İnsan olarak geçmişten bu güne gelişen bir yapıya sahibiz.
Geliştikçe hayatımız değişiyor. Geşmişe bakarsak bu güne kadar ne kadar aile yapımız değişmiş görebiliriz aslında.
Eskiden insanlar hanelerde kalabalık şekilde yaşarlardı bir hanenin içinde büyük aileler olurdu.
Şimdi gün geçtikçe insanlar kalabalık olmayı kabul etmeyip tek yaşamaya çekirdek aile kavramına özen gösteriyor.
Ekonomik koşullar dünya kaynaklarını tükkettikçe zorlaşmaya devam edecek ve bu süreçte aile kurmak ekonomik olarak bir yük haline geldi ve gelmeye de devam edecek.
Yine geçmişten günümüze dini olarak bakarsak aslında dinlerin çok günah saydığı ve toplumu etkileyen bir çok şey var.
Tek sıkıntı şu ki din bu güne kadar güncellenerek gelmiyor sadece insanlar kendilerine göre dini yorumlamaya başlıyor.
Kul hakkı yemek
faiz
zina
Toplumu etkileyen günahlar olarak geçiyor. Zina ise toplumu aile yapısı kapsamında etkilediği için toplumun aile yapısı için toplumda olmaması gereken bir günah.
Peki bizim aile yapımız geçmişten bu güne çok sağlıklı kaldı mı?
Bence artık aile yapısı tamamiyle bozulmuş.
Günümüzde anne baba çalışmak zorunda kalıyor ekonomik olarak rahat etmeleri için.
Çocuklar ellerinde tablet , bilgisayar ve telefonlar ile büyüyor.
Sosyal medyada kontrolsüzce üretilen içerikler içinde bu güne geliyorlar ve bu süreçte kişilik ve karakterleri etkileniyor.
Aile kurmak isteyen gençlerin önüne yine toplum tarafından çeşitli ve saçma maddi yükler koyuluyor.
Örneğin en basitinden kuaför bile yaptığı işlem aynıyken senden ekstra para talep ediyor.
Eskiden düğünler sade yapılırken bu gün adet adı altında yemekli pastalı yapılmaya zorlanıyor gibi...
Özetle toplumun aile yapısını zaten toplumun kendi davranışları bozuyor.
Günümüzde kul hakkı yemek normal bir hale gelmiş , Herkes faiz düşünmeden yerken kimse diğer günahların insanları ne derece etkilediğini bile bilmiyorken zina kavramına takılmak üstelik daha zina ortada yok iken toplumun aile yapısı çökmüşken zinanın da artık çok kaale alındığını düşünmüyorum.
Şayet ben çok takmıyorum :) bu toplumun daha çözülmesi gereken yığınla sorunu varken bu sorun çoğunun arkasında kalır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslında toplumsal, dini ve kültürel etkilerden arındırırsak, saf canlılığı baz alırsak normal. Çünkü doğası gereğini yapıyor.
Doğada cinsellik yaşamak için belirli bir şartı bekleyen veya yerine getiren başka bir canlı yok.
Fakat insanda duygusal seviye en üst durumda olduğu için hayat arkadaşını, yaşam ortağını tescilleyerek duygusal tatmine de ulaşarak bunu yaşamak da bir seçenek.
Yani onun tercihi de bu ve normal diye düşünürüm.
111 Yorumla
Soran1 yılBu durumda, toplumumuzda ciddi bir cinsel açlık ve yozlaşma yaşanıyor iken aktif bir cinsel hayat için evliliğin beklenmesi anormal olmaz mı?
Soran1 yılDemek istediğim bu aslında. Cinsel dürtüsünü tatminde sıkıntı yaşamayan biri evlilik için diğer mantıklı ve duygusal etkenlere odaklanır veya hiç evlenmez. Evlenemedim diye de sorun etmez. Evliliği aktif cinsellikle ilişkilendirmediği için.
Soran1 yılİmza Araştırmacı soran Fizu_Zen 😂
Soran1 yılKendi kullanıcı adını bile doğru yazamayan Firu_Zen 🤦♀️🤣
Soran1 yılGözlüğüm kırıldı yaptırıcam. Yenisi çok pahalı 😂
Soran1 yılBen arada yaparım böyle güzellikler.. Sen daha yenisin tabii🤣
Bişey düşünmüyorum beni kimsenin hayatı başkalarının hayatına zarar vermediği müddetçe ilgilendirmiyor. Yani alana saygı duydugu dahilde istediğini yapsınlar.
Ama şu konudan şikayetçi olabilirim o da mahremiyet. İnsanların olduğu özellikle yaşlı, çoluk çocuk, aile olan ortamlarda cinsellige varacak boyutta yakınlaşma yaşayanlar bence burada kesin olarak dışarıdaki kişilerin özgürlüğü ve etik değeri tehdit altında.
Kendi çapında ve insanlara göstermeden oz saygılarını istedikleri kadar kenara bıraksınlar ama toplumsal ortamlarda da çiftleşmesinler bi zahmet10 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 330 cevap paylaştı.
1 yılKendi karar ve bedenleri hiçbir şey düşünmüyorum. Ortalıkta toplum ahlakı diye gezinen insanlar da genellikle gizliden her naneyi yiyenler oluyor. Pedofil ve ensest ilişki yaşayanlar dışında ahlakı bozan kimse yok bence
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekürler ☺️
Soran1 yılRicalar 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
1 yılZevk alıyorlar zaten birini duyduk bu ne demek bana işaret çok dikkatli ol o kuzene de zaten konuşmazdık iyi değildik bana soru sordu beni gördü evlerinde bir kaç kere beni gördü bu aynı öbür kuzen gibi abla demedi öbürü tuzak kurmak için abla dedi yalandan
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılherkes yaşadığı hayatta özgürdür. Yeter ki başkalarının hayatına tecavüz etmesin. Kendi ahlak yargılarımızla başkasının hayatını yargılayamayız.
14 Yorumla
Soran1 yıl@TOKAREV evlilik aldatmayı engellemiyor ki. Hatta aksine evlenmeden önce yıllarca mutlu bir ilişkisi olanlar evlenince mutsuz olabiliyorlar.
Her anlamda kendini yetiştirmiş, geliştirmiş bir birey toplumun çizdiği sınırlar olmasa da (evlilik gibi) doğru ve düzgün ilişkiler kurabilir bence.- 1 yıl
@TOKAREV Evli olmayıp, cinsel hayatı olan insanlar için konuştum dostum. Yaptığımız eylem eğer başka birisinin ya da birilerinin canını yakmıyorsa, bu cinsellikte olsa bizim kendi dini ya da ahlaki yargılarımızın hedefi olamaz. Demek istediğim bu.
Toprak olacak diyorlar zaar, valla birsey diyemem, evlilerde Lut kavmini kurdukları için, yani cinsellik önemli mesele vs, herkes hunharca versin evdekilere falan😂😂😂😂
10 YorumlaMilletin özel hayatına karışacak halim yok. Ama doğru bulmuyorum. Yani evlenmeye engel yoksa evlilik olmalı. Yanlış şeyler yanlış hayatları sürmeye sebep oluyor. Bir sınır olmalı.
10 Yorumla
1 yılBir şey düşünmüyorum herkesin kendi yaşamı karışmak doğru olmaz
20 YorumlaAaa öyle hayat mı olur ya, çok ayıp 😄 ne düşünelim ki anca bize ne deriz. 🤷♀️
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBen doğru bulmuyorum. Ama yapana da karışmam.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılOlmasın mı 🤣 kuruyup gitsin mi ziyan mı olsun
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 647 cevap paylaştı. Yetişkin bir insan bek ve ilişkisi varsa sorun değil.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
1 yılHerkes özgür kimseye bişi diyeceğim yok hakkım değil zaten
10 Yorumla
1 yılGayet sağlıklılar mutlu olup tadını çıkarsınlar diye düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılHerkesin tuttuğu kendine😂😂 şey pardon herkesin kendi hayatı beni ilgilendirmez
10 YorumlaYapanlara bir lafım yok ama bence normal değil.
10 Yorumla
1 yılEvli olup cinsel hayatı olmayanlar hakkında ne düşünüyon peki?
12 Yorumla
Soran1 yılAcınası bir durum..
- 1 yıl
Di mi….
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılevli olup cinsel hayatı olmayanlardan 1000 yıl ötedeki medeniyette yaşarlar bu boydan gelenler :D
00 Yorumla
1 yılbenim hayat tarzım kimse buna bir şey diyebilir mi sence
02 Yorumla
Soran1 yılHerkes istediğini düşünmekte ve bunu dile getirmekte özgür..
- 1 yıl
öyle olması gerekiyor degil mi
1 yılHerbir yaşadıkları zina da cehenneme daha çok yuvarlanıyorlar. Ne düşüncem ki başka?
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBir şey düşünmüyorum. Düşünmem mi gerekiyor
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tercih meselesi, herkes hayatında özgür
10 Yorumla
1 yılMantıklı olanı yapıyorlar
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 780 cevap paylaştı. Çok doğal olması gereken bir şey..
10 YorumlaAklıma bile getirmiyorum
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılHerkesin özgür hayatı beni ilgilendirmez
10 Yorumla Ooo hoş geldin firu ben üzülüyorum sadece
10 Yorumla
1 yılSende onlardansın akıllı gıdıklardan
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılIsteyen istedigi gibi yasasin.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılRiske girmeyin aman dikkat 😉
00 Yorumla Zina yaptıklarını düşünüyorum.
00 YorumlaOlabilir normal şeyler bunlar
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılHiçbir şey düşünmüyorum. Bana ne 😏
00 Yorumla
1 yılKimseyi umursamıyorum
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. Tebrik ediyorumo arkadaslari
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Her eve lazım diyelim
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBişey düşünmüyorum normal olabilir
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 665 cevap paylaştı.
1 yılBeni ilgilendirmez
10 Yorumla Tercih meselesi
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılGayet normal bir şey
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılEn mantiklisi
10 Yorumla Normal bu çağda
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat