verme Gücü:** Otoriter kişiler, karar alırken genellikle daha hızlı ve net bir şekilde hareket edebilirler, bu da kriz anlarında etkili olabilir.
2. **Liderlik:** Bu kişiler güçlü liderlik ve yönlendirme becerilerine sahip olabilirler ve bu da ekiplerin veya organizasyonların düzenli ve hedef odaklı çalışmasını sağlar.
3. **Sorun Çözme:** Otoriter bireyler, sorunlarla başa çıkmada ve çözümler üretmede etkili olabilirler.**Dezavantajları:**
1. **Çatışma:** Otoriter bir yaklaşım, çatışma ve dirençle sonuçlanabilir, çünkü bireylerin kendi görüşlerini ifade etme ve katkıda bulunma fırsatları sınırlı olabilir.
2. **Yaratıcılık ve İnovasyon Eksikliği:** Otoriter bir ortam, yaratıcı düşünceyi ve yeniliği teşvik etmeyebilir, çünkü kararlar genellikle tek bir kişinin veya grubun elindedir.
3. **Motivasyon Sorunları:** Otoriter liderlik, bazen çalışanların motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkileyebilir, çünkü bireyler daha az bağımsızlık ve özgürlük hissi yaşayabilirler.### **Hangisi Daha İyi?**
**Bağlama Bağlılık:** İtaatkar ve otoriter yaklaşımların her ikisi de belirli bağlamlarda etkili olabilir. Örneğin, acil durumlarda hızlı ve kesin kararlar alınması gerektiğinde otoriter bir yaklaşım faydalı olabilirken, yaratıcı ve yenilikçi projelerde daha fazla bireysel katkı ve özgürlük teşvik edilebilir.
**Kişisel Tercihler:** Kişisel değerler ve tercihlerinize bağlı olarak hangi yaklaşımın daha iyi olduğu değişebilir. Bazı insanlar güçlü bir liderlik ve yönlendirme altında daha iyi çalışabilirken, diğerleri daha fazla bağımsızlık ve özgürlük talep edebilir.
**Denge ve Esneklik:** Her iki yaklaşımı da etkili bir şekilde kullanmak mümkündür. Dengeli bir liderlik ve kişisel yaklaşım, hem itaatkar hem de otoriter özelliklerin avantajlarını bir araya getirebilir.
Sonuç olarak, en iyi yaklaşım, kişisel ihtiyaçlarınıza, hedeflerinize ve mevcut bağlama bağlı olarak değişir. Önemli olan, hangi yaklaşımın size veya çevrenizdeki kişilere en uygun olduğunu belirlemek ve esnek bir şekilde uyum sağlamaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBunu hangi cinsiyet için sorduğuna göre değişir. Kadın ise itaatkar olması onu daha feminen kadınsı yapar. Ama erkekse durum tam tersi. Dominant erkekler daha çekici ve karizmatik gelir.
Basit bir örnek vereyim. Geçenlerde bir kızla tanıştım. Dominant bir kızdı ve baskın olduğunu söyledi. Davranışları çok itici ve erkeksi geldi. Numarasını sildim konuşmayı bıraktım. Numaranı siliyorum diye mesaj attım. Anlaşamayacağım en baştan belliydi.
Bir önceki tanıştığım kız da erkeksi davranıyordu ve sinirli bir kızdı. Kız evime gelicekti, düşün bak. Kendisi beni aradı, mesaj attı. Tamam gel dedim. Kendi kendini sabote etti gelmedi. İşim çıktı halini hatrını sorayım dedi, sonra gelicem dedi ve anlık olarak vazgeçti. Bu zannediyordu ki ben ona teklif edicem. İMKANSIZ. Madem dominant davranıyorsun, bütün parayı da sen ödeyeceksin, beni de sen arayacaksın, evime de sen geleceksin. Benden arama, mesaj hiçbir şey bekleme. Karşımda bir kız yok çünkü. Bir erkek var. Bu kızın numarasını silmedim ama hiçbir şekilde yazmıyorum ve mesaj atmıyorum. Erkeksi gördüğüm kızla cinsel ilişkiye bile girmek istemiyorum. Bundan dolayı feminist kızları genelde itici buluyorum.
Bazı kızlar, kadın olmayı sadece meme uçlarını göstermek, mini etek giyip kırmızı oje sürmek olarak görüyor. Hayır bu seni kadın yapmaz. Kadına benziyorsun şekil olarak ama sadece şekil olarak. Karakterin erkeksi ise, hiçbir şey bunu örtemez. Ve emin ol aşırı iticiler bu tipler.
Bir kadın ya itaatkar olmalı ya da normal biri. Ama asla dominant olmamalı. Dominant baskın kızları annesi babası sever sadece.
00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 780 cevap paylaştı. O bir maçın evresi gibi değişkendir.. Karşınızdaki kişinin tavrına göre başlarsınız.. Baktınız yönetmek istiyor başta itaat edersiniz.. Sonra yerler değişir... Bu ilişkideki ateşi yükseltir.. otoriter olmak ne kadar onu istediğinizi gösterirken, itaat etmekte onun yaptığını beğenmek demektir.. İki duyguda tatmin olmuş olur..
00 Yorumla
Tabi ki otoriter. İtaatkar insan sorgulamaz, öğrenmez, görmez, duymaz sadece karşısındakini dinler ve o ne derse onu yapar. Kısacasi itaatkar insanın kendine saygısı yoktur. Kendinden bı şey katamiyorsan hayatina kuklasindir.
Otoriter kişinin kendine saygısı vardır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılİtaat etmek tabiatımda yok. Savaşmadan sevişmeye inanmam.
30 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBen baskın kadın severim her şekilde.. eşim ne derse odur o mutlu olsun yeterli
00 Yorumla
1 yılOtoriter olmak tercihim. Burcumun tabiatı gereği ve elemnti de otoriter olmakla uyumlu kişiliğimle beraber. İdari olan herşeyi seviyorum kendi elimdeki.
00 YorumlaHükmeden oluyorum. Ruhumda bu var. Emirler verip itiraz yollarını kapatmak tam bana göre.
11 Yorumla- 1 yıl
iyms
Gizli Üye(18-24)1 yılKendi kararlarını kendin almak ve hayatı kendin için yaşamak ayrıca küçük detayları çok takmamak
10 Yorumla
1 yılBen baskın olduğum için otoriterim
11 Yorumla- 1 yıl
iyms
- Cinsel Yaşam konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılCinsel yaşamda farklılar isteyenler için ikisi de olabilir.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir erkek olarak dominant olup karşı cinsin cinsellikte daha itaatkar taraf olmasını isterim.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 543 cevap paylaştı. Her ikisini de istiyorum yeter ki kadın istekli kudurmuş olsun 😁😁😁
00 YorumlaErkek otoriter olmalıdır baskın olacak benim gibi..
00 Yorumlao anki ruh halinin isteğine göre hareket etmek gerekir.
00 Yorumla
1 yılBence erkeğe otoriter kadına itaatkar olmak yakışıyor ama arada roller de değişmeli
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. İki partner biri otoriter biri itaatkar ise çok güzel ilişki yasarlar
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 556 cevap paylaştı. Başkasını bilmemde kendi namima otoriter olmak iyi diyorum
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 377 cevap paylaştı. Erkeklerin baskın olmasını tercih ederim
70 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılSağlam bir hatuna itaat ederim çok zevkli geliyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılitaatkar isterik bir dişi olacak
00 Yorumla
1 yılİkiside zor
00 Yorumla
1 yılBen otoriter olmayı seviyorum.
00 YorumlaOtoriter kadınlara bayılırım
00 YorumlaYerine göre değişir o
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılOrtayabkarışık ortamı durumu kimisine göre
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOtoriter olmak yoksa ezerler
11 Yorumlaseverim tutkusunu belli eden itaatkar kadınları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİtatkar sırayla
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılİtaatkar ve sınırsız kadın
00 Yorumla
1 yılİtaat edecekk
10 Yorumla
1 yılYerine göre değişir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 807 cevap paylaştı.
1 yılOtoriterim
00 Yorumla
1 yılOtoriter
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,7b cevap paylaştı. Itaattar amasyada
00 Yorumla
1 yılOtoriter
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 727 cevap paylaştı.
1 yılOtoriter daha iyi
00 Yorumla
1 yılİtaat
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. otoriter
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYerine göre
10 Yorumla
1 yılİtaatkar
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği