+1 yılHayatının kalitesini, hayatındaki insan belirler bu yüzden gündelik şeylerden kaçınmanı tavsiye ediyorum konfor alanlarını basit şeyler uğruna değiştirme. Ha birde! Ucuz insanları olduğu yerde bırak yoksa bir gün aynı yerde seni bırakmak zorunda kalabilirler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNedeni yeni dünya popüleritesinin sadece günü birlik ilişkilerle donanmış oldugu.
Ben dünya sisteminde şimdiki zaman kadar günü birlik takılmaların ve aldatmaların çok oldugu bir dönem okumadım duymadım hal böyle olunca tek gecelik iliskiler çok eslilikler vs klasikleşti artık.18 Yorumla- +1 yıl
Çok sevdiğim bir söz var diyorki;
"Kaç ülke gezersen, kaç kitap okursan dünya bildiğin o kadardır" diye tam olarak öyle İran'a bir kaç defa gittim her şeyin yasak olduğu cezasının idam olduğu şeyler evet sokakta yasak ama kapalı kapılar ardında her şey serbestti yani bazen çok okumak yetersiz kalabiliyor gezmekte gerekiyor. Elbette söylediğin şeyde haklılık payın oldukça yüksek ama tam olarak her şeyi günümüze atfetme zira geçmişte yaşanmış ama bir çok kaynak kitabında yazmayan şeyler var bunları bazen birebir dinlemek gerekir duyabilmek için. - +1 yıl
Bunun olmasi teknoloji ile eşdeger. Teknoloji arttıkça insan yaşamı tekdüze haline geliyor çünkü bizler görsel varlıklarız popüler kültüre ayak uydurmamız için bilmedende olsa köleleştiriliyoruz veya itiliyoruz. Eski dönemdeki reel birlikteliklerle şimdiki bir degil eskiden bir kız sadece mahalledeki kızlarla kendini kıyaslarken şu an dünyanın öbür ucundan fotograf paylaşan farklı ırktaki ve güzellikteki kadınlarla kendini kıyaslıyor erkeklerde aynı şekilde. eski dönem de sevgilini gerçek hayattaki insanlarla daha az aldatma şansına sahipken şu an istemesende istemedigin kadar sosyal medyadan kadın veya erkek vucudu görebilirsin. Dunyanin obür ucundaki insanla bile sexting olaylara girebilirsin. ya da sohpet edebilirsin ve insan biraz tuhaf varlıktır örnegin çok istedigin bir telefona sahip olmak isteyip bunun için ugraşırken bunun için gösterdigin çaba alacagın şeyi degerli ve özel kılıyordu ama artik buna ihtiyacin yok ve sen istemedende 10 tane telefona ulaşabilirsen eskisi gibi çaba ve efor sarfetmeni gerektirecek bir şey yoksa eski ve yeni halin arasında duygu durum ve birçok şey açisından degişme olur. Yani tek bir tıkla istedigin kişiyle flört edip buluşabildigin sokakta 1 bira vererek yataga atabildigin sistemle mektup yazılarak konuşulan ve sınırlı şeylerin bulundugu yaşantı çok farklı popüler kültür ve teknoloji bunu saglıyor.
- +1 yıl
Yine haklılık payının yüksek olduğu bir yer ama bunu zamanla teknoloji ile ya da başka bir şeyle dikte etmek yanlış olur. Netice de insanoğlu geçmişte teknoloji olmadığı için bilmiyoruz aldatmalarin ne denli olduğunu bugün teknoloji olduğu için bu kadar duyuluyor örnek teknoloji bu kadar yaygın olmasa ünlülerin yediği haltlarin hiç birini bilemezdik ama yinede yapmış olacaklardı. Buradaki netice insanın içinde olan şeyler tabiki buna çağımızın ve teknolojinin de katkısı var tümüyle bu meseleyi insandan alıp bu ve bunun gibi kavramlara yıkamayız. Gerçeği inkar etmek olur bu. Köleleştirme gerçeğine gelirsek evet bu modern hayatın modern köleleri olma yolunda hızla ilerliyoruz bizlere telkin edilen ve her filmde, reklamlarda vb şeylerde bilinçaltımıza sokulan hastalıklı düşünceyi de görebiliyorum ve evet doğru bu süreci de hızlandırıyor ama dediğim gibi insanı ayırıp bu kavramların üzerine bütün bu olanları yıkmak yanlış olur zira yine her şeyi yapan insan teknolojiyi bile hatta çağı bile...
- +1 yıl
Tamam o zamanda teknoloji olmasa kültüre göre şekillenen bi yaşam vardı Türk kültürü, iran kültürü, amerika kültürü vb. Risk oranı daha fazlaydı. Ancak teknoloji ile dünya globalleşti her ülkede her ırkın olması, popüler şeylerin toplu olarak yayılıp uygulanması kültürleri yok ediyor. İnsan yaşamı kültürlede şekillenir. Globalleştigin ve yanlış batılılaştıgın için ülkende çok eşlilik ve aldatma ya da farklı kültüre sahip fikir akımları örnegin redpill, femfatale vs rövanşta olabilir bunu saglayanda teknoloji.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum söylediklerine fakat bizim ülkemizin batılılaşmaya ihtiyacı yok birtakım andavallar istiyor bunu sadece çünkü içindeki istekleri ve arzuları legal şekilde karşılayan bir kültür buna bozuk ahlak ya da hastalıklı düşünce diyoruz. Diyorum ya teknolojiyi de yapan insanoğlu neticede yine bizim elimizden çıkıyor ha elbette teknoloji bu süreci hızlandırıyor ama bozuk ve tedavi edilmesi gereken insanlar onların icat ettiği materyallar değil. Ben bundan bahsediyorum aslında aynı yolu yürüyoruz ama ikimizde tahliye yoldan gidiyoruz. Tek fark bu 😅
- +1 yıl
Haklı oldugun yerler var. Ama ben batılılışmanın yararları olan kısımlarını alıp kendi kültürüne uyum saglayan toplumun saglıklı olabilecegini düşünüyorum bunun sadece batıyla ilgisi yok eger dogu da ise oradanda alınabilir topluma degil ülkenin sistemine katkı saglayan bir şey olmalıdır ancak ülkenin kronik sorunu yanlış batılılaşma örnegin toplumun fast food tarzı batı beslenişini normalize etme ya da batılıların seks kültürünü farklı bir şekilde modernize edip popüleştirme üzerine yararsız bir konumda. Zaten çok eşliligin insan üzerinde ya da toplum için zararlarını öngörebiliyoruz..
- +1 yıl
Barış Manço ağabeyimizin bir hanımefendiye batılılaşma hakkında dediği o sözleri hatırlayalım. Batılılaşmak başka uygar olmak başka. Batının da estağfurullah yanları çok bizden de çoktur Avrupai şeylere bu kadar anlam yüklemek inan çok saçma göründüğü gibi ya da gösterildiği gibi değil onlar bizden daha barbar durumdalar bizim uygar olmaya medeni olmaya ihtiyacımız var. Onların herhangi bir kültürü bize zerre bir şey katmaz ülkenin spesifik alanlarına hiç mi hiç bir şey katmaz bizim zaten var olan Çok güzel ve özenti duyulacak bir kültürümüz var idi! Bu şuanda yok edilmeye devam ediyor eğitim düzenini değiştirip kitap okumaya insanları yönlendirsek zaten bu tür sorunlarımız olmayacak bizim en temel sorunumuz bu " Batılılaşmak, Avrupalaşmak Avrupai olmak vs." İnan bana bunlar çok kötü şeyler kendi benliğimize hakaret olur ecdadımıza küfür olur bu bizim zaten zengin topraklarımız zengin kültürümüz var her bakımdan her açıdan onlardan daha iyiyken neden daha iyisini istesek yapacağımız şeylerini örnek alalım ki?
- +1 yıl
Örnek almakla tamamen almak arasında karıştırma yapmişsin örnek alarak daha üst model bir şey yapabilirsin evet onun dışında aynı dili konuşuyoruz zaten kültür gereklidir, kültür zenginliktir kültür renktir ve sosyal yaşamı zengin kılar, kültürlerin teknoloji ile yok edilip tek düzeleştirilmesine karşıyım işte.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet takılmalık, kakılmalık arıyor. Anlamayacak kadar aptal olamazsınız...
00 Yorumla
+1 yılÜnlü felsefe yazarı Johnny sins diyor ki :
Sevilmediğim için becermeyi sevdim00 Yorumla
+1 yılnedeni çok açık aslında
bazıları ciddi düşünmez00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sevgili oldun mu trip çekmesi var sorumluluklar var damalar var
00 YorumlaBu devirde her şey zevk
00 Yorumla
+1 yılSevişerek sevgili olabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılılkkez mı asık oldun?
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı. Demek ki takılan biri knk
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel işte
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Cidsi süşünmemiş
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGerisi sana kalmış
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 796 cevap paylaştı. O zaman uzak durun..
00 Yorumla
+1 yılamacini belli etmiş uzak dur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat