Eşim, yasadığımız olaylarda eski sevgilisini mi hatırlıyor. Ne yapmalıyım?

Evlenmeden önce eşimin eski sevgilisiyle ilişkiye girdiğini bilmiyordum. Evlendikten bir süre sonra kızın buna içini dökmek için yazdığı bir mektupla öğrendim. Eşim bunu husisi saklamadı biliyorum çünkü eski çöpe gidecek doyalar arasındaydı ve öğrendiğimi anlayınca çok kötü oldu özür diledi felan işte.

İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Artık zihnim eski ben değil, yaşadığımız özel anlarda bile eski sevgiliyle daha mi iyi vakit geçiriyordu felan diye düşünmeye başladım. Öncesinde olaylara verdiğim tepkiler için bana örnekler verirdi, şimdilerde anlıyorum ki bunları hep tecrübe edinmiş önceden.

Sürekli laf sokmaya başladım, kendime engel olamıyorum. Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, beni sakinleştiriyor uzun uzun tereddütlerimi dinliyor anlayışla karşılıyor ama yeni bir olayda travmam tetikleniyor. Bana diyor ki temiz erkek mi var, kimle evlensen böyle olacaktı. Ama önceden bilseydim belki evlenmecektim, belki karşıma böyle derinlemesine bir bilgi çıkmicaktı..

Eşimi seviyorum, bazen boşanmak istiyorum çünkü düşünceler beni deli ediyor. Ama boşanırsamda bir süre sonra pişman olacağım büyük ihtimalle. Ya ben napıcam gerçekten…

Eşim, yasadığımız olaylarda eski sevgilisini mi hatırlıyor. Ne yapmalıyım?