dinimizde aslında herşeyde aşırıya gitmek yasak oldugundan dolayı abartmamaya çalışmalı. ama eşler arasında eziyete sebep olmadığı sürece de bir yasak yok.
Ama Peygamber Efendimiz kendisine zina yapmak istediğini söyleyen bir gence " Sen aynı şeyin ablanla, kız kardeşinle, teyzenle, halanla yapılmasını ister misin? " demiş.
ben de farklı bişey demedim. nikah diye yazdım kaç kez bu işin yolu olarak. zina yolu çözüm değildir aksine battıkça batarsın sürekli yenisini ister durursun.
Ama sen nikah şartıyla yapılabileceğini söylüyorsun, ben ise Peygamber Efendimiz'in " Eğer kişi kendi başına da aynısının gelmesine razı geliyorsa nikahsız da yapabilir " demek istediğini anladım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
az olmalı. zaten erkek beyni aşırı yapılırsa zarar görüyor erken ölümlere sebep oluyor. azı karara çoğu zarar yani herşeyde oldugu gibi
Peki dinimizdeki yeri nedir?
Yani kesinlikle haram mı?
dinimizde aslında herşeyde aşırıya gitmek yasak oldugundan dolayı abartmamaya çalışmalı. ama eşler arasında eziyete sebep olmadığı sürece de bir yasak yok.
Peki iki tarafın da rızasının olması halinde eşler dışında da olabilir mi?
haram değil. nikah dışı olmamak şartıyla olabilir. başka türlü asla
Anlamadım?
ikinci bir kadınla nikah yaparak olur demek istedim. nikah yoksa zinaya girer.
Ama Peygamber Efendimiz kendisine zina yapmak istediğini söyleyen bir gence " Sen aynı şeyin ablanla, kız kardeşinle, teyzenle, halanla yapılmasını ister misin? " demiş.
Yani Peygamber Efendimiz " Eğer kişi kendisi de aynı şeyi yaşamaya razı geliyorsa yapabilir " demek istememiş mi?
ben de farklı bişey demedim. nikah diye yazdım kaç kez bu işin yolu olarak. zina yolu çözüm değildir aksine battıkça batarsın sürekli yenisini ister durursun.
Ama sen nikah şartıyla yapılabileceğini söylüyorsun, ben ise Peygamber Efendimiz'in " Eğer kişi kendi başına da aynısının gelmesine razı geliyorsa nikahsız da yapabilir " demek istediğini anladım.
Yanlışım varsa Allah affetsin.
asla öyle bir şey demez o hadisi hiç duymadığım gibi Kuran'da zina ayetlerine aykırı peygamber hiç bir şey söylemez.
Benim bahsettiğim şey hadis değil, bir rivayet.
ben de ayet diyorum. rivayet hadis ile değil ayetle cevap veriyorum. yani nikah yoksa zina oluyor her türlü...
O halde şimdiki insanlar hangi zihniyetle zinayı normalleştirmeye çalışıyor?
Yani birçok kişi " Eğer 2 taraf da razıysa yapılabilir " diye düşünüyor.
sonsuz ahiret zevklerini akıl edemedikleri için kalpleri muhurlendiğinden dolayı dünya zevklerinin gafletine kapılmışlar.
Evet
Peki o halde güzel bir kız görünce etkilenmemiz de normal mi, yoksa olmaması gereken bir şey mi?
Normal ama nefsine sahip çıkacaksın. Halelin olmayana el sürmeyeceksin doğrusu bu
Ama eğer o da razı geliyorsa bu durumda yine de dediğin gibi mi yapmak gerekir?
Tabiki. Din bunu emreder.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!