Eşcinsellik 1973’de DSM sınıflandırılmasından çıkarıldı fakat aradan geçen bunca yıla rağmen hala eşcinselliğin hastalık olup olmadığını tartışıyoruz. İnternette arama motorlarına “eşcinsellik ve hastalık” kelimelerini yazdığınız zaman karşınıza pek çok sayfa çıkıyor. Bunların çoğunda eşcinselliğin bir “tercih” olduğu, genetik ve hormonal dengesizliklerden kaynaklandığı veya çocuklukta baba ile yaşanan kötü ilişkiden kaynakladığı gibi nedenler tartışılıyor. Bilimsel açıdan bakıldığında, eşcinselliğin kaynağı olarak gösterilen bu nedenler farklı çalışmalarda yanlı yöntemlerle “ispat” olarak gösterilse de bu sonuçlar sonrasında yapılan çalışmalarda hâlâ desteklenememiştir.
“Sonuç olarak çok uzun tartışabiliriz ama bugün hala nasıl oluyor da bazı insanlar eşcinsel oluyor bazıları heteroseksüel oluyor tam olarak bilmiyoruz. Dolayısıyla, bu alandaki uzmanların da bir çalışmanın sonucunu değerlendirirken yönteminin ne kadar güvenilir olduğuna ve bulgunun farklı çalışmalarda tekrarlanıp tekrarlanmadığına bakması gerekiyor. Aksi takdirde şu an alanda “tedavi” adı altında yapılan pek çok yanlış uygulamaya veya danışmanlık sürecine eşcinsel bireyler maruz kalabiliyor.”
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılPsikolojik olarak eğer niyeti bozuk erkek grubu zayıf bir kişiyle sürekli cinsel tecavüze maruz bırakırsa mağdur bunun duygusal anlamda en kolay yol olduğunu düşünür sonuçta kiz bulmak zor bı nevi psikolojik psikiyatrik hastalık hatta o kişinin tecavüz olmasına da gerek yok kadinlarin dislamasi bile yetiyor eşcinsel gay olmaya
11 Yorumla- 1 yıl
Ben gay değilim:) ama aktif biseksuel olmama ramak kaldı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bence bilinçaltı operasyonu. Gençlerin çoğusu eşcibsel değil ama medya ve siber baskıdan dolayı duygularını anlamlandıramıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBir fantezi gibi goruyorum
Mesela beni şiiişşşt zenciyle iliskiye giremem sjxj10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılHayır. Bilimsel olarak zaten bir hastalık olmadığı kanıtlandı.
00 Yorumla
1 yılKesinlikle ağır bir ruh hastalığıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSizcesi bencesi yok. Bilim hastalık diyor mu?
10 YorumlaKesinlikle hastalık olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılEvet hastalık
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 693 cevap paylaştı. Evet
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 659 cevap paylaştı.
1 yılEvet
10 Yorumla Sapkınlık
10 YorumlaHastalık olarak görmek hastalık😇
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDaha çok psikolojik
10 Yorumla
1 yılAsla hastalık değil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem